1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
  • February 13, 2020 at 2:36 PM
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 30, 2020 at 11:50 AM
    Quote from zlocesti

Ja ovdje vidim jednu trubicu.

Broadening pattern, prilika za trgovanje

Samo molim današnji candle da se vrati unutar trend linije :S

Imas dvi dodirne tocke. a druga jos nije ni zavrsila i vec slikas broadening pattern brzo si presla u slobodne umjetnike :S

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • April 30, 2020 at 11:51 AM

Ja isto vidim frulu, I to u mojim ustima tamo od 8.5 kn....

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 30, 2020 at 11:56 AM

Idem povuci linije precizno..a ne odokativno.

Covjek mora paziti na ugled ☺

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 30, 2020 at 12:27 PM

Jedan, dva, tri..... veseli smo svi :S

Istina je da imam iznimno malen monitor, business klasa.... al' ovo je tri

Jedino nam taj sideway ne ide u prilog, ili ide........

Ajmo pitati mittka

Files

OT - Optima Telekom d.d. - redovne dionice (56).png 47.2 kB – 0 Downloads OT - Optima Telekom d.d. - redovne dionice (57).png 49.76 kB – 0 Downloads
  • StockValue
    Student
    Reakcija primljeno
    79
    • April 30, 2020 at 2:54 PM

zlocesti

izgleda bi taj sideway mogao biti kanal na čijem rubu je ujedno i potpora sma 30

ako se to tako može gledati:/

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 30, 2020 at 3:51 PM
    Quote from zlocesti

Ajmo pitati mittka

danas je malo jača igra, ne igra se više za burek, nego za roštilj ^^

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • April 30, 2020 at 4:03 PM
    Quote from StockValue

zlocesti

izgleda bi taj sideway mogao biti kanal na čijem rubu je ujedno i potpora sma 30

ako se to tako može gledati:/

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Bude mittko, ima sada 3 dana vremena!;)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 30, 2020 at 5:24 PM

Te vase linije me podsjecaju na onu od brzinomjera kako das gasa tako se ona nacrta negdje drugo, tako i vi kako netko cijenu pomakne ovisno koliko ima goriva tako i vi liniju pomaknete 😂

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 30, 2020 at 5:34 PM

Kako kaže Lulu- Il' si vjernik, il' nisi...

Ponekad smo precizniji, ponekad imamo više nadahnuća, a ponekad kao svi smrtnici podlegnemo proširenoj boljetici na burzi zvanoj wishfull thinking

Zbog toga neki više vjeruju indikatorima i oscilatorima, izvedenice od open, close, max, min, volumen.....al' nema zabave do chartinga

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 30, 2020 at 6:29 PM
    Quote from zlocesti

Ajmo pitati mittka

Mislim da ovo nije ascending broadening wedge, za tu formaciju bismo trebali barem dva dodira sa gornjom i donjom linijom trenda.

Evo kako ja to vidim (graf u prilogu). Uzmite u obzir da sam zadnjih dana bearish nastrojen, pa sam možda malo pristran. Nemam OPTE.

Graf ne pokazuje nikakav poseban pattern. Prije dva dana smo imali breakdown ovog trendline-a na povećanom volumenu, što ukazuje na potencijalni nastavak downtrenda. Cijena je radila higher low (HL) i higher high (HH), dok je RSI bio u downtrendu. MACD ukazuje na sell, Stochastic je već neko vrijeme u downtrendu.

Na grafu su Heikin Ashi svijeće, to trenutno gledam da filtriram buku jer cijena zadnjih dana ne pokazuje jasan trend. Meni dvije velike Heikin Ashi svijeće ukazuju na nastavak downtrenda. Ako bi bilo nekog preoketa trenda u sljedećim danima, logično mjesto za to bi bilo između 0,5 i 0,382 Fib linija, što je negdje između 5,10 i 5,40 kn, ali to ne čekujem u sljedećih nekoliko dana. Ako do preokreta i dođe, prije toga očekujem sideways kretanje sa laganim trendom prema dolje.

Projekciju kretanja cijene sam ucrtao na grafu. Mislim da ćemo testirati prijašnje dno, odnosno zonu 0,786 Fib, što je cca 18% niže od današnje cijene.

Moram napomenuti da nisam zadnjih mjesec dana pratio vijesti vezane za preuzimanje, nemam pojma šta se po tom pitanju događa. Ova projekcija cijene je čisto tehničke naravi.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 30, 2020 at 6:46 PM
    Quote from mitkko
    Quote from zlocesti

Ajmo pitati mittka

Mislim da ovo nije ascending broadening wedge, za tu formaciju bismo trebali barem dva dodira sa gornjom i donjom linijom trenda.

Evo kako ja to vidim (graf u prilogu). Uzmite u obzir da sam zadnjih dana bearish nastrojen, pa sam možda malo pristran. Nemam OPTE.

Graf ne pokazuje nikakav poseban pattern. Prije dva dana smo imali breakdown ovog trendline-a na povećanom volumenu, što ukazuje na potencijalni nastavak downtrenda. Cijena je radila higher low (HL) i higher high (HH), dok je RSI bio u downtrendu. MACD ukazuje na sell, Stochastic je već neko vrijeme u downtrendu.

Na grafu su Heikin Ashi svijeće, to trenutno gledam da filtriram buku jer cijena zadnjih dana ne pokazuje jasan trend. Meni dvije velike Heikin Ashi svijeće ukazuju na nastavak downtrenda. Ako bi bilo nekog preoketa trenda u sljedećim danima, logično mjesto za to bi bilo između 0,5 i 0,382 Fib linija, što je negdje između 5,10 i 5,40 kn, ali to ne čekujem u sljedećih nekoliko dana. Ako do preokreta i dođe, prije toga očekujem sideways kretanje sa laganim trendom prema dolje.

Projekciju kretanja cijene sam ucrtao na grafu. Mislim da ćemo testirati prijašnje dno, odnosno zonu 0,786 Fib, što je cca 18% niže od današnje cijene.

Moram napomenuti da nisam zadnjih mjesec dana pratio vijesti vezane za preuzimanje, nemam pojma šta se po tom pitanju događa. Ova projekcija cijene je čisto tehničke naravi.

Display More

kolega, velika pohvala za Vaš rad.

Čista 5 :thumbup:

volio bih Vas češće vidjeti na ovoj temi.

i, ako nije problem, da s nama podijelite svoja viđenja za bilo koju dionicu koja Vam padne na pamet, obzirom da neki kolege zovu pad kroz 5. mjesec.

unaprijed zahvaljujem

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• naim
    Guest
    • April 30, 2020 at 6:48 PM

Ja mislim da su to deja-vu priče sto mitko piše. Da ne zna i ne razumije pokazao je već dosta puta, Pocevši od njegove miljenice ATPL, a neke druge koji ovdje crtkaju sličice, a ne znaju osnove investiranja, a još manje TA, neću ni spominjat. Prepoznat će se sami. Mitko to upakira u većini nerazumljivu priču. I onda povuče trend koji je zamislio loveći najnižu nedavnu tocku. Cudi me da je pritom naveo da ne prati događaje i da nije svjestan činjenica vezanih uz drustvo?! Postoji nekoliko kljucnih formacija, a najjaci tehnički indikator je volumen. Na bilo koju stranu. I trend. Sve ostalo su zelje upakirane u celofan. Pa kad sto puta sto razlicitih tipusa ponovi isti stvar, onda prosječnom Dodi ne preostane ništa drugo nego da popuši priču.

TA sluzi samo za tajming. TA nikada ne govori koliko nešto vrijedi. I to je osnova koju dosta investitora ne razumije. Pa čak ni dosta spekulanata.

Meni to ne vrijedi sve skupa 50 centi. A tko vjeruje, samo naprijed.

Edited 4 times, last by naim (April 30, 2020 at 7:00 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 30, 2020 at 7:13 PM

Ha. ili si vjernik ili nisi , kaže Lulu

Uostalom, ovo je naš kutak, i možemo si dati mašte na volju, i možemo crtati lovačke priče, i voditi akademske rasprave iz ezoterije

Činjenica je da TA ne može predvidjeti budućnost.

Ona može nacrtati sadašnje stanje, tome i služi, i može dati neku polaznu osnovu za djelovanje.

Elder kaže- Dovoljno je teško što ne znaš što će market činiti, još ako ne znaš što ćeš u taj čas ti učiniti.......

Da sam trejdala kako nisam, bila bih ovo na Opte ovako odigrala, i ispalo bi dobro

Tamo u plavoj liniji je nekakav mali ascending triangle... sideway, ne zna se kuda će takvi. Ali im je očekivan pomak u visin trokuta, pa je ovdje bilo za očekivati 6,50 up ili 5,50 down

Moguće je da će cijena pasti do bilo kuda, al' je za očekivati da će se zaustaviti na fibbo... ja bih svoj kupovni nalog postavila na 5,50 kako i jesam, i na 5,05 kn

Slažem se sa naimom da TA ne govori koliko nešto vrijedi. I da ne može predvidjeti budućnost. Za sve ostalo.......... ajde neka nam nacrta graf !!!!

Files

OT - Optima Telekom d.d. - redovne dionice (59).png 59.67 kB – 0 Downloads

Edited once, last by zlocesti (April 30, 2020 at 7:22 PM).

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 1, 2020 at 4:15 PM

RIVP

Opet graf sa Heikin Ashi svijećama. Cijena se lagano cijedi zadnjih 15 dana u stabilnom downtrendu, zadnja tri dana imamo pad na rastućem volumenu. Cijena je ispod svih EMA, a EMA su posloženi karakteristično za bear market. Cijena je trenutno u kanalu između 0,382 i 0,5 Fib.

RSI u downtrendu i ispod 50, MACD histogram već dva tjedna potvrđuje downtrend, MACD će kroz dan-dva presjeći signal line i potvrditi sell. Stochastic u oversold teritoriu, ali može se tu zadržati još neko vrijeme. MFI u stabilnom downtrendu i ima prostora za daljnji pad.

Uz sve ovo imamo i Ichimoku cloud kao overhead resistance, Tenkan je jučer presjekao Kijun, što daje naznake daljnjeg pada.

Trenutno ne vidim naznake preokreta trenda.

Na grafu sam ucrtao projekciju kretanja cijene za sljedećih mjesec dana. Potencijal pada 10%, negdje do razine 0,786 Fib, tj. cca 20,60 kn.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 1, 2020 at 4:53 PM

ADPL

I ovdje očekujem cijeđenje za sljedećih mjesec dana.

Cijena ispala iz broadening wedge-a, 50 EMA se ovdje već u dva navrata pokazala kao jaka razina otpora.

Cijena je ispod sve tri EMA, koje su posložene tipično za bear market.

Cijena se pribličila Ichimoku cloudu i jučer ispala iz trendline koji je pratila zadnja tri tjedna. Cijena je napravila HH i HL, ali jučer je ispala iz trenda i opasno se približila zadnjem HL od prije 7 dana. Cijena bi u sljedeća dva-tri dana morala preći 147 kn (napraviti HH) ako misli ostati u trendu rasta, ali to mi se u ovom trenutku ne čini nimalo izglednim.

RSI, MACD histogram , Stochastic i MFI su u zadnja tri tjedna u downtrendu, MACD će vjerojatno u sljedećih dva-tri dana presjeći signal line i time potvrditi nastavak downtrenda.

Graf u sljedećim danima mogao izgledati isto kao danas OPTE, gdje smo imali veći pad na povećanom volumenu.

Projekcija kretanja cijene je ucrtana na grafu. Kako sada stvari stoje, izgledno je da ćemo testirati dno, tj. 0,786 Fib, što je pad od cca 24%.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 1, 2020 at 5:06 PM

ADRS2

Heikin Ashi svijeće. Manje-više sve isto kao i na ADPL. Očekujem pad od cca 14% kroz sljedećih mjesec dana.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 1, 2020 at 5:49 PM

ERNT

Velike sličnosti sa ostalim grafovima, ali ipak izgleda malo bolje, tj. pad bi mogao biti manji.

MACD je već prešao signal line, Stochastic i MFI su već dobro u oversold. Na cca 1.100 kn imamo dobru razinu podrške, i sada unazad mjesec dana, ali i unazad zadnje četiri godine.

Za ovo imam dva scenarija:

• varijanta A - cijena će se zadržati oko 0,5 i 0,618 Fib linija (oko 1.100 kn), što je minus od 1,5%,
    • varijanta B - imat ćemo full retracement, što je minus od 9,5%.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 1, 2020 at 6:44 PM

PTKM

PTKM je tehnički i dalje u bull marketu. Ovaj zadnji pad izgleda kao samo korekcija u bull marketu. Cijena je pala do 200EMA na malom volumenu, napravila retest te zone, MFI je napravio higher low, RSI je počeo rasti i Stochastic je okrenuo prema gore. U drugom koraku je zajašila 100EMA, pa retest, pa je zajašila 50EMA, pa retest, i sve to popraćeno rastom svih indikatora i oscilatora. Sve školski.

U svemu ovome me jedino brine što ni u jednom trenutku nismo imali povećani volumen, a što je opet s druge strane razumljivo jer je sveopći kaos i oprez na širem tržištu. Ovdje bi se veći volumen vjerojatno pojavio tek kada bismo prešli prijašnji swing high koji je bio na malo ispod 80 kn.

U svakom slučaju, u normalnom bull marketu bi bio očekivan test 80 kn, onda mali pullback, hlađenje, i onda opet napad prema gore. Ipak, budući da je šire tržište u stanju u kakvom je, očekujem stagnaciju u sljedećim tjednima i konsolidaciju na razini oko 65-70 kn.

• mulac
    Student
    Reakcija primljeno
    126
    • May 1, 2020 at 6:53 PM

Kolega Mitkko, hvala na trudu i što dijelite Vaše analize.

Može TA za Atlantsku i vrijedi li još onaj zadnji graf.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 1, 2020 at 7:07 PM

SAPN

I ovdje cijeđenje.

Cijena je trenutno na 0,5 Fib, u stabilnom downtrendu. Nad glavom vise sve tri EMA i Ichimoku cloud.

MACD je sell, histogram pada već neko vrijeme. Stochastic ulazi u oversold.

Projekcija kretanja cijene je ucrtana na grafu. Vjerujem da ćemo popuniti gap na 195 kn. Slijedi nam potencijalni pad od cca 15%.

Trenutno ništa ne ukazuje na preokret trenda.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago