Banke i bankarske usluge u RH

• Puno toga se zbiva u bankama i njihovom ponudom/prilagodbom/digitalizacijom usluga. Nova konkurencija ih dosta mrcvari (npr. REVOLUT). Neke se dobro odupiru napadima - npr. ERSTE sa KEKS PAY, neke djeluju napaćeno i izgubljeno - npr. RBA sa "pritiskom na sudove"...

pa ako će biti komentara... Tko preporuča koju banku za otvaranje računa?

• ja osobno prepurucam PBZ. Odlično web sučelje za internet banakrstv, odlična aplikacija za mobilno bankarstvo.

Nažalost još nisu riješili kupovinu dionica putem mPBZ Investora na mobitelima.

Članarina za mobilno i internet bankarstvo je 12kn mjesečno - neki popust obzirom da koristim više grupa proizvoda.

Tekući račun je 7kn /mjesec a ziro 4.9 kn opet - popust ovisno o grupi proizvoda koje se koristi.

Ćlanarina za Investor za kupovinu dionica je 10kn mjesečno

Sve skupa me mjesečno ispadne oko 30kn.

Mislim da je cjenovno prihvatljivo.

• Uzmi u obzir da je naknada za kupovinu (investor) 0,5% ili min 40 kn što onda baš i nije jeftino.

Nalozi na digitalnom se moraju pojedinačno potvrđivati....

Prije su bili super ali sad mi se čini da se gube...

• točno da.. a koliko bi Vi naknadu? 0 kn? pogledajte koliko su vani naknade.. ok sada čete reći ali kakve su naše plače.. pa ako kupujete za 8000 kn ne vidim di je problem..

pojedinačno potvrđivati? kako to mislite? ja trgujem sa One Click Trading. .nikakva potvrda nije potrebna...

• točno da.. a koliko bi Vi naknadu? 0 kn? pogledajte koliko su vani naknade.. ok sada čete reći ali kakve su naše plače.. pa ako kupujete za 8000 kn ne vidim di je problem..

pojedinačno potvrđivati? kako to mislite? ja trgujem sa One Click Trading. .nikakva potvrda nije potrebna...

U digitalnom bankarstvu.Znači plaćanje računa prije si mogao sve odjednom, sad svaki ide TDS.

8000 kn zna biti promet tom istom dionicom PBZ-a dnevno.

Načelno uvijek zato i uzimam za 8000, ali koliko sam čuo drugi nemaju takve limite...

• koliko sam ja čuo minimum je 20 kn po nalogu od Erste banke.. ne znam dal je info tocna provjerite...

U digitalnom bankarstvu u redu, no zašto se koristite prijavom otiska prsta ? prijavite se otiskom prsta na mobitelu, i onda kada potvrđujete nalog samo jednostavno skenirate kod koji se generira.. ne morate svaki nalod sa Tokenom potvrđivat i utipkavat TDS.. ako niste skuzili napišite pa budem probao pojasniti.

• VAŽNO!

ne znam gdje da smjestim!

Poštovane kolegice i kolege, OBZNJANJUJEM:

@@@@@@@@@@@@@@@@@PBZ INVESTOR MOBILNA APLIKACIJA JE DOSTUPNA!@@@@@@@@@@@@@@

Ulaganja --- > istra\i vrijednosne papire.

Molim admina da premjesti ako ne ide ovdjene mogu pronaí temu.

Hvala

• zna li tko u kojoj bi se banci mogao unovčiti ček iz SAD.

HPB počeo unovčavati inozemne čekove

Hrvatska poštanska banka ponudila je uslugu obrade ino čekova u svojim poslovnicama i oni su trenutačno jedina banka koja u Hrvatskoj nudi mogućnost unovčavanja čekova izdanih izvan RH.

To je vrlo bitno za građane koji na taj način primaju svoje mirovine ili druge naknade, ali i u ostalim slučajevima gdje isplatitelj inzistira na isplati putem čeka. HPB preuzima bankarske čekove izdane u Švicarskoj, Lihtenštajnu i Norveškoj te svim zemljama Europske unije izuzev Francuske, Danske i Velike Britanije te US Treasury čekove Sjedinjenih Američkih Država.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• Imam jednostavno pitanje:

Gotovinski kredit na 4 godine uzeti na fixnu5,99 kamatnu stopu ili promjenjivu 4,39?

Ovisno o parametru primjenjivosti...

Do koliko nacionalno mogu dići kamatu ? I što znači promjenjiva ? U trenu uzimanja je 4.39 a može li dolje i kako se mijenja ovisno o čemu ?