Bit će zanimljivo ovih dana kako će se dionica kretati, kako god pogledam sve mi se čini da ide prema dolje. Nadam se da griješim.
Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
Kolegice zlocesti, gledajući trgovanje u IGH u 09. mjesecu do sada jel bi to bio symmetrical triangle u nastajanju?
Oprostite ako sam promašio cijeli fudbal još se učim
IGH, symmetrical triangle
-
Kada sam počela učiti, nisam znala ni što su bars, a što candles
Sve se uči
Linije baš nisu spretne za crtati
Mogao bi se razviti triangle, mada je malo šupalj iznutra..
Meni se više sviđa varijanta bullish flag. Ili još jedan lijepi veliki scallop
-
Mogu li tehnicari sto nacrtati za Opte? Hvala.
-
Moze li netko od kolega slozit TA za Opte pepeljugu.
Mnogo je osjetljiva a volio bi je vidjeti na razinama oko 5,5kn
Cudi me da vec dosta vremena rovari nezasluzeno. Kao da je mnogi izbjegavaju
-
Optima - update
tjedni indikatori ne daju nikakav signal.
dnevni indikatori, još veća konfuzija (MACD kaže sell, Stochastic kaže buy).
jedino je sigurno da novac ulazi, ali nema ni akumulacije ni distribucije
što se tiče trejderske taktike, ovo je trebalo rasprodati čim je ispalo iz kanala prema dolje, ali navedeno se nije dogodilo (ili su trejderi loše odigrali ili su dionice u čvrstim rukama).
ovo je školski primjer no trade dionice.
očito je da se trgovanje pasiviziralo dok ne izađu neke ključne informacije (pozitivne ili negativne).
međutim, na tjednom i na dnevnom grafu vidljivo je da novac lagano ulazi i da netko sakuplja bez da uznemiri duhove (nema vidljive akumulacije, ali ni distribucije, iako cijena pada).
-
Po meni ista stvar i na drugim dionicama tipa IGH, DLKV, VLEN... konfuzija teška... ne vidi se nekakav potencijalni rast ali ne vidim niti veliki pad.
Vrijeme za pecanje očito!
-
Ako me pitate gdje će Opte, ne znam
Ako zanemarimo svu ezoteriju kao Dead Cat Bounce i Bearish flag ,uffff... i pogledamo veći vremenski okvir, stvari postaju drugačije
Formira se nekakav falling wedge, cijena u njemu ima naviku okrenuti gore
Linija ADL ukazuje na akumulaciju papira
Money flow u oversoldu
Vidimo odbijanje rasta cijene na 4,90, i odbijanje pada ispod 4,74, pa kuda će ne zna se
Ovisiti će o vijestima idućih dana.
Market nervozno reagira na vijesti koje i pogrešno interpretira, pa se pripremite na uhvati me u padu, i na sprint za papirom
Burza je stvarno iracionalna.
-
Ako me pitate gdje će Opte, ne znam
Ako zanemarimo svu ezoteriju kao Dead Cat Bounce i Bearish flag ,uffff... i pogledamo veći vremenski okvir, stvari postaju drugačije
Formira se nekakav falling wedge, cijena u njemu ima naviku okrenuti gore
Linija ADL ukazuje na akumulaciju papira
Money flow u oversoldu
Vidimo odbijanje rasta cijene na 4,90, i odbijanje pada ispod 4,74, pa kuda će ne zna se
Ovisiti će o vijestima idućih dana.
Market nervozno reagira na vijesti koje i pogrešno interpretira, pa se pripremite na uhvati me u padu, i na sprint za papirom
Burza je stvarno iracionalna.
Evo malo dodatka na tjednom grafu se vidi da cijena vec tjednima testira trendline obicno se kaze sta cijena vise testira liniju potpore da je ta ista potpora slabija, iako neki kazu da trendline imaju manji kredibilitet kao potpora u isto vrijeme je i cijena tocno na 100 sma zuta linija, vecim probojem prema dolje postoje dva targeta nesto ispod 4 i moguci otpor od H&S povise 3, s druge strane macd pokazuje divergenciju doduse s blagim nagibom, dok prema dms-u je dionica trenutno van nekog trenda
-
Našu Burzu nije za gledati nekoliko posljednjih dana. Nema se što vidjeti.
Pogledala Dow, ma da li to liči na SHS ?
Ako je, eto nama pada indeksa. Nekako se to podudara i sa istekom opcija
Trading Economics--- US stocks traded lower after a flat start on Friday, with both the Dow Jones and the Nasdaq falling more than 200 points and the S&P 500 dropping over 30 points led by a sell-off in tech shares, discretionary and communication services. The Trump administration said it will block American users from downloading TikTok and WeChat starting Sunday, mentioning national security issues. Meanwhile, investors await further developments on fresh stimulus as Republicans and Democrats have not agreed yet on a new package, as well as any update about the timing of a viable coronavirus vaccine. On the week, stocks are on track for the first weekly gain of the month. Friday will see single-stock options, single-stock futures, stock-index options and stock-index futures simultaneously expire, which usually means more volatility during the session.
-
-
Bio je to SHS, i Dow je pao u jedan dan, do sada cca 800 bodova. Ovo je valjda najveći i najbrži pad u jednom danu, od ožujka
-
Bio je to SHS, i Dow je pao u jedan dan, do sada cca 800 bodova. Ovo je valjda najveći i najbrži pad u jednom danu, od ožujka
Mislim da je pocetkom ovog mjeseca pao i vise, tamo negdje 2. ili 3.
Tad je sa 29100 na 28200, a i lipnju je isto ronio
-
nitko ništa? imamo li kakav "grafit" za Vlen? Blue chipovi su pokazali žilavost proteklih dana. Vlen ne spada među njih ali fundamenti pričaju lijepu priču a 2107 kada su u cijeloj godini imali dobit gotovo kao u prva 2 kvartala ove god cijena je išla i do 16 kn......
-
-
Probijeno 1630 sljedeca stanica na 1690.
Lp
-
vrijeme je da netko pogodi kuda ide crobex ali bar uz neko objašnjenje/analizu
-
DXY - dollar index
jedan od makroekonomskih indikatora koji valja držati na oku.
graf ukazuje na mogući početak bull marketa na US dolaru (fast stochastic još uvijek ne ukazuje na jasan smjer prema gore).
ovo je potencijalni problem na više razina.
kao što smo imali prilike upratiti, zlato je u padu/korekciji, a indikator za propad burze je propad na tržištu obveznica (trenutno ga ne vidimo, al i to valja upratiti), a sve često korespondira sa jačanjem dolara.
sličan problem smo imali u ožujku što završilo kako je završilo.
pratim neke stvari koje se događaju vani, pa se preliju i kod nas, naravno, u negativnom smislu.
u svakom slučaju, današnji rast CROBEX-a mi djeluje jako sumnjivo.
i dalje stojim kod svoje tvrdnje da nije vrijeme za ludovanje na burzi i da ovo danas nije naznaka nikakvog bull marketa.
-
-
razumljivo i realistično
dali će ameri održavati ovakvo stanje do izbora ili ide jača korekcija dolje pa pred izbore gore znaju samo coprnice
kod nas vele marić/vujčić ide oporavak gospodarstva i dali će fondovi održavat crobex na ovim razinama su opet samo moje želje
skratio sam portfelj za polovicu na vrijeme a ako jače padne valjda ću u dokup ali to su opet samo moje želje
-
Maric i Vujcic kazu da smo se previse oslanjali na turizam te da se sada trebamo posvetiti proizvodnji prvenstveno hrane i elektricne industrije. Pa neka si svako razmisli gdje ulagati.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun