1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 15, 2020 at 1:15 PM
    Quote from zlocesti

Igeljupci, sjednite na papir

Papir je prema up

Formira se broadening pattern

Pritisak na prodaju je manji- Chaikin

MACD okreće prema nuli

Money Flow za oversold

Tako to izgleda odokativno

Ona nekretnina u Dubrovniku i niz ugovorenih poslova to podupiru

Display More

Imate tehničku analizu za Optimu, hoće li to malo porasti?

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 15, 2020 at 1:34 PM

Imam.

I zamislite, neodlučno je

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 15, 2020 at 1:37 PM
    Quote from BudFox
    Quote from zlocesti

Papir je prema up

MACD okreće prema nuli

Money Flow za oversold

Display More

Display More

Mislim da cijena nece nikuda posebno ni gore ni dolje dok ne bude nekih vijesti, bilo pozitivnih, bilo negativnih, o prodaji.

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • July 15, 2020 at 2:21 PM
    Quote from st-brajo

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

kolege, koji bi ovo pattern bio?

cup and handle, pa break prema gore kad kapne europski novac?

ili nešto drugo?

Tu se može nazrijeti koliko je novaca zamračeno....

Strašno.....

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 15, 2020 at 7:15 PM
    Quote from BudFox
    Quote from zlocesti

Papir je prema up

MACD okreće prema nuli

Money Flow za oversold

Display More

Display More

Evo malo hopiuma za sve koji su u ovom papiru. Graf ukazuje na (barem kratkoročni) upside potencijal.

OPTE je u jasnom downtrendu već neko vrijeme. Trenutno RSI, MACD i Stochastic ukazuju na mogući preokret trenda ako bude snage i prometa da cijena probije ovaj trendline na cca 5,60. MFI je u bullish divergenciji već zadnja dva tjedna. Zona 5,30-5,40 je potencijalno dobra zona za kupnju.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 15, 2020 at 7:21 PM

Evo jedan stari dobar clanak, isplati se pročitati.

http://arhivanalitika.hr/blog/dionicka-…a-kada-prodati/

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • July 15, 2020 at 8:45 PM

Jel ima kakvih naznaka kuda bi mogli PTKM i TPNG? Bar kratkoročno (mjesec-dva)... Prvi kvartal bio dobar, a i drugi bi trebao biti. Ovaj mjesec promet na nuli.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 15, 2020 at 8:52 PM

Zanimljiv graf na ATPL. Ova dionica mi se čini da je izvan radara ovdje na forumu, svi očekuju niže razine (170-190) i slično, zato bi baš bilo zgodno kada bi se igra odigrala prema ovoj projekciji na grafu.

Graf crta descending triangle. To je inače bearish pattern, ali se mora gledati u kontekstu jer može biti i continuation pattern. Ako ga gledamo kao bearish pattern, target bi bio oko 176 kn, ali meni se čini da će biti continuation sa targetom oko 255 kn.

Cijena se konsolidira ispod 100EMA a iznad Ichimoku Clouda i podupire ju 50EMA (206 kn), Stochastic je u oversold sa tendencijom rasta. RSI pada i kroz nekoliko dana bi trebao probiti ovaj trendline prema gore, to bi signaliziralo preokret. MACD histogram već opada. Prometi nikakvi, svi valjda čekaju da BDI prestane padati.

Šta mislite?

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 15, 2020 at 9:04 PM

Pa ne znam, ATPL je dosta u fokusu malih, miljenica malih :).

A da je danas jedina transakcija isla po asku ne bidu, probili bi triangle i bio bi ono, totalni bull. Mozda bolje gledati weekly.

Spread je velik zadnjih dana i slab promet. Ekipa se gleda preko nišana.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 15, 2020 at 10:09 PM
    Quote from fajrvol

Jel ima kakvih naznaka kuda bi mogli PTKM i TPNG? Bar kratkoročno (mjesec-dva)... Prvi kvartal bio dobar, a i drugi bi trebao biti. Ovaj mjesec promet na nuli.

Mislim da je glavni uzrok nelikvidnosti ovdje da ima malo slobodnih dionica u rukama malih dionicara. Sukladno tome, dionice nisu zanimljive trejderima. Cijene vise nisu ni jeftine, dok mi se cini da je PTKM mozda vec i precijenjena.

Ocekujem odlicne izvjestaje za 2Q. Vjerojatno ce i prometi onda porasti.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 16, 2020 at 1:02 PM
    Quote from Marielena
    Quote from BudFox

Mislim da cijena nece nikuda posebno ni gore ni dolje dok ne bude nekih vijesti, bilo pozitivnih, bilo negativnih, o prodaji.

Ja bih najradije da dođe pozitivna vijest o prodaji Optime i da cijena dionice poraste na 15-tak kn,

pa da ju prodam u ponudi i kupim si bmw-a (polovnog 10g star, uvoz iz Nemačke :) ) i da se odvezem

negdje do Rijeke na trkacu stazu da isprobam gume :) ;)8)

Nadam se da će napokon doći dobra vijest o Prodaji da možemo svi odahnuti, a i to bi bila odlična

vijest za tržište kapitala u Hrvatskoj i mislim da bi cijela burza živnula nakon toga, nešto slično kao

kada je bilo preuzimanje Kraša prošle godine!

Edited once, last by BudFox (July 16, 2020 at 1:07 PM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 17, 2020 at 11:22 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

CROBEX

Stavit ću ovo javno, slobodno me iskritizirajte, ni ja ne bih volio da se stvari ovako odigraju. Kako god, graf ne izgleda dobro.

Danas je nezahvalno raditi projekcije bilo čega za neki duži period jer se stvari mijenjaju iz dana u dan, ogromni novci se upumpavaju na tržišta, strane burze divljaju iako već neko vrijeme očekujem veći pad a indeksi neumorno svakodnevno osvajaju ove vrhove. Na američkim indeksima smo također imali rising wedge koji nakon propadanja ponovo formira još veći wedge, i tako unedogled. SPX je ovih dana ispao iz jednog takvog wedge-a, vidit ćemo kako će dalje. Kako ZSE jako dobro prati strane burze u padu a slabo u rastu, ne bi me čudilo da nam se burza povede za padom vani koji vjerujem da dolazi uskoro.

U svakom slučaju treba biti oprezan. Graf iscrtava rising wedge, target je 1450-1470. Došli smo do 0,5 Fib, tu je i 100EMA, indeks je već ispao iz wedga, RSI je probio liniju trenda, moment cijelo vrijeme opada, MACD okreće prema dolje.

Komentari su dobro došli.

Iako je danas bio lijepi dan, mene je mamurluk od sinoćnjeg pretjerivanja prikovao za krevet. Nije mi se dalo gledati TV, odspavao sam koliko mi se spavalo pa sam u nedostatku pametnijeg posla smislio jednu igru. Igra se zove "Pogodi kuda će CROBEX".

Pravila su bila sljedeća:

• pogledati grafove svih sastavnica CROBEX-a,
    • svaki graf pogledati na daily i weekly razini,
    • u roku od 30 sekundi i bez puno chartinga pokušati ocijeniti u kojem smjeru je najvjerojatnije da će cijena pojedine dionice u bližoj budućosti (recimo mjesec do dva dana) ići, (nešto kao "speed dating" ;), graf mi se ili sviđa ili ne sviđa)
    • sve tako dobivene targete staviti u tablicu i vidjeti kako se ti targeti odražavaju na vrijednost CROBEX-a,
    • usporediti tako dobiveni target CROBEX-a sa projekcijom kretanja CROBEX-a u ovom grafu iznad (apdejt grafa je u prilogu),
    • objaviti ovo na forumu i čekati da vidim koliko ću skupiti :thumbdown:,
    • po količini skupljenih :thumbdown: potvrditi ili ponovo evaluirati hipoteze - kako bi kolega My moon rekao, po ovome ćemo vidjeti indexe HISTERIX, DRUKEX ili kako se već zove onaj drugi :D

Ima grafova gdje nije još uvijek skroz jasan trend pa sam za te dionice upisao target koji mi se čini vjerojatniji, iako će kratkoročno vjerojatno biti dosta oscilacija. Također, neće sve dionice u isto vrijeme doći do targeta, neke će možda doći do ovih targeta ali onda se brzo odbiti nazad, itd. Ovo u svakom slučaju nije preporuka za kupnju ili prodaju, a pogotovo ne za trejdanje. Puno je grafova gdje se mogu loviti kratkoročni valovi bez obzira na krajnji možda negativan ishod - npr. puno je daily grafova koji ukazuju na kratkoročni upside, ali opet šira slika pokazuje da je taj upside vrlo ograničen te da je vjerojatan kasniji veći pad (turisti su posebno problematični). Ima i nekoliko dionica koje trejderi na ovom forumu dosta zagovaraju, ali tu bi se mnogi mogli dobro opeći. Stvari se mogu vrlo brzo promijeniti, a za trejdanje ja trenutno nemam neke šire horizonte, ipak su vremena nepredvidiva. Igramo se :)

Rezime je da ova tablica dosta dobro podržava ovu projekciju grafa CROBEX-a.

Komentari su dobrodošli.

Display More

CROBEX nastavlja negativan trend i nema naznaka preokreta.

pratite ovu tablicu kolege mittka, naravno sa zrnom soli, jer kod nekih dionica imamo preokret, ali generalno, vidi se da dionice koje nose index idu prema dolje, a izvješća za Q2 bi mogla biti katalizator.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 20, 2020 at 7:41 PM

Evo jedan "tip" - DLKV.

Trenutno smo u zoni potencijalno dobre kupnje. Cijena je formirala descending trokut iz kojeg je cijena napravila breakout i sada radi retest. Na MFI i Stoch možemo vidjeti hidden bullish divergenciju. Na RSI smo također imali breakout i sada radi retest. Prometi su i dalje mali, tako da bi za ozbiljniji rast prvo trebali vidjeti povećani volumen.

"Reži i bježi" zona je malo ispod 4,75 kn (gubitak oko 3,0%), a potencijal rasta ove formacije je do 5,45 (cca +12,4%), što daje R/R=4.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 20, 2020 at 8:13 PM
    Quote from mitkko

Zanimljiv pattern na INGR. Cijena se konsolidira u formi falling wedge-a. Stochastic je u oversold i izgleda da će uskoro okrenuti, MACD histogram okreće prema gore, Ichimoku podržava bull trend. Cijena trenutno leži na relativno dobroj zoni podrške. Bilo bi zgodno kada bismo dobili još jedan lažnjak do 4,70 i onda krenuli prema gore, to bi bila odližna zona za kupnju. Ali ako se to i ne dogodi, i zona 5,00 je pristojna kupnja, ali ja ću ipak pričekati daljnji razvoj događaja. Breakout bi trebao popratiti povećani volumen.

Potencijal rasta je do 6,00 kn, što je 20%.

INGR je naparavila +16% i došla skoro do cilja. Sada bi bilo mudro uzeti profit, ako već ne sve onda barem dio. Stochastic je u overbought, RSI radi bearish divergenciju. Ako gledam samo price action, izgleda kao da bi mogli imati još jedan push do 6,00 ili možda čak i malo više, ali opet, ne treba biti pohlepan, to obično ne završi dobro.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 20, 2020 at 8:54 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Zanimljiv pattern na INGR. Cijena se konsolidira u formi falling wedge-a. Stochastic je u oversold i izgleda da će uskoro okrenuti, MACD histogram okreće prema gore, Ichimoku podržava bull trend. Cijena trenutno leži na relativno dobroj zoni podrške. Bilo bi zgodno kada bismo dobili još jedan lažnjak do 4,70 i onda krenuli prema gore, to bi bila odližna zona za kupnju. Ali ako se to i ne dogodi, i zona 5,00 je pristojna kupnja, ali ja ću ipak pričekati daljnji razvoj događaja. Breakout bi trebao popratiti povećani volumen.

Potencijal rasta je do 6,00 kn, što je 20%.

INGR je naparavila +16% i došla skoro do cilja. Sada bi bilo mudro uzeti profit, ako već ne sve onda barem dio. Stochastic je u overbought, RSI radi bearish divergenciju. Ako gledam samo price action, izgleda kao da bi mogli imati još jedan push do 6,00 ili možda čak i malo više, ali opet, ne treba biti pohlepan, to obično ne završi dobro.

Ingru sam prodavao na 8 kuna kada je u euforiji jedne godine porasla sa 3 kn na 9 kn....

Rijeci vam se pozlatile, pa da nesto zaradimo svi skupa ;)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 26, 2020 at 6:09 PM

I za opteljupce jedan dječji..

Sa kime god razgovaram kaže da čeka opte isod 5 kn , pa u shopping.

Po ovom grafu pad nije izgledan., doduše nije ni da nije. Sideway

MoneyFlow u oversoldu, MACD zaravnjen, Chaikin kaže da je popustio pritisak na prodaju, pattern descending broadening, a ti obično okreću up

Pa je pitanje koliko će down prije nego li će up

A to je sve u stvari prilično nevažno , ako The End bude sretan kako očekujemo

Pa imamo dvije strategije. Ili ući postepeno, ili potrčati za papirom ako i kada počne rasti

Dobra je stvar ta TA :S, sve može i ne mora.

Al' ili si believer, il' nisi

Files

OT - Optima Telekom d.d. - redovne dionice (99).png 106.7 kB – 0 Downloads
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 30, 2020 at 4:36 PM

Danas vani gadan pad. Zanimljivo je da se prije tjedan dana i na SPY i na DAX po prvi puta pojavila bearish divergencija od COVID dna, i na RSI i na MACD. Vidjeli smo kako je DAX danas prošao, idemo vidjeti šta će biti sa Amerima.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 31, 2020 at 9:28 PM

IGH izgleda dobro, ovo bi trebao biti školski primjer breakouta iz simetričnog trokuta.

Cijena se konsolidirala u simetričnom trokutu ispod jake razine otpora (200EMA), svi "cincilatori" su obećavajući, Ichimoku podržava rast, a danas smo imali i povećani volumen na breakoutu.

Target je 120 kn, što je cca +12%.

Crobex i dalje izgleda tužno.

Edited once, last by mitkko: Merged a post created by mitkko into this post. (July 31, 2020 at 9:30 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 31, 2020 at 9:39 PM
    Quote from mitkko

Evo jedan "tip" - DLKV.

Trenutno smo u zoni potencijalno dobre kupnje. Cijena je formirala descending trokut iz kojeg je cijena napravila breakout i sada radi retest. Na MFI i Stoch možemo vidjeti hidden bullish divergenciju. Na RSI smo također imali breakout i sada radi retest. Prometi su i dalje mali, tako da bi za ozbiljniji rast prvo trebali vidjeti povećani volumen.

"Reži i bježi" zona je malo ispod 4,75 kn (gubitak oko 3,0%), a potencijal rasta ove formacije je do 5,45 (cca +12,4%), što daje R/R=4.

Očekivao sam rast, ali ne i ovakvu euforiju. Svoje sam prodao na targetu, zadao sam naloge ranije, šteta što na ZSE nemamo alate kao što ima sav normalan svijet (automatski nalozi, stop-loss, trailing stop i slično). Ali ne treba biti pohlepan, i 12% je sasvim ok.

Za očekivati je sada konsolidaciju, cijena je puno iznad bollingera, indikatori su u overbought...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 31, 2020 at 10:26 PM

I ja sam prodala DLKV na 4.8. Ocito prerano, ali sada po ovoj cijeni ne bih ponovno usla.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 8:57 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. mikromakrto

May 22, 2025 at 8:57 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

mikromakrto May 22, 2025 at 8:57 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago