Display MoreNe trebas traziti razumne odgovore na burzi - "zasto bi netko prodavao na tim razinama..." i slicno, slabo tu ima razuma. Ja ti odmah mogu postaviti kontra pitanje - zasto ju nitko nije htio kupiti po 190, iako je i tada bilo jasno da plove sa dobrom zaradom, ili zasto sada ova rasprodaja, ili zasto se ti sada uopce brines sto pada kada vrijedi puno vise i ima perspektivu rasta? Kuzis? Reci ti meni.
TA je super u takvim situacijama, tu nema emocija, samo brojevi i statistika.
Ja se ne brinem jer znam koliko zaradjuju a u slucaju pada na 260 kuna sam opet kupac.
U trgovanju se prije svega vodim FA, a tek onda TA i to gledam oscilatore i sl.
Kako nitko nije htio dionicu na 190 kuna, tada su fondovi agresivno prodavali, ali na 190 kuna je kupaca bilo jer je bilo jasno da zaradjuju pa cijena nije pala na 164 kune natrag.
Sada mislim da imamo slicnu situaciju, Slavonski prodaje svoje ostatke, a i trejderi sada kapitaliziraju svoju dobit i mislim da ce se cijena konsolidirati na ovim razinama dok ne prodaju svi kojima su ove cijene zadovoljavajuce. Moje predvidjanje. Vidjeti cemo tko ce biti u pravu.
Samo sam ti htjela reci dobronamjerno da TA ne smije biti lista zelja. Itekako treba voditi racuna o FA. Uvijek se sjetim onog grafa Nea od prosle godine kako Iga moze na 70 kuna, ali i na 200 kuna pa neka si svatko izabere svoj scenarij😆
Evo, ako CAPE-ovi padnu na ispod 15k USD, povući će i vozarine manjih brodova na -30% i eto nas na 280kn (i niže možda)...bez problema...i uopće nije nemoguće da CAPE-ovi odu u bezdan...to je tako...to je shipping...pogledajte povijesni graf CAPE vozarina i vidjet će te da to ustvari tako i funkcionira...samo ovo bi trebala bit posebna godina, pa se nadam da će bit i posebna po manjem padu CAPE-ova i na to sam se "kladio"...
Fer. A koliko je realno da capeovi padnu u iducih mjesec dana na 15000, sada su 36000$
Rekao sam ti “cum grano salis”.... neki su unutra, neki vani.... a neki zele promijeniti tu poziciju.
Pročitaš i akceptiras sva mišljenja. Imaš svoj risk/return omjer i strategiju vezano na kretanje cijene i onda se ponašaš prema toj osnovnoj odnsono alternativnoj strategiji. Ne akceptiras doslovno tudja mišljenja jer to su samo bolje/lošije temeljena mišljenja i procjene.