1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 138
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 11, 2020 at 6:44 PM
    Quote from mitkko

Call me crazy, kupio sam danas ADRS2.

Cijena je u ovom trokutu već neko vrijeme i danas opet diramo dno tj. zonu podrške. Indikatori ukazuju na bullish divergenciju, tako da mislim da bi rast mogao iznenaditi, slično kao danas i jučer na RIVP.

Downside je vrlo ograničen, a potencijal rasta do 9%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Cijena je došla do gornje granice trokuta. Sada nam sutra treba probijanje 370 kn i po mogućnosti veći volumen.

RSI je danas probio liniju trenda, MACD je danas dao buy signal, Stochastic probija liniju trenda i izlazi iz oversold, MFI je u dugom uptrendu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 11, 2020 at 6:51 PM
    Quote from mitkko

Evo još jedan "tip" - HT.

Imamo vrlo jasnu bullish divergenciju na koju je cijena već regirala prije tri dana. Danas je bila prilika za kupiti na pullbacku koji baš zgodno koincidira sa linijom podrške od ranije.

Targeti su 170 tj. 173 kn.

I CROBEX pokazuje znakove života. Graf crta lijepi falling wedge, koji doduše još nije potvrđen, ali valja pratiti. Target ove formacije je +3,76%.

Display More

I HT lijepo grabi prema naprijed. Skoro smo na 1. targetu. Za sada rast izgleda stabilan.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 11, 2020 at 7:19 PM
    Quote from mitkko

Bilo mi je neobično kako RIVP nije pala nakon FI pa sam nakon dugo vremena opet išao pogledati graf.

Danas smo imali zanimljivu akciju. Cijena je zatvorila iznad ovog trendline-a, RSI, Stoch i MFI obećavaju, MACD je okinuo buy signal.

Ako se cijena u sljedećim danima konsolidira iznad trendline-a, to bi bio dobar buy setup sa potencijalom od +10%.

RIVP je napravila lijepi breakout. Cijena je uspjela zajašiti 50EMA nakon 2 dana konsolidacije. Sljedeća razina otpora je na 26,50.

Edited once, last by mitkko (August 11, 2020 at 7:25 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 15, 2020 at 7:56 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Bilo mi je neobično kako RIVP nije pala nakon FI pa sam nakon dugo vremena opet išao pogledati graf.

Danas smo imali zanimljivu akciju. Cijena je zatvorila iznad ovog trendline-a, RSI, Stoch i MFI obećavaju, MACD je okinuo buy signal.

Ako se cijena u sljedećim danima konsolidira iznad trendline-a, to bi bio dobar buy setup sa potencijalom od +10%.

RIVP je napravila lijepi breakout. Cijena je uspjela zajašiti 50EMA nakon 2 dana konsolidacije. Sljedeća razina otpora je na 26,50.

Display More

RIVP je odradila lijepi "run up". Cijena je došla do 26,20, 1% niže od mog targeta. Došli smo do 100EMA i tu se formirala shooting star candle koja označava top, a odmah nakon nje i bearish engulfing candle koja je taj top i potvrdila. Ovdje možemo vidjeti koliko je važno skejlati izlaz (jednako kao i ulaz). Teško je pogoditi sam top ili bottom, zato je važan dobar risk management.

Cijena sada leži na 0,618 Fib, ključnoj razini koja je ujedno i prijašnja razina podrške, treba vidjeti kako će cijena ovdje reagirati. Cijena je jučer snažno pala zbog vijesti o broju zaraženih, tako da je za mene ovo trenutno "no trade zone", iako ako gledamo samo graf ovo je dobra zona za kupnju. Stop-loss zona je ovdje prilično jasna, pa tko se želi kockati može pokušati, ja ću promatrati sa strane, čekati konsolidaciju i priliku za novi ulaz. Kako smo bili na viskom razinama ova vijest je samo dala poguranac za pullback koji je bio očekivan.

Trejderi znaju onu izreku: "Show me the charts, and I'll tell you the news"

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 15, 2020 at 8:11 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Call me crazy, kupio sam danas ADRS2.

Cijena je u ovom trokutu već neko vrijeme i danas opet diramo dno tj. zonu podrške. Indikatori ukazuju na bullish divergenciju, tako da mislim da bi rast mogao iznenaditi, slično kao danas i jučer na RIVP.

Downside je vrlo ograničen, a potencijal rasta do 9%.

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Cijena je došla do gornje granice trokuta. Sada nam sutra treba probijanje 370 kn i po mogućnosti veći volumen.

RSI je danas probio liniju trenda, MACD je danas dao buy signal, Stochastic probija liniju trenda i izlazi iz oversold, MFI je u dugom uptrendu.

Display More

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Jučer smo imali pullback odnosno retest trokuta. Cijena je pala na povećanom volumenu i zatvorila točno iznad vrha trokuta. Uz to se formirala dragonfly doji svijeća koja obično označava dno. Sada je ključno vidjeti u kojem smjeru ćemo u ponedjeljak. Poželjno bi bilo da dobijemo nekakvu zelenu svijeću koja bi potvrdila preokret.

Indikatori su i dalje bullish, još uvijek nema sell signala, treba dalje pratiti.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • August 15, 2020 at 10:50 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Jučer smo imali pullback odnosno retest trokuta. Cijena je pala na povećanom volumenu i zatvorila točno iznad vrha trokuta. Uz to se formirala dragonfly doji svijeća koja obično označava dno. Sada je ključno vidjeti u kojem smjeru ćemo u ponedjeljak. Poželjno bi bilo da dobijemo nekakvu zelenu svijeću koja bi potvrdila preokret.

Indikatori su i dalje bullish, još uvijek nema sell signala, treba dalje pratiti.

Display More

Hvala, micem prodajni nalog:)...samo mi je tesko vjerovat da ADRS moze gore ako ce RIVP dolje...

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • August 16, 2020 at 8:57 AM
    Quote from Parica
    Quote from mitkko

Hvala, micem prodajni nalog:)...samo mi je tesko vjerovat da ADRS moze gore ako ce RIVP dolje...

Adrs ima i Croatia osiguranje , nije full turist, tako da mozda i moze gore. Vidjet cemo uostalom.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 16, 2020 at 9:10 AM
    Quote from havi
    Quote from Parica

Adrs ima i Croatia osiguranje , nije full turist, tako da mozda i moze gore. Vidjet cemo uostalom.

Ništa nije sigurno, ne mora ni gore ni dolje, može i sideways :) Vidjet ćemo. Ja ovaj graf gledam na način da ako sam u poziciji (a jesam), nije sada vrijeme da nasilu prodajem jer su veće šanse da naće više padati, i ako se tu cijena u sljedećim danima zadrži, veće su šanse da će dalje ići prema gore. Ovo izgleda kao dobra zona podrške.

Ima jedna izreka: "There are no certainties, only probabilities."

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 16, 2020 at 10:21 AM
    Quote from mitkko

Evo još jedan "tip" - HT.

Imamo vrlo jasnu bullish divergenciju na koju je cijena već regirala prije tri dana. Danas je bila prilika za kupiti na pullbacku koji baš zgodno koincidira sa linijom podrške od ranije.

Targeti su 170 tj. 173 kn.

I CROBEX pokazuje znakove života. Graf crta lijepi falling wedge, koji doduše još nije potvrđen, ali valja pratiti. Target ove formacije je +3,76%.

Display More

CROBEX je i dalje u up trendu. Vidjeli smo breakout iz falling wedge-a, RSI je iznad 50, Stochastic u overbought ali ima još prostora za rast, MACD je iznad 0, MFI probio downtrend liniju. Trenutno smo iznad 1600, zona koja je bila prijašnja zona otpora, sada je zona podrške. Tu je i 50EMA, ne bismo smjeli pasti puno ispod ako se uptrend misli održati.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 16, 2020 at 10:51 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

ATPL apdejt

Morao sam napraviti apdejt. Ono što je u to vrijeme izgledalo kao descending trokut na kraju ispalo falling wedge. Wedge mi je inače pouzdaniji za trgovinu - target i breaokut su jasniji.

Ovaj falling wedge je zapravo zastavica većeg bull flag-a koji potječe još od pullbacka od zadnjeg breakouta od sredine 5. mjeseca. Ako gledamo tadašnji falling wedge, imao je pullback do 0,618 Fib. Sličnu sliku danas pokazuje i ovaj. Trenutno smo pri kraju wedge-a sa prostorom za pad još do cca 195 kn. Naznaka breakouta bi bila kada bi cijena zatvorila iznad 210 kn, što bi bio prvi higher high u ovom wedge-u.

Cijena je, osim 0,618 Fib, također vrlo blizu ovog rastućeg trendline koji bi trebao podržati wedge, kao i dna Ichimoku clouda te prijašnjeg swing high. RSI je već probio svoj trendline, jednako kao i MACD i MFI koji izlaze iz oversold. Volumeni su sve manji, što naznačuje kraj konsolidacije.

Target ove formacije je cca 265 kn, što koincidira i sa weekly 50EMA.

Brodare je nezgodno chartirati jer ih ne možeš gledati neovisno o vozarinama. Ovaj target smatram vjerojatnim samo u slučaju da se vozarine u sljedećem periodu ne strmoglave, a što je u današnjim uvjetima vrlo teško prognozirati.

BDRY mi izgleda kao da izlazi iz korekcije, tako da u tom slučaju u sljedećim danima ne bi smio pasti više od 6% ako se uptrend misli održati.

Projekcija je na grafu.

ATPL

BDRY

Display More

ATPL

Izgleda da ATPL hoće gore. Jučer smo sramežljivo probili liniju trokuta, danas već imali ozbiljniji volumen i cijena se zadržala iznad trokuta. RSI je uvjerljivo probio liniju trenda i trenutno je na točno 50, što se smatra bullish zona. Stochastic strmo ide prema gore i izašao je iz oversold, MACD će kroz dan-dva dati buy signal. MFI je također probio liniju downtrenda i uskoro bi trebao izaći iz oversold.

BDRY

BDRY je danas trenutno na +8% i malo ispod 200EMA. Ovo je drugi put da testira 200EMA. Ako danas-sutra probije tu zonu, vozarine bi mogle oštro potegnuti prema gore. Vidjet ćemo kako će se danas trgovanje zatvoriti.

Display More

ATPL je imala lijepi breakout iz falling wedge-a. Došli smo do prve postaje i sada smo u konsolidaciji. Cijena se drži iznad 50EMA, indikatori su bullish, pratimo dalje.

• Sinner99
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • August 16, 2020 at 12:21 PM
    Quote from havi
    Quote from Parica

Ma iduce godine dividenda, barem mala. Ovdje je rijec o elitnom turizmu i gostiju nikad ne fali, plus podrska CO i Cromaris.

Edited once, last by Sinner99 (August 16, 2020 at 12:27 PM).

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • August 16, 2020 at 3:48 PM

Kolega mitkko, kako vam izgleda Adpl...možemo do 150kn na fibo 61.8?

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • August 16, 2020 at 4:05 PM

Mene zanima kretanje IGH i DLKV...

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • August 16, 2020 at 4:44 PM

Kolega Mitkko, jel moze update Atpl?

Izdogadjalo se stvari u medjuvremenu...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 16, 2020 at 7:15 PM
    Quote from mitkko

Čak je i ADPL potentan. Jučer smo probili trendline, danas imali pullback, idemo vidjeti kuda će sutra. Ako ne propadne kroz trendline, target je 139 kn. Ovo još nisam kupio, ali pratim.

ADPL apdejt

Cijena je u petak došla do targeta, čak ga malo i prešla. Tu je dobra zona otpora, iznad je Cloud i 50EMA, cijena je ispala iz Bollingera, očekivano je da sada dođe do hlađenja odnosno konsolidacije prije sljedećeg poteza. Ako me pitate može li još malo gore - uvijek je to mogućnost, ali trenutno je risk/reward takav da se ja ne bih usudio sada kupovati. Treba pričekati da vidimo kako će se konsolidirati i onda pokušati predvidjeti sljedeći potez.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 16, 2020 at 7:45 PM
    Quote from kupoprodajnik

Kolega Mitkko, jel moze update Atpl?

Izdogadjalo se stvari u medjuvremenu...

Kolega kupoprodajnik, ja sam po tvom pisanju shvatio da je za tebe TA kao gatanje iz graha :) Šta se promijenilo? :)

Stavio sam već danas apdejt za ATPL. Na grafu je ostala ucrtana srednjeročna projekcija cijene koju sam napravio prije tjedan dana, za sada ju cijena dobro prati. ATPL je bullish, volumeni su veliki, trenutno se konsolidira prije sljedećeg pusha prema gore. Za sada ne vidim nikakve slabosti. Ja sam kupio veću količinu na samom breakoutu iz tog trokuta i još uvijek ne mislim prodavati.

Već sam to napisao pa ću sada ponoviti, ove moje švrlje kojima dajem projekciju cijene označavaju samo kote na kojima očekujem veće ili manje zastoje (konsolidaciju) prije konačnog targeta, i one nisu vremenski ograničene - ne mogu prognozirati kada će se cijena pomaknuti, mogu samo dati targete. Tako npr. na tom grafu vidimo da je cijena došla do prvog targeta otprilike pet dana prije nego što je nacrtano na grafu. Također, pullback na tim zonama može biti veći ili manji, to je teško predvidjeti puno unaprijed tako da se time ne treba previše voditi, ono što ovim projekcijama pokušavam naglasiti je trend i međuetape do konačnog cilja.

Ove grafove stavljam na forum samo radi svog vlastitog usavršavanja kao trejdera, to nije preporuka za kupnju ili prodaju. Svi smo mi ovdje anonimni, ja nemam ništa od toga. Ako nekome moj graf pomogne - odlično, ako netko zbog toga popuši možda ga utješi spoznaja da sam onda vrlo vjerojatno i ja popušio :) To vam je kao kada gledate utakmicu kod kuće sa kauča i je..te majku treneru zašto je napravio nekakav potez... vi bi to sigurno bolje. Ovako kada objavim graf ja sam taj trener i javno trpim posljedice - pohvale ili pokude. Nije da me to nešto posebno dira, ali mislim da me gradi kao trejdera. Bilo bi odlično kada bi više ljudi ovdje objavljivalo neke svoje grafove da vidimo druga mišljenja i međusobno razmjenjujemo iskustva.

PS. Kolega kupoprodajnik, nemoj se uvrijediti zbog moje provokacije :) mala šala :)

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 16, 2020 at 8:04 PM

Kolega mitkko uzitak vas je citati, samo tako nastavite :thumbup:.

Kakva je situacija s Optimom, hoce li to sta porasti da omastimo brkove ;)

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • August 16, 2020 at 10:50 PM

Bas mi je drago da se kolega Mitkko naljutio na mene. :)

To znaci da me ozbiljno shvatio. Valjda.

Ma gle, kod nas je najveci problem nelikvidnost. Kad imas likvidnost onda i sama TA koja pociva na zakonu velikih brojeva ima smisla.

Eto. Cisto toliko. Hvala i cujemo se!!

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 17, 2020 at 9:49 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Očekivao sam rast, ali ne i ovakvu euforiju. Svoje sam prodao na targetu, zadao sam naloge ranije, šteta što na ZSE nemamo alate kao što ima sav normalan svijet (automatski nalozi, stop-loss, trailing stop i slično). Ali ne treba biti pohlepan, i 12% je sasvim ok.

Za očekivati je sada konsolidaciju, cijena je puno iznad bollingera, indikatori su u overbought...

Kolegica me pitala za DLKV, pa evo apdejt :)

Bilo bi zgodno kada bi se formirala ovako nekakva bull zastavica, 5,50 bi mogla biti dobra zona za kupnju, sa targetom oko 6,60. Volumen i Stoch ukazuju na konsolidaciju, vidjet ćemo kuda će cijena u sljedećim danima. Nije dobro loviti cijenu (INGR je bolji primjer, tko je kupio neki dan u onoj euforiji na vrhu sada je već 14% u minusu), uvijek bude prilika za uhvatiti trend na pullbacku - kažu da je za dobru igru jako važna dobra predigra :)

Ovo valja držati na radaru.

Display More

DLKV apdejt

Izgleda da DLKV izlazi iz bull flaga i nastavlja rast. Ne bi valjalo da padne ispod 5,70. Crobex je trenutno u crvenom, vijesti o koroni rade svoje, tako da treba biti pažljiv kod ulaska jer se lako može dogoditi da u slučaju panike korona povuče opet neselektivno cijelu burzu u minus pa dobijemo priliku i za povoljniji ulaz.

Target je 6,90-7,00 kn odnosno 19%.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • August 17, 2020 at 9:56 AM

IGH apdejt

I dalje čekam priliku za povoljni ulaz. Cijena je još uvijek u konsolidaciji, trenutno ne vidim naznake za nastavak uptrenda. Hoćemo li vidjeti lower low ili će se cijena konsolidirati u nekakvom trokutu ostaje za vidjeti.

• 1
    • 21
    • 22
    • 23
    • 138

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. MDKA (Medika d.d.) 815

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 5:48 PM
    2. Odgovora
      815
      Pregleda
      300k
      815
    3. Skribi

May 8, 2025 at 5:48 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 454

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 4:33 PM
    2. Odgovora
      454
      Pregleda
      182k
      454
    3. Vule

May 8, 2025 at 4:33 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 8, 2025 at 3:53 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      821k
      1.9k
    3. All

May 8, 2025 at 3:53 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM
    1. BCIN (BC Institut d.d.) 124

• Like 1
      • kukurijek
      • April 24, 2020 at 9:58 AM
      • Dionice
      • kukurijek
      • May 8, 2025 at 2:39 PM
    2. Odgovora
      124
      Pregleda
      43k
      124
    3. KitoLovac

May 8, 2025 at 2:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 8, 2025 at 5:48 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Vule May 8, 2025 at 4:33 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 8, 2025 at 3:53 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

goranbj May 8, 2025 at 10:41 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)