nema što pokrenuiti burzu pa tako ni TA hahah
Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
TA je ok ali ne na našem tržištu. Kod nas ti je jedino mjerilo da li vlasnici i uprava kupuju ili prodaju dionice. Nije bitna ni FA.
-
Mittka rado čitam i svakome tko bez skrivenih namjera, svoje vrijeme i znanje dijeli snama na forumu, treba biti zahvalan.
-
slažem se da je mittko ponekad sugestivan, ali ne tumačim to kao zlonamjernost.
a kaj se komunikacije tiče, ne moraš ići iz krajnosti u krajnost! pronađi zlatnu sredinu.
-
Javno ovdje objavljujem svoje grafove kako bih cuo drugo misljenje i potaknuo druge da objavljuju svoje grafove. Mala smo zajednica, osobno ne poznajem nikoga tko crta grafove pa mi ne preostaje nista drugo nego ovdje traziti druga misljenja. Tko me god trazio savjet sam se ogradio, nista ne sugeriram vec samo dajem svoje misljenje, ne zelim nikoga imati na dusi. Puno ljudi mi se javlja direktnim porukama, svi oni mogu to potvrditi.
Druga stvar, ako pogledate koje grafove objavljujem, to su u pravilu sve likvidne, fondovske dionice - ATPL, RIVP, HT, ADRS2, ATGR, PODR. Kako mislite da ja sa svojim grafovima manipuliram trzistem na takvim izdanjima? Trgujem sa marginom i mogu kupovati samo te likvidne dionice koje su na listi banke, a i na takvim dionicama TA najbolje funkcionira.
Istina, nekada objavim i graf neke dionice koju me netko od kolega zamoli da iskomentiram - nekada samo posaljem graf na privatnu poruku, a neke zanimljivije i ovdje objavim, mozda bude nekome od koristi. Nekada i sam kratkorocno sa manjim novcima zatrejdam na takvim izdanjima ako mi se ucini dobar setup - IGH, DLKV, TPNG, INGR, OPTE, PTKM i slicni, i to sve opet ovdje objavim (imam taj drugi mali portfelj koji nije na marginu, tu kratkorocno trgujem sa takvim dionicama). Ja sa tim malim novcima ne mogu pokrenuti trziste, a ne treba mi kokosarenje ovdje na forumu da bih navukao ljude i zaradio par tisuca kuna. Imam dosta novaca, nemam potrebu, zelju ni vremena da se ovdje prostituiram, a to se uostalom vrlo brzo primijeti i onda trajno izgubis kredibilitet.
Sada trenutno imam IGH (kupio nedavno), JDPL (skupljam vec neko vrijeme) i VLEN (kupio po oko 8,50, pola sam prodao sada na ovom rastu). I sve te kupnje sam ovdje objavio. Tko prati sta pisem, to zna. Opet, sve to mogu vec sutra prodati ako se okolnosti promijene. Ne zenim se za dionicu. Tako bi trebao svaki trejder postupati.
Brodare pratim svakodnevno zadnje dvije godine, i dry bulk i tankere. Gradjevinarstvo takodjer, htio ne htio, to mi je struka. Turisti su bili odlicni za trejdanje u prosloj godini, velika volatilnost je dala nekoliko dobrih prilika, i opet cu kupiti kada se za to ukaze prava prilika.
Bilo bi odlicno kada bi vise ljudi ovdje objavljivalo svoje grafove, vise ociju bolje vidi. Ne znam zasto smo mi takav narod - neka meni crkne krava ako ce susjedu dvije. Na stranim forumima koje pratim je zajednica puno otvorenija, dijele se savjeti i razmjenjuju misljenja, to je pravi pristup. Ne znam zasto i mi ovdje ne mozemo tako. Ne idu svi kroz zivot sa figom u dzepu.
Nekada se mozda cinim previse sugestivan, mozda zato sto nasiroko obrazlazem svoje grafove, ali to radim zato da pojasnim zasto sam dosao do nekog zakljucka, da i lacima ili onima koji slabije razumiju TA to bude razumljivo. Nekada mi se znalo dogoditi da dok pisem obrazlozenje vidim da sam nesto previdio pa onda i sam sebe iskorigiram. Sigurno bi mi bilo jednostavnije staviti graf i napisati target bez ikakvog obrazlozenja. Ali budite sigurni da tu nema nikakve lose namjere.
-
Stječe se dojam da ljudi naprosto ne crtaju.
A sigurna sam da se crta u potaji
Pa objavite. Stvarno. Više očiju bolje vidi.
Ima par dana da sam u dva navrata postala zlato. Ne vidim da sam pogriješila. Niti da vani crtaju bolje ili drugačije. Svi učimo crtati u principu iz istih knjiga istih autora. Svugdje u svijetu.
Zahvaljujem mitkku što me je naučio crtati i na drugim platformama osim na teletraderu. Prozor u svijet mi je otvorio.
-
Podrska svim crtacima..
Takvi smo kakvi smo i to se odrazava i u komentarima. pogotovo na domacim dionicama.
Puno je manje tenzija na vanjskim jer rijetko imamo isti papir pa da se natezemo ciji je veci i koji ce prije gore ili dole..
Zato na temi inozemo trgovanje vlada idila:) jedan drugom pomazemo kolko tko zna i umije. Netko grafom netko fundamentom a netko glupim forama (kao ja) al eto bar se ne svadjamo i ne likujemo kad netk popusi lovu jer je bio brzoplet ili ga je platforma zastekala s papirom na par sati...
Sto vise grafova - idea- prijedloga-infoa- to ce svima biti bolje i svi cemo imat vise novaca u djepu....
a to nam je svima zajednicki cilj.
-
mittko je zakon
-
Mittko postaje mit na forumu
Svima je na usluzi i svaka mu čast
-
mitko disi jesi živ
postao sam graf za igh unazad neznam nekoliko dana a bilo je tako da će igh svaki čast eksplodirat
čini mi se da si se složio sa mojim pogledom na igh
ok tad baš u toj situaciji di je igh trebao odradit bar prvi target 200 kn pojavi se kao prodaja iz igh i ane
kako ti sad trenutno izgleda nova TA
da ja ne izlazim jer ja sam početnik
bilo bi mi drago da pustiš graf i da malo opišeš ako nije problem
hvlala
-
-
ATGR
Jedno se vrijeme trgovala u rasponu, i to je bilo nice. Ukrcaš se na 1200 kn, izađeš na 1300kn
Onda mali run
Sada mi se čini da će biti three falling peaks... tri vrha, svaki niži o drugoga. To mi je bila prva asocijacija
Uglavnom, treba paziti razinu oko 1280 kn
Ako propadne, ide vjerojatno niže. Možda i do doljnjeg ruba Bollingera, i to bi bilo lijepo
Al' taj papir drže fondovi ?
Dvosjekli mač.
-
Može netko od tehničara bacit grah za KODT-r-a...tnx...
-
Poštovani,
Zamolio bi graf analizu za crobex,za koliko se spuštamo
-
Poštovani, ako se već moramo spuštati onda nek bude ovako. Za sad.
-
Spašavajte se !
Kad ja mislim da će index rasti, znači da smo pri kraju
Jer sam Bear u duši, meni je uvijek sve preskupo
Čini se da idemo do 1900 bodova.
Ako vani ne pukne prije toga, a čini se da neće. Još.
-
... Sigurno bi mi bilo jednostavnije staviti graf i napisati target bez ikakvog obrazlozenja. Ali budite sigurni da tu nema nikakve lose namjere.
Slažem se, možemo probati baš tako..staviti graf i napisati target bez ikakvog obrazloženja, uz klauzulu da tu nema loše namjere. Niti je ovo besplatna škola, upisani tečajevi i školarine se danas debelo plaćaju, jer nema više džabe ni u stare babe..
-
-
kasno, već sam prodao jedan dio na svoju ruku, mislio sam na 7,5 ali i ovo je dobro, 1,5 / 5,8-5,9 je meni zadovoljavajuće obzirom na trud, kapital i vremenski interval, u svakom slučaju hvala, otkupiti ću vam malo Opte u znak zahvalnosti
-
Od mene nećete, sigurno
Al' hvala na plemenitoj nakani
Opte još drži scallops pattern
Target ne stane na monitor
-
Od mene nećete, sigurno
Al' hvala na plemenitoj nakani
Opte još drži scallops pattern
Target ne stane na monitor
ma nisam ni mislio odmah, nego kada budete vi željeli, samo stavite koju cijenu želite
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner