zašto ih penalizirati ? Svi oni plaćaju zdravstveno!
jer je zdravstvo zauzeto ljecenjem covid bolesnika
Kaže tko?
zašto ih penalizirati ? Svi oni plaćaju zdravstveno!
jer je zdravstvo zauzeto ljecenjem covid bolesnika
Kaže tko?
Kaže ravnatelj zdravstvene ustanove
Display MoreSociolozi bi trebali znati odgovoriti zašto žene +70 godina odbijaju cijepljenje i zašto njihovi muški vršnjaci imaju značaju veće stope procijepljenosti...
https://www.hzjz.hr/procijepljenos…ramida---regije
Recimo u Jadranskoj Hrvatskoj kod populacije +85 je cijepljeno prvom dozom 61,02% žene, te 79,99% muškaraca. U Panonskoj Hrvatskoj kod populacije starije od +85 je cijepljeno prvom dozom 61,96% žena i 81,58% muškaraca. ista stvar je i u ZG-u.
Jelo ovo iracionalno-racionalno ponašanje koje lijepimo stereotipno prema spolovima, ima podlogu u realnosti?!
EDIT: razlika u Zg-u baš bode u oči, 98% muškaraca starijih od +85 cijepljeno prvom dozom, te samo cca 76% žena.
teško je reći što je u pitanju, ne nalazim ništa drugo nego da su žene tvrdoglavije, pa ih obitelji teško nagovore na takav postupak za razliku od muških, nemojte sada odmah napadati, Veljača je tek za 20jest dana,
ja bih danas potpisao, kada navršim 85u ako treba svako jutro nadalje, jedna doza svaki dan prije doručka, protiv bilo čega što tada bude vladalo i to sve u znanstvene svrhe i boljitak mladih
Mi, kakvi smo snalažljivi zatajili bi kontakt sa oboljelima... a toliko ih je da kontaktima nitko i ne ulazi u trag... i eto ti nevolje
https://www.bbc.com/news/business-59930206
Mi, kakvi smo snalažljivi zatajili bi kontakt sa oboljelima... a toliko ih je da kontaktima nitko i ne ulazi u trag... i eto ti nevolje
mislim da kontakte nitko više i ne gleda, sada je velika briga drugih oko mentalnog zdravlja , jer više nitko nije normalan
Treba samo do zemlje Kekeca sa vremena na vrijeme, pogledat fizionomiju ljudi tamo pa preko grane nazad, kako tamo može bit ultra outdoor nacija a ovdje utapanje u pečenom i alkoholu?
Zašto ovo pišem, znaju svi koje su predispozicije za teži oblik Corone a ona je smo potencirala sav promašen balkanski life style. Imate vi svi ustavno pravo imat i 100kg viška a nemate pravo očekivat beskonačno solidarnosti (financijske) za vaš loš izbor.
Edit: velika ste većina, nastavite vi mirno spavat
endgame oko korone (kovida) je izgleda blizu...
Adapting Influenza Surveillance System in Spain
i ovo gore je u redu: toliki broj slučajeva da nema smisla niti brojati, niti trošiti novac na testiranja svih i svakoga
treba se prilagoditi situaciji, smanjuju se i dani bolovanja (samoizolacije) jer, hebat ga, nema tko raditi od profesora pa do lučkih radnika
meni je to logično!
no Lockdown Luka bi nas sve pozatvarao u logore valjda, kao u Australiji
Da se mene pita , sjedili bi svi u lockdownu barem do proljeća
Treba samo do zemlje Kekeca sa vremena na vrijeme, pogledat fizionomiju ljudi tamo pa preko grane nazad, kako tamo može bit ultra outdoor nacija a ovdje utapanje u pečenom i alkoholu?
Zašto ovo pišem, znaju svi koje su predispozicije za teži oblik Corone a ona je smo potencirala sav promašen balkanski life style. Imate vi svi ustavno pravo imat i 100kg viška a nemate pravo očekivat beskonačno solidarnosti (financijske) za vaš loš izbor.
ma jelda ...je da mnogo toga nije dobro u hr ali treba raditi i radi se da se te neke stvari isprave ali tebi će uvjek biti isto, uvijek će ti sve tuđe biti bolje i samo si ti gledaj te neke tamo a sada te falabogu ništa niti ne sprječava da im se pridružiš pa skupa s njima tamo negdje posprdno gledaš našu "balkansku fizionomiju"
ja tamo samo vidim exstremne društvene devijacije i nejednakosti, vodene topove i razbijene glave kao i cijele ulice u prosvijedima protiv fašizma koji im nameće njihova vlastita zapadna "demokracija" za kojom ti tako čezneš
...samo ti daj skidaj gače pred tim i takvima koji od hr žele napraviti sterilnu kmetiju konobara i spremačica, negirajući sve tradicionalne ljudske vrijednosti i podlagajuči ljude pod preživljavanje kao običan resurs samo i isključivo u svrhu svojih kapitalističkih profita a ja ću biti protiv tog ispraznog zapadnjačkog jada i u cijelosti uživati i živjeti tradicionan način života ovih naših "balkanskih" prostora i biti će mi baš dobro!
Da se mene pita , sjedili bi svi u lockdownu barem do proljeća
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Daytrade je vrlo zaj.. posao
Display MoreTreba samo do zemlje Kekeca sa vremena na vrijeme, pogledat fizionomiju ljudi tamo pa preko grane nazad, kako tamo može bit ultra outdoor nacija a ovdje utapanje u pečenom i alkoholu?
ma jelda ...je da mnogo toga nije dobro u hr ali treba raditi i radi se da se te neke stvari isprave ali tebi će uvjek biti isto, uvijek će ti sve tuđe biti bolje i samo si ti gledaj te neke tamo a sada te falabogu ništa niti ne sprječava da im se pridružiš pa skupa s njima tamo negdje posprdno gledaš našu "balkansku fizionomiju"
ja tamo samo vidim exstremne društvene devijacije i nejednakosti, vodene topove i razbijene glave kao i cijele ulice u prosvijedima protiv fašizma koji im nameće njihova vlastita zapadna "demokracija" za kojom ti tako čezneš
...samo ti daj skidaj gače pred tim i takvima koji od hr žele napraviti sterilnu kmetiju konobara i spremačica, negirajući sve tradicionalne ljudske vrijednosti i podlagajuči ljude pod preživljavanje kao običan resurs samo i isključivo u svrhu svojih kapitalističkih profita a ja ću biti protiv tog ispraznog zapadnjačkog jada i u cijelosti uživati i živjeti tradicionan način života ovih naših "balkanskih" prostora i biti će mi baš dobro!
Tako je, mi smo običajima i navikama tako superiorni može se cijeli svijet čudit kako već nisu vidjeli šta i kako mi radimo, pa svi za nama.... Neidem ja nigdje i trudit ću se da vas žuljam sa svojim pisanjem koliko vremena bude bilo na raspolaganju.
Samo se nemojte žalit na zdravstveni sustav kad bude riknuo, jer ipak to je bila kocka na koju ste pristali.
Tako je, mi smo običajima i navikama tako superiorni može se cijeli svijet čudit kako već nisu vidjeli šta i kako mi radimo, pa svi za nama.... Neidem ja nigdje i trudit ću se da vas žuljam sa svojim pisanjem koliko vremena bude bilo na raspolaganju.
Samo se nemojte žalit na zdravstveni sustav kad bude riknuo, jer ipak to je bila kocka na koju ste pristali.
Rekao bi da ovdje ne valja od raspada Austro-Ugarske 1918. godine pa nadalje, od kraljevine shs, stare juge , ndh, nove juge pa do danasnjih dana, to kaj se tice politike da nejdem dalje i dublje.
Ali ipak radije biram ovaj nas mentalitet nego neki drugi koji nas tjera na rad od jutra do mraka, da zivim u rentanom stanu , za tjedan dana godisnjeg pa da se napijam ko svinja jer mi je to evo jedino u zivotu .
Zivot je jedan jedini i treba ga prozivjet , a sad koliko je tko stekao u zivotu to je njegova stvar kako ce zavrsit, poslovica starost pita gdje je bila mladost , tako nekako
Palac gore Barbosa
Dajte kruha, igara i sada je moderno - još novih cjepiva.
Downgrade?
"Široka debata u Španjolskoj: Treba li koronu tretirati kao gripu?"
Nestalo love? Iako, prije bih rekao da je zbog zagušenosti kapaciteta.
"Građani mogu zatražiti PCR, ali ako je to u svrhu putovanja to onda ne plaća HZZO, nego osoba sama"
Velika industrija je nastala od toga. Pharma protiv turizma. Portali protiv kafica i restorana. Glovo protiv zrakoplovnog prijevoza. Jednima korona pase, drugima ne.
Puno se love tu okrenulo.
Neprilika jednih je prilika drugima.
A čitam gore genijalna rješenja. Odlučeno je
U praksi će to izgledati ovako- ujutro se ranim jutrom u ambulantama vadi krv. Onda se brišu nosevi obolejlima od korone. Onda se pregledavaju oboljeli od korone. Onda se prostor u koji će se primati ljudi iz drugih razloga prozračiti. A osoblje će se presvući.
I možda na koncu netko stigne na red i iz drugog razloga dolaska osim korone.
Uspjeli smo, zakrcali smo sustav do posljednjeg metra i trenutka.
A joj, a moj.
Display MorePuno se love tu okrenulo.
U praksi će to izgledati ovako- ujutro se ranim jutrom u ambulantama vadi krv. Onda se brišu nosevi obolejlima od korone. Onda se pregledavaju oboljeli od korone. Onda se prostor u koji će se primati ljudi iz drugih razloga prozračiti. A osoblje će se presvući.
A joj, a moj.
pa što nije to ludo?
kako ćeš primati ljude za briseve od najzaraznije i najstrašnije na svijetu korone, i onda ostale pacijente nakon toga
stvarno me zanima tehničko rješenje
recimo u mojoj ambulanti opće medicine nema niti posebnog ulaza niti prostorije za briseve: u jednoj sobi je ordinacija dr., u drugoj sestra obrađuje papirologiju, plus čekaonica u kojoj, po prirodi stvari, ne bi se trebali mješati zarazni s ostalim pukom
pa što nije to ludo?
kako ćeš primati ljude za briseve od najzaraznije i najstrašnije na svijetu korone, i onda ostale pacijente nakon toga
I mene bi zanimalo.
Display MoreDisplay MorePuno se love tu okrenulo.
A joj, a moj.
pa što nije to ludo?
recimo u mojoj ambulanti opće medicine nema niti posebnog ulaza niti prostorije za briseve: u jednoj sobi je ordinacija dr., u drugoj sestra obrađuje papirologiju, plus čekaonica u kojoj, po prirodi stvari, ne bi se trebali mješati zarazni s ostalim pukom
Tako da ćeš ih uživo nagovarati da se cijepe.
Jednim dijelom su testirali utjecaj korone na cijepljene fiziološkom.
Po zavrsetku testiranja uspostavili da cijepljenja fizioloskom nisu opasna✔️
We can make some money !!!
… za drugi dio testiranja ima i biti ce jos puno studija oko ucinkovitosti pa cemo uploadati kad skupimo materijale.