Te projekcije bi bile tocne kad se sustav ne bi odupirao nego pustio da sve ide svojim tokom, bez mjera suzbijanja. A to kao sto vidimo nije tako. Niti ce biti.
CORONA virus
-
-
-
Bilo kak bu bilo jer
Nigdar ni bilo da nije bilo
Oni su prošli tjedan progurali budžet namijenjen suzbijanju epidemije od $8,3 Mrd!
Kažu da će i novčanice koje se vraćaju u zemlju, pogotovo one iz Azije, držati 7-10 dana u karanteni!
Ne znam kak Vi, ali ja do sada nisam još čuo za to. Znao sam da na njima ima ogroman broj bakterija i zato ih koristim samo na mjestima gdje ne mogu platiti karticom. Ali da ma i do 3000 tisuće mother-tuckers nisam znao!
-
Jutros u Jutarnjem.
Italija " zatvara" 11 pokrajina. Zatvaraju se vrtići, škole, fakulteti. Restorani, izložbe, muzeji, otkazuju vjenčanja i pogrebi.
Savjetovano je da se u regije ne ulazi bez dobrog razloga.
Opozvani su godišnji odmori za osoblje u zdravstvu, a planiraju zaposliti 20 tisuća dodatnih.
Problem je i što ih neće naći ?
-
Tržišta su ionako bila pregrijana- samo se tražio nekakav razlog za poštenu korekciju. No kako to ono ide, "pazi što želiš, mogao bi to i dobiti".
Globalno, i dalje zastupam mišljenje kako je to još jedna od brojnih epidemija koje neće baciti svijet na koljena, ali slažem se sa kolegom Toluenom:
Jučer u JL čitam kako Talijani "provode" karantenu. Pa to je antikarantena. Navodno je jedan od karabinjera izjavio da nisu baš tako strogi dok karantena u potpunosti ne zaživi :D.
Ironija je da su upravo Talijani (Mlečani) zaslužni za karantenu.
Evo, ovo sam pisao prije 10-ak dana. Nažalost, moja "očekivanja" od Talijana bila su ispravna. Nevjerojatno je koliko su površni i aljkavi, umjesto da su hermetički zatvorili žarište evo sada će pola Italije staviti u karantenu. Eto, jeftinije su prošli....
-
China 80,739 +44 3,120 +23 u Kini samo 44 novo oboljela....i 23 umrlih...drastično se smanjuje broj novooboljelih...
-
Breaking news: Moguće cjepivo za Corona virus početkom travnja:
-
Cijela Italija stavljena u karantenu, smije se samo na posao i kod liječnika
-
https://www.jutarnji.hr/life/znanost/n…virus/10073380/
vidjet cemo, vrijeme se popravlja.
-
Things look brighter in Hubei Province
Leaders in the province, the source of the global coronavirus outbreak, laid out plans to ease restrictions on Monday following a significant drop in the daily number of new infections and deaths from Covid-19. Officials said the government would lift travel restrictions in areas of low risk, allowing people to return to work after much of Hubei had been on lockdown during January
Alibaba’s delivery staff back on the job
Alibaba's (NYSE:BABA) package and meal delivery units are fully staffed at pre-coronavirus levels, the latest example of how China’s largest corporations are getting back to work after Beijing’s entreaty to safeguard economic growth, Bloomberg writes. Cainiao, meal delivery unit Eli.me and grocery chain Freshippo are all back at full strength, according to a spokesperson. Cainiao, of which BABA owns 60%, boasts a network of millions of delivery people that can handle more than a billion packages daily during peak demand. Last week, Alibaba rival JD.com (NASDAQ:JD) forecast at least 10% revenue growth this quarter, suggesting surprising resilience in online retail.
-
Country,
OtherTotal
CasesNew
CasesTotal
DeathsNew
DeathsTotal
RecoveredActive
CasesSerious,
CriticalTot Cases/
1M popChina 80,761 +26 3,136 +17 60,113 17,512 4,794 56.1 ...u Kini samo 26 novih slučajeva....i 17 umrlih....čini se da se u Kini stvari privode kraju...
-
-
da, točno, međutim mislim da je pred nama tek vrhunac... histerije.
-
da, točno, međutim mislim da je pred nama tek vrhunac... histerije.
Kad to krene po USA a zdravstveno nije besplatno pa ljudi neće na preglede ići za prevenciju.
-
ovo je potencijal za srušiti indexe još za 50% https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…-apel/10074736/
-
U Italiji od koronavirusa umrlo 168 ljudi, najviše u jednom danu dosa
toliko o komparaciji sa gripom...mi smo za sada malo izloženi i ako želimo da tako i ostane onda se treba max povući, društvene aktivnosti svesti na najmanje moguče , malo više biti doma, kafiće i šoping centre zaboraviti na neko vrijeme,izbjegavati javni prevoz tko može i na posao ići autom a dobro bi bilo da se škole i fakulteti zatvore na par tjedana
-
A nasi jos cekaju umjesto da hitno zabrane ulaz stranih drzavljana u Hrvatsku i reagiraju odmah.
Jucer 600 ljudi uslo iz Italije u Hrvatsku. I sto reci na to?
U nas je vec porazna statistika jer u skolama i vrticima vec nedostaje preko 50% djece radi viroza.
-
...evo moja prognoza oko korone...mislim da su napokon u italiji poduzete potrebne mjere...koliko vidim broj novozaraženih je u padu u odnosu na dan prije...sve okolne zemlje su se uozbiljile u pristupu...posljedica na ekonomiju će biti...ali sigurno ne u tolikoj mjeri koliko se razvila panika....mislim da će mo mi imati najviše štete u turizmu u 3..4...i 5 mjesecu i to do 50 % pada u odnosu na prošlu godinu.. ali mislim da će glavna sezona i podsezona u 9 i 10 mjesecu biti bolje nego prošle godine...naravno ako je virus sezonski poput gripe....sve u svemu uz malo sreće sezona bi mogla biti ukupno negdje oko 5 % slabija u odnosu na 2019 što će se razmjerno odraziti na sve sektore koji su direktno vezani uz potrošnju..naravno to su sve moje pretpostavke ...i baš me zanima kako će danas završiti usa indexi vidim da su trenutno skoro na + 5 %....
-
Kolega Tin nazalost ja nisam toliki optimist kao Vi.
Pogledajte Italiju. Posljedice ovog dogadjaja Italija ce osjecati godinama i godinama. A jos nije proslo najgore. Vise me ne bi iznenadio ni Crobex na 1200. Ne kupujem nista, promatram.
Tehnicki Crobex bi trebao se stabilizirati na razinama 1560-1620 da bi mogli znati vise.
U svakom slucaju jednom kad pad stane orjentirati se na kvalitetne i prosperitetne firme.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…smrti/10076602/
Karantene se množe po cijelim pokrajinama, ne izgleda ovo baš dobro.
-
Kolega Tin nazalost ja nisam toliki optimist kao Vi.
Pogledajte Italiju. Posljedice ovog dogadjaja Italija ce osjecati godinama i godinama. A jos nije proslo najgore. Vise me ne bi iznenadio ni Crobex na 1200. Ne kupujem nista, promatram.
Tehnicki Crobex bi trebao se stabilizirati na razinama 1560-1620 da bi mogli znati vise.
U svakom slucaju jednom kad pad stane orjentirati se na kvalitetne i prosperitetne firme.
Nije dobro ali sad barem znamo da ce taljani za mjesec dana na taj nacin rijesit to, to je ipak bitna informacija jer mozete nesto racunat imate predvidljiv ishod, sad jos da ostali po evropi to iskontroliraju i onda cemo prezivit
-
U Italiji od koronavirusa umrlo 168 ljudi, najviše u jednom danu dosa
toliko o komparaciji sa gripom...mi smo za sada malo izloženi i ako želimo da tako i ostane onda se treba max povući, društvene aktivnosti svesti na najmanje moguče , malo više biti doma, kafiće i šoping centre zaboraviti na neko vrijeme,izbjegavati javni prevoz tko može i na posao ići autom a dobro bi bilo da se škole i fakulteti zatvore na par tjedana
Kod nas još nije alarmantno stanje , ali baš u tome je stvar , treba biti tri koraka ispred korone jer kad situacija eskalira onda ćemo s mjerama kaskati za virusom koji se može oteti kontroli kao što se desilo Talijanima.
Predugo smo oklijevali s donošenjem oštrijih mjera pa me brine što će biti u narednih nekoliko dana sa svim onim Talijanima koji su zbrisali iz zaraženih područja u našu Istru , na otoke i Kvarnersko primorje.
A kako u svakom zlu ima i mrvica pozitivnog možda ova karantena u kojoj se našla Italija , kad društveni život zamre i jedina dostupna aktivnost postane "sirotinjska zabava " popravi natalitetnu sliku najstarije nacije u Europi.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin