1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Što smo danas tržili

• harpun
  • February 15, 2020 at 11:11 AM
  • Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • May 8, 2021 at 1:55 PM
    • #2,181

Iako sam računajući u kn za nečije pojmove solidno "zaradio" od 2016 do danas svoj rezultat smatram ulagačkim debaklom.

Realnost je da danas mogu kupiti manje bakra ili željeza nego li sam mogao te 2016.g. A da ne govorim koliko manje nekog AAPL ili MSFT ili nedajbože kripta.

Vjerujem da je Ivkin rezultat nešto bolji

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 8, 2021 at 2:15 PM
    • #2,182
    Quote from Hrx84

Vjerujem da je Ivanin rezultat nešto bolji.

- teško je, ili nemoguća misija ostvariti onaj najbolji rezultat.

- važno je ono prvo pravilo, ne gubiti novce na burzi.

- a sada zarada veća ili nešto manja od te najveće je sasvim nebitno.

- evo np. ERNT, ulaz mi cca 1.000 kn skupim dividende i bezporezno ga prodam po cca 1.530 kn (veći dio).

- računam odličan posao, sad će pasti, ali ne pada, sada ga na sitno kupujem 1.700 kn, 1690 kn, e sad je li pada ili raste ???

- bitna je disperzija i stop loss.

- ako hoćete najveći prinos onda vam to ide bez disperzije.

- ta disperzija vam ubija dobit.

- evo ja sam kupila nešto Au hoće li to ići 100% gore, sigurna sam da neće.

- uplaćujem mirovinsku štednju, hoće li mi oni zaraditi godišnje 10%. sigurna sam da neće, ali ja opet uplaćujem.

- tema je što smo trgovali:

- Au, o tome je pisala ona Zločesta gospođa, i tada je to bilo dno, sada sam i na toj investiciji u plusu, možda na 2.000$ idem u prodaju.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 8, 2021 at 3:22 PM
    • #2,183
    Quote from Ivana7
    Quote from SosT

Prvi put sam mislio da mogu 2008. prije potopa.

Sada opet mislim da bi mogao, ali ko zna što nosi sutra.

- 30 g. investirate u dionice i još se mislite može li se dobro živjeti od tog investiranja ???

- imena ponekad zaboravim. ali sam zapamtila još odavna tu vašu sliku, zbog toga sam vam i postavila to provokativno pitanje.

- za dobro živjeti od dionica prvo pravilo je da imate dionice.

- vi ih nemate očito trejdate.

- i moj prijatelj gospon Lopina je svakodnevno trejdao, danas nema dionica ali nema ni love, zadnje mu popapala maca na perjanicama Agrokora.

- imam neki osjećaj da jedino ja zarađujem neku sitnu lovu na ovom forumu, godišnje 10 - 25%, prošle godine i minus 2.8%.

- većina vas zarađuje 100 - 150% i još se niste obogatili.

- znam to po mom društvu, svi trejdali, svi masno zarađivali, sve analize od tehničke, fundamentalne u malom prstu, a danas nitko od te ekipe u dionicama, a bili smo stvarno dobar sindikat s podružnicama u ZG i ST, svaki dan sam znala što se kupuje...

- raspisala se ja, sada će mi cenzura obrisati ovaj post.

- kako je tema što smo tržili, a to skoro pa nikad ne pišem jer trgujem s nekim čudnim dionicama.

- prošli tjedan: neću vam napisati što sam prodavala to obično nije popularno, a kupovala sam: HT, ADPL, ZABA, ERNT, IKBA.

- ovaj tjedan: prodavala TPNG (1.388 dionica, ali još dosta toga imam), kupila: KODT. KODT2, ADPL, ERNT.

- za naredni tjedan imam u planu prodaju 2-3 dionica, a kupnja ako što povoljno uleti, mreže i parangali su postavljeni.

- i ne zarađujem ja stalno, ponekad i gubim, ovaj tjedan veliki gubitak, jedan manji auto srednje klase ali novi.

- najveći gubitak ste mi napravili na VLEN (nisam ga prodavala), ali baš me zanima koja cijena će tu biti 1/7 ???.

- a u ovoj godini dobitak mi je ono boli glava.

- od investiranja se može stvarno lijepo živjeti, uživajte mi u ovom lijepom danu.

Display More

Još da Mediku maknemo sa državne sise. ^^

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • May 8, 2021 at 3:34 PM
    • #2,184

Ivana7 na AU mislite na AUHR ? Auto Hrvatska ?

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 8, 2021 at 3:44 PM
    • #2,185
    Quote from Ivana7
    Quote from Hrx84

Vjerujem da je Ivanin rezultat nešto bolji.

- teško je, ili nemoguća misija ostvariti onaj najbolji rezultat.

- važno je ono prvo pravilo, ne gubiti novce na burzi.

- a sada zarada veća ili nešto manja od te najveće je sasvim nebitno.

- evo np. ERNT, ulaz mi cca 1.000 kn skupim dividende i bezporezno ga prodam po cca 1.530 kn (veći dio).

- računam odličan posao, sad će pasti, ali ne pada, sada ga na sitno kupujem 1.700 kn, 1690 kn, e sad je li pada ili raste ???

- bitna je disperzija i stop loss.

- ako hoćete najveći prinos onda vam to ide bez disperzije.

- ta disperzija vam ubija dobit.

- evo ja sam kupila nešto Au hoće li to ići 100% gore, sigurna sam da neće.

- uplaćujem mirovinsku štednju, hoće li mi oni zaraditi godišnje 10%. sigurna sam da neće, ali ja opet uplaćujem.

- tema je što smo trgovali:

- Au, o tome je pisala ona Zločesta gospođa, i tada je to bilo dno, sada sam i na toj investiciji u plusu, možda na 2.000$ idem u prodaju.

Display More

Najvažnija stvar ne ulagati u stečajuše ili predstečajuše ma koliko zarada bila primamljiva, tu većina popušu velike novce i postanu ojađeni bag holderi.

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 8, 2021 at 4:04 PM
    • #2,186
    Quote from dionicar

Ivana7 na AU mislite na AUHR ? Auto Hrvatska ?

- mislim na jedan kemijski element zvan Au ne AU ili Auuuuuuuuuuuuu.

- a za tu AUHR, dobro preduzeće, loša uprava za male dioničare, mislim da je sada išla div. za dobit od zadnje 2g.

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 8, 2021 at 4:29 PM
    • #2,187
    Quote from Marin83
    Quote from Ivana7

- a žulja vas nešto ta MDKA.

- ja ju imam, i to dosta toga, i stvarno se ne brinem zbog te investicije.

- računam jednog dana kada budem stara babetina dobro će mi doći ta dividenda za kupnju "tableta"

(ne mislim na ove elektronske "tablete" nego one tablete koje se piju za bolje zdravlje).

- i rado bi tu ušla u Top10, ali te dionice je jako teško kupiti.

- mogu ja sada to kupiti po masnim cijenama, ali je tu problem u meni, jer ja kupujem samo jeftine dionice.

- računam da mi je sada bolji VLEN po 11 kn.

- a ta MDKA, evo nešto što vam nitko nije pisao, van Top10 imate samo 1.393 dionice.

- možda će vam i ovo biti zanimljivo, prve dionice MDKA sam kupovala na cca 8.000 kn, mislim da su isplaćene iz dividendi.

- kada vi jednog dana budete u mirovini ta MDKA će mi zasigurno donositi 2-3 godišnje vaše mirovine.

- da ne pogriješim s tom MDKA (jer kod dionica je sve moguće i ništa nije sigurno) imam i dosta drugih raznoraznih dionica.

- kako je ovo tema što smo tržili.

- tržila bi ja tu MDKU svakodnevno, gledam ju, ali ju ne vidim na nekim cijenama gdje bi ju kupovala, tako da sam stalno na nekoj skrivenoj kupnji ili otvorenoj desetak dan.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 8, 2021 at 4:46 PM
    • #2,188
    Quote from Ivana7

- računam jednog dana kada budem stara babetina dobro će mi doći ta dividenda za kupnju "tableta"

(ne mislim na ove elektronske "tablete" nego one tablete koje se piju za bolje zdravlje).

- mogu ja sada to kupiti po masnim cijenama, ali je tu problem u meni, jer ja kupujem samo jeftine dionice.

- a ta MDKA, evo nešto što vam nitko nije pisao, van Top10 imate samo 1.393 dionice.

- možda će vam i ovo biti zanimljivo, prve dionice MDKA sam kupovala na cca 8.000 kn, mislim da su isplaćene iz dividendi.

- kada vi jednog dana budete u mirovini ta MDKA će mi zasigurno donositi 2-3 godišnje vaše mirovine.

- da ne pogriješim s tom MDKA (jer kod dionica je sve moguće i ništa nije sigurno) imam i dosta drugih raznoraznih dionica.

- tržila bi ja tu MDKU svakodnevno, gledam ju, ali ju ne vidim na nekim cijenama gdje bi ju kupovala, tako da sam stalno na nekoj skrivenoj kupnji ili otvorenoj desetak dan.

Display More

kolegice, oće li divka počet kapat na Lencu nakon šta riješe dok? :/

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • May 8, 2021 at 4:56 PM
    • #2,189
    Quote from Ivana7
    Quote from Marin83

Display More

Ne žulja mene Medika, već mi je smišna vaša reakcija na kritiku nabavke lijekova, kao da sam osobno prisutan u sobi za sjednice Vlade, pa šetam od ministra do ministra i šapljem im u uho" makni Mediku na državne sise, makni Mediku sa države sise."

Inače ciklus privatizacije firmi na zapadu traje od polovine 80-tih, te je pri svome kraju ili je već gotov, čisto da znate kada govorite o Mediki za stare dane. Već sada pušu vjetrovi nacionalizacije strateških grana i industrija. To trebate imati na umu.

Inače slažem se, tko je strpljiv i čeka ,taj i dočeka. Kako za kupnju tako i za prodaju.

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 8, 2021 at 5:46 PM
    • #2,190
    Quote from st-brajo
    Quote from Ivana7

kolegice, oće li divka počet kapat na Lencu nakon šta riješe dok? :/

- i da znam takvu inf. ne smijem vam to napisati.

- mislim da su to Talijani kupili da bi s time zarađivali.

- i dobro rade, smanjili broj uhljeba u toj firmi za cca 150 komada.

- s znatnim smanjenjem radnika povećali dobit, pogledajte FA za prošlu godinu, koja firma ima takvu dobit u odnosu na burzovnu cijenu ???

- dobiti će dok u pola cijene, umjesto 70 koštati će ih 35 M eura.

- u ovom kvartalu imaju fenomenalnu popunjenost brodogradilišta i očekujem jedan od boljih kvartala u povijesti našeg narodnog heroja Viktora Lenca.

- ali moram vam napomenuti da je investiranje u dionice u HR jako rizičan posao bolje se držati HDZ-a, imate sigurnu zaradu.

- evo vam jedan polu info zamaskiran pod temom VLEN, danas sam razgovarala s jednim višim rukovodiocem u hateju.

- skoro sva ekipa viših rukovodioca a ima ih dosta, kupila je dionice opte, imaju 2 ozbiljna kupca, najdraže bi im bilo da to kupi A1 jer bi to onda bio duopol, ali točnog infa nemam jer vam to znaju ne više od 3 osobe na najvišim položajima u hateju.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • May 8, 2021 at 6:51 PM
    • #2,191
    Quote from Hrx84

Iako sam računajući u kn za nečije pojmove solidno "zaradio" od 2016 do danas svoj rezultat smatram ulagačkim debaklom.

Realnost je da danas mogu kupiti manje bakra ili željeza nego li sam mogao te 2016.g. A da ne govorim koliko manje nekog AAPL ili MSFT ili nedajbože kripta.

pa zakaj nisi hedgirao svoju imovinu!!?? ili kako veliš kupio aple ili microsoft, nedajbože bitkonja ili ethera 2016!!?? lako je poslije bitke biti general!! a da ti je netko onda rekao da kupiš bitccoin ili ether rekao bi mu da je spreman za ludnicu!! eeeeh, kakvi likovi!!

ako imaš previše imovine, a ne znaš njome upravljati, daj je caritasu! i još dobiješ poreznu olakšicu!

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • May 8, 2021 at 10:21 PM
    • #2,192

Ivana7 vidim ja znate vi ljude okolo.. a recite Vi meni... ili zlocesti .. koja je zadnja kjniga koju imate..? i možete li provjeritei neak od poznatih imena.. iz HTa.. npr ona koja su stekli dionice HTa - nedavno na ZSE bila objava. dakle ima li neko od tih imena na tom popisu? :)

Ivana7

dokaz da Vas pratim Vas i vaše objave :D :)

"

- evo vam jedan polu info zamaskiran pod temom VLEN, danas sam razgovarala s jednim višim rukovodiocem u hateju.

- skoro sva ekipa viših rukovodioca a ima ih dosta, kupila je dionice opte, imaju 2 ozbiljna kupca, najdraže bi im bilo da to kupi A1 jer bi to onda bio duopol, ali točnog infa nemam jer vam to znaju ne više od 3 osobe na najvišim položajima u hateju."

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • May 8, 2021 at 10:29 PM
    • #2,193
    Quote from dionicar

koja je zadnja kjniga koju imate..?

- Fata i sedam patuljaka.

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • May 9, 2021 at 12:33 AM
    • #2,194

100 godina samoće

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 9, 2021 at 6:39 AM
    • #2,195
    Quote from nemo

100 godina samoće

15 godina bear marketa :D

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • May 9, 2021 at 8:32 AM
    • #2,196
    Quote from tollway
    Quote from Hrx84

pa zakaj nisi hedgirao svoju imovinu!!?? ili kako veliš kupio aple ili microsoft, nedajbože bitkonja ili ethera 2016!!?? lako je poslije bitke biti general!! a da ti je netko onda rekao da kupiš bitccoin ili ether rekao bi mu da je spreman za ludnicu!! eeeeh, kakvi likovi!!

ako imaš previše imovine, a ne znaš njome upravljati, daj je caritasu! i još dobiješ poreznu olakšicu!

Točno. Imao sam poznanika koji je fanatik visoke tehnologije i govorio mi je tamo 2017 da uložim u Teslu. Pa ni njega nisam poslušao. Pokazao se kao vizionar.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 10, 2021 at 9:59 AM
    • #2,197

+ATPL uz isprike svima koji su ostali iza mene, jer sam kupio u prvoj transakciji među prvima, ovo je uz grose špile postalo i schnele špile

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 10, 2021 at 10:05 AM
    • #2,198

Ja pak konzervativno

HT.

To mi je hedge za Optimu :S

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 10, 2021 at 10:11 AM
    • #2,199
    Quote from zlocesti

Ja pak konzervativno

HT.

To mi je hedge za Optimu :S

ma ja bih sada najbolje bacio taj HT mačkama, da nije ono malo crkavice od divke, živa propast

• BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • May 10, 2021 at 10:45 AM
    • #2,200

- rivp

+ atpl

U ovom ribnjaku riba radi...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago