Nazire se h&s
A i na amerikancima isto
Nazire se h&s
A i na amerikancima isto
H&S je, slažem se, vrlo pouzdan patern jednom kada se potvrdi. Potvrda bi u ovom slučaju bila snažno probijanje i zatvaranje cijene ispod linije vrata. Ali postojji tu jedna caka. H&S teži simetriji (dva lijeva ramena najčešće traže i dva desna ramena). Stoga, potreban je sada jedan pad do linije vrata, pa rast (ne smije iznad vrha glave), pa onda konačni pad ispod spomenute linije vrata.
Malo sam guglo i sve mi je jasnije.
Nazire se h&s
A i na amerikancima isto
H&S je, slažem se, vrlo pouzdan patern jednom kada se potvrdi. Potvrda bi u ovom slučaju bila snažno probijanje i zatvaranje cijene ispod linije vrata. Ali postojji tu jedna caka. H&S teži simetriji (dva lijeva ramena najčešće traže i dva desna ramena). Stoga, potreban je sada jedan pad do linije vrata, pa rast (ne smije iznad vrha glave), pa onda konačni pad ispod spomenute linije vrata.
Malo sam guglo i sve mi je jasnije.
pretpostavljam da mislite na Crobex.
da, moglo bi se i tako interpretirati ili triple top (ako probijemo razinu 1630, pa porastemo prema razini 1670).
u svakom slučaju, tehnička korekcija je neminovna.
A sto je to?
Mislim koji pattern bi to trebao biti?
Sretan Vam rođendan !!!
Diamond top
Teško se razaznaje, jer je obićno nakrivljen. Ako je.
Podsjeća. U prilog mu ide brzi doimljiv rast cijene prije formiranja
Pattern je reversal, ili continuation prijašnjeg trenda. Kuda će, ne zna se, po običaju
Pišu treba malo paziti onda, oni koji su u kratkim pozicijama
Aludira na diamond. I mozda moze biti. Crobex i njegove sastavnice je tesko analizirat sa paternima jer je sve sklono podesavanju
Vozdra,
maštam o cup&handle u formiranju na tpng...
Smijem li?
Smijete.
Al’skoro da ima skriven jedan još bolji pattern na tnpg. Isto kuhinjski pribor 🤫
Smijete.
Al’skoro da ima skriven jedan još bolji pattern na tnpg. Isto kuhinjski pribor 🤫
Možete li izbaciti target?
RTL
Samo zabava
Papir je u fazi akumulacije. Novac ulazi
Ovo bi mogao biti i jedan lijepi veliki scallop, kažu da podsjeća na šeflju, kaciol.. zaimaču za juhu
Trenutno su česti obrasci, bili na Dlkv, Iga, Vlen, evo i Tpng. Možda
Evo jedan dječji graf. Znam crtati i na profi platformi, , al ' ova mi je draža
Možda još nekog zanima
Luka Rijeka završila je izgleda dugotrajan mučan downtrend
Volumeni su veći, na dnu jedan hammer candlestick. Bullish svjećica
Bullish divergencija na MACD i RSI, neko će se vrijem cijena papira kretati u uskom rasponu, jump across the creek, back to the creek, a onda up... ako čitav crobex ne posrne
evo, ovo je bio graf od 23. kolovoza, za Lkri, čestitam malicioznoj kolegici
Iz razloga koje ne razumijem, nemam Dlkv, papir ide up.
Makar do ranijeg vrha cijene
Tako ja to mislim, RTL
Isprike na kasapljenju grafa kolegice Z...
Kad bih htio vidjeti zastavu, da li je crtam kao trokut (lijevo) ili paralelni kanal (desno)?
tnx
Prvo je bullish penant. Drugo flag. Znacaj isti. Konsolidacija nakin flagpole.
Kuda ce...ne zna se dok ne krene
Ovak to izgleda na pravim burzama, ti grafovi, i pravo ima naim kada kaže da to od nas ničemu ne služi
Uglavnom. Možemo čekati i po sat vremena i dulje na jednu transakciju
Ovo je minutni graf, papir na njemačkj burzi. Aj veselja..........
U idućem životu, nakon što zaradim novac u ovom trgujem vani
P.S. Da sam kupila papir u ožujku, za novac kojeg imam u Optimi, zaradila bih dvostruko koliko očekujem da ću nekada zaraditi na Optimi. I ničiju dobru volju ne bi trebalo čekati
Oh zloćka, šmrc
Display MoreCROBEX - update
u prijašnjem postu sam upozoravao na oprezno trgovanje, al vidim da to nitko ne zarezuje, nego se nastavlja po starome i onda je svatko drugi kriv.
probili smo sve tehničke potpore što se tiče MA/EMA.
ostaje nam još fibo linija 38.2 i donji bollinger.
pattern tri zadnje svijeće je three black crows, što ukazuje na početak down trenda.
koliko će taj down trend trajati i kad i gdje će završiti, ne usudim se prognozirati, jer bi to bilo krajnje neozbiljno (da se ne nabacujem targetima kao da radim žbukanje, jednog bi i pogodio).
CROBEX - update
trodnevni down trend prekinuo je dan velikog prometa, primarno na fondovskim dionicama, koji je potaknuo mali "bullish" trend.
međutim, već petak završavamo sa svijećom koja u pravilu znači promjenu trenda.
trenutno se nalazimo doslovce u samoj sredini Bollingera, sa potporom na EMA 50.
ostaju nam još potpore na MA 50 i MA 100 (oko 1600 bodova), te fibo 38,2 i donji Bollinger.
međutim, problem je što se nalazimo i pri dnu kanala.
ako ispadnemo iz kanala prema dolje, te probijemo potpore fibo 38,2 i donji Bollinger (1580 bodova), gotovo sigurno nam slijedi korekcija prema dolje.
prvi jači otpor je u zoni 1500, sljedeći 1400, a crni scenarij korekcije je 1200 bodova.
na tjednom grafu Bollinger se stisnuo.
i sve ovo što sam naveo prethodno, malo izgleda i strašnije.
pratimo trgovanje, još uvijek nije vrijeme za rasprodaju, jer je moguć jači pomak prema EMA 100 (1626 bodova), ali budite oprezni!
Upala mi je u oko simetrija na tjednom grafu, pa sam išla viriti
Od svih crtkarija Elliot mi nekako ne ide, a kažu da se ni on nije obogatio, siromašan je bio ..al'' ipak.
Sličnosti ima
Unatoč očekivanog smaka svijeta, izgleda da će Iga up
Čisti charting, čisti druk
Ajd' moramo malo, svi ozbiljni i sve nas je manje
Ima zanimljiv pattern, čest je u upmarketu. Scallops
Možda bude, možda ne bude
Prošla baba sa kolačima, ili kako je ovaj rounding top ipak top ?
Na Dalekovodu izgleda ipak top i distribucija, sell off
Volumen je U shaped, linija akumulacije ravna crta, cijena je rasla , a chaikin padao, histogram negativan, za zamisliti se
Liči na distribuciju.
Pamet u glavu.