1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 27, 2020 at 2:20 PM

niti sam stručnjak, niti baš sve napise i članke uzimam zdravo za gotovo, jer čak i da da,previše je svega nabacanoga u kratkom vremenu oko virusa,

ali gledajući onako laički iskustveno, još ovakvog pobola i pomora nije bilo u novijoj povijesti, predviđalo se malo više od par tisuća umrlih, a danas ih izgleda već ima preko 20000 u svijetu, te ne vjerujem da je toliko precizno isprogramiran da traži samo staije bolesnike i po mogućnosti korisnike mirovine, prijetnja je izgleda svima, poglavito jer se ne zna i pitanje je kada će i da li će, kakve posljedice ostavlja nakon što se preboli, to još nitko ne može ništa tvrditi na osnovu dosadašnjih spoznaja, nekada ta oštećenja mogu biti u obliku sklerovapnenih oštećenja pluća i potencijalno žarište neke nove upale ili još gore bolesti, možda i potpuno jednake ali nove upale pluća,

vidio sam neke snimke pluća preminulih objaveljne negdje na portalu, ne znam zašto bi to netko prikazivao, pogotovo da su lažna, ali to je stvarno loše, kako to uništi sve, kao da si zapalio benzinom,

stoga mislim da je dosta važno ovo što prije zaustaviti, jer je velika prijetnja dobrom dijelu čovječanstva, a to što statistički izgleda vrlo malo u odnosu na svjetsku populaciju, dobro ilustrira onaj srpski doktor, za onoga tko umre smrtnost je 100%

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 27, 2020 at 3:06 PM

Da, ako umres mrtav si, sa Bara se niko ne vraca, tko izgubi dobitak dobije gubitak itd.

Alan Ford je nasa zivotna logika.

Ali je isto tako cinjenica da je statisticka smrtnost 1%. Testiranja su pokazala da ima 3/4 asimptomaticnih pacijenata koji prebole, a da ni ne znaju da su imali. Jako nezgodno ce biti jednog dana polagati racune da je svjetska ekonomija izgorjela zbog 1% smrtnosti u prosjeku 80g. Ja bih doticne izveo pred narodni sud.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 27, 2020 at 3:14 PM
    Quote from kupoprodajnik

Da, ako umres mrtav si, sa Bara se niko ne vraca, tko izgubi dobitak dobije gubitak itd.

Ali je isto tako cinjenica da je statisticka smrtnost 1%. Testiranja su pokazala da ima 3/4 asimptomaticnih pacijenata koji prebole, a da ni ne znaju da su imali. Jako nezgodno ce biti jednog dana polagati racune da je svjetska ekonomija izgorjela zbog 1% smrtnosti u prosjeku 80g. Ja bih doticne izveo pred narodni sud.

slažem se i ja da za mlađe osobe izgleda nema neke velike opasnosti, veća im opasnost prijeti pri trgovanju na ZSE, jer još nemaju dovoljan imunitet

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • March 27, 2020 at 3:49 PM

Vazno i vrijedno čitanja!

Skraćena verzija

Extraordinary G20 Leaders’ Summit statement on COVID-19

March 26, 2020

Addressing International Trade Disruptions

Consistent with the needs of our citizens, we will work to ensure the flow of vital medical supplies, critical agricultural products, and other goods and services across borders, and work to resolve disruptions to the global supply chains, to support the health and wellbeing of all people.

We commit to continue working together to facilitate international trade and coordinate responses in ways that avoid unnecessary interference with international traffic and trade. Emergency measures aimed at protecting health will be targeted, proportionate, transparent, and temporary. We task our Trade Ministers to assess the impact of the pandemic on trade.

We reiterate our goal to realize a free, fair, non-discriminatory, transparent, predictable and stable trade and investment environment, and to keep our markets open.

Enhancing Global Cooperation

We will work swiftly and decisively with the front-line international organizations, notably the WHO, IMF, WBG, and multilateral and regional development banks to deploy a robust, coherent, coordinated, and rapid financial package and to address any gaps in their toolkit. We stand ready to strengthen the global financial safety nets. We call upon all these organizations to further step up coordination of their actions, including with the private sector, to support emerging and developing countries facing the health, economic, and social shocks of COVID-19.

We are gravely concerned with the serious risks posed to all countries, particularly developing and least developed countries, and notably in Africa and small island states, where health systems and economies may be less able to cope with the challenge, as well as the particular risk faced by refugees and displaced persons. We consider that consolidating Africa’s health defense is a key for the resilience of global health. We will strengthen capacity building and technical assistance, especially to at-risk communities. We stand ready to mobilize development and humanitarian financing.

We task our top relevant officials to coordinate closely in support of the global efforts to counter the pandemic’s impacts, including through proportionate border management measures in accordance with national regulations and to provide assistance where necessary to repatriate citizens.

We value the efforts to safeguard our people’s health through the postponement of major public events, in particular the decision by the International Olympic Committee to reschedule the Olympic Games to a date no later than summer 2021. We commend Japan’s determination to host the Olympic and Paralympic Games Tokyo 2020 in their complete form as a symbol of human resilience.

We stand ready to react promptly and take any further action that may be required. We express our readiness to convene again as the situation requires. Global action, solidarity and international cooperation are more than ever necessary to address this pandemic. We are confident that, working closely together, we will overcome this. We will protect human life, restore global economic stability, and lay out solid foundations for strong, sustainable, balanced and inclusive growth.

buMBum

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 27, 2020 at 4:05 PM
    Quote from kupoprodajnik

Kolega , sve te brojke su u sferi nagađanja i bacanja graha...mrtvi i ranjeni broje se kad rat završi , a tad će se i znati koliko ih je bilo u ratu , a da toga nisu bili ni svjesni , hoću reči koliko ih je preboljelo koronu bez ikakvih simptoma. Nikakva testiranja se još nisu provela koja bi pokazala broj , za to bi se trebalo testirati svekoliko pučanstvo testovima na postojanje antitijela na taj virus....čini mi se da još nema tih testova u masovnoj upotrebi.

Italija vas opako demantira u tvrdnji da je smrtnost samo 1% , tamo je oko 10% .

Jednom kad sve završi , bit će puno posla da se točno utvrdi kolika je smrtnost bila u pojedinoj državi , koji su sve faktori imali utjecaja na taj postotak , da li se radi o istom soju virusa ili je mutirao ...itd.

Prerano je još za bilo kakve zaključke.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 27, 2020 at 4:10 PM
    Quote from Ledica
    Quote from kupoprodajnik

Kolega , sve te brojke su u sferi nagađanja i bacanja graha...mrtvi i ranjeni broje se kad rat završi , a tad će se i znati koliko ih je bilo u ratu , a da toga nisu bili ni svjesni , hoću reči koliko ih je preboljelo koronu bez ikakvih simptoma. Nikakva testiranja se još nisu provela koja bi pokazala broj , za to bi se trebalo testirati svekoliko pučanstvo testovima na postojanje antitijela na taj virus....čini mi se da još nema tih testova u masovnoj upotrebi.

Italija vas opako demantira u tvrdnji da je smrtnost samo 1% , tamo je oko 10% .

Jednom kad sve završi , bit će puno posla da se točno utvrdi kolika je smrtnost bila u pojedinoj državi , koji su sve faktori imali utjecaja na taj postotak , da li se radi o istom soju virusa ili je mutirao ...itd.

Prerano je još za bilo kajekve zaključke.

Display More

ali simptomatično je da se virus raširio vrlo brzo cijelim svijetom, a da "gine" najviše sjever Italije, dok je južni izgleda ostao prilično pošteđen ili nemamo o tome informaciju po regijama, meni je Trump najsumnjiviji, kao da je svjetska "šprica" u njegovim rukama, ali to bi već spadalo u teorije zavjere

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 27, 2020 at 5:07 PM
    Quote from Ledica
    Quote from kupoprodajnik

Prerano je još za bilo kakve zaključke.

Display More

Molim vas ne vadite pojedinacne primjere koji se ne slazu s pravilom i ne znace nista. U Italiji je smrtnost golema je jer odmah uslo u bolnicki sustav medju populaciju od prosjecno 80g s terminalnim bolestima.

Uzmite Njemacku, Austriju, Juznu Koreju. Tamo su provedena sira testiranja jer ih su savjesni i hoce znati sto se radi. Prema tome molim vas ne spekulirajte da nema testova, da nisu u masovnoj upotrebi i sl. Nijemci rade sto do dvjesto tisuca testova dnevno, ako se ne varam, provjerite.

https://www.google.com/amp/s/www.thel…ng-capacity/amp

Ja ne napikavam nego iznosim cinjenice. A smrtnost je vrlo mala, oko i ispod 1% jer su u statistiku zarazenih usli oni koji kod nas i u Italiji, znaci klosara koji su uvijek najpametniji, ne bi ni usli. Pa je sluzbena smrtnost veca.

Naprosto, ne testirati masovno nego iz straha zatvarati ekonomiju umjesto samo staraca u kuce je kriva politika. I vratit ce se s nezamislivim uzasima. Prema kojima ce smrt nekoliko milijuna gerijatrije od 80g izgledati kao kamilica.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 27, 2020 at 5:20 PM

Kondicijski trener, nepušač, mlad

Covid ne bira, i nepredvidiv je.

Svikao da izvlačimo tickete u Lutriji života

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ju/2169508.aspx

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 27, 2020 at 6:02 PM

Tisuću ljudi je danas preminulo od korona virusa u susjednoj nam zemlji

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ba/2169709.aspx

Mi smo se uljuljkali u lažnu sigurnost.

Najbolje su one donešene i provedene mjere za koje nam se poslije, kada sve prođe, činilo da su bile nepotrebne

A još nije sve prošlo.

Ajmo se strpiti, ajmo ostat doma. Sve će proći, i ovo će proći, neka prođe sa što manje žrtava. Sve je drugo nadoknadivo

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 27, 2020 at 6:31 PM

Kolegice, i vi vadite pojedinacne slucajeve koji iskacu iz statistike. Ako imate 40-50 godina sanse da umrete od toga su oko 0.1%. A sanse da se zarazite ako kod nas bude zarazeno recimo 10% stanovnistva su bas toliko, 10%. Znaci sanse da u ovoj epidemiji umrete su 1:10.000, a da cete trebati hospitalizaciju izmedju 1:500 i 1:1.000. Ako stvarno bukne izvan svake kontrole. Inace jos manje.

Znaci COVID-19 doista nije nesto zbog cega si ja dozvoljavam biti uplasen niti dozvoljavam drugima da mi prodaju pricu o odgovornosti, obaveznoj zabrinutosti, nosenju maske, bezaniji jedan od drugog zvanoj socijalno dostanciranje itd. Sikter. Najsikterskiji sikter svima koji pokusaju.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 27, 2020 at 6:59 PM

Kolega Kupoprodajnik , niste pažljivo čitali moj post....ja nisam pisala o testovima na prisutnost korona virusa već o testovima na prisutnost antitijela temeljem kojih možemo doći do podataka koliki je postotak ljudi koji su asimptomatski preboljeli koronu i stekli i imunitet na Covid 19. To je testiranje zdrave populacije na određenim lokalitetima da bi se odredio postotak kolektivnog imuniteta tkz. imunitet krda , a koliko je poznato to se još nigdje ne radi. Što ne znači da se ni neće raditi kad prođe ovaj val.

Španjolska gripa harala je svijetom više od dvije godine u tri velika vala i ima dosta sličnosti s koronom jer je i ona primarno napadala i razarala pluća i imala visoku smrtnost.

Što se maske tiče , imate vi pravo ne nositi je zbog sebe , ali ako kašljete , imate povišenu temperaturu ili neke druge simptome moguće zaraze , onda je vaša obaveza , a ne izbor da je nosite radi drugih ljudi.

Edited once, last by Ledica (March 27, 2020 at 7:06 PM).

• greenhorn
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • March 27, 2020 at 7:09 PM

Mislim da se vrtimo oko nebitnih stvari. Jedni smatraju da je ovo izuzetno opasno, drugi smatraju da je nebitno. Rekao bih, dvije krajnosti. Ako bih se ja morao svrstati, stao bih na stranu onih koji smatraju da je to izuzetno opasno - no kada se stavimo u neutralnu poziciju nije bitan niti jedan niti drugi stav. Čovjećanstvo će preživjeti, pristaše darvinizma bi ionako rekli da je to prirodna selekcija (kuge, velike boginje, španjolska gripa). S obzirom da niti greenhorn, niti zloćesta, niti kupoprodajnik ne mogu utjecati na to, trebali bismo iskoristiti svoj intelektualni kapacitet kako bi previdjeli, procijenili utjecaj ove nedaće na našu budućnost.

euforija ili depresija. Niti jedan izbor nije dobar

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 27, 2020 at 7:29 PM
    Quote from greenhorn

Mislim da se vrtimo oko nebitnih stvari. Jedni smatraju da je ovo izuzetno opasno, drugi smatraju da je nebitno. Rekao bih, dvije krajnosti. Ako bih se ja morao svrstati, stao bih na stranu onih koji smatraju da je to izuzetno opasno - no kada se stavimo u neutralnu poziciju nije bitan niti jedan niti drugi stav. Čovjećanstvo će preživjeti, pristaše darvinizma bi ionako rekli da je to prirodna selekcija (kuge, velike boginje, španjolska gripa). S obzirom da niti greenhorn, niti zloćesta, niti kupoprodajnik ne mogu utjecati na to, trebali bismo iskoristiti svoj intelektualni kapacitet kako bi previdjeli, procijenili utjecaj ove nedaće na našu budućnost.

euforija ili depresija. Niti jedan izbor nije dobar

Pa izuzetno opasno i jest, ali ne na nacin da ce nas sve pobiti jer nece, pobit ce uglavnom one koji nisu imali srece u drzavama koje neadekvatno reagiraju. Kad se podvuce crta nekako sam misljenja da ce manje mrtvih biti u zemljama koje provedu vise testiranja i ciljano suzbijaju, citaj Koreja, Svedska i Njemacka, a vise u onima koje manje testiraju i igraju na masovnu karantenu, citaj svi ostali. Plus sto ce ove prve imati manji ekonomski masakr i dugo vremena mnogo manji broj drustvenih patologija uzrokovanih time.

Tu nema dilema, tu nema diskusija, tu nema prostora za ravnopravne rasprave s ravnopravnim misljenjima. Tako je kako sam rekao. Ja sam u pravu. Drugi nisu.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 27, 2020 at 8:10 PM
    Quote from Ledica

Kolega Kupoprodajnik , niste pažljivo čitali moj post....ja nisam pisala o testovima na prisutnost korona virusa već o testovima na prisutnost antitijela temeljem kojih možemo doći do podataka koliki je postotak ljudi koji su asimptomatski preboljeli koronu i stekli i imunitet na Covid 19. To je testiranje zdrave populacije na određenim lokalitetima da bi se odredio postotak kolektivnog imuniteta tkz. imunitet krda , a koliko je poznato to se još nigdje ne radi. Što ne znači da se ni neće raditi kad prođe ovaj val.

Španjolska gripa harala je svijetom više od dvije godine u tri velika vala i ima dosta sličnosti s koronom jer je i ona primarno napadala i razarala pluća i imala visoku smrtnost.

Što se maske tiče , imate vi pravo ne nositi je zbog sebe , ali ako kašljete , imate povišenu temperaturu ili neke druge simptome moguće zaraze , onda je vaša obaveza , a ne izbor da je nosite radi drugih ljudi.

Shvacam, antitijela, preboljenje, sve 5.

Ali i sami testovi na prisutnost virusa su pokazali da je vecina bolesnika asimptomatska, tj. da ih nisi testirao ne bi ni znali da su zarazeni i prenosioci, i to ne samo da su u inkubaciji nego da nikad ni ne razviju simptome. S tim da je i to u Njemackoj testiranje u koncentricnim krugovima, od samih zarazenih preko najblizih kontakata pa dalje, ne nasumicno u populaciji, bar sam ja tako shvatio. I zato ta statistika i dalje skriva jos hrpu trenutnih asimptomatskih slucajeva sto totalno baca drukcije svjetlo na statistike smrtnosti i hospitalizacija. Naprosto bolest prosjecno u populaciji nije ni priblizno toliko opasna da bi zahtijevala ovako sumanutu masovnu likvidaciju ekonomija. To je suludi zlocin protiv naroda i drzave.

Masku ako si bolestan od korone takodjer ne trebas nositi nego biti doma u izolaciji ili na odjelu. A ovo nosenje maski uplasenih civila po Konzumu je s duznim postovanjem groteskno. Bas mi dodje da kihnem u nekog da se najede straha... :)

Moj stav je da zivot treba zivjeti, a ne se bojati neceg sto je tek udaljena statisticka mogucnost, sto smo pokazali da jest. Tko zivi u strahu ne treba ni zivjeti, to je bijeda, a ne zivot.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • March 27, 2020 at 10:08 PM

Situacija je i dalje izuzetno opasna i nepredvidiva. Broj oboljelih raste iz minute u minutu. USA ima više od 100 tisuća pozitivnih, a taj broj će vrlo, vrlo brzo biti daleko, daleko veći!

Najnovije brojke su ovdje

buMBum

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • March 28, 2020 at 12:03 AM
    Quote from kupoprodajnik

Pa izuzetno opasno i jest, ali ne na nacin da ce nas sve pobiti jer nece, pobit ce uglavnom one koji nisu imali srece u drzavama koje neadekvatno reagiraju. Kad se podvuce crta nekako sam misljenja da ce manje mrtvih biti u zemljama koje provedu vise testiranja i ciljano suzbijaju, citaj Koreja, Svedska i Njemacka, a vise u onima koje manje testiraju i igraju na masovnu karantenu, citaj svi ostali. Plus sto ce ove prve imati manji ekonomski masakr i dugo vremena mnogo manji broj drustvenih patologija uzrokovanih time.

Tu nema dilema, tu nema diskusija, tu nema prostora za ravnopravne rasprave s ravnopravnim misljenjima. Tako je kako sam rekao. Ja sam u pravu. Drugi nisu.

Naprosto nevjerojatno koliko gluposti pises... Pratim, gledam i ne vjerujem... Imas Englesku i Nizozemsku koje su odlucile ne reagirati pa... jesi primjetio sto se desilo? Svedska je isto odlucila ne dizati frku paniku, pa evo, vec danas su odlucili zabraniti okupljanja vise od 50 ljudi, no mogu ti garantirati da ce za tjedan dana uvesti karantenu kao i sve ostale drzave...

Ali tolika nebriga za starije, to jos nisam nikad vidio, ti imas ozbiljan poremecaj na granici sociopatije, odi posjeti nekog psihologa i popricaj sa njim da ti dijagnosticira sto ti je tocno...

Ekonomija je nebitna u ovom trenutku, jer ako izgubis ljude, nece ni biti ekonomije... Prilicno jednostavna logika...

A sada, ako tolko ne vjerujes da je Covid-19 opasan, slobodno se odi zarazit sa time... Ako prezivis, vrati se na forum da dalje baljezgas....

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 28, 2020 at 7:42 AM
    Quote from calypso
    Quote from kupoprodajnik

Naprosto nevjerojatno koliko gluposti pises... Pratim, gledam i ne vjerujem... Imas Englesku i Nizozemsku koje su odlucile ne reagirati pa... jesi primjetio sto se desilo? Svedska je isto odlucila ne dizati frku paniku, pa evo, vec danas su odlucili zabraniti okupljanja vise od 50 ljudi, no mogu ti garantirati da ce za tjedan dana uvesti karantenu kao i sve ostale drzave...

Ali tolika nebriga za starije, to jos nisam nikad vidio, ti imas ozbiljan poremecaj na granici sociopatije, odi posjeti nekog psihologa i popricaj sa njim da ti dijagnosticira sto ti je tocno...

Ekonomija je nebitna u ovom trenutku, jer ako izgubis ljude, nece ni biti ekonomije... Prilicno jednostavna logika...

A sada, ako tolko ne vjerujes da je Covid-19 opasan, slobodno se odi zarazit sa time... Ako prezivis, vrati se na forum da dalje baljezgas....

Display More

S duznim postovanjem, vi ste taj koji je prihvatio paranoju i moralnu paniku.

Statistike govore svoje, lijepo sam ih iznio u prethodnim postovima, a vasa tvdnja da ekonomija nije bitna "u ovom trenutku" je vas vrijednosni stav, na nicemu osnovan. Nema nikakve dileme da ce ova taktika koja se primjenjuje dugorocno uzrokovati daleko vise smrti u populaciji i socijalne patologije negoli ce spasiti zivota. Nema nacina da godina ili dvije on and off karantene ne proizvede to. A toliko ce biti dok ne dodje cjepivo.

I jos nesto: da, daleko mi je vise stalo do mladjih, do moje djece i moje generacije, negoli sto me briga za generaciju mojih roditelja. Oni su ti koji su nas svojim pametnim izborima i doveli do ovog zaostajanja i zadnje na sto imaju pravo je traziti jos i tu zrtvu od nas da se zbog njih opet 20 godina cupamo iz rupe. Sikter...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 28, 2020 at 8:30 AM

Pozivam vas da i doniramo.

Na dnu članka na linku navedeni su brojevi računa za pomoć pogođenima potresom u Zagrebu

https://www.vecernji.hr/vijesti/papa-p…avirusa-1389650

Svaka kuna se računa.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 28, 2020 at 9:03 AM

U istom loncu.

Bilo kuda, Covid svuda :(

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…-dana/10143385/

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • March 28, 2020 at 9:05 AM
    Quote from zlocesti

Pozivam vas da i doniramo.

Na dnu članka na linku navedeni su brojevi računa za pomoć pogođenima potresom u Zagrebu

https://www.vecernji.hr/vijesti/papa-p…avirusa-1389650

Svaka kuna se računa.

Ma ima bandić,,, samo umjesto zicare, WCa, fontana i spomenika, morat ce fasade i krovista..

Nego,, a da i svi sa ZSE naprave racun za donaciju, da obnove portfelj 😂..

Ok, tko je u centru imao jedini stan u kojem je zivio, a nema nikakve druge imovine, definitivno treba pomoci i obnoviti solidarno ... ali sta sa onima koji su imali vise stanova, poslovnih prostora koje su rentali, kojima je to biznis, prihod... kao recimo da si parsto tisuca kn, eura ulozio u ZSE ili vani na TK... pa se isto desio potres, jos prije ovog u ZG 🤔

Jesam malo zlocest ili je nekretnina sveta krava? Uostalom tko normalan bi kupio par apartmana, nekretnina, poslovnih prostora u istom gradu, kvartu...?? Potresi, ratovi i nemas nista vise 😒

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 9:20 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. KitoLovac

May 24, 2025 at 9:20 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

KitoLovac May 24, 2025 at 9:20 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona