2009.-2010: Svinjska gripa
2002.-2003: SARS
2003.-2004: ptičja gripa
sve po do godinu dana, corona je započela krajem 11mj. 2019.
2002.-2003: SARS
2003.-2004: ptičja gripa
sve po do godinu dana, corona je započela krajem 11mj. 2019.
gdje je moderator kad ga trebaš
tema se pretvara u laprdanje ne vezano uz temu
imate temu korona pa tamo pišite o koroni i Italiji
ovo nema smisla pratit
Ne kužiš? Tema je trgovanje ADPL-om i turistima na burzi. Ali nažalost i neminovnom utjecaju virusa na to. Koji dio priče ti nije jasan?
Sve je to povezano, mislim virus i utjecaj na TK, pa su takvi i komentari.
2002.-2003: SARS2003.-2004: ptičja gripa
...sve po do godinu dana
Sve te navedene zarazne boleštine se nisu prenosile s tolikom brzinom i lakoćom s kojom ovi virusi prelaze s jednog na drugog čovjeka. Ovo je nešto potpuno novo, drugačije i dosad nezamislivo.
Sjedio sam krajem siječnja s frendom na kavi. Pričali smo o Wuhanu i svemu što se tamo događa. A bilo je u začetku. Tamo negdje daleko. Drugi kraj svijeta. Tada sam mu rekao, ok, ali što će biti kad nam Kinezi u nekom dalekom srpnju po ljeti dođu i razmile se po Zagrebu kao što to masovno rade zadnjih nekoliko godina. Neće biti baš neka opuštena situacija.
Eto, ljeto nije ni blizu, u Zagrebu niti jednog kineskog turista, a virusa doslovno po cijelom civiliziranom svijetu. I to nakon nepuna dva mjeseca od našeg razgovora.
I da, još smo konstatirali da je pad BDI-a pri kraju i da mu kreće rast i da treba u kupnju ATPL. Tržili. Ovo je tema za Što smo danas tržili, pa se ispričavam što sam to sada, a ne tada napisao ovdje, a ne tamo.
Display MoreUpravo tako, bit će duuuuuuuugoročni.
I šta je loše u tome da budeš dugoročni u npr. RIVP, PLAG i ADPL?
Meni je to cilj.
Međutim, prodao sam sav svoj ADPL (više tisuća komada) nakon što sam ga imao 11 godina (prosjek mi je bio 103,75), samo zato što ovoj krizi ne vidim kraja i mislim da će mi se možda otvoriti prilika da za iste novce kupim još više dionica i opet budem dugoročni.
Nisam se baš na vrijeme sjetio prodati, ali šta je tu je.
Problem je što ova bolest ima puno nepoznanica, a neke od njih su do kada će trajati i hoće li se u dogledno vrijeme u budućnosti uopće moći u potpunosti ugasiti ?!
u najgoroj varijanti moglo bi se dogoditi da stručnjaci otkriju da se virusi zadržavaju najdulje u hotelima i automobilima, e onda smo ga n................i,
a do tada, dugo, kratko, brzo, lako, ma bilo kako, samo neka se trguje, jer ako i to zamre, onda nam ni izolacija neće više biti korisna
Ljudi Boxing day-preko 270.000 poginulih jeste čuli da turisti na široko zaobilaze pacific?
Potres u japanu mislim da je cca 12.000 mrtvih, jeste čuli da se više ne grade neboderi i da su nuklearke zgašene?
Sars,Svinjska gripa, ptičja gripa sve je to prošlo.
Proći će i ovo, da je ugodno nije, ali proći će.
Iskreno vjerujem da je puno više zaraženih nego što je u javnosti.
Na ovaj način se kontrolira šteta i održavaju kapaciteti bolnica.
Jeste li vi ovo pročitali ?
Jeste li vi ovo pročitali ?
Koliko daju novaca na naoruzanje, da su samo par posto od tih novaca dali u zdravstvo bilo bi im dosta mozda i 10 000 vreca ako ne i manje .
Dragi prijatelji
Broj oboljelih je danas, 2. travnja 2020. dostigao prvi milion.
Broj umrlih je preko 51 tisuću.
Ponovo upozoravam da virus ne poznaje granice i da moramo pratiti daljnje dogadjaje u cijelom svijetu i posebno se pridrzavati uputa ljudi koji najbolje razumiju trenutna i buduća dogadjanja. Sve ovo trebamo gledati kao šansu za novi početak i više gledati u budućnost nego u prošlost.
Za one koji su pristaše teorije blage bolesti, ili teorije zavjera
zanimljivo... Google mobility report
skinite RH i usporedite sa Švedskom, usporedite parkove i odlaske na radno mjesto
ok dio ostanaka kod kuće je i rad od kuće
svejedno, pametnom dosta!
Za one koji su pristaše teorije blage bolesti, ili teorije zavjera
Mentalitet Dalmatinaca i Talijana ima puno sličnosti.
Evo , kod displiniranih Međimuraca već dva tjedna dva zaražena , jedan skijaš i jedan policajac , nadam se da ni neće biti velikog porasta.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2171725.aspx
I komercijalni repatrijacijski letovi, da ih iz Bijelog svijeta vrate kući
Hrvatska se vraća kući
Neka u kući i ostanu
najbitnije je da čovjek ostane živ, onda može svašta i napraviti, svi oni koji misle da gerijatrija nije nikome potrebna, evo jedan svježi primjer, ne ulazeći u vjerodostojnost podataka iznešenih u članku, nekome će ipak dobro doći kaj je čovjek živ u tim godinama
Talijani i predviđanja po regijama kad bi trebala corona doći na 0
Talijani i predviđanja po regijama kad bi trebala corona doći na 0
To nije nula, to je stotina.
Pitanje je kad će i da li će ikad na nula.
Glas Istre: umirovljena virusologinja
za sve koji tvrde da je izolacija mrak stvar, 'prst gore' i da je to rješenje
da je rješenje zaustaviti ekonomiju na 2-3 mjeseca i da će se stvar riješiti
pročitajte što žena kaže da se događa s 'ozdravljenima' nakon liječenja od virusa:
Zašto se virus može naći i kad je čovjek otpušten s liječenja. Kako se dogodi da u organizmu nakon liječenja ostaju prisutne virusne čestice? Virusolozi su sad na redu, jer epidemiolozi su učinili sve, kao i države. Sad je na virusolozima da ispitaju imunitet, virulentnost, kaže Ana Gligić
Institut Robert Koch govori o usporavanju širenja zaraze u Njemačkoj
03.04.2020
Epidemiološki institut Robert Koch polazi od toga da su uvedene mjere protiv širenja koronavirusa u Njemačkoj počele pokazivati učinak, priopćeno je u petak.
"Trenutno jedan zaraženi koronavirusom zarazi jednu osobu. Još donedavno jedna osoba zarazila je i do sedam drugih", rekao je direktor Instituta Robert Koch (IRK) Lothar Wieler.
Američki vojni vrh povukao se u bunker izgrađen duboko u zemlji ispod granitmih stijena tkz " nuklearno sklonište " dok ne prođe ova pandemija.
I sad još neka netko kaže da je korona obična gripa 😂
Američki vojni vrh povukao se u bunker izgrađen duboko u zemlji ispod granitmih stijena tkz " nuklearno sklonište " dok ne prođe ova pandemija.
I sad još neka netko kaže da je korona obična gripa 😂
možda ostanu bez struje i pomoćni sustavi hakira s.koreja pa ostanu dolje par godina...😄