1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 29, 2020 at 12:39 PM
    • #1,501

Hm.

Ja bih se pak , zamislite, cijepila jučer, al' nemam sa čime

Doze zvane simbolične podijeljene su isto simbolično.

Dobra politička odluka riječi su koje se pripisuju premijeru na jednom od portala, nadam se da su izvučene iz konteksta

Nije se rodio tko bi ljudima udovoljio, stara je narodna

O cijepljenju............ super, svatko se ima pravo ne cijepiti, lijepi tatoo na čelo- Ne treba me liječiti

Jer će se obolijevanjem nanijeti šteta u vidu isplaćenih naknada za bolovanje, za liječenje... sve skupa- štetočine :S:S

Sva je sreća da nije bilo demokracije u doba variole vere jer bi ovakvi kakvi smo stvarno onomad nafuckali

BTW, cjepivo ne štiti u cijelosti, samo predmnijeva blažu sliku oboljievanja ako se razbolimo, i veću vjerojatnost da nećemo završiti na respiratoru

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • December 29, 2020 at 12:48 PM
    • #1,502
    Quote from zlocesti

Hm.

Ja bih se pak , zamislite, cijepila jučer, al' nemam sa čime

Doze zvane simbolične podijeljene su isto simbolično.

Dobra politička odluka riječi su koje se pripisuju premijeru na jednom od portala, nadam se da su izvučene iz konteksta

Nije se rodio tko bi ljudima udovoljio, stara je narodna

O cijepljenju............ super, svatko se ima pravo ne cijepiti, lijepi tatoo na čelo- Ne treba me liječiti

Jer će se obolijevanjem nanijeti šteta u vidu isplaćenih naknada za bolovanje, za liječenje... sve skupa- štetočine :S:S

Sva je sreća da nije bilo demokracije u doba variole vere jer bi ovakvi kakvi smo stvarno onomad nafuckali

BTW, cjepivo ne štiti u cijelosti, samo predmnijeva blažu sliku oboljievanja ako se razbolimo, i veću vjerojatnost da nećemo završiti na respiratoru

Display More

Ovo što predlažete je čisti selektivni fašizam, jer onda možemo:

1. svim alkoholičarima odbiti pravo na liječenje
    2. svim pušačima odbiti pravo na liječenje
    3. svima koji konzumiraju mnogo šećera možemo odbiti pravo na liječenje
    4. svima koji ne donesu papir da su fizički vježbali N sati u godini možemo odbiti pravo na liječenje
    5. svim pretilima možemo odbiti pravo na liječenje
    6. svima koji konzumiraju hranu s puno aditivima (E brojeva) možemo odbiti pravo na liječenje
    7. svima koji bespotrebno obilaze kafiće, shopping centre i crkve odbiti pravo na liječenje
    8. nastavite niz... i povrh svega kako ste rekli svim ovima tatto na čelo, a uvjeren sam da bi se i vama dalo štogod tetovirati

Ukoliko ste već za ovako nešto, onda je najpoštenije da svatko sebi plaća sam liječenje bez obzira što ga zadesi.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 29, 2020 at 12:52 PM
    • #1,503

U pravu ste i u krivu.

Ovi navedeni ne ugrozavaju život onoga tko ih liječi.

Korona je zarazna bolest.

U svijetu u kojem nema ostataka svima po potrebama oni gore navedeni plaćaju skuplje premije osiguranja.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • December 29, 2020 at 12:53 PM
    • #1,504
    Quote from zlocesti

U pravu ste i u krivu.

U svijetu u kojem nema ostataka svima po potrebama oni gore navedeni plaćaju skuplje premije osiguranja.

Cijepite se onda, ako cjepivo štiti kako vi vjerujete nemate se čega bojati niti vas ja ne-cjepiša bilo kako ugrožavam.

Pušači ugrožavaju drugog zbog pasivnog pušenja, alkoholičari ugrožavaju pješake i druge vozače, itd. Vašom logikom puno ljudi bi se moglo izolirati u male kutije i odbaciti od društva.

Samo da vas jedno pitam, ukoliko vama cjepivo izazove neke ozbiljne zdravstvene posljedice, odričete li se vi prava na solidarno liječenje ?

Vidim da ste brzi na okidaču da se necjepiše odreknu prava na solidarno liječenje, pa pitam vas za obrnutu situaciju, ukoliko bude nuspojava da li se odričete prava na liječenje ?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 29, 2020 at 1:02 PM
    • #1,505

Pauli, ne vucite me za jezik, baš mene.

Svatko se češe gdje ga svrbi.

Da doslovce ne umrem za koru kruha u situaciji sam da se želim cijepiti, kad bi bilo čime.

Razumno se cijepiti. Nuspojave su manje strašne od respiratora.

Al' nekako i ovdje bolujemo od burzovne boljke Gambler' s Fallacy

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • December 29, 2020 at 1:08 PM
    • #1,506

Ja sam vas samo pitao obrnuto pitanje, vi ste rekli da necjepišama treba tatto na čelo i odbiti liječenje, a ja vas pitam ako bude nuspojava potpisujete li da odbijate pravo na solidarno liječenje ?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 29, 2020 at 1:16 PM
    • #1,507

Ajde dosta.

Moja je profesija specifična. Ukrcala sam tamo negdje nekog Hipokrata još od prvog vagona.

Nikako ga se riješiti.

Al' u ovim promišljanjima stvarno se na djelu vidi Gambler' s Fallacy, ili neće baš mene.

Ili do sada je išlo dolje pa mora gore. Ili niže ne može, ili što god.

Uglavnom, mir. Nitko nije kriv 🙃

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • December 29, 2020 at 1:21 PM
    • #1,508

Mir mir do neba, što se mene tiče mi smo si dobri, samo nek nam se Optima dobro utrži. Htio sam samo dati drugačiji pogled na situaciju. Ovakve rasprave vidim kao dobre.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 29, 2020 at 2:38 PM
    • #1,509
    Quote from Paulie

Cijepite se onda, ako cjepivo štiti kako vi vjerujete nemate se čega bojati niti vas ja ne-cjepiša bilo kako ugrožavam.

Pušači ugrožavaju drugog zbog pasivnog pušenja, alkoholičari ugrožavaju pješake i druge vozače, itd. Vašom logikom puno ljudi bi se moglo izolirati u male kutije i odbaciti od društva.

Samo da vas jedno pitam, ukoliko vama cjepivo izazove neke ozbiljne zdravstvene posljedice, odričete li se vi prava na solidarno liječenje ?

Vidim da ste brzi na okidaču da se necjepiše odreknu prava na solidarno liječenje, pa pitam vas za obrnutu situaciju, ukoliko bude nuspojava da li se odričete prava na liječenje ?

pa i izolirani su. pusaci smiju pusit tamo gdje je dozvoljeno i u svojoj spavacoj.

vozaci ne smiju vozit pijani jer snose sankcije.

isto tako svi zarazeni ne smiju bauljat okolo jer eto zele imat svoju slobodu nego moraju bit izolirani ili doma ili u nekoj ustanovi.

Tvojom logikom netko s TBC smije eto doc u skolu vrtic i kretat se slobodno i sirit zarazu bez da ikome polaze racuna. I onda to jos skrivat da bi zarazio sto vise ljudi jer eto ima slobodu popit kavu kad i gdje hoce i onda jos na kraju uzet oruzje u ruku jer eto ima svoju slobodu.. E pa ne moze nego ce ga lijepo i silom stavit u ustanovu i izolirat od ostatka jer njegova sloboda nije veca od sloboda ostalih.

Sad TBC zamjeni s ebolom-tifusom-kugom-sars-mers po izboru pa vidi dal bi ti zelio u kaficu sjedit kraj nekog ko ima neku od tih bolesti bez da te je upoznao s time da ju ima.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • December 29, 2020 at 8:50 PM
    • #1,510
      • Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

!!!!!??? ovo je fakat za zamisliti se! bravo za potpisnika autora!

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 29, 2020 at 9:07 PM
    • #1,511

Nije problem u tome sto se neki % ljudi nece cijepiti. Korona naprosto nije dovoljno strasna javnozdravstvena ugroza da bi to bilo obavezno niti da se nekome uvjetuje da se mora cijepiti da bi smio u kino ili kafic. Naprosto nije. I slus.

A s druge strane, jos mnogo gore, recimo da se vecina zeli cijepiti, i super, ali ce i ta vecina MORATI POKAZIVATI DOKUMENTE NA ULASKU U KAFIC ILI KINO!! ALOOOOO!!!??!?? Pa sto je to?

Jeste li sigurni da to zelite za siguran nekovid? Oprostite, ali ja ne. Ja zelim normalan zivot, a korona je samo jos nekih 2,3 ili 4% novog rizika na smrtnost, koji nije problem iztolerirati. Ali ovaj uzas se ne smije dozvoliti. Apsolutno nedopustivo. Legitimiranje na ulascima u ducan, kafic ili kino?!?!? Ma o cemu mi pricamo, bog ti jadan?!?!?

To je de facto 1984. Sto je iduce? Da te ne puste u ducan kupiti hranu jer nisi cijepljen? Negdje se mora povuci crta. I to ce doci. Jer ne mozes nikoga bas vjecno maltretirati. Doci ce i apaticnoj rulji do mozga.

E da, dusebriznici su na ignore.

Ne moraju se truditi.

Prepoznat ce se.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • December 29, 2020 at 10:15 PM
    • #1,512
    Quote from 5. Element

Nije problem u tome sto se neki % ljudi nece cijepiti. Korona naprosto nije dovoljno strasna javnozdravstvena ugroza da bi to bilo obavezno niti da se nekome uvjetuje da se mora cijepiti da bi smio u kino ili kafic. Naprosto nije. I slus.

A s druge strane, jos mnogo gore, recimo da se vecina zeli cijepiti, i super, ali ce i ta vecina MORATI POKAZIVATI DOKUMENTE NA ULASKU U KAFIC ILI KINO!! ALOOOOO!!!??!?? Pa sto je to?

Jeste li sigurni da to zelite za siguran nekovid? Oprostite, ali ja ne. Ja zelim normalan zivot, a korona je samo jos nekih 2,3 ili 4% novog rizika na smrtnost, koji nije problem iztolerirati. Ali ovaj uzas se ne smije dozvoliti. Apsolutno nedopustivo. Legitimiranje na ulascima u ducan, kafic ili kino?!?!? Ma o cemu mi pricamo, bog ti jadan?!?!?

To je de facto 1984. Sto je iduce? Da te ne puste u ducan kupiti hranu jer nisi cijepljen? Negdje se mora povuci crta. I to ce doci. Jer ne mozes nikoga bas vjecno maltretirati. Doci ce i apaticnoj rulji do mozga.

Ne moraju se truditi.

Prepoznat ce se.

Display More

U svemu što si napisao složila bih se s tobom samo pod jednim uvjetom,a to je da covid 19 nije zarazna bolest, a kako je bjelodano da ona to jest i to jako zarazna i za mnoge bolest s teškim posljedicama po zdravlje ili gubitkom života onda tvoja sloboda i pravo na normalan život ima granicu koja završava upravo tamo gdje počinje pravo drugih ljudi na zdravlje i život . I šlus.

Kažeš da se negdje mora povuci crta, pa to ti je ta crta, ali ti si slijep pa je ne vidiš.

Daj već jednom pokaži mrvicu empatije , čovječnosti i humanosti prema drugim ljudima , a ako si deficitaran tim osobinama bolje ti je da svoja stajališta ne iznosiš javno jer se samo sramotiš i sablažnjavaš svoju okolinu.

Sad me možeš slobodno staviti na ignore.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 29, 2020 at 10:54 PM
    • #1,513
    Quote from Ledica
    Quote from 5. Element

Ne moraju se truditi.

Prepoznat ce se.

Display More

U svemu što si napisao složila bih se s tobom samo pod jednim uvjetom,a to je da covid 19 nije zarazna bolest, a kako je bjelodano da ona to jest i to jako zarazna i za mnoge bolest s teškim posljedicama po zdravlje ili gubitkom života onda tvoja sloboda i pravo na normalan život ima granicu koja završava upravo tamo gdje počinje pravo drugih ljudi na zdravlje i život . I šlus.

Kažeš da se negdje mora povuci crta, pa to ti je ta crta, ali ti si slijep pa je ne vidiš.

Daj već jednom pokaži mrvicu empatije , čovječnosti i humanosti prema drugim ljudima , a ako si deficitaran tim osobinama bolje ti je da svoja stajališta ne iznosiš javno jer se samo sramotiš i sablažnjavaš svoju okolinu.

Display More

Mislim da niste razumjeli poantu.

Korona histerija prejako djeluje na vas.

Vec postoje razne zarazne bolesti protiv kojih nisu svi cijepljeni i nisu benigne. Pa ne legitimiramo ljude na ulazu u kino.

Poanta je da je svatko kreator svoje sudbine. Primarno sam svoje. A tek onda ima pravo traziti od drzave zastitu.

Kako vas nije sramota propovijedati en masse zastitne mjere koje moraju daviti sve da bi se zastitili samo neki? Kako se to zove?

Vase razumijevanje koncepta gradjanskih prava je jako mrsavo i daje prevelike ovlasti drzavi. Tu se razilazimo. Svacije zdravlje je primarno njegova odgovornost. A tek onda drzave i nekog treceg.

Zarazna bolest i cuvanje samog sebe od nje nije nikakva iznimka. Nemas pravo traziti od drugog da cuva tebe. Da dekomodira sebe da bi se ti osjecao siguran. A pogotovo ne zbog prehlade tipa korona.

I to ako ne shvacate onda se pozivate na demagogije tipa solidarnost, empatija i sl. Kao sto i radite.

I da, idete na totalni ignore.

Pozdrav.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 29, 2020 at 11:06 PM
    • #1,514
    Quote from Paulie
    Quote from zlocesti

U pravu ste i u krivu.

Display More

Upravo to je jedna od poanti, takodjer.

Ravnokoronasi su zauzeli neprikosnoveno naduvenu moralisticku poziciju koja se ne smije racionalnim argumentima propitivati. Jer tu nema rasprave. Samo etiketiranje i bok. Pogledajte komentare na ovo sto pisem. Neempatican, nehuman, djubre itd. A samo lijepo kazem da sve te restrikcije nisu u ravnotezi s rizikom po javno zdravlje. I da postoje i moguci drugi pristupi.

Nemojte se cuditi tome. Svaka religija pociva na dogmama. Tako i ova.

Ali zapamtite jedno: pametniji ste od njih, racionalniji i nisu vam ni do koljena.

Samo naprijed, kolega.

Pozdrav!

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 30, 2020 at 12:48 AM
    • #1,515

a tko si ti da pricas o rizicima za javno zdravstvo?

pa nemozes doc u bolnicu jer su prepune. i kak onda to po tebi ne predstavlja prijetnju svima pa i tebi? ili ti mislis da se svi koji imaju koronu moraju maknut iz bolnice da bi ti mogao uc u nju?

lupetas glupsti. lupetao si ih i sa proslim nikom i lupetas ih i sa ovim nickom. sta bi se svi morali zakljucat u kucu da bi ti i jos vas par mogli setat okolo i sirit zarazu. malo si polupal locnice . tak bi i svi ludjaci setali okolo i zatvorili sve normalne al eto nejde to tako. ludjaci su u ludnicama jer ipak normalni prevladavaju a tak ce bit i sa koronom jer cemo sve takve ko ti stavit na ignore pa si tupi svoje fasisticke fore u svojem ignore svijetu.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • December 30, 2020 at 9:08 AM
    • #1,516

Ubrzano širenje Pfizera pratile su mnogobrojne kontroverze. Spomenut ćemo samo neke.

Kompanija je 1979. kupila tvrtku Shiley, proizvođača umjetnih srčanih zaliska. Zbog njihove neispravnosti umrlo je oko 500 ljudi u Americi, za što je 1994. bila kažnjena s 200 milijuna američkih dolara.

Nigerijska je vlada 2007. podigla tužbu protiv Pfizera optuživši ga da je 200 nigerijske djece koristio kao pokusne kuniće pri testiranju eksperimentalnog antibiotika Trovan.

Pfizer je optužen za smrt jedanaestero djece te teška oštećenja kod preživjelih mališana. Stoga je nigerijska vlada tražila odštetu od sedam milijardi dolara u ime obitelji preminule ili djece koja su pretrpjela oštećenja.

Pfizer je priznao krivnju za pogrešno etiketiranje analgetika Bextra s 'namjerom prijevare ili obmane' jer je reklamirao lijek za liječenje akutne boli u dozama koje je američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) ranije ocijenila opasno visokima.

Prije osam godina Pfizer se nagodio za plaćanje kazne u visini od 60 milijuna dolara zbog optužbi za podmićivanje liječnika od 1997. do 2001. u Hrvatskoj, Bugarskoj, Kini, Češkoj, Kazahstanu, Rusiji i Srbiji, a sve kako bi propisivali njihove lijekove.

U SAD-u je Pfizer na glasu kao jedan od najvećih lobista na političkoj sceni. Primjerice, 2010. su potrošili 25 milijuna dolara na lobiranje dok je u jeku bila rasprava o reformi zdravstvenog sustava.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…izbore-20201110

Cjepivo Moderne ili Pfizera nije cjepivo, to je zapravo obmana. To su proizvodi RNA genske terapije, a ne cjepiva. Ova tehnika nikada nije proučavana na životinjama. Ljudi će biti prvi zamorčići na zemlji. Mogu trajno i nepovratno modificirati naše gene, naše kromosome i da se eventualno te anomalije prenesu i na našu djecu. Igramo se vračevog šegrta. Trebale bi nam godine da se uvjerimo u sigurnost ove tehnike. Nakon dva mjeseca su rekli da je sve dobro i da djeluje, ali mi nismo vidjeli rezultate studija. Jedino što smo vidjeli to je rast vrijednosti dionica koje su naglo skočile u korist proizvođača, koji su najavili "dobre vijesti“.

Ja sam prestravljen: dat će nam skrivenu gensku terapiju - koja bi inače trebala prvo i prije svega biti u skladu s vrlo specifičnim zakonima- i uradit će sve da povjerujemo da je to cjepivo. Moramo kategorički odbiti, zaključuje Perronne.

https://www.seebiz.eu/drustvo/perron…o-obmana/247052

Ono što zapravo najviše zabrinjava je isključivost jedne strane u ovakvim temama, umjesto da dozvolimo zdravu diskusiju i mišljenja s obe strane.

Potpuno je opravdana bojaznost od ovakvih cjepiva, i ja se sezonskim mRNA cjepivom neću cjepiti. Da ne govorimo o prošlosti i neetičnosti ovih kompanija koje su spremne pregaziti sve principe radi novca. Da te kompanije vjeruju u ovaj bućkuriš od cjepiva ne bi sa svjetskim vladama dogovorile odricanje od bilo kakve odgovornosti za nuspojave.

Bill Gates već naveliko najavljuje nove pandemije kao da ih je na traci naručio. Sasvim slučajno je i veliki investitor u farmaceutske kompanije i razne laboratorije.

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • December 30, 2020 at 9:14 AM
    • #1,517
    Quote from 5. Element
    Quote from Ledica

Mislim da niste razumjeli poantu.

Korona histerija prejako djeluje na vas.

Vec postoje razne zarazne bolesti protiv kojih nisu svi cijepljeni i nisu benigne. Pa ne legitimiramo ljude na ulazu u kino.

Poanta je da je svatko kreator svoje sudbine. Primarno sam svoje. A tek onda ima pravo traziti od drzave zastitu.

Kako vas nije sramota propovijedati en masse zastitne mjere koje moraju daviti sve da bi se zastitili samo neki? Kako se to zove?

Vase razumijevanje koncepta gradjanskih prava je jako mrsavo i daje prevelike ovlasti drzavi. Tu se razilazimo. Svacije zdravlje je primarno njegova odgovornost. A tek onda drzave i nekog treceg.

Zarazna bolest i cuvanje samog sebe od nje nije nikakva iznimka. Nemas pravo traziti od drugog da cuva tebe. Da dekomodira sebe da bi se ti osjecao siguran. A pogotovo ne zbog prehlade tipa korona.

I to ako ne shvacate onda se pozivate na demagogije tipa solidarnost, empatija i sl. Kao sto i radite.

I da, idete na totalni ignore.

Pozdrav.

Display More

Razumijem ja poantu, ali moja logika bitno se razlikuje od tvojih shvaćanja da je svatko odgovoran za čuvanje sebe i svoga zdravlja jer ti ne razumiješ da covid 19 nije moguće uspoređivati s drugim zaraznim bolestima tipa npr. AIDS ili sifilis kojeg pokupiš u tuđem krevetu ili kupleraju pa si sam kriv sto si se zarazio.

Koronom se ljudi zarazavaju na radnim mjestima, u školama , dječjim vrtićima , poslovnim sastancima, zdravstvenim ustanovama, prehrambenim trgovinama Itd.

I zato covid nije individualni problem već problem čitavog društva i svijeta i zato države ima pravo intervenirati da zaštite populaciju jer svi smo ugroženi .

Moj sin se zarazio u zdravstvenim ustanovama koje je bio prisiljen pohoditi zbog sportske povrede koljena unatoč tome sto se nevjerojatno oprezno i odgovorno ponaša za jednu mladu osobu i maske i dezinficijense nosi u autu i svakom džepu , a njegov broj R ostao je 0 jer bas nikog nije zarazio čak ni mene s kojom živi u istoj kući.

Bez cijepiva povratak u normalan život je apsolutno nemoguć jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca bolest se neće iskorijeniti ni nestati.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 30, 2020 at 9:22 AM
    • #1,518
    Quote from Paulie

Ubrzano širenje Pfizera pratile su mnogobrojne kontroverze. Spomenut ćemo samo neke.

Kompanija je 1979. kupila tvrtku Shiley, proizvođača umjetnih srčanih zaliska. Zbog njihove neispravnosti umrlo je oko 500 ljudi u Americi, za što je 1994. bila kažnjena s 200 milijuna američkih dolara.

Nigerijska je vlada 2007. podigla tužbu protiv Pfizera optuživši ga da je 200 nigerijske djece koristio kao pokusne kuniće pri testiranju eksperimentalnog antibiotika Trovan.

Pfizer je optužen za smrt jedanaestero djece te teška oštećenja kod preživjelih mališana. Stoga je nigerijska vlada tražila odštetu od sedam milijardi dolara u ime obitelji preminule ili djece koja su pretrpjela oštećenja.

Pfizer je priznao krivnju za pogrešno etiketiranje analgetika Bextra s 'namjerom prijevare ili obmane' jer je reklamirao lijek za liječenje akutne boli u dozama koje je američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) ranije ocijenila opasno visokima.

Prije osam godina Pfizer se nagodio za plaćanje kazne u visini od 60 milijuna dolara zbog optužbi za podmićivanje liječnika od 1997. do 2001. u Hrvatskoj, Bugarskoj, Kini, Češkoj, Kazahstanu, Rusiji i Srbiji, a sve kako bi propisivali njihove lijekove.

U SAD-u je Pfizer na glasu kao jedan od najvećih lobista na političkoj sceni. Primjerice, 2010. su potrošili 25 milijuna dolara na lobiranje dok je u jeku bila rasprava o reformi zdravstvenog sustava.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…izbore-20201110

Cjepivo Moderne ili Pfizera nije cjepivo, to je zapravo obmana. To su proizvodi RNA genske terapije, a ne cjepiva. Ova tehnika nikada nije proučavana na životinjama. Ljudi će biti prvi zamorčići na zemlji. Mogu trajno i nepovratno modificirati naše gene, naše kromosome i da se eventualno te anomalije prenesu i na našu djecu. Igramo se vračevog šegrta. Trebale bi nam godine da se uvjerimo u sigurnost ove tehnike. Nakon dva mjeseca su rekli da je sve dobro i da djeluje, ali mi nismo vidjeli rezultate studija. Jedino što smo vidjeli to je rast vrijednosti dionica koje su naglo skočile u korist proizvođača, koji su najavili "dobre vijesti“.

Ja sam prestravljen: dat će nam skrivenu gensku terapiju - koja bi inače trebala prvo i prije svega biti u skladu s vrlo specifičnim zakonima- i uradit će sve da povjerujemo da je to cjepivo. Moramo kategorički odbiti, zaključuje Perronne.

https://www.seebiz.eu/drustvo/perron…o-obmana/247052

Ono što zapravo najviše zabrinjava je isključivost jedne strane u ovakvim temama, umjesto da dozvolimo zdravu diskusiju i mišljenja s obe strane.

Potpuno je opravdana bojaznost od ovakvih cjepiva, i ja se sezonskim mRNA cjepivom neću cjepiti. Da ne govorimo o prošlosti i neetičnosti ovih kompanija koje su spremne pregaziti sve principe radi novca. Da te kompanije vjeruju u ovaj bućkuriš od cjepiva ne bi sa svjetskim vladama dogovorile odricanje od bilo kakve odgovornosti za nuspojave.

Bill Gates već naveliko najavljuje nove pandemije kao da ih je na traci naručio. Sasvim slučajno je i veliki investitor u farmaceutske kompanije i razne laboratorije.

Display More

Pa ne trebaš se ti cijepiti, cijepit će se stariji ljudi i imunkompromitirani da izbjegnu patnju i kasniju možebitnu smrt na respiratoru.

Al ne trebaš tu ni kreirati nekakve teorije urote oko nečeg za što je očito da pomaže ljudima. S druge strane isto tako možeš se zapitati kakve posljedice ostavlja preboljeni covid na zdravlje mlađih i koji je njegov utjecaj na doživljenje i kasnije kronične bolesti te kvalitetu života.

Očito Covid različito djeluje na pojedince i u istoj starosnoj populaciji, no od posljedica citokinske oluje mogu umirati i mlađi, kao i od kasnijih kardiovaskularnih, neuropatskih i drugih somatskih poremećaja. I ozbiljnijih bolesti za koje danas nemamo dokaza da postoje ili da će tek postojati.

Al zato ti vjerojatno imaš već danas dokaze da su Pfizer, Gates, Gangsterska G8 osmorka, bildenberški teoretičari i mudraci i Steva iz Kosjerića što krade tramvaje, već odavno udružili snage da nas 5G čipiraju i da nam na ušne resice stave belenčug da nas radiofrekvencijski ili u nekom drugom rasponu frekvencija, po potrebi "korigiraju". Sva sreća što su ih Tportal i ti osobno na vrijeme prozreli...

Nego, što je sa cjepivima ostalih inovatora i farmaceuta, biotehnologa? Iza njih isto stoji Pfizer ili odmetnici od njega?

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • December 30, 2020 at 9:49 AM
    • #1,519

Ja sam liberalnog gledišta po pitanju većine tema tako i ove. Apsolutno nikome ne branim da se cijepi, ili da se ne cijepi, svatko ima pravo sagledati informacije s obje strane i donijeti odluku za sebe.
    Problem je što se rade pritisci na one koji misle da je cjepivo opasno, i što bi takve neki silom cjepili ili odstranili od društva. Tu već dolazimo do neviđenog totalitarizma. Ja niti netko drugi ne mora misliti isto kao vi. Ukoliko vjerujete u cjepivo jednom kad se vi cjepite nemate se više čega bojati, ukoliko vas cjepivo uistinu štiti.

Ne postoje dokazi da će nas ovo cjepivo štititi više od nekoliko mjeseci jer već govore o novim sojevima korone koji mogu biti otporni na cjepivo. Cijepljenje protiv sezonskih bolesti tipa gripe je uvijek bilo na dobrovoljnoj osnovi. A sada bi se za sezonsko cjepivo takoreć htjela uvesti obveza, uz sve probleme koje sam već naveo.

mRNA cjepivo smućkano u manje od godine dana za vjerojatno sezonsku narav, ne hvala. Još se proizvođač dogovorio sa svjetskim vođama da se odriče svih odgovornosti za nuspojave.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • December 30, 2020 at 2:30 PM
    • #1,520

Uopće ne muljaju s cijepljenjem.

Fauci cijepljen u lijevu ruku a boli ga desna.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      420
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona