Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
Ne znam prati li tko od vas grafove indeksa stranih burzi. NDX i DAX su opet u opasnoj zoni. Svi su bullish, dionice samo rastu, svi su na istoj strani broda, samo je pitanje vremena kada će se sve ovo naglo okrenuti. Ako vani krene korekcija, ne želim ni ja biti u dionicama na našoj ZSE.
NDX
NDX drži ovaj rastući trendline još od sredine 4. mjeseca. Cijena ga je testirala već 7-8 puta. Jučer se cijena odbila opet točno na trendline-u. Istovremeno se formira rising broadening wedge (popularno zvana "truba"). Hoće li u sljedećim danima opet do vrha trube ili će propasti, ne znam. Jučer smo vidjeli bullish svijeću, tako da ne mislim da će se odmah strmoglaviti, ali valja ovo držati na oku. Potencijal pada sa ove razine je do cca 30%.
DAX
DAX formira rising wedge, trenutno smo na dnu wedge-a. Graf crta bearish divergenciju već mjesec i pol dana, i ovdje je samo pitanje vremena kada će u veću korekciju. Potencijal pada sa ove razine je cca 10%.
Neću više puno pisati na forumu, trenutno imam drugih obaveza kojima se moram više posvetiti, pa vas ovim putem sve pozdravljam.
-
mitkko vrati se
-
Mittko, vrati se brzo, skuvao sam ti paštašutu!
-
Mitkko, neeee odlazi! Trebaju nam tvoje odlične analize!
-
Mitkko se okanio ćorava posla. Vratiti će nam se u neka bolja vremena.
Ovo u najmanju ruku ne ide nigdje, a po pravici ide dolje
Trenutno smo na razini 2015 . godine ???
Poigrali smo se na svim malim papirima, Ingra, Dalekovod, Viro, čak je i mali Vlen došao na red. Svugdje isto, veliki računi izlaze, a mali ulagači veselo kupuju, a to naravno nije nikada dobro
Na kraju tržišnog ciklusa kaže se da pesimisti imaju novac u rukama, a optimisti papire.
Rado bih da nisam u pravu. Pamet u glavu, i sretno svima.
-
Poigrali smo se na svim malim papirima, Ingra, Dalekovod, Viro, čak je i mali Vlen došao na red. Svugdje isto, veliki računi izlaze, a mali ulagači veselo kupuju, a to naravno nije nikada dobro
Na kraju tržišnog ciklusa kaže se da pesimisti imaju novac u rukama, a optimisti papire.
Kolegica mudro zbori (kao i obično).
Inace ne volim komentirati Crobex, jer vrlo rijetko posezem za njegovim sastavnicama i ne predstavlja mi ama bas nista u zivotu,
ali kad danima vani rastu kao ludi, a mi ovdje (odnosni "oni") ga teskom mukom naguramo na + 0,30/,040.....onda oni okinu -3/4 % u jednom danu, a mi slijedimo sa -1% - dovoljno govori što se tu moze očekivati......
Dakle, kome se da gnjaviti sa usual suspectima (spomenutim u postu kolegice gore), samo naprijed......ali bez neke izuzetno pozitivne vijesti tesko da se tu na dnevnoj bazi moze uloviti vise od par postotaka.......a volumeni su obično mizerni......tako da je to većinu vremena ipak samo cjelodnevno buljenje u monitor i mučenje očiju, više nego išta drugo......
-
Ne znam prati li tko od vas grafove indeksa stranih burzi. NDX i DAX su opet u opasnoj zoni. Svi su bullish, dionice samo rastu, svi su na istoj strani broda, samo je pitanje vremena kada će se sve ovo naglo okrenuti. Ako vani krene korekcija, ne želim ni ja biti u dionicama na našoj ZSE.
NDX
NDX drži ovaj rastući trendline još od sredine 4. mjeseca. Cijena ga je testirala već 7-8 puta. Jučer se cijena odbila opet točno na trendline-u. Istovremeno se formira rising broadening wedge (popularno zvana "truba"). Hoće li u sljedećim danima opet do vrha trube ili će propasti, ne znam. Jučer smo vidjeli bullish svijeću, tako da ne mislim da će se odmah strmoglaviti, ali valja ovo držati na oku. Potencijal pada sa ove razine je do cca 30%.
DAX
DAX formira rising wedge, trenutno smo na dnu wedge-a. Graf crta bearish divergenciju već mjesec i pol dana, i ovdje je samo pitanje vremena kada će u veću korekciju. Potencijal pada sa ove razine je cca 10%.
Neću više puno pisati na forumu, trenutno imam drugih obaveza kojima se moram više posvetiti, pa vas ovim putem sve pozdravljam.
nadajmo se da neče.....ne zbog njih, nego zbog nas......😀
-
Malo ezoterije, tko vjeruje , tko ne vjeruje, nečim se moramo i zabavtiti
Sve je igra, i svi smo spašeni.
Iga je u snažnom uptrendu. Imali samo dva za redom krasna patterna, ascending scallops.
Pa bullish flagpole, a sada valjda pennant u razvoju.
Tko će ga znati gdje će okrenuti.
Brojao je netko vrijednost ugovorenih poslova, 35 milijuna eura... sada ostaje da se pobroje dugovi i ročnost prije nego izvadimo novac na stol.
A graf? Graf ko' grah
-
Iga je jednako Igh?
-
-
Iga jednako Igh
-
ovo bi onda bilo prvo spoticanje crobexa na kamen 1600, prije slijedećeg pada na 1460, pa onda tko zna ako se i tu spotakne
-
Sve sam nacrtala osim Opte. Nju ne volim crtati jer je imam
Na opte se ask i bid gledaju preko snajpera, što je nekako u suglasju sa očekivanjem izmjene zakona
Na tjednom grafu rising wedge, gdje će ne zna se... ne znamo ni kako će proći izmjena zakona, ni u kom će pravcu Crobex osim nizbrdo , al' rising ima ružnu naviku da okrene down
Ostaje dakle da se vidi. Od svih papira najteže je nacrtati opte
-
ako krene dolje gdje je otpor?
-
-
-
Da imam novaca, kako nemam, kupila bih Tankersku NG
Na grafu se vidi prekrasan scallop koji će se sva je prilika ponoviti, target mu je unbelievable
Ali nemam.
U stvari....da imam hefty novaca kupila bih Mediku, pa živjeli su stvarno sretno do kraja života
-
Da imam novaca, kako nemam, kupila bih Tankersku NG
Na grafu se vidi prekrasan scallop koji će se sva je prilika ponoviti, target mu je unbelievable
Ali nemam.
U stvari....da imam hefty novaca kupila bih Mediku, pa živjeli su stvarno sretno do kraja života
A čarapica?.....ne piše valjda na svakoj Opte......
-
U ovakva klimava vremena je najsretnije biti u Medici. Odnosno u sva je vremena najsretnije biti u Medeici, a u ova posebno
-
ona jučerašnja korekcija vani i ne djeluje baš tako bezazleno, a oni inače ne pate od sindroma crnog petka.
tek ćemo u ponedjeljak vidjeti je li ovo danas dead cat bounce ili business as usual.
mi smo trenutno in the middle of nowhere.
mučimo se probiti liniju EMA 100 na 1630 bodova koja bi nam otvorila put prema EMA 200.
problem je što onda imamo triple top.
s druge strane imamo tehničku potporu na oko 1600 bodova kroz koju zasad ne propadamo.
u svakom slučaju, dugoročnima bi preporučio oprezno trgovanje.
CROBEX - update
u prijašnjem postu sam upozoravao na oprezno trgovanje, al vidim da to nitko ne zarezuje, nego se nastavlja po starome i onda je svatko drugi kriv.
probili smo sve tehničke potpore što se tiče MA/EMA.
ostaje nam još fibo linija 38.2 i donji bollinger.
pattern tri zadnje svijeće je three black crows, što ukazuje na početak down trenda.
koliko će taj down trend trajati i kad i gdje će završiti, ne usudim se prognozirati, jer bi to bilo krajnje neozbiljno (da se ne nabacujem targetima kao da radim žbukanje, jednog bi i pogodio).
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun