Mitko se vratio doma!!! skuhala mu .... pastasutu
Tehnička analiza - komentari LIVE
-
-
-
Mitkko, ono gore je -Što je babi milo, to joj se i snilo
U down kanalu je, dokle će.. ne znamo
Ja vidim nekakvu divergenciju na MAcD, al' vidim i partial failure da dodirne gornji rub kanala......... pa sve skupa... sreća na dugom štapu
-
Nisam strucnjak za tehnicku analizu dionice analiziram drugacije. I ja sam kupila Atpl. I ja ocekujem rast panamaxa u iducim tjednima. Zasto? Ovo je doba godine kada oni sezonalno rastu. Rast prvo pokrenu Capeovi, a zatim slijeda pnmx.
Sada u ovim uvjetima ocekujem povecanu potraznju Kine. Sada je malo zaustavljena zbog praznika. Da li je to zbog oporavka nakon korone da nadoknade propusteno ili da stvore zalihe u neizvjesnosti ne znam. Smatram da ce povecana potraznja pozitivno utjecati na vozarine.
Mozda sam u krivu. A nista, onda cu u veljaci nadokupljivati na dnu🙃
Mitko se vratio doma!!! skuhala mu .... pastasutu
E da nam se i kolega Neo vrati gdje ces vece srece
-
Ima li neki tehnicar graf za DLKV? Hvala.
-
Jel treba boca za kisik? Ili malo kasnije?
-
Jel se još uvijek smiju postati bullish grafovi? Asking for a friend Ako ništa drugo, ajmo malo maštati
OPTE
Graf crta zanimljiv pattern. "If my calculations are correct" ovo bi mogao biti Adam&Eve double bottom u razvoju. Da nije korone i nepredvidih Amera, ovo bih sigurno odigrao, svi elementi su tu - ovako, ipak ću još malo pričekati.
Udžbenici kažu da je za ovu formaciju uputno sačekati breakout, ali najbolji prinos je ako uspiješ detektirati Evino dno (ovo čudno zvuči :). Na weekly chartu na MACD i Stoch vidimo skrivenu bullish divergenciju i Stoch je u oversold. Ovaj daily graf ispod pokazuje tipične karakteristike Eve dna - imamo pad cijene na nikakvom volumenu, RSI i MACD pokazuju higher low - sve ukazuje na očaj ulagača. Treba hrabrosti za sada kupovati, znate ono, "blood on the streets" i slično.
U svakom slučaju potencijal rasta je dobar i stop-loss zona je u blizini, tako da je risk/reward, rekao bih, vrlo dobar. Vidit ću još ovih dana šta će se događati na zapadu pa možda i kupim malo, čisto iz dosade
Prvi target je neckline na 5,20 kn (+15%), a ako to probije onda je drugi target na 5,90 kn (+30%).
Danas su gadno udarali na ATPL, kupio sam još 200 kom Kako bi kolege zagorci rekli - bumo vidli, ne?
-
Ima li neki tehnicar graf za DLKV? Hvala.
Bolja varijanta je korekcija do cca 6,45 kn - tu je target klina, trendline, 100EMA i prijašnje dno. Crni scenarij je pad do cca 5,00 kn. Za početak pratimo prvi target i čekamo da vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni, sve dalje od toga je za sada predaleko za predviđati. U svakom slučaju - korekcija.
-
Nisam mislio postati ovoliko grafova, ali ajde, tu su mi, zanimljivi su, pa zašto ne.
ADRS2
Vidimo falling wedge, što je bullish pattern. Dno wedge-a koincidira sa zonom jake podrške - 361-363 kn je bilo dno više puta u zadnjih 5 mjeseci.
Čini se da smo danas sramežljivo imali breakout, volumen doduše nikakav. RSI i MFI ukazuju na bullish divergenciju, Stoch radi double bottom i hoće izaći iz oversold. MACD histogram ukazuje na popuštanje pritiska prema dolje.
Target je 375 kn (+3,40%). I dalje smo u downtrendu, ovo je samo bounce play. Stop-loss zona je blizu i vrlo je jasna. Risk/reward je dobar.
-
Nisam mislio postati ovoliko grafova, ali ajde, tu su mi, zanimljivi su, pa zašto ne.
ADRS2
Vidimo falling wedge, što je bullish pattern. Dno wedge-a koincidira sa zonom jake podrške - 361-363 kn je bilo dno više puta u zadnjih 5 mjeseci.
Čini se da smo danas sramežljivo imali breakout, volumen doduše nikakav. RSI i MFI ukazuju na bullish divergenciju, Stoch radi double bottom i hoće izaći iz oversold. MACD histogram ukazuje na popuštanje pritiska prema dolje.
Target je 375 kn (+3,40%). I dalje smo u downtrendu, ovo je samo bounce play. Stop-loss zona je blizu i vrlo je jasna. Risk/reward je dobar.
stvarno pravi mitkko
-
Evo još jedan (potencijalno) bullish graf.
ADPL
I ovdje imamo falling wedge koji je upravo doživio breakout. Opet, nikakav volumen, strah je vrag. Unutar tog velikog wedge-a imamo formiran i manji trokut iz kojeg cijena još uvijek nije "utekla", konsolidira se točno ispod 50EMA. Zadnja 2 mjeseca vidimo pozitivan razvoj na RSI i MACD - u tom periodu je i cijena napravila double bottom na 128 kn.
Mogli bismo ovdje vidjeti breakout, karte su za sada tako posložene. Bullish scenarij je ucrtan na grafu. Prvi target je 145 kn (target malog trokuta), drugi target 150 kn (target faling wedge-a). Stop-loss je i ovdje blizu i prilično jasan, tako da je risk/reward prilično dobar.
Opet napominjem, vrijedi za sve ove grafove - ZSE je k'o mali Mujo (ono, kud svi Turci...). Ako Razvijeni zapad odluči ići dolje, nema ni nama spasa, bez obzira na grafove. Ja sam za sada još uvijek u kešu, uz iznimku ATPL (unutra sam sa 30%), a što sam obrazložio ranije.
Neću više postati crne grafove, na DLKV sam se dao povući za jezik Od sada samo pozitiva, crnila već imamo dovoljno
-
-
To vam bas i nije neka fora.
Ako se već trudite da stavljate grafove, neka to onda bude s obje strane spektra. Nema zelenih i crvenih / crnih, nego upravo onakvih da prikazuju situacija kakva zaista jest prema zadanim parametrima.
-
Kako god nacrtaš izađe na kraju crno.
-
Nema se baš što raditi u doba korone. Nama je lockdown na vratima, BTW
Dakle Dlkv
Čisti charting i dva indikatora, tijek novca i sentiment
Svatko od nas razumije trgovanje na svoj način, ako je ovo varijanta Adam and Eve topa, target je negdje oko 6 kn. Whoops.
Sorry. Odavno več mislim da me Dlkv na 8 kn podsjeća na Opte na 8 kn
Eh, da mi je onda bila ova pamet
-
Adris.
Kraći frame falling wedge, ali šira slika u prilog mogućeg triple top zazivlje na oprez
Pri dnu padajućeg wedga vidimo dragonfly doji, pojavili su se kupci kojima je ova cijena atraktivna, i zatvorili su najvećom dnevnom cijenom, to daje nade da je pad zaustavljen i da se vraćamo u raspon.
Target je stvarno 375 kn
Što će se desiti ovisiti će o neprilikama u lijepoj našoj, meni nos viče za lockdown . Oklijevamo primjeniti strože mjere , politika nečinjenja i nezamjeranja...a onda više neće biti izbora
-
Palac gore, palac dolje, candles ne lažu, pogotovo ako je papir imalo likvidan
Al' sa TA je tako, poredaj nas desetak, nitko neće vidjeti isto.
-
To vam bas i nije neka fora.
Ako se već trudite da stavljate grafove, neka to onda bude s obje strane spektra. Nema zelenih i crvenih / crnih, nego upravo onakvih da prikazuju situacija kakva zaista jest prema zadanim parametrima.
Naravno, treba prikazati stvari kakvima jesu. Htio sam reci da cu objavljivati grafove za dionice koje po grafu imaju potencijal rasta, a ove druge... kako nemamo mogucnost profitiranja na padu, nema bas ni smisla. Samo me krenu prozivati da crnjacim.
-
Namazati ćete me katranom i perjem
Loša je vijest da prije nego nam bude bolje, mora nam biti lošije.
Na ovoj se dionici desila noćna mora svih dugoročnih, Dead Cat Bounce. Taj je puppy najčešči na papirima farmaceutskih i tehnoloških tvrtki, i onih gdje jse čeka preuzimanje. Na objavu" loše " vijesti cijena prekonoćno padne za cca 25%, ponekad i do 40%.
Nakon toga imamo konsolidaciju, a potom daljnji pad cijene od cca 10-15 % u odnosu na cijenu ispada iz linije flaga
Dvije su iznimke u kojima se ne dogodi dodatni pad cijene-
insajdersko kupovanje , ili nagli preokret u razvoju događaja
A dobra je vijest........... da se u 70 % slučajeva cijena vrati na razine sa kojih je pala već unutar 6 mjeseci.
Tako piše Bulkowski
DISCLAIMER
Post je bio napisan na temi Kladionica, tamo je pak skoro sve dozvoljeno pisati
Admin ga je premjestio
Propustila sam napisati da se puppy dešava na USA tržištu, a uzrokovan je shortom.
Kod nas se vjerojatno neće razviti u potpunoj ljepoti jer-
1. Nema shorta
2.Kupuju znalci
3.Desiti će se preokret
Da ne bi kome zbog toga palo na pamet pobacati papire u očekivanju daljnjeg pada cijene.
Ja na svojim papirima sjedim i nadalje
E sada, sada molim Admina da oba posta premjesti u Kladinicu, gdje im je i mjesto
-
Onda dajte OPTE nacrtajte da vas ne crnjače!
-
Onda dajte OPTE nacrtajte da vas ne crnjače!
Pogledaj gore, stavio sam vec OPTE, i prilicno je OPTEmisticno
-
Mitkko može update za Atpl.....dionica je sve jeftinija
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-