1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • pod_zidom
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • November 2, 2021 at 10:47 PM
    • #2,581
    Quote from Moller
    Quote from Ledica

Cijepljeni koji obole su navodno ipak manje zarazni što ima logike jer imaju blaže simptome bolesti , manje kašlju i kišu pa manje virusa isporučuju u svoju okolinu.

A postotak procijepljenosti ima direktnu vezu s balkanskim mentalitetom jer na ovom području ipak žive najveći stručnjaci, znalci, pametni, društveno odgovorni i kulturni ljudi koji su prepoznali kakva nam opasnost prijeti od cjepiva.

ne vjerujem da su ovo sve ljudi s kupljenim diplomama, iako ih kod nas sigurno ne manjka, ali nekako mislim da su se takvi najviše zavukli po ministarstvu bolesti i HZJZ

https://dnevnik.hr/vijesti/korona…u---682367.html

Države će pojačavati pritisak na necijepljene da se cijepe, ovako ili na slične načine (u SLO ne možeš natočiti gorivo bez covid potvrde).

I to je u redu.

Ovi ljudi iz dnevnika vjerojatno namjeravaju tužiti državu i moguće je da dobiju odštetu (jednog dana). Mnogi drugi nemaju novaca i vremena za takvo što pa će popustiti.

I to je u redu.

Na koncu ćemo doći do toga da će velika većina biti cijepljena prije ili kasnije. Žalosno je samo to što ovo kasnije znači nove tisuće oboljelih i umrlih a moglo se spriječiti da smo malo odgovorniji.

Ako želiš živit u nekom društvu, uživati zaštitu i pogodnosti koje ti društvo pruža onda bi se trebao pridržavati pravila koje to društvo propisuje, uz prava preuzeti i obaveze, ponašati se odgovorno.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 2, 2021 at 11:05 PM
    • #2,582
    Quote from pod_zidom
    Quote from Moller

ne vjerujem da su ovo sve ljudi s kupljenim diplomama, iako ih kod nas sigurno ne manjka, ali nekako mislim da su se takvi najviše zavukli po ministarstvu bolesti i HZJZ

https://dnevnik.hr/vijesti/korona…u---682367.html

Države će pojačavati pritisak na necijepljene da se cijepe, ovako ili na slične načine (u SLO ne možeš natočiti gorivo bez covid potvrde).

I to je u redu.

Ovi ljudi iz dnevnika vjerojatno namjeravaju tužiti državu i moguće je da dobiju odštetu (jednog dana). Mnogi drugi nemaju novaca i vremena za takvo što pa će popustiti.

I to je u redu.

Na koncu ćemo doći do toga da će velika većina biti cijepljena prije ili kasnije. Žalosno je samo to što ovo kasnije znači nove tisuće oboljelih i umrlih a moglo se spriječiti da smo malo odgovorniji.

Ako želiš živit u nekom društvu, uživati zaštitu i pogodnosti koje ti društvo pruža onda bi se trebao pridržavati pravila koje to društvo propisuje, uz prava preuzeti i obaveze, ponašati se odgovorno.

Display More

ma ja, sve fini neki ljudi, a od kuda je ono virus, malo ga ja izbacio iz zaebancie u svom laboratoriju, eno se i danas natežu, tko će prvi smanjiti zagađenje, bojim se da ćemo na godinu već nositi i zaštitne maske

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

od te njihove finoće i propisa,

kako je danas u ZG, jel se što razbistrilo ili smo i dalje drugi iza Sarajeva

• pod_zidom
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • November 2, 2021 at 11:24 PM
    • #2,583
    Quote from Moller
    Quote from pod_zidom

I to je u redu.

I to je u redu.

Display More

ma ja, sve fini neki ljudi, a od kuda je ono virus, malo ga ja izbacio iz zaebancie u svom laboratoriju, eno se i danas natežu, tko će prvi smanjiti zagađenje, bojim se da ćemo na godinu već nositi i zaštitne maske

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Ne mogu vjerovati koliko ljudi je povjerovalo u taj fake kako je zrak u ZG među najzagađenijima u svijetu.

Daj Bože da imamo neku industriju, pa neka i zagađuje zrak, ja pristajem na masku samo da počnemo nešto proizvoditi.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • November 3, 2021 at 8:49 AM
    • #2,584
    Quote from pod_zidom

Ne mogu vjerovati koliko ljudi je povjerovalo u taj fake kako je zrak u ZG među najzagađenijima u svijetu.

Daj Bože da imamo neku industriju, pa neka i zagađuje zrak, ja pristajem na masku samo da počnemo nešto proizvoditi.

To zagadjenje u zimskom periodu u ZG se ponavlja vec godinama ako ne i desetljecima.

Zagadjenja ne dolaze samo od tvornica koje zazivas nego od domacih ognjista, a u ZG ih ocito ima jako puno. Ljudi se griju na drva-ugljen-smece i to zagadjuje zrak.

Ako zivis u Novom dijelu mozda to ne osjetis al proseci se malo Trnjem-Dubravom-Vrapcem ili bilo kojim kvartom gdje su kuce i sve ce ti biti jasno. Ljudi pale u pecima sto stignu - pa i smece .Osobno vidio i osjetio da pale i parkete (lakirane) pa ti vidi kolko je toksicno oko njegove kuce kad spali lakirani parket.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 3, 2021 at 9:40 AM
    • #2,585
    Quote from pod_zidom
    Quote from Moller

postoje kućni uređaji, koji služe pročišćavanju zraka i na sebi imaju mjerenje određenih parametara, pa ako su i oni namješteni, zašto su neki dan pokazivali normalne vrijednosti, a jučer i prekjučer znatno iznad, kažem ja vama da oni nas po noći špricaju tko zna čime, gdje ljudi neće da se cijepe, pali bespilotnu i malo pošpricaj, odmah ujutro gužva u redovima za cijepljenje

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • November 3, 2021 at 10:01 AM
    • #2,586

Tko se cijepio, ako smatra da ga cjepivo štiti, nema razloga brinuti se radi onih koji se ne žele cijepiti.

Mišljenja sam da je sa cijepljenjem završeno. Tko se želio cijepiti, cijepio se. Tko se do sada nije cijepio, neće se niti cijepiti.

Svaka prisila, posredna ili neposredna, neminovno dovodi do otpora. Balkan je preopasan za takve igrice.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • November 4, 2021 at 8:43 AM
    • #2,587

Marić: borba protiv covida dosad nas je stajala 40 mlrd kuna (dnevnik.hr)

još kad bi imali evidenciju kolike će se vikendice podići na marginama borbe protiv Covid-19

kao i što se napravilo na 'gradnji' maksimirskog stadiona

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 4, 2021 at 8:47 AM
    • #2,588
    Gozba šefa županijskog HZJZ-a: Jelo se, slastilo, pilo 11 butelja! ‘To je za potrebe cijepljenja‘
    Zavod, kaže Šunjić, nema internim aktom regulirano na koji se način mogu trošiti sredstva za reprezentaciju
    www.jutarnji.hr

Ajde, ovo se barem pojelo :(

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • November 4, 2021 at 9:00 AM
    • #2,589
    Quote from zlocesti

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…ljenja-15116067

Ajde, ovo se barem pojelo :(

Bolje to nego cjepljenje! :) :S

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 4, 2021 at 1:51 PM
    • #2,590
    Božinović: Razmatramo nove mjere
    U NACIONALNOJ i sveučilišnoj knjižnici održava se sjednica vlade.
    www.index.hr

Hellou, oni razmatraju nove mjere......

Na dan kada brojimo 6300 oboljelih, iza koje se brojke krije strava od 400 oboljelih koji će unutar deset dana leći u bolnicu ako bude sreće da bude mjesta..

To me podsjeća na požar u Zagrebu, gori stambena zgrada, a vatrogasna postrojba vijeća ............. da li će ga... i kako gasiti. Pa tako vijećaju. I vijećaju. Razmatraju. A vatra gori,.

Pa mi ćemo morati održati demonstracije da ih namlimo da donesu mjere

Što me podsjeća na onu da FED neće reagirati na inflaciju dok ga američki narod izmučen inflacijom ne bude preklinjao da poduzmu mjere

Svugdje isto. Vlast je slast :/

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • November 4, 2021 at 2:05 PM
    • #2,591
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…_vijesti_prva_d

Na dan kada brojimo 6300 oboljelih, iza koje se brojke krije strava od 400 oboljelih koji će unutar deset dana leći u bolnicu ako bude sreće da bude mjesta..

To me podsjeća na požar u Zagrebu, gori stambena zgrada, a vatrogasna postrojba vijeća ............. da li će ga... i kako gasiti. Pa tako vijećaju. I vijećaju. Razmatraju. A vatra gori,.

Što me podsjeća na onu da FED neće reagirati na inflaciju dok ga američki narod izmučen inflacijom ne bude preklinjao da poduzmu mjere

Display More

Kolegice, ne mislite valjda da sposobni ljudi idu u politiku? Zna se tko ide u politiku i zašto! ^^

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • November 4, 2021 at 2:08 PM
    • #2,592
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…_vijesti_prva_d

Display More

Čini se da više neće moći izbjegavati potpunu upotrebu covid potvrda. Do Božića segregacija na vrhuncu.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • November 4, 2021 at 2:19 PM
    • #2,593

ne znam sta bi trebali napravit ?zatvorit ,opet,sve ? Pa dokle !?

A vezano za brojke ,pa puno je i testiranih !

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • November 4, 2021 at 2:20 PM
    • #2,594

Novi val zaraza krenuo je 16. listopada kada su otkrivene infekcije među turističkom grupom potpuno cijepljenih starijih građana iz Šangaja koji su putovali na sjever Kine. Broj slučajeva je od tada brzo narastao te se virus proširio po sjevernim provincijama.

U Kini najveća epidemija covida od prvog vala u Wuhanu
    KINA se bori s najvećim žarištima covida-19 od prvog vala zaraze koji je počeo u Wuhanu 2019.
    www.index.hr

S obzirom da dolazi gripa, odnosno već je tu, funkcioneri vi bi mogli razmisliti o dnevnom izvještavanju i za nju.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • November 4, 2021 at 2:20 PM
    • #2,595

Kakve sad opet mjere?

Narod zeli slobodu a ne ogranicavanje ljudskih prava! Pa cijela oporba je protiv zabrana i mjera! Mladi se jadni ne mogu druziti u kaficima pa "pikaju" oko HNK!

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 4, 2021 at 2:40 PM
    • #2,596

Je. Dijete bi i čavle jelo, po naravi djeteta....... pa im majke ne dopuštaju

A meni je u stvari svejedno, kada se ne bih time bakćala na dnevnoj bazi... ono za tuđe babe zdravlje

Cijepila sam se pred šest dana i trećom dozom, na dan današnji nemam ni magareće uši ni riblja stopala

Zlovoljna sam kao i uvijek :S , stanje dakle redovno :S

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • November 4, 2021 at 3:48 PM
    • #2,597
    Quote from zm1

A navodno i puno onih koji su naručeni i čekaju svoj red za testiranje, navodno 3 ili negdje i 4 dana čekanja.

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • November 4, 2021 at 9:24 PM
    • #2,598
    Quote from zlocesti

Je. Dijete bi i čavle jelo, po naravi djeteta....... pa im majke ne dopuštaju

A meni je u stvari svejedno, kada se ne bih time bakćala na dnevnoj bazi... ono za tuđe babe zdravlje

Cijepila sam se pred šest dana i trećom dozom, na dan današnji nemam ni magareće uši ni riblja stopala

Zlovoljna sam kao i uvijek :S , stanje dakle redovno :S

Čini se da u kolegičinom slučaju ni treća sreća ne pomaže! :/

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • November 5, 2021 at 9:14 AM
    • #2,599
    Quote from zm1

Zašto nebi zatvorili?Jučer popodne sam bio u redovnom mjesećnom šopingu u našem poznatom domaćem centru,dođem na blagajnu ispred mene u redu 4-5 ljudi,stanem iza njih nekih 3-4koraka,dođe neki čovjek iza mene i u vrat mi puše,zamolim ga da se odmakne par koraka i onda je počeo verbalni napad na mene i cijeli svijet.Koliko takvih idiota sebičnih ima kod nas i zato se trebaju uvesti stroge mjere jer mi se neznamo sami čuvati i sve nam je bez veze.Samo da ne govorim o kafićima i seoskim krčmama gdje je sve bez ikakve mjere.

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • November 5, 2021 at 9:27 AM
    • #2,600
    Quote from Sony
    Quote from zm1

Zašto nebi zatvorili?Jučer popodne sam bio u redovnom mjesećnom šopingu u našem poznatom domaćem centru,dođem na blagajnu ispred mene u redu 4-5 ljudi,stanem iza njih nekih 3-4koraka,dođe neki čovjek iza mene i u vrat mi puše,zamolim ga da se odmakne par koraka i onda je počeo verbalni napad na mene i cijeli svijet.Koliko takvih idiota sebičnih ima kod nas i zato se trebaju uvesti stroge mjere jer mi se neznamo sami čuvati i sve nam je bez veze.Samo da ne govorim o kafićima i seoskim krčmama gdje je sve bez ikakve mjere.

Najbolje je kao Grizzly Adams, negdje na Risnjak. Sve drugo je preriskantno..

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 1:58 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. calypso

June 6, 2025 at 1:58 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

calypso June 6, 2025 at 1:58 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona