Mittko moze Atpl update? Vozarine krenule u plus.
Hvala.
Mittko moze Atpl update? Vozarine krenule u plus.
Hvala.
&Mittko&Atpl..dok little sister (još) ne pokazuje previše znakova života.. njezina big sister je vrlo aktivna i ima preporuku "stay long" dok radi nešto vrlo slično kao i RIVP, tako tipično za bear market (vožnja biciklom).
btw- nadam se da slijedi još koja korekcija na RIVP- rising wedge, sa bearish divergencijom..može li se znati na kojim indikatorima/oscilatorima to pratiš, jer ne vidi se na grafu?
Display MoreGraf dobro izgleda. Prije dva dana je probijena 10EMA i MACD je dao buy signal. Danas je uvjerljivo probijena i 20 EMA, a RSI je ušao u bullish teritrij. Stoch strmoglav raste, a i volumen je obećavajuć. Pratio sam zadnja dva dana kako će cijena reagirati na zonu 155-160 kn jer je to zona gdje je za očekivati vrh bear flaga u scenariju nastavka downtrenda. Ova današnja euforija na burzama je došla kao naručena. Cijena je probila 0,5 Fib (160 kn), a što je ujedno i prijašnja razina otpora. Prema svemu ovome, rekao bih da je otvoren put do cca 190 kn.
ATPL apdejt
Još uvijek čekamo "eksploziju brodara" Šalu na stranu, ova trenutna konsolidacija izgleda kao bull flag. Cijena se povukla do 0.382 Fib i formira trokut. Možda budemo vidjeli još kratkoročno istresanje do cca 150 (možda i 145), ali rekao bih da će se rast nastaviti. Target je 192-197 kn, što je cca +25%.
ATPL apdejt
Kako je bilo za očekivati, cijena je došla do 145 kn i tu se odbila, Prije tri dana smo vidjeli breakout iz bull flaga. I dalje mislim da idemo gore, samo target sada revidiram na cca 190 kn jer je ovaj flag malo izduljeniji nego što bih volio. To samo znači da je trend slabiji, ali smjer je i dalje prema gore.
Mittko lmože lrhc?
Display MoreOPTE apdejt
Eto nas i na prvom targetu. Tko je zakasnio na ulazak, rekao bih da bi bilo mudro kupiti na pullbacku i targetirati 5,90 kn.
OPTE apdejt
Rekao sam da je mudro sačekati pullback. Pullback je u razvoju, tehnički dobar ulaz bi bio oko 5,00-5,10, sa targetom na 5,90, što bi bilo +17%.
Mittko lmože lrhc?
Evo jedan stariji graf za LRHC od prije 20-ak dana, netko me to ranije već tražio, ne znam jesam li ga javno objavio. Nisam ga sada apdejto jer se ništa bitno nije primijenilo, Ne pratim LRHC jer je slabo likvidna, ali i dalje mislim da ima prostora za rast negdje do 1480 kn.
&Mittko&Atpl..dok little sister (još) ne pokazuje previše znakova života.. njezina big sister je vrlo aktivna i ima preporuku "stay long" dok radi nešto vrlo slično kao i RIVP, tako tipično za bear market (vožnja biciklom).
btw- nadam se da slijedi još koja korekcija na RIVP- rising wedge, sa bearish divergencijom..može li se znati na kojim indikatorima/oscilatorima to pratiš, jer ne vidi se na grafu?
Indikatori su ti redom RSI, MACD, Stochastic i MFI. Žuta debela linija na grafu je 50EMA, plava 100EMA i ljubičasta 200EMA, crvena i zelena linija su 10 i 20 EMA.
Mittko, možeš li i za DDJH?
RIVP apdejt
Ne mogu naći gdje sam postao ovaj graf, možda sam ga i poslao nekome u direktnoj poruci, ali nije važno.
Cijena je došla do targeta, ali sada crta rising wedge, i to sa bearish divergencijom na RSI i MFI. Valja biti oprezan, ne treba srljati, izgleda da će se moći kupiti i jeftinije. Target ovisi o mjestu/trenutku breakdowna. Trenutno je dosta rano za prognozirati, ali sada bih rekao negdje oko 25,50 kn.
Kolega mitkko,iznimno cijenim vaš rad i vladanje materijom tehničke analize i sa većinom analiza se slažem sa vama međutim ponekad tehnički indikatori pokazuju "next level" a burzovna cijena suprotno....upravo na RIVP očekujem daljnji uzlazni trend minimum do popunjavanja gapa (31-32kn). Razlog daljnjem rastu temeljim pozitivnim okruženjem u vezi cjepiva te rast stranih indexa do kraja godine na koji neće ostati imun ni naš crobex a u tom slučaju teško da će RIVP u korekciju.
Kolega mitkko može update RIVP?
Popucali šalunzi
Lp
Tnx
Kolega mitkko može update RIVP?
Popucali šalunzi
Lp
Tnx
Je, popucao je šalung, ali ja se osobno i dalje ne bih usudio sada kupovati, veće su šanse za izgubiti novce nego nešto ozbiljnije zaraditi. Tehnički mi ovaj rast nije uvjerljiv. Moguće je da je ovo samo hvatanje zaleta za neki još veći rast (target za bullish varijantu je 31,50-32,00 kn), ali ja ću ipak ovo promatrati sa strane.
Display MoreKolega mitkko može update RIVP?
Popucali šalunzi
Lp
Tnx
Je, popucao je šalung, ali ja se osobno i dalje ne bih usudio sada kupovati, veće su šanse za izgubiti novce nego nešto ozbiljnije zaraditi. Tehnički mi ovaj rast nije uvjerljiv.
na turistima ARNT i RIVP se imaju i neki gapovi za popuniti, još tamo od ožujka, put gore.
možda zato raste?
al i meni ovo više "miriše" na distribuciju nego na akumulaciju.
generalno smo svi malo poletjeli u optimizam, al ja bih ipak malo stao "na balun".
za sve dionice, pratite objavljene targete, al budite spremni i na izlazak.
p.s. znam da sam dežurni "medvjed", al u 12. mjesecu fondovi obično balansiraju portfelje, a uvijek treba imati na umu i da može doći neki poremećaj izvana koji se onda može preliti i na naše tržište.
moja preporuka je oprez i umjereni optimizam
jel ti ovo tehnički održivo?
ujutrom odmah na otvaranju je umjesto ovog zadnjeg križa naopako tu bila jedna lijepa velika zelena sviječica, što je, tada, davalo Morning star.
inače, zanimljiva bitka vlada na dolaru.
hedge fondovi su prijavili ogromnu short poziciju, al čini se da su trenutno naišli na otpor.
vrijedi upratiti, jer ima dosta korelacija sa cijenama zlata, obveznica i dionica.
@ mittko (ili drugi crtači)
Može li se ovaj vaš već nacrtani pattern (crveno) primijeniti i na širu sliku (žuto)?
tnx
za kolegu Mitka , da zamolim još jednom graf za DDJH
hvala
Može li se ovaj vaš već nacrtani pattern (crveno) primijeniti i na širu sliku (žuto)?
tnx
može, ovisi o tome što će se dogoditi na kraju tog pattern-a, jedan od mogućih scenarija istog opisan je ovdje - razvoj može trajati danima, mjesecima, čak godinama, vidi ovdje primjere trgovanja i mogućih scenarija:
Playing the Gap..
Iako je prosjek današnjeg trgovanja bio iznad (samo psihološki bitnih, inače nebitnih) 30kn, čini se, za sada, da se radi samo o Exhaustion gap-u (signalu završetka trenda), i to zbog nešto smanjenih protrgovanih količina pri ulasku u gap zadnjih par dana (razine od 28,50 do danas max postignutih 30,40). Za Breakaway gap (pravi signal za novi trend), količine bi trebale biti puno veće, kao što sam već naglasio. Dakle treba tu sada malo pričekati i promatrati, sve u pripravnosti ako se količine ipak povećaju pri vrhu gap-a (>30,70).
To Fill or Not to Fill:
tnx
Nije nemoguće, ali ne bih se usudio kladiti na tu kartu. Ovaj pattern koji sam ja bio prikazao na grafu je imao bitno veću vjerojatnost da se odigra i bio sam dovoljno samopouzdan da kupim pri dnu - risk/reward omjer je bio prihvatljiv.
Adam&Eve je varijanta double bottom patterna. Dna bi trebala biti u par postotaka razlike, dok je ovdje u tvom primjeru ta razlika 17%. U literaturi postoje i takvi primjeri (vidi sliku ispod), ali to mi je preveliki vremenski period da bih na to igrao, što u kombinaciji sa ovim nesigurnim vremenima mi ne ulijeva previše povjerenja. To bih smatrao relevantnim tek kada bi cijena došla do negdje oko 6,40-6,50, tu malo zastala, konsolidirala se, tek onda bih targetirao 8,50 zonu, ali ne samo zbog tog patterna, već čisto kao igra support/resistance - iznad 6,50-6,80 nema puno otpora sve do 8,50 kn.
Ne mislim da cup&handle mora biti završni scenarij za OPTE...Adam&Eve je jednako moguća varijanta-link (francuski)?
za kolegu Mitka , da zamolim još jednom graf za DDJH
hvala
Nemam nekakav stav o DDJH. Izgleda da je cijena za sada u range-u. 4,90 kn je zona otpora, i dok to ne probije, rekao bih da su šanse da će opet prema dnu range-a ili se muvati još neko vrijeme negdje unutar tog range-a. Iako, indikatori su bullish, cijena se drži iznad EMA-ova i pokušava još jednom testirati zonu 4,90 - ako se tu neko vrijeme zadrži (konsolidira ispod), moguće je da će ju uspješno i probiti. Trenutno ovo ne vidim kao dobru kupnju sa nekim ozbiljnijim potencijalom rasta, treba vidjeti šta će se događati u sljedećim danima.