1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,077
    • July 4, 2021 at 6:40 PM
    • #2,081
    Quote from Parica
    Quote from NaBiduAsku

I da još malo naživciram brojače šmrkavih, neću se cijepiti, baš zato.

Neces putovati idućih godina poslovno ni privatno nigdje, ne ides u ducane kafice t.centre narucujes od doma, nemaš ih ili te nije briga za roditelje i prijatelje.

Zašto bi se onda cjepio ? Slažem se ! Naživcirati druge nije valjan razlog nego neki dublji osoban problem, jer nikoga to nije briga kada se cijepi da l se netko x/y cjepio.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 4, 2021 at 8:37 PM
    • #2,082

meni nešto ovdje nije jasno, u stvari tehnički mi pojedine reakcije ne drže vodu...

naime, zašto je tu dijelu kolega tako važno da se netko cijepi, čak toliko da pribjegavaju i prijetnjama " nema liječenja u bolnici od te šmrkavice zvane korona.- liječite se i umirite doma bez respiratora" i sl gadosti...mislim, uopće nije na nikome ovdje da određuje te stvari a niti se to može i potpuno je bespredmetno da se neko marginalan postavlja u takvu poziciju da prijeti tim stvarima... <X

...zašto vam je to toliko bitno, toliko da ste agresivni...zašto, jer ako ste se cijepili ili prebolili onda imate imunitet, zaštičeni ste i pokriveni ste i što vas boli dupe za onaj dio populacije koji nije procjepljen, to je njihov problem ako su izloženi i ako obole i završe na liječenju, ne vaš, vi ste se zaštitili i ne bi trebali biti ugroženi što se covida tiče ?(

ljudi moji dajte se skulirajte, očito ste pod pritiskom samo ne uviđam objektivan razlog zašto bi uopće bili pod ikakvim pritiskom :/ X/

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 4, 2021 at 8:54 PM
    • #2,083

Pa valjda zato jer postoji mogućnost stjecanja kolektivnog imuniteta i nestanka prijetnje virusa trajno ili na vrlo dugi rok.

Meni je to kao i odgovornost u prometu. Ako imamo propis ili barem konsenzus da se ne vozimo u suprotnom smjeru, onda to nećemo činiti. Al to nam je izravno samorazumljivo. Mogućnost prenošenja virusa i zaražavanja drugih ljudi očito nije. U interesu nam je i kao zajednici da se zaštitimo, a ne samo da se bavimo individualcima koji misle da su iznad kolektiva iz ovih ili onih razloga. Nije istina da se njima prijeti, nego upravo suprotno. Najčešće oni prijete većini, uvjetuju i plasiraju neistine, tendeciozno tumačene “informacije” i gluposti u eter.

Kao sto je dupla traka (posred prometnice) ili semafor (i poštivanje prometnih pravila) civilizacijski i društveni doseg, tako su i cjepivo i cijepljenje odnosno održavanje i čuvanje zdravlja zajednice…. Ali i pojedinaca.

Možda nikome od vas nitko nije stradao niti imao težih posljedica. Al i u nas i u svijetu postoje obitelji koje su devastirane ovom bolešću. Tek u nadogradnji kroz kolektiv ljudi mogu napraviti dodatnu vrijednost i spriječiti oboljevanja i širenja bolesti. Toga treba biti svjestan i stalno ukazivati na to. Ne treba nikoga kažnjavati radi drugačijih stavova, al treba utjecati na pluralizam mišljenja i dostupnost medicinskih istraživanja i svih relevantnih podataka u javnosti.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • July 4, 2021 at 9:08 PM
    • #2,084
    Quote from barbosa 2.0

meni nešto ovdje nije jasno, u stvari tehnički mi pojedine reakcije ne drže vodu...

naime, zašto je tu dijelu kolega tako važno da se netko cijepi, čak toliko da pribjegavaju i prijetnjama " nema liječenja u bolnici od te šmrkavice zvane korona.- liječite se i umirite doma bez respiratora" i sl gadosti...mislim, uopće nije na nikome ovdje da određuje te stvari a niti se to može i potpuno je bespredmetno da se neko marginalan postavlja u takvu poziciju da prijeti tim stvarima... <X

...zašto vam je to toliko bitno, toliko da ste agresivni...zašto, jer ako ste se cijepili ili prebolili onda imate imunitet, zaštičeni ste i pokriveni ste i što vas boli dupe za onaj dio populacije koji nije procjepljen, to je njihov problem ako su izloženi i ako obole i završe na liječenju, ne vaš, vi ste se zaštitili i ne bi trebali biti ugroženi što se covida tiče ?(

ljudi moji dajte se skulirajte, očito ste pod pritiskom samo ne uviđam objektivan razlog zašto bi uopće bili pod ikakvim pritiskom :/ X/

Kolega, ja sam se cijepio (iako sam prebolio Covid bez ikakvih problema) iskljucivo zbog odgovornosti prema zajednici...da znam da cu samo ja snosit posljedice ne cijepljenja nikad se ne bih cijepio...

Da ne bi bilo zabune, glavni motiv cijepljenja mi je gospodarski oporavak drustva (indirektno i moja korist)...nazalost u turizmu je sad bitna samo epodemioloska slika zajednice...a ako nam kihne turizam nema ni nas, ni burze, ni posla, ni mirovina...niceg...kaput

Osim toga, postoje ljudi koji se ne mogu cijepit zbog raznih zdravstvenih razloga, a ja ne zelim nikog imat na dusi...cijepljenje je najmanje sto mogu ucinit za zajednicu i drzavu i za "svoj džep"

Da, ja sam za obvezno cijepljenje...ako je vojni rok bio obvezan ne vidim problem da isto bude i sa cijepivom...i jedno i drugo je pitanje drzavne sigurnosti i opstanka

P.s. nisam vakcinofasist, prihvacam tudje odluke i stajaliste, ali da mogu odlucivati, izbora ne bi bilo

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 4, 2021 at 9:12 PM
    • #2,085

Cjepljenje je civilizacijski doseg.

Još u školi primamo cjepivo (obvezno) i time su grozne bolesti istrebljene i drže pod kontrolom. Što je ovdje drugačije?

Nuspojave cjepiva postoje, čak i za dugogodišnja i provjerena. Nuspojave postoje svagdje i u svemu, nekvalitetna hrana, loš zrak, loša vlast, loš šef ili zajeban bračni partner 8o . Sve to ima nuspojave.

Sad je ekipa našla vježbat demokraciju i svoja prava 'slobode' na cijepljenju. Cijepi se cijeli svjet, od diktatura, komunista, gladnih, bogatih zemalja. U čemu je problem? Jel cjepivo najgore kaj se može dogoditi? Vjerovatno prvo poslje hdz-a al ono, možda nekoga spasite jer se cjepite. Ako riknete od cjepiva, jebiga, ulazite u promil statistike.

Nemam što reć pametno, al ak znate da je neko umro od korone a nije od nuspojava valjda to nešto govori.

• Batka
    Student
    Reakcija primljeno
    191
    • July 4, 2021 at 9:34 PM
    • #2,086

Ako su već nekakva struka i odgovorni u vlasti odlučili da je cijepljenje prava stvar neka se uvede obavezno cijepljenje.

Meni osobno smeta ovo prebacivanje odgovornosti na druge, pritisak na to da se svi cijepe ali da svatko ostane odgovoran za sebe. Svi smo kao upoznati sa nus pojavama, pa ako si u onom postotku koji nastrada od cjepiva, sam si si kriv.

Većinski sam vlasnik jedne firme (koja nije u HR, ali moguće da se i ovi naši sjete nečeg sličnog) i tamo smo dobili dopis od ministarstva rada da specificiramo kako potičemo zaposlenike na cijepljenje (dodatni godišnji, bonus na plaću, plaćeni odmor...). Ja se pitam zašto bi to trebao biti posao i odgovornost poslodavca? Što bi bilo u slučaju da ja zaposlenike stimuliram na cijepljenje, pa me netko od njih tuži zbog nus pojava? 99% učinkovitost u slučaju kad imam više od 100 zaposlenika nije dovoljno da bi se ja usudio stimulirati na cijepljenje.

Neka svatko radi kako hoće, a neka stimuliraju oni koji su odgovorni za zdravstvo u društvu.

A zdravstvo neka bude ili besplatno ili nek se plaća, ali za sve isto... Ako nećemo liječiti one koji se ponašaju neodgovorno, zašto liječiti alkoholičare, narkomane, što ćemo sa pušenjem i rakom pluća?…

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 4, 2021 at 9:38 PM
    • #2,087

Ukoliko cjepivo funkcionira onda se ovi koji su se cijepili nemaju čega bojati od necijepljenih. Odgovornost pojedinca prema društvu i gospodarstvu, kojem društvu ? Ovom koje je uništilo državu, prodalo sve banke, popljačkalo sve firme, svelo zdravstvo na nivo afričkih zemalja ?

Prema kome trebamo biti odgovorni ? Kutli, Sanaderu, Plenkoviću, Borgu, Dalićki, Ćoriću ? Gospodarstvo ne smije propasti da oni imaju za sebe, da mogu nastaviti pljačkati i nalaziti se u klubovima s brojačima novca ?

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 4, 2021 at 9:46 PM
    • #2,088
    Quote from Parica
    Quote from barbosa 2.0

Kolega, ja sam se cijepio (iako sam prebolio Covid bez ikakvih problema) iskljucivo zbog odgovornosti prema zajednici...da znam da cu samo ja snosit posljedice ne cijepljenja nikad se ne bih cijepio...

Da ne bi bilo zabune, glavni motiv cijepljenja mi je gospodarski oporavak drustva (indirektno i moja korist)...nazalost u turizmu je sad bitna samo epodemioloska slika zajednice...a ako nam kihne turizam nema ni nas, ni burze, ni posla, ni mirovina...niceg...kaput

Osim toga, postoje ljudi koji se ne mogu cijepit zbog raznih zdravstvenih razloga, a ja ne zelim nikog imat na dusi...cijepljenje je najmanje sto mogu ucinit za zajednicu i drzavu i za "svoj džep"

Da, ja sam za obvezno cijepljenje...ako je vojni rok bio obvezan ne vidim problem da isto bude i sa cijepivom...i jedno i drugo je pitanje drzavne sigurnosti i opstanka

P.s. nisam vakcinofasist, prihvacam tudje odluke i stajaliste, ali da mogu odlucivati, izbora ne bi bilo

Display More

Ja nisam nikako za obavezni vojni rok.

Samo pretpostavljam da je cjepivo protiv covida dobrovoljno jer je nedovoljno testirano pa drzave ne zele snositi odgovornost za eventualne posljedice. Ne znam koje su nuspojave cjepiva.

Teza necemo lijeciti necijepljenje nema puno smisla jer i oni placaju zdravstveno.

A zasto lijecimo narkomane, alkoholicare, samoubojice itd?

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (July 4, 2021 at 9:47 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 4, 2021 at 9:48 PM
    • #2,089

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2287092.aspx

Na žalost, i ovako stvari stoje.

Al' građanski neposluh se iskazuje na biralištima, a ne na cijepnim punktovima.

Priznajem da sam za uvođenje obveznog cijepljenja jer epidemija ugrožava našu zajedničku egistenciju. Osim što ćemo biti i kruha gladni.

Izbjegavanjem cijepljenja dovesti ćemo za početak opet djecu u situaciju da im ukrademo djetinjstvo. Djeca se moraju igrati dječjih igara .

Čudo kako nikome nije padalo na pamet odbiti cjepivo protiv variole verae. Velikih boginja :S

17 milijuna ljudi u manje od mjesec dana. I život se nastavio. Nikakav lockdown i rad od kuće, potpore , naknade za bolovanja, izolaciju

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 4, 2021 at 9:51 PM
    • #2,090
    Quote from Batka

Ako su već nekakva struka i odgovorni u vlasti odlučili da je cijepljenje prava stvar neka se uvede obavezno cijepljenje.

Meni osobno smeta ovo prebacivanje odgovornosti na druge, pritisak na to da se svi cijepe ali da svatko ostane odgovoran za sebe. Svi smo kao upoznati sa nus pojavama, pa ako si u onom postotku koji nastrada od cjepiva, sam si si kriv.

Većinski sam vlasnik jedne firme (koja nije u HR, ali moguće da se i ovi naši sjete nečeg sličnog) i tamo smo dobili dopis od ministarstva rada da specificiramo kako potičemo zaposlenike na cijepljenje (dodatni godišnji, bonus na plaću, plaćeni odmor...). Ja se pitam zašto bi to trebao biti posao i odgovornost poslodavca? Što bi bilo u slučaju da ja zaposlenike stimuliram na cijepljenje, pa me netko od njih tuži zbog nus pojava? 99% učinkovitost u slučaju kad imam više od 100 zaposlenika nije dovoljno da bi se ja usudio stimulirati na cijepljenje.

Neka svatko radi kako hoće, a neka stimuliraju oni koji su odgovorni za zdravstvo u društvu.

A zdravstvo neka bude ili besplatno ili nek se plaća, ali za sve isto... Ako nećemo liječiti one koji se ponašaju neodgovorno, zašto liječiti alkoholičare, narkomane, što ćemo sa pušenjem i rakom pluća?…

Kako bi netko tebe mogao tuziti radi poticanja zaposlenika na cijepljenje? Pa ne daješ ti poticaje nego država, a ti ih možeš ili ne moraš primjenjivati koliko sam shvatio. Ne postoji nikakva tvoja odgovornost za nuspojave kao sto ni ne postoji kad se netko razboli od radnika. To je miješanje “krušaka i jabuka”. izmišljanje nepostojeće odgovornosti. I upravo je takav modus operandi poticajan za necijepljenje…. Neću ja ništa…. Netko drugi će…. Ti provedi ono sto se od tebe očekuje i ogradi se od nuspojava ako si u mogućnosti a njima to izravno komunicirati. Ako si dobar i odgovoran poslodavac onda ćeš brinuti o zdravstvenom stanju svojih radnika i vašeg radnog kolektiva kao i njihovih obitelji. Ljudi su inertni po prirodi i sumnjičavi iz ovih ili onih razloga. Al ako je moguće otkloniti takve sumnje i potaknuti ih na promjenu mišljenja korektnom i istinitom argumentacijom onda ne postoji krimen ni odgovornost u pravnom ili financijsskom smislu.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 4, 2021 at 9:51 PM
    • #2,091

Hipotetski da se uvede obvezno cijepljenje kako mnogi ovdje zazivaju. Kako bi to proveli, bi li slali vojsku i policiju na adrese građana ? 4 vojnika bi držala čovjeka dok bi ga peti cjepio ? Ako bi se pojedinci zaključali bi li provaljivali u privatno vlasništvo ?

Mislite li da to ne bi dovelo do nasilja, da mnogi pojedinci ne bi pružili otpor ? Tko bi preuzeo odgovornost ako cjepivo ikom našteti ?

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 4, 2021 at 9:52 PM
    • #2,092
    Quote from Paulie

Ukoliko cjepivo funkcionira onda se ovi koji su se cijepili nemaju čega bojati od necijepljenih. Odgovornost pojedinca prema društvu i gospodarstvu, kojem društvu ? Ovom koje je uništilo državu, prodalo sve banke, popljačkalo sve firme, svelo zdravstvo na nivo afričkih zemalja ?

Prema kome trebamo biti odgovorni ? Kutli, Sanaderu, Plenkoviću, Borgu, Dalićki, Ćoriću ? Gospodarstvo ne smije propasti da oni imaju za sebe, da mogu nastaviti pljačkati i nalaziti se u klubovima s brojačima novca ?

Odgovornost prema vlastirom ili opcenito nečijem ocu, majci, djetetu, prijatelju, susjedu, komsiji…. Prema ljudima među koiima i s kojima zivimo i svakodnevno se susrećemo i komuniciramo. Verbalno i neverbalno.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 4, 2021 at 9:52 PM
    • #2,093

Usporedba SFRJ sa modernim drustvom nema smisla.

Trebamo prihvatiti da je suvremeni covjek skeptik i nema autoritete, a politicari imaju najmanje ugleda u drustvu danas.

Prije korone, drzave sa najvecom procijepljenoscu su bile Izrael i Svicarska, gdje cjepiva nisu nikada bila obavezna.

Hrvatska i Srbija na dnu sa obaveznim cijepljenjem.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 4, 2021 at 9:54 PM
    • #2,094
    Quote from Flight

Odgovornost prema svojem i nečijem drugom ovu, majci, djetetu, prijatelju, susjedu, komsiji….

Ukoliko cjepivo funkcionira te ukoliko su se oni cijepili sigurni su. Nemam se ja što cijepiti radi vas, niti ću. Smatram da su cjepiva izrazito nesigurna i neispitana, znam dvoje ljudi od kojih je jedan umro nakon cijepljenja, a drugome su pluća kolabirala i jedva je ostao živ. Mediji nisu htjeli objaviti taj slučaj unatoč tome što im se pojedinac javio.

Kako ono kažu, moje tijelo moj izbor. I napominjem, nisam nikakav antivakser, vjerujem u sva ispitana cjepiva protiv ozbiljnih bolesti. Ali ovo je koktel smućkan u pola godine - godinu dana s brojnim dokumentiranim posljedicama, od miokarditisa, tromboze, moždanih i srčanih udara pa nadalje.

Kad naprave kvalitetnije cjepivo, i kad budu znali točne rezultate i trajanje zaštite tog cjepiva, cijepiti ću se.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 4, 2021 at 9:59 PM
    • #2,095
    Quote from Paulie

Hipotetski da se uvede obvezno cijepljenje kako mnogi ovdje zazivaju. Kako bi to proveli, bi li slali vojsku i policiju na adrese građana ? 4 vojnika bi držala čovjeka dok bi ga peti cjepio ?

Ako bi se pojedinci zaključali bi li provaljivali u privatno vlasništvo ?

Mislite li da to ne bi dovelo do nasilja, da mnogi pojedinci ne bi pružili otpor ? Tko bi preuzeo odgovornost ako cjepivo ikom našteti ?

Pa nikako ne bi proveli. Prisilno cijepljenje ne postoji,

U RH ako se ne cijepite obaveznim cjepivom mozete platiti globu za prekrsaj do 2000 kuna.

U praksi neefikasno.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 4, 2021 at 10:00 PM
    • #2,096

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ma/2288147.aspx

---No, kako se gradi povjerenje? Kako nastaje? Za socijalnu vrstu kakva je ljudska jedno od najfundamentalnijih adaptivnih problema jest: kome vjerovati? Kako odabrati kao prijatelja onu osobu koja me neće napustiti u nevolji? U nekim davnim vremenima loša procjena socijalnih partnera i saveznika značila je puno sigurniju smrt nego danas. Za odgovor na taj problem ljudi na raspolaganju imaju mnogobrojne alate, jedan od kojih je procjena dosljednosti osobe - dosljedno ponašanje kroz vrijeme, dosljednost između riječi i djela. Manifestirajući dosljedno ponašanje osoba postaje vjerodostojna. Na engleskom jeziku se kaže trust i trustworthiness, biti dostojan povjerenja. Jedno rađa drugo. Jasno je onda zašto se i povjerenje gradi postupno, tokom dužeg razdoblja – procjena dosljednosti to zahtijeva.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 4, 2021 at 10:01 PM
    • #2,097
    Quote from Marielena

Pa nikako ne bi proveli. Prisilno cijepljenje ne postoji,

U RH ako se ne cijepite obaveznim cjepivom mozete platiti globu za prekrsaj do 2000 kuna.

U praksi neefikasno.

Jedini način je ovo što i sada pokušavaju, ucjene i uskraćivanje javnih usluga. Meni čak nije problem ni da mi uskrate javno zdravstvo, pod uvjetom da mi prestanu uzimati za isto i vrate dosadašnje uplate. Čist račun, duga ljubav.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 4, 2021 at 10:03 PM
    • #2,098
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ma/2288147.aspx

---No, kako se gradi povjerenje? Kako nastaje? Za socijalnu vrstu kakva je ljudska jedno od najfundamentalnijih adaptivnih problema jest: kome vjerovati? Kako odabrati kao prijatelja onu osobu koja me neće napustiti u nevolji? U nekim davnim vremenima loša procjena socijalnih partnera i saveznika značila je puno sigurniju smrt nego danas. Za odgovor na taj problem ljudi na raspolaganju imaju mnogobrojne alate, jedan od kojih je procjena dosljednosti osobe - dosljedno ponašanje kroz vrijeme, dosljednost između riječi i djela. Manifestirajući dosljedno ponašanje osoba postaje vjerodostojna. Na engleskom jeziku se kaže trust i trustworthiness, biti dostojan povjerenja. Jedno rađa drugo. Jasno je onda zašto se i povjerenje gradi postupno, tokom dužeg razdoblja – procjena dosljednosti to zahtijeva.

Odgovornog slobodnog pojedinca gradite ulaganjem u obrazovanje.

Onda cemo drugacije birati i na biralistima. Izlaziti na referendume.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 4, 2021 at 10:18 PM
    • #2,099
    Quote from Paulie
    Quote from Flight

Odgovornost prema svojem i nečijem drugom ovu, majci, djetetu, prijatelju, susjedu, komsiji….

Ukoliko cjepivo funkcionira te ukoliko su se oni cijepili sigurni su. Nemam se ja što cijepiti radi vas, niti ću. Smatram da su cjepiva izrazito nesigurna i neispitana, znam dvoje ljudi od kojih je jedan umro nakon cijepljenja, a drugome su pluća kolabirala i jedva je ostao živ. Mediji nisu htjeli objaviti taj slučaj unatoč tome što im se pojedinac javio.

Kako ono kažu, moje tijelo moj izbor. I napominjem, nisam nikakav antivakser, vjerujem u sva ispitana cjepiva protiv ozbiljnih bolesti. Ali ovo je koktel smućkan u pola godine - godinu dana s brojnim dokumentiranim posljedicama, od miokarditisa, tromboze, moždanih i srčanih udara pa nadalje.

Kad naprave kvalitetnije cjepivo, i kad budu znali točne rezultate i trajanje zaštite tog cjepiva, cijepiti ću se.

Pa opisi nam malo te slučajeve. Gdje i kada se to dogodilo, nešto o okolnostima, konkretnom cjepivu i sl, pa ako ima istine u tome ne vidim razlog da se priča ne pokrene. Nije da ne vjerujem…. Al obzirom da smo ovdje svi anonimni ne postoji bilo kakva odgovornost za napisanu riječ. Bila ona istinita ili lažna.

• Batka
    Student
    Reakcija primljeno
    191
    • July 4, 2021 at 10:22 PM
    • #2,100
    Quote from Flight
    Quote from Batka

Ako

Kako bi netko tebe mogao tuziti radi poticanja zaposlenika na cijepljenje? Pa ne daješ ti poticaje nego država, a ti ih možeš ili ne moraš primjenjivati koliko sam shvatio. Ne postoji nikakva tvoja odgovornost za nuspojave kao sto ni ne postoji kad se netko razboli od radnika. To je miješanje “krušaka i jabuka”. izmišljanje nepostojeće odgovornosti. I upravo je takav modus operandi poticajan za necijepljenje…. Neću ja ništa…. Netko drugi će…. Ti provedi ono sto se od tebe očekuje i ogradi se od nuspojava ako si u mogućnosti a njima to izravno komunicirati. Ako si dobar i odgovoran poslodavac onda ćeš brinuti o zdravstvenom stanju svojih radnika i vašeg radnog kolektiva kao i njihovih obitelji. Ljudi su inertni po prirodi i sumnjičavi iz ovih ili onih razloga. Al ako je moguće otkloniti takve sumnje i potaknuti ih na promjenu mišljenja korektnom i istinitom argumentacijom onda ne postoji krimen ni odgovornost u pravnom ili financijsskom smislu.

I dalje ne razumijem zašto bi poticanje na cijepljenje bio posao poslodavca? Ja u svojoj firmi potičem odgovoran i svrsishodan rad i pošten odnos do kolektiva. Privatno me ne zanima da li je netko cijepljen, da li puši, da li ima HIV, da li šmrče ili voli popit - ne želim to niti pitati moje kolege i nikako ne mislim raditi razliku između ljudi na osnovu toga jesu li cijepljeni ili nisu.
    O sigurnosti cijepiva ne znam ništa i smatram da nisam kompetentan da ikoga potičem na cijepljenje ili ne-cijepljenje; to je posao drugih ljudi, za čije plaće između ostalog i ja redovno plaćam sve poreze.

Ne poslujem sa Državom i poticaje od Države nisam nikad uzimao i ne mislim ih uzimati.

U životu uglavnom radim ono što mislim da je moralno ispravno, a ne ono što se od mene očekuje.
    Isto tako, nemam ništa protiv obaveznog cijepljenja.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona