1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Boris.....
  • February 12, 2020 at 2:43 PM
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • November 19, 2020 at 6:27 PM

Jedina istina je da ljudi kada su u dionici ne mogu dobro vidjeti i sami sebe lazu. Po koliko je Bakic kupio, po koliko prodao? Pa se tu spominje Kras i rast od 200 do 300 posto. Da li bi Bakic to prodao da ocekuje rast od 200 do 300 posto. I tko bi kupio firmu sa dugom vecim od kapitala pa male dionicare isplatio 200 do 300 posto vise od trenutne trzisne cijene. To ljudi izvan dionice vide kao potpuno nemoguce scenarije.

I ljutite se na vlakovodje i ove sto su crtali vagone. Pa vec vam 10 godina crtaju vagone i tenkove i stalno ista fora. To je ta ekipa buregdzija koji stalno najavljuju raketu bez pokrica. A uvijek su sami 5 do 12 vani pa onda nestanu. Mozes se samo naljutiti na sebe da si nasjeo na to.

Naucila sam na Viro. Ako se vec kockas sa stecajusom, udji u vlak i za 2 dana izleti van. Ako nisi vani za 2 dana, pitaj se zasto nisam vani, a 2 dana je proslo.

deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • November 19, 2020 at 8:50 PM

Sta ce biti vidjet cemo. Mozda je NB napokon shvatio da on ne moze voditi igru i jednostavno sve prodao. Ovo je igra za velike igrače kao i u PTKM. Nažalost male dionicare nitko ne pita nista niti ce. Ovi sta su kupili sigurno znaju sta rade ili za koga rade.

• naim
    Guest
    • November 19, 2020 at 9:06 PM

Najvažniji podatak od svih je o kakvom se točno tu prijenosu radi. Jer ako se ne radi o bezuvjetnoj kupoprodaji sa stvarnom isporukom dionica i novca onda je ovo sve prdac u prazno.

Moguce da se radi o fingiranoj igri da se osobna odgovornost prebaci na zombi firmu koja će onda opstruirati proces njezine sanacije, oporavka, nastavka poslovanja i sl.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • November 20, 2020 at 9:27 AM

Po svemu sudeći ozbiljan igrač je zagrizao

https://www.poslovni.hr/hrvatska/neoce…-u-igru-4259735

Izgleda da je Bakić riješio i Horvatov problem i istovremeno pomrsio račune domaćim predatorima.

• naim
    Guest
    • November 20, 2020 at 9:34 AM
    Quote from Manu

Izgleda da je Bakić riješio i Horvatov problem i istovremeno pomrsio račune domaćim predatorima.

Ništa tu unutra ne piše sto već nismo znali. Ako je doticni prodao rješio je svoj problem, ako nije onda bi svi mogli u nekom trenutku imati problema.

A ovi da su ozbiljni onda bi izašli u javnost i napisali koje su im namjere. Možda i hoće, al do tada možemo samo spoekulirati.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • November 20, 2020 at 9:40 AM
    Quote from naim
    Quote from Manu

Ništa tu unutra ne piše sto već nismo znali. Ako je doticni prodao rješio je svoj problem, ako nije onda bi svi mogli u nekom trenutku imati problema.

A ovi da su ozbiljni onda bi izašli u javnost i napisali koje su im namjere. Možda i hoće, al do tada možemo samo spoekulirati.

Ma što si znao? Znao si jedno veliko okruglo O kao i inače.

deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • November 20, 2020 at 9:42 AM

Izgleda scenariji Krasa u tijeku (imao sam dobar filing jucer)...:)

• naim
    Guest
    • November 20, 2020 at 9:42 AM

A sto ti sad znaš?

Ne znaš je li prodao ili sklopio neki ugovor s uvjetima o prijenosu. Ne znaš koja je cijena. Ne znaš tko će se javiti ili se javio na natječaj. Ne znaš ni tko točno stoji iza neke firme. Čak ne znamo je li NB stvarno kapitulirao i defaultirao? Uglavnom, sluzbeno i pouzdano, ne znaš ništa. Samo imaš hrpu spekulacija koje ionako možeš citati na forumu.... odakle je autorica uglavnom cini se, i crpila “informacije”.

• Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    669
    • November 20, 2020 at 9:43 AM

A ovi da su ozbiljni onda bi izašli u javnost

Baš ozbiljni igrači najprije obavijeste javnost, a onda čekaju da ih drugi ispreskaču.

Možda imaju dogovor s NB o premiji kad i ako uspiju preuzeti ĐĐ. Ja vidim 2 opcije, a ne vidim baš dobro:

- skupit će 25% dionica (moguće isto izvan burze) zbog glasova na skupštini, dati obvezujuću ponudu

- dati dobrovoljnu ponudu

Ovo su opcije neobjektivne jer imam dionice.

• naim
    Guest
    • November 20, 2020 at 9:50 AM

A možda bi se i mogli nešto dogovarati da ovaj ima kontrolni paket... oni se dogovaraju da možda blokiraju nekog, a to može po starim ovdašnjim običajima završiti tako da svi ostanu bez svega, a oni koji su imali neku namjeru zahvale se i pokupe negdje dalje. Puno je ovdje spekulacija, a tako se ponašaju kupci i prodavači u ovaj papir.

Firma je propala i bez novog kapitala nema joj spasa. A koliko će jednom vrijediti postojeći kapital, to će pokazati vrijeme. Obzirom da je država izdala garancije za kredite i da su isti osigurani imovinom, neće mnogo.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • November 20, 2020 at 9:52 AM

Imamo javno da je NB prodao s gubitkom i da su kupili Čehoslovaci i da PWC (čini mi se) radi plan restrukturiranja. Ono što nemamo jest što se krije u planu financijskog restrukturiranja i hoće li Čehoslovaci dopustiti financijsko restrukturiranje, odnosno što uvjetuju u tom restrukturiranju.

Onako po sjećanju, kod financijskog restrukturiranja Spačve prvo je bilo predloženo da se nominala smanji na 10 kn, pa su tadašnji vlasnici, debelo povezani s politikom, uspjeli ishodovati da se nominala smanji na 20 kn pa su dvostruko manje razrijeđeni.

Koji se ovdje scenarij priprema, tko će ga znat. Vlakiće je lijepo gledati, ali voziti se u takvom vlakiću... Radije bi se vozio nevezan u Gardelandu nego u tome.8o

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • November 20, 2020 at 9:54 AM
    Quote from naim

A sto ti sad znaš?

Ne znaš je li prodao ili sklopio neki ugovor s uvjetima o prijenosu. Ne znaš koja je cijena. Ne znaš tko će se javiti ili se javio na natječaj. Ne znaš ni tko točno stoji iza neke firme. Čak ne znamo je li NB stvarno kapitulirao i defaultirao? Uglavnom, sluzbeno i pouzdano, ne znaš ništa. Samo imaš hrpu spekulacija koje ionako možeš citati na forumu.... odakle je autorica uglavnom cini se, i crpila “informacije”.

Znam da je dionica bila 1.5 kn kad je restrukturiranje išlo po Horvatovu modelu i da je sad 5 kn kad je on preuzeo igru. Bolji pokazatelj mi ne treba.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 20, 2020 at 9:56 AM

Još uvijek se sjećam Crnog čelika. Ajme spina

Ovdje vas netko lijepo krca papirima, al' to znate i sami, na svaki porast cijene.

Pamet u glavu i najbrži prst.

Djuro je trading vehickle, ko' i svaki drugi, al' moraš imati dobre živce.

I je, dajte mi minusa koliko hoćete :S, al' ne zamjerite

Files

Đuro Đaković holding d.d. - redovne dionice.png 55.91 kB – 0 Downloads
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 20, 2020 at 9:57 AM

ako je B dobro prodao ima sada računa opet kupovati po 5, a on je tome sklon, a možda uopće nije prodao, samo posudio dionice da dobije još kapitala

• naim
    Guest
    • November 20, 2020 at 9:58 AM

Manu

Ma to ti je nikakav argument.

Ajmo pilu naopako, znaci najveći ulagač u Đuru odustane ili odustaje od Đure?! Sto to zapravo znaci, koja se poruka šalje investitorima i javnosti i koja je onda preostala vrijednost? Jedina vrijednost koju ja vidim je mogućnost blokade nekoga da dogovori nešto s nekim drugim. I da se pokuša iskontrolirati proces u nekom drugom smjeru i možda nekom drugom investitoru. Bio bi veliki presedan da netko ide u preuzimanje propale kompanije. I to je otprilike to.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • November 20, 2020 at 10:01 AM

N.B.:

Više nisam dioničar Đure Đakovića.

Vjerovao sam u ogromne potencijale kompanije, dva puta sudjelovao u dokapitalizaciji, jednom kao ključni dioničar, što je kompaniju dva puta spasilo s ruba, aktivirao se u u smjeni lošeg vodstva.

Nažalost, propuštene su ogromne velike prilike, velikim dijelom i zbog odgovornosti države kao ključnog dioničara.

Iako sam zbog glasačke snage vjerojatno mogao proći i puno bolje, prodao sam svoje dionice uz značajan gubitak, preuzimajući odgovnornost za svoju lošu ulagačku odluku – u biti lako je biti 'general poslije bitke', ĐĐ je mogao biti najznačajnija hrvatska industrijska kompanija pa portfeljno gledajući ulagačka odluka možda i nije bila loša – jer nisam htio stajati na putu transformaciji kompanije koja je sada izgledna.

Vjerujem da je ova Vlada ozbiljna u namjeri da pruži ozbiljnu priliku, a Czechoslovak Group (CSG) sjajan industrijski partner koji može osigurati odličnu budućnost Đuri Đakoviću.

Moja odluka o prodaji dionica je velikim dijelom bila uvjetovana upravo profilom CSG jer mislim da pogotovo u ovom trenutku krize treba gledati što je najbolje za kompaniju, radna mjesta i stvaranje vrijednosti za društvo. Mislim da sam bio važan da održimo kompaniju, doduše bilo je u sličnim stvarima i boljih razvoja, kao kad smo dioničarskim sačuvali vrijednost uloga malih dioničara u Valamaru, tada preko 10.000 stradalnika Domovinskog rata.

U ovom trenutku budućnost je neizvjesna, ali možda opet postanem dioničar, tko zna ...

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 20, 2020 at 10:10 AM

Znači, prodao je dionice uz značajan gubitak.

Politika je ovdje odigrala svoju igru i izbacila i njega

i ostale male dioničare iz sedla. Sjetimo se samo

Janafovih spremnika i King ICT-a i Kovačevića(u zatvoru)

na N1, koji je pljuvao po Đuri, pa borbenih stanica na

Patrijama koje je vojska dodijelila Izraelcima umjesto Đuri,

pa mosta za Čiovo (imali gotovu konstrukciju) prije nego je

Vijadukt propao, pa ih poslije država nije angažirala itd.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 20, 2020 at 10:11 AM

"U ovom trenutku budućnost je neizvjesna, ali možda opet postanem dioničar, tko zna ..."

od cijelog članka ovo mi je nekako znakovito i na tragu onoga što sam već spomenuo u prethodnom postu, biti će neke pretumbacije iz šupljeg u prazno, možda tek da se malo Vladu pritisne

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • November 20, 2020 at 10:14 AM
    Quote from Moller

"U ovom trenutku budućnost je neizvjesna, ali možda opet postanem dioničar, tko zna ..."

od cijelog članka ovo mi je nekako znakovito i na tragu onoga što sam već spomenuo u prethodnom postu, biti će neke pretumbacije iz šupljeg u prazno, možda tek da se malo Vladu pritisne

Možda (sad ću ja ubaciti svoj dio) nakon smanjenja temeljnog kapitala i dokapitalizacije opet postanem dioničar.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • November 20, 2020 at 10:19 AM
    Quote from lebowski
    Quote from Moller

Možda (sad ću ja ubaciti svoj dio) nakon smanjenja temeljnog kapitala i dokapitalizacije opet postanem dioničar.

Slažem se, izvukao je ono što je mogao uz 90% gubitak, ali i to je bolje od 100% gubitka.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 7:16 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 28, 2025 at 7:16 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 2:00 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 28, 2025 at 2:00 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 1:14 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. tento

May 28, 2025 at 1:14 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 28, 2025 at 7:16 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

All May 28, 2025 at 7:39 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)