1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • January 10, 2022 at 1:13 PM
    • #3,301
    Quote from StatusQuo
    Quote from zm1

zašto ih penalizirati ? Svi oni plaćaju zdravstveno!

jer je zdravstvo zauzeto ljecenjem covid bolesnika

Kaže tko?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 10, 2022 at 1:42 PM
    • #3,302
    Ravnatelj KBC-a Split: Stiže nam dodatnih 18 medicinskih sestara; operacijski program bit će reduciran
    Zaraza bukti u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja ima i najnižu stopu procijepljenosti - 53 posto starijih od osamnaest godina. Splitski KBC trenutačno…
    vijesti.hrt.hr

Kaže ravnatelj zdravstvene ustanove

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 10, 2022 at 1:59 PM
    • #3,303
    Quote from Marin83

Sociolozi bi trebali znati odgovoriti zašto žene +70 godina odbijaju cijepljenje i zašto njihovi muški vršnjaci imaju značaju veće stope procijepljenosti...

https://www.hzjz.hr/procijepljenos…ramida---regije

Recimo u Jadranskoj Hrvatskoj kod populacije +85 je cijepljeno prvom dozom 61,02% žene, te 79,99% muškaraca. U Panonskoj Hrvatskoj kod populacije starije od +85 je cijepljeno prvom dozom 61,96% žena i 81,58% muškaraca. ista stvar je i u ZG-u.

Jelo ovo iracionalno-racionalno ponašanje koje lijepimo stereotipno prema spolovima, ima podlogu u realnosti?!

EDIT: razlika u Zg-u baš bode u oči, 98% muškaraca starijih od +85 cijepljeno prvom dozom, te samo cca 76% žena.

Display More

teško je reći što je u pitanju, ne nalazim ništa drugo nego da su žene tvrdoglavije, pa ih obitelji teško nagovore na takav postupak za razliku od muških, nemojte sada odmah napadati, Veljača je tek za 20jest dana,

ja bih danas potpisao, kada navršim 85u ako treba svako jutro nadalje, jedna doza svaki dan prije doručka, protiv bilo čega što tada bude vladalo i to sve u znanstvene svrhe i boljitak mladih

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 10, 2022 at 3:16 PM
    • #3,304
    Ikea cuts sick pay for unvaccinated staff forced to self-isolate
    The retail giant joins a growing list of firms changing their rules as staff absences and costs begin to bite.
    www.bbc.com

Mi, kakvi smo snalažljivi zatajili bi kontakt sa oboljelima... a toliko ih je da kontaktima nitko i ne ulazi u trag... i eto ti nevolje

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 10, 2022 at 3:19 PM
    • #3,305
    Quote from zlocesti

https://www.bbc.com/news/business-59930206

Mi, kakvi smo snalažljivi zatajili bi kontakt sa oboljelima... a toliko ih je da kontaktima nitko i ne ulazi u trag... i eto ti nevolje

mislim da kontakte nitko više i ne gleda, sada je velika briga drugih oko mentalnog zdravlja :) , jer više nitko nije normalan

None

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • January 11, 2022 at 8:44 AM
    • #3,306

Treba samo do zemlje Kekeca sa vremena na vrijeme, pogledat fizionomiju ljudi tamo pa preko grane nazad, kako tamo može bit ultra outdoor nacija a ovdje utapanje u pečenom i alkoholu?

Zašto ovo pišem, znaju svi koje su predispozicije za teži oblik Corone a ona je smo potencirala sav promašen balkanski life style. Imate vi svi ustavno pravo imat i 100kg viška a nemate pravo očekivat beskonačno solidarnosti (financijske) za vaš loš izbor.

Edit: velika ste većina, nastavite vi mirno spavat

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • January 11, 2022 at 8:55 AM
    • #3,307

endgame oko korone (kovida) je izgleda blizu...

Adapting Influenza Surveillance System in Spain

i ovo gore je u redu: toliki broj slučajeva da nema smisla niti brojati, niti trošiti novac na testiranja svih i svakoga

treba se prilagoditi situaciji, smanjuju se i dani bolovanja (samoizolacije) jer, hebat ga, nema tko raditi od profesora pa do lučkih radnika

meni je to logično!

no Lockdown Luka bi nas sve pozatvarao u logore valjda, kao u Australiji

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 11, 2022 at 9:23 AM
    • #3,308

Da se mene pita , sjedili bi svi u lockdownu barem do proljeća :S

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • January 11, 2022 at 10:48 AM
    • #3,309
    Quote from KultLicnosti

Treba samo do zemlje Kekeca sa vremena na vrijeme, pogledat fizionomiju ljudi tamo pa preko grane nazad, kako tamo može bit ultra outdoor nacija a ovdje utapanje u pečenom i alkoholu?

Zašto ovo pišem, znaju svi koje su predispozicije za teži oblik Corone a ona je smo potencirala sav promašen balkanski life style. Imate vi svi ustavno pravo imat i 100kg viška a nemate pravo očekivat beskonačno solidarnosti (financijske) za vaš loš izbor.

ma jelda ...je da mnogo toga nije dobro u hr ali treba raditi i radi se da se te neke stvari isprave ali tebi će uvjek biti isto, uvijek će ti sve tuđe biti bolje i samo si ti gledaj te neke tamo a sada te falabogu ništa niti ne sprječava da im se pridružiš pa skupa s njima tamo negdje posprdno gledaš našu "balkansku fizionomiju"

ja tamo samo vidim exstremne društvene devijacije i nejednakosti, vodene topove i razbijene glave kao i cijele ulice u prosvijedima protiv fašizma koji im nameće njihova vlastita zapadna "demokracija" za kojom ti tako čezneš

...samo ti daj skidaj gače pred tim i takvima koji od hr žele napraviti sterilnu kmetiju konobara i spremačica, negirajući sve tradicionalne ljudske vrijednosti i podlagajuči ljude pod preživljavanje kao običan resurs samo i isključivo u svrhu svojih kapitalističkih profita a ja ću biti protiv tog ispraznog zapadnjačkog jada i u cijelosti uživati i živjeti tradicionan način života ovih naših "balkanskih" prostora i biti će mi baš dobro! :evil:

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • January 11, 2022 at 10:59 AM
    • #3,310
    Quote from zlocesti

Da se mene pita , sjedili bi svi u lockdownu barem do proljeća :S

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Daytrade je vrlo zaj.. posao

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • January 11, 2022 at 2:45 PM
    • #3,311
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from KultLicnosti

ma jelda ...je da mnogo toga nije dobro u hr ali treba raditi i radi se da se te neke stvari isprave ali tebi će uvjek biti isto, uvijek će ti sve tuđe biti bolje i samo si ti gledaj te neke tamo a sada te falabogu ništa niti ne sprječava da im se pridružiš pa skupa s njima tamo negdje posprdno gledaš našu "balkansku fizionomiju"

ja tamo samo vidim exstremne društvene devijacije i nejednakosti, vodene topove i razbijene glave kao i cijele ulice u prosvijedima protiv fašizma koji im nameće njihova vlastita zapadna "demokracija" za kojom ti tako čezneš

...samo ti daj skidaj gače pred tim i takvima koji od hr žele napraviti sterilnu kmetiju konobara i spremačica, negirajući sve tradicionalne ljudske vrijednosti i podlagajuči ljude pod preživljavanje kao običan resurs samo i isključivo u svrhu svojih kapitalističkih profita a ja ću biti protiv tog ispraznog zapadnjačkog jada i u cijelosti uživati i živjeti tradicionan način života ovih naših "balkanskih" prostora i biti će mi baš dobro! :evil:

Display More

Tako je, mi smo običajima i navikama tako superiorni može se cijeli svijet čudit kako već nisu vidjeli šta i kako mi radimo, pa svi za nama.... Neidem ja nigdje i trudit ću se da vas žuljam sa svojim pisanjem koliko vremena bude bilo na raspolaganju.

Samo se nemojte žalit na zdravstveni sustav kad bude riknuo, jer ipak to je bila kocka na koju ste pristali.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • January 11, 2022 at 3:47 PM
    • #3,312
    Quote from KultLicnosti
    Quote from barbosa 2.0

Tako je, mi smo običajima i navikama tako superiorni može se cijeli svijet čudit kako već nisu vidjeli šta i kako mi radimo, pa svi za nama.... Neidem ja nigdje i trudit ću se da vas žuljam sa svojim pisanjem koliko vremena bude bilo na raspolaganju.

Samo se nemojte žalit na zdravstveni sustav kad bude riknuo, jer ipak to je bila kocka na koju ste pristali.

Rekao bi da ovdje ne valja od raspada Austro-Ugarske 1918. godine :) pa nadalje, od kraljevine shs, stare juge , ndh, nove juge pa do danasnjih dana, to kaj se tice politike da nejdem dalje i dublje.

Ali ipak radije biram ovaj nas mentalitet nego neki drugi koji nas tjera na rad od jutra do mraka, da zivim u rentanom stanu , za tjedan dana godisnjeg pa da se napijam ko svinja jer mi je to evo jedino u zivotu .

Zivot je jedan jedini i treba ga prozivjet , a sad koliko je tko stekao u zivotu to je njegova stvar kako ce zavrsit, poslovica starost pita gdje je bila mladost , tako nekako :/

Palac gore Barbosa :thumbup:

• Jure
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    281
    • January 11, 2022 at 6:50 PM
    • #3,313

Dajte kruha, igara i sada je moderno - još novih cjepiva.

WHO: ‘Neprestano boostanje istim cjepivom je neodrživo, dajte nam nove vakcine!‘

WHO: ‘Neprestano boostanje istim cjepivom je neodrživo, dajte nam nove vakcine!‘
    U očekivanju takvih cjepiva, a u skladu s razvojem virusa SARS-CoV-2, trebat će možda prilagoditi sastav sadašnjih cjepiva, smatraju
    www.jutarnji.hr
  • etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 11, 2022 at 9:13 PM
    • #3,314

Downgrade?

"Široka debata u Španjolskoj: Treba li koronu tretirati kao gripu?"

Široka debata u Španjolskoj: Treba li koronu tretirati kao gripu?
    Visoko prenosiva omikron varijanta koronavirusa nastavlja se širiti Španjolskom, a vlasti dovršavaju plan za novi sustav nadzora korone koji će odražavati…
    www.tportal.hr

Nestalo love? Iako, prije bih rekao da je zbog zagušenosti kapaciteta.

"Građani mogu zatražiti PCR, ali ako je to u svrhu putovanja to onda ne plaća HZZO, nego osoba sama"

Capak: Građani mogu zatražiti PCR, ali ako je to u svrhu putovanja to onda ne plaća HZZO, nego osoba sama
    U Ministarstvu zdravstva odlučeno je da će se u ordinacijama obiteljskih liječnika, stomatologa, pedijatara i ginekologa moći testirati i građani. Do sada su…
    www.tportal.hr
  • 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 11, 2022 at 9:18 PM
    • #3,315

Velika industrija je nastala od toga. Pharma protiv turizma. Portali protiv kafica i restorana. Glovo protiv zrakoplovnog prijevoza. Jednima korona pase, drugima ne.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 11, 2022 at 10:44 PM
    • #3,316

Puno se love tu okrenulo.

Neprilika jednih je prilika drugima.

A čitam gore genijalna rješenja. Odlučeno je :S

U praksi će to izgledati ovako- ujutro se ranim jutrom u ambulantama vadi krv. Onda se brišu nosevi obolejlima od korone. Onda se pregledavaju oboljeli od korone. Onda se prostor u koji će se primati ljudi iz drugih razloga prozračiti. A osoblje će se presvući.

I možda na koncu netko stigne na red i iz drugog razloga dolaska osim korone.

Uspjeli smo, zakrcali smo sustav do posljednjeg metra i trenutka.

A joj, a moj.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • January 12, 2022 at 9:22 AM
    • #3,317
    Quote from zlocesti

U praksi će to izgledati ovako- ujutro se ranim jutrom u ambulantama vadi krv. Onda se brišu nosevi obolejlima od korone. Onda se pregledavaju oboljeli od korone. Onda se prostor u koji će se primati ljudi iz drugih razloga prozračiti. A osoblje će se presvući.

A joj, a moj.

Display More

pa što nije to ludo?

kako ćeš primati ljude za briseve od najzaraznije i najstrašnije na svijetu korone, i onda ostale pacijente nakon toga

stvarno me zanima tehničko rješenje

recimo u mojoj ambulanti opće medicine nema niti posebnog ulaza niti prostorije za briseve: u jednoj sobi je ordinacija dr., u drugoj sestra obrađuje papirologiju, plus čekaonica u kojoj, po prirodi stvari, ne bi se trebali mješati zarazni s ostalim pukom

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 12, 2022 at 9:25 AM
    • #3,318
    Quote from accountant

pa što nije to ludo?

kako ćeš primati ljude za briseve od najzaraznije i najstrašnije na svijetu korone, i onda ostale pacijente nakon toga

I mene bi zanimalo.

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • January 12, 2022 at 10:11 AM
    • #3,319
    Quote from accountant
    Quote from zlocesti

A joj, a moj.

Display More

pa što nije to ludo?

recimo u mojoj ambulanti opće medicine nema niti posebnog ulaza niti prostorije za briseve: u jednoj sobi je ordinacija dr., u drugoj sestra obrađuje papirologiju, plus čekaonica u kojoj, po prirodi stvari, ne bi se trebali mješati zarazni s ostalim pukom

Display More

Tako da ćeš ih uživo nagovarati da se cijepe.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • January 12, 2022 at 10:34 AM
    • #3,320

Jednim dijelom su testirali utjecaj korone na cijepljene fiziološkom.

Po zavrsetku testiranja uspostavili da cijepljenja fizioloskom nisu opasna✔️

We can make some money !!!

‘Sudjelovao sam u ispitivanju Modernina cjepiva, ali da sam znao u što će se firma pretvoriti, nikada to ne bih učinio!‘
    Znanstvenik je dobrovoljno sudjelovao u ispitivanju Moderninog cjepiva i kaže kako to ne bi učinio da je znao ono što sada zna
    www.jutarnji.hr

… za drugi dio testiranja ima i biti ce jos puno studija oko ucinkovitosti pa cemo uploadati kad skupimo materijale.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 21, 2025 at 10:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      924k
      2k
    3. umalo

June 21, 2025 at 10:22 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 775

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 20, 2025 at 4:29 PM
    2. Odgovora
      775
      Pregleda
      423k
      775
    3. Tešanj

June 20, 2025 at 4:29 PM
    1. HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 3.1k

• harpun
      • February 12, 2020 at 6:36 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 20, 2025 at 2:51 PM
    2. Odgovora
      3.1k
      Pregleda
      1M
      3.1k
    3. bjane

June 20, 2025 at 2:51 PM
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • June 20, 2025 at 2:26 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

June 20, 2025 at 2:26 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 19, 2025 at 9:20 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      848k
      1.9k
    3. misterno

June 19, 2025 at 9:20 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 21, 2025 at 10:22 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Tešanj June 20, 2025 at 4:29 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

bjane June 20, 2025 at 2:51 PM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All June 20, 2025 at 2:26 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 19, 2025 at 9:20 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

JoSko111 June 18, 2025 at 1:59 PM
  • Što smo danas tržili

All June 17, 2025 at 2:59 PM
  • MDKA (Medika d.d.)

Jure June 16, 2025 at 3:02 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

darac11 June 14, 2025 at 3:37 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 13, 2025 at 7:21 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, 2 months ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona