1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:11 PM
  • Blabla
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • August 25, 2023 at 12:50 AM
    • #1,101
    Quote from Lynx
    Quote from Parica

Znači, ukupno proveden CAPEX u posljednjih 18g je manji od ukupnih prihoda u zadnjem kvartalu, odnosno avg godišnji CAPEX u posljednjih 18 godina je samo 3,8 mil EUR. To nije normalno, ostvarit ovoliki rast u tom razdoblju, a bez značajnijeg CAPEX-a....kako je to moguće? Po meni postoje samo 2 moguća scenarija..ili je iskorištenost kapaciteta u 2005. bila minimalno (cca ispod 20%) ili se radi o biznisu gdje se prodaje "pamet" i CAPEX nije toliko bitan...

I pri čemu je većina tog CAPEX tzv. growth CAPEX. To je važno za normaliziranje novčanog toka, valuaciju.

Haha, ma sigurno da iskorištenost nije bila puno manja od 100 %... Da, rekao bih pamet, pametan CAPEX, posebnost industrije. Niti majstor draguljar nema neke previše skupe strojeve ali radi sa skupim materijalima i po svojim cijenjenim nacrtima, umjetnost. Proizvod mu dosta ovisi o cijeni materijala, ali nešto vrijede i njegove “ruke” i ponekad može imati solidne profitne marže.

Nije tipičan primjer s tipičnim metodama postizanja tog modela ali po meni ovo je u naravi “asset light” biznis, a znamo da je to najbolja kategorija biznisa, gdje tipično nalazimo te “quality compounders”.

To je rijetko za proizvodnu kompaniju, ali nije nečuveno. Čak se i jedan Texas Instruments (poluvodička industrija, sa svojim tvornicama!) smatra “asset light“. Još doduše nismo došli do njihovih profitnih marži 😀

Mislim da su naše “niske” profitne marže u povijesti bile “strateške”, a kako rastemo počinju utjecati i efekti operativne poluge i ekonomije obujma.

Radi se o tome da ovo nije neka brzo mijenjajuća visoka tehnologija (kao npr. leading edge poluvodiči, TSMC) nego je ovo sporomijenjajuća klasična (ali esencijalna, nema supsitut, nema disrupcije) tehnologija (kao oni analogni i starijih proizvodnih procesa poluvodiči, TXN).

Sporomijenjajuća i klasična ipak ne znači da to može svatko, dapače, akumulirane “inkrimentalne inovacije” čine know-how koji se ne može lagano prekopirati (nalazi se kako u proizvodima tako i u proizvodnim i organizacijskim procesima) niti se može zamijeniti nekom slučajnom/sretnom skokovitom inovacijom konkurencije.

Primjer kako to može biti teško u tobože “jednostavnoj” proizvodnji (nadam se da ipak nismo imali sličan problem u Poljskoj, naime ovaj “moat” je dvosjekli mač) https://x.com/giuliano_mana/…DsqBJKTubziv1xg

Sporomijenjajuća i klasična prije svega znači da naše postrojenje i strojevi nisu nešto jako kompleksni i skupi i mogu se dugo amortizirati.

Ti ne previše skupi strojevi proizvode skupi proizvod (koji se radi od skupih materijala npr., to je velik udio cijene a ne amortizacija postrojenja) pa zato naš CAPEX može biti skroman u odnosu na prihode. Pomalo sliči na primjer majstora draguljara.

Mi jesmo donekle kapitalno intenzivna industrija ali samo u smislu obrtnog kapitala (za materijal, proizvodnju u tijeku), pri čemu postrojenja nam nisu (pre)skupa (asset-light u tom smislu).

Naši “nacrti” akumulirani desetljećima (kao recept za čokoladu, dizajn za nakit) i naša sposobnost njihove prilagodbe i daljnjeg razvoja (dakle naši ljudski resursi, u dizajnu, R&D, proizvodnji) kako su zahtjevi kupaca različiti i evoluiraju su naši glavni assets, dakle nematerijalna (niti naše knjigovodstvo to uspijeva iskazati u bilanci) imovina je naša glavna imovina, baš kako to i bude kod “quality compounders”, da je CAPEX tu samo mali djelić priče vezano za proizvodnju.

A proizvodnja (sa svojim “intangible assets” moat) je tek pola priče u cijeloj operaciji (i “moat” priče). Prodaja je druga (možda i “veća”) polovica. Desteljećima akumulirani parterski odnosi s distributerima, krajnjim kupcima, kao i instalirana baza postojećih transformatora kod kupaca, su ono što proizvodnji daje posao, rast potražnje, što ima “network effects” i “switching costs” moat.

Display More

KODT-a ima uloženo u zalihe 2,7 puta više nego u dugotrajnu imovinu. Na temelju toga bi rekao da je kod njih znatno bitniji know-how, nego sami strojevi koji konvertiraju materijale u gotove proizvode. Možda zato nisu ni imali velikih problema u povećanju proizvodnje, odnosno nije bilo potrebe za velikim ulaganjima. Kod KOEI-a ovaj omjer je 0,8. Navedeno mi izgleda dobro zbog buduće perspektive jer otvara mogućnost i daljnjeg rasta bez (pre)velikog ulaganja.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 25, 2023 at 8:55 AM
    • #1,102

Pa da Blabla , to je to što kažemo da je glavni dio njihove “kapitalne intenzivnosti” u potrebama za obrtnim kapitalom (a što pojačano dolazi do izražaja kad su stope rasta biznisa velike) dok je CAPEX skroman jer postrojenja i oprema nisu skupi u odnosu na proizvod kojeg rade (no bolje to uspoređivati s profitom umjesto prihoda, što nam se također poboljšava rastom profitabilnosti). I sve vezano za obrtni kapital se može kontinuirano optimirati (brži proizvodni ciklus, efektnije ugovaranje plaćanja, predujmova itd., što s veličinom i ugledom postaje sve lakše).

Nije da ne treba ulagati u proširenje kapaciteta proizvodnje, dapače, tako je stvarana pretpostavka za dosadašnji rast, ali kao što smo vidjeli oni to rade sustavno, kontinuirano, vješti su u tome, ne treba “puno” kapitala za to (sad zaista, gledajući i u odnosu na profit odnosno operativni novčani tok), dakle biznis nam je “skalabilan”.

To je to što se traži, mogućnost rasta (zbog potražnje) i realna sposobnost ostvarivanja rasta (biznis stvarno lagano skalabilan po svojoj naravi, i u smislu poslovno-organizacijske spremnosti/sposobnosti za to, a rast definitivno je u DNA Končar D&ST).

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 25, 2023 at 11:22 AM
    • #1,103

Ovo je ljep znak kad clan uprave kupuje na burzi po ovim cijenama :)

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KODT/ZPI-KODT-b38aaf1d80ddfe3a9265b893ed07af49.pdf

Koncar D&ST d.d., Josipa Mokrovica 8, Zagreb, OIB: 49214559889 obavjestava da je Petar Bobek, clan Uprave Koncar D&ST d.d. 23. kolovoza 2023. godine stekao 140 redovnih dionica Drustva (KODT-R-A) temeljem trgovine na Zagrebackoj burzi.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 25, 2023 at 11:34 AM
    • #1,104

Vrlo lijepo za vidjeti!! Tako se pokazuje da vjeruješ u ono što radiš, u svoj tim, budućnost kompanije!

• kristofer
    Student
    Reakcija primljeno
    121
    • August 25, 2023 at 12:32 PM
    • #1,105

Kupnja od strane uprave uz izvrsno poslovanje je pojedinačno jedan od najboljih indikatora za kupnju dionice. Zanimljivo je da član uprave bira redovnu dionicu ,iako je na dan 23.08. povlaštena bila jeftinija (zadnja 695/ prosj.706) ,dok je prosjek na redovnoj bio 719 eur,a zadnja 725.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 25, 2023 at 12:40 PM
    • #1,106

Dokupila sam danas dvije dionice, da zaokružim količinu.

Reći će mi, opet kupuješ na vrhu cijene, al' nisam nikada pogriješila kada sam kupovala nešto u što sam vjerovala.

BTW, užasno drukate.

I slijepi će progledati koliko drukate.

A posve nepotrebno. :)

• kristofer
    Student
    Reakcija primljeno
    121
    • August 25, 2023 at 1:20 PM
    • #1,107
    Quote from zlocesti

Dokupila sam danas dvije dionice, da zaokružim količinu.

Reći će mi, opet kupuješ na vrhu cijene, al' nisam nikada pogriješila kada sam kupovala nešto u što sam vjerovala.

BTW, užasno drukate.

I slijepi će progledati koliko drukate.

A posve nepotrebno. :)

Drukanje bi potražio na temama onih firmi koje su podbacile u poslovanju ili kod kojih se stalno najavljuje povećanje dobiti koje nekako svaki put izostane.O čemu bismo trebali pisati na temi firme koja će vjerojatno udvostručiti dobit u ovoj godini uz daljni nastavak rasta.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • August 25, 2023 at 3:00 PM
    • #1,108
    Quote from StatusQuo

Ovo je ljep znak kad clan uprave kupuje na burzi po ovim cijenama :)

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…893ed07af49.pdf

Koncar D&ST d.d., Josipa Mokrovica 8, Zagreb, OIB: 49214559889 obavjestava da je Petar Bobek, clan Uprave Koncar D&ST d.d. 23. kolovoza 2023. godine stekao 140 redovnih dionica Drustva (KODT-R-A) temeljem trgovine na Zagrebackoj burzi.

Skidam kapu...rastom poslovanja i ovakvim potezima (ulaganjem vlastitog novca) znatno opada vjerojatnost da će Končar/država nešto zajeb.at...članovi Uprave braniti će ULOŽENI kapital, a za to će imati i dobre argumente obzirom na rast poslovanja...

Quote from StatusQuo

Ps. simpaticno mi je kako se Parica dao u postene analize zadnje vrijeme upgrejda se pomalo, ko zna mozda na kraju i smanji godisnji turnover i postane malko vise dugorocniji nego do sada 8o

Teško moj Status...i dalje dio "vrtim" ko šibicar na Pazaru i stalno kupujem skuplje 8| 8| i ne žalim se :D :D ...ali s vremenom i rastom poslovanja povećavam količinu (koju hodlam) tako da trenutno imam dvostruko više dionica nego početkom godine...

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 25, 2023 at 4:13 PM
    • #1,109
    Quote from Parica
    Quote from StatusQuo

Ps. simpaticno mi je kako se Parica dao u postene analize zadnje vrijeme upgrejda se pomalo, ko zna mozda na kraju i smanji godisnji turnover i postane malko vise dugorocniji nego do sada 8o

Teško moj Status...i dalje dio "vrtim" ko šibicar na Pazaru i stalno kupujem skuplje 8| 8| i ne žalim se :D :D ...ali s vremenom i rastom poslovanja povećavam količinu (koju hodlam) tako da trenutno imam dvostruko više dionica nego početkom godine...

Kod nas gdje tržište još nije baš efikasno onaj tko zna i kome se to da raditi možda i može nešto postići “trejdanjem”, ali u Americi npr. još je i Buffett intuitivno zaključio da je dugoročna stopa povrata na tržištu kapitala obrnuto proporcionalna aktivnosti.

To što ne ulažemo u indeksni fond ne znači da moramo biti aktivniji od indeksnog fonda, štoviše, možemo biti i manje aktivni (indeksi se ipak dosta redovito rebalansiraju).

Kasnije je bilo i neko istraživanje (jedna od investicijskih banaka mislim) gdje su analizirali dugoročne povrate svojih klijenata i došli do rezultata da najbolje povrate imaju klijenti koji su umrli ili zaboravili da imaju otvoren brokerskih račun kod njih 😀

Terry Smith (poznat kao “engleski Warren Buffett”) je radio analizu da vidi kakve bi performanse njegov fond imao da je zmrznuo svu aktivnost, ostao na origanalnom portfelju iz prve godine i dobio je da bi performanse bile i mrvicu bolje od (inače sjajnih) aktualnih.

I u Akre fondu legendarnog Chuck Akre su analizama pokazali da su im glavne greške kroz desteljeća rada bile općenito aktivnost (iako skromna, uvijek može manje) odnosno “prodaja” (zato i ovaj esej https://www.akrecapital.com/the-art-of-not-selling/ ).

Jako je teško i neintuitvno prisiliti se na neaktivnost (recimo ni Buffett to ne može, on to propovijeda ali slabo se drži, Munger puno bolje!) ali nebrojeno se puta u raznim analizama pokazalo da ona “buy right and sit tight” u načelu najprofitabilnija strategija investiranja u dionice za većinu ljudi (i mnoge profesionalce).

P.S. Ne znam kako on s drugim dionicama radi, ali sad mi pao na pamet naš kolega dioničar Kristijan Floričić, on drži ovo od pamtivijeka, bez promjena, možda i on počeo prakticirati buy right and sit tight umjetnost neprodavanja. Njemu je ovdje povrat već u tisućama posto. Pitanje bi li mogao isto postići da je ponekad prodavao kad misli da “visoko” i ponovno kupovao kad malo padne (jer teško to pogoditi, pa kupuješ po većoj cijeni na kraju u prosijeku kako stalno raste). Ili još gore da je išao s time u druge dionice na ZSE (ili vani čak, teško se može dobiti ovakav total return CAGR)

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 25, 2023 at 5:16 PM
    • #1,110
    Quote from Damir1952

Danas svega po mrvicu kupovao.
    SPAN, ATPL, CKML jedino mi još nije u dokup ušao KODT... nekako mi se sada skup čini.

Nekima se ne čini skup https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…893ed07af49.pdf

• stockzgzg
    Guest
    • August 25, 2023 at 6:43 PM
    • #1,111
    Quote from Damir1952
    Quote from plavi05

KODT mi je bio skup i prije tri četiri godine kad sam ga kupovao po 1/4 današnje cijene ;(

Eto vidim sada da nisam sam! Znači uvijek nam se činio skup, ne znam kak netko sada iz dana u dan po 15-20 komada kupuje na ovoj cijeni.
    Ja nemam bome duše da toliko platim iako znam da ima smisla!

Končar i i Construction Line (poduzeće osnovano na Malti od strane hrvatskih državljana za otkup dugova) su preuzeli Dalekovod d.d. nakon kontroverzne dokapitalizacije, a član uprave financija Dalekovoda d.d. Đuro Tatalović je sada član u upravi Končara..ocito nagrada za dobro obavljen prljavi posao.

Lik je namazan do kraja i dok je on bio u Dalekovodu, poduzeće je generiralo ogromne gubitke. Npr. sluzbena putovanja su u godini dana povecana sa 2 mil.kn na 30 mil.kn., zakupnine i najamnine, seminari i edukacije po 200%, i jos neki troškovi (koga zanima postoje detaljna izvješća na zse.hr). Kada su se zbrojili ti troškovi pokrivali su gotovo sav dug..sto je jos zanimljivije u isto vrijeme poslovni prihodi su padali. Na pitanja dioničara na skupštinama odgovarao je da su povećani troškovi u svrhu povećanja poslovanja, ali eto poslovni prihodi umanjeni. I sada takav lik vodi Končar.

Ne želim dioničarima Končara da im se desi ista sudbina i da im se kapital umanji 100 puta, ali budite oprezni jer imate posla s istim ljudima koji su "oteli" Dalekovod pa su sada na sudu.

Ono sto želim podvući, i nas su ti isti mamili kupovinama od strane članova uprave pa su ljudi naivno kupovali misleći da će rasti, a na kraju se glavni investitor Konsolidator d.d. odrekao skoro ulozenih 150mil.kn.bez ikakve logičke računice. Želim reći, oni će se namiriti na druge načine i oni ne ulažu svoj novac, a obični ljudi će izvisiti.

Oprez!

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • August 25, 2023 at 7:05 PM
    • #1,112
    Quote from Lynx
    Quote from Damir1952

Danas svega po mrvicu kupovao.
    SPAN, ATPL, CKML jedino mi još nije u dokup ušao KODT... nekako mi se sada skup čini.

Quote from stockzgzg
    Quote from Damir1952

Eto vidim sada da nisam sam! Znači uvijek nam se činio skup, ne znam kak netko sada iz dana u dan po 15-20 komada kupuje na ovoj cijeni.
    Ja nemam bome duše da toliko platim iako znam da ima smisla!

Končar i i Construction Line (poduzeće osnovano na Malti od strane hrvatskih državljana za otkup dugova) su preuzeli Dalekovod d.d. nakon kontroverzne dokapitalizacije, a član uprave financija Dalekovoda d.d. Đuro Tatalović je sada član u upravi Končara..ocito nagrada za dobro obavljen prljavi posao.

Lik je namazan do kraja i dok je on bio u Dalekovodu, poduzeće je generiralo ogromne gubitke. Npr. sluzbena putovanja su u godini dana povecana sa 2 mil.kn na 30 mil.kn., zakupnine i najamnine, seminari i edukacije po 200%, i jos neki troškovi (koga zanima postoje detaljna izvješća na zse.hr). Kada su se zbrojili ti troškovi pokrivali su gotovo sav dug..sto je jos zanimljivije u isto vrijeme poslovni prihodi su padali. Na pitanja dioničara na skupštinama odgovarao je da su povećani troškovi u svrhu povećanja poslovanja, ali eto poslovni prihodi umanjeni. I sada takav lik vodi Končar.

Ne želim dioničarima Končara da im se desi ista sudbina i da im se kapital umanji 100 puta, ali budite oprezni jer imate posla s istim ljudima koji su "oteli" Dalekovod pa su sada na sudu.

Ono sto želim podvući, i nas su ti isti mamili kupovinama od strane članova uprave pa su ljudi naivno kupovali misleći da će rasti, a na kraju se glavni investitor Konsolidator d.d. odrekao skoro ulozenih 150mil.kn.bez ikakve logičke računice. Želim reći, oni će se namiriti na druge načine i oni ne ulažu svoj novac, a obični ljudi će izvisiti.

Display More

Hvala na vrjednoj informaciji, budemo pratili toga kretena!!

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 25, 2023 at 7:15 PM
    • #1,113

Također  @stockzgzg, ovdje ne govorimo o tom Končaru (kompliciranom, holding) nego onom drugom (dokaznom u stvaranju vrijednosti za dioničare već desteljećima, napose zadnjih 10-15 godina).

Ali ne vjerujem da je danas više moguće bilo kojem Končaru da se dogodi nešto loše. U svakom slučaju pazimo na sve, naravno. Ovdje je do sada sve izrazito profesionalno, pozitivno, dobri odnosi svih stakeholdera.

Files

IMG_1419.jpeg 171.5 kB – 0 Downloads
  • stockzgzg
    Guest
    • August 25, 2023 at 9:24 PM
    • #1,114
    Quote from Lynx

Također @stockzgzg, ovdje ne govorimo o tom Končaru (kompliciranom, holding) nego onom drugom (dokaznom u stvaranju vrijednosti za dioničare već desteljećima, napose zadnjih 10-15 godina).

Ali ne vjerujem da je danas više moguće bilo kojem Končaru da se dogodi nešto loše. U svakom slučaju pazimo na sve, naravno. Ovdje je do sada sve izrazito profesionalno, pozitivno, dobri odnosi svih stakeholdera.

Znam da to nije taj Končar, ali ono što sam želio naglasiti da su svi i ljudi uvezani..danas je u Dalekovodu, sutra u Podravci pa je onda u mirovinskom fondu pa je u NO Končara i tako u krug....uglavnom, poanta je da jako malo tih ljudi trguje svojim novcem, uglavnom je to državni novac raznih fondova ili poduzeća jer tko bi se normalan odrekao vlastitog novca u korist Pavla Vujnovca, Josipa Jurčevića i njihovih pudlica s Malte

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • August 25, 2023 at 10:15 PM
    • #1,115
    Quote from stockzgzg
    Quote from Lynx

Također @stockzgzg, ovdje ne govorimo o tom Končaru (kompliciranom, holding) nego onom drugom (dokaznom u stvaranju vrijednosti za dioničare već desteljećima, napose zadnjih 10-15 godina).

Znam da to nije taj Končar, ali ono što sam želio naglasiti da su svi i ljudi uvezani..danas je u Dalekovodu, sutra u Podravci pa je onda u mirovinskom fondu pa je u NO Končara i tako u krug....uglavnom, poanta je da jako malo tih ljudi trguje svojim novcem, uglavnom je to državni novac raznih fondova ili poduzeća jer tko bi se normalan odrekao vlastitog novca u korist Pavla Vujnovca, Josipa Jurčevića i njihovih pudlica s Malte

Uglavnom, naš član uprave Bobek koji je sad kupio dionice nije iz tog miljea. On je iz elektro miljea projektanta kako bi naš bivši CEO Klapan to rekao! On nema veze s holdingom, tim Dalekovod pričama itd.

Ono zanimljivo što o njemu imam poznato je iz Klapanovih riječi

Tako da većina članova uprave je prošla, ili je bila jako dotaknuta, ovom, samom prodajom. Znači, po prirodi stvari projektanti, oni kod nas sudjeluju već u procesu prodavanja i pokušavanja pribavljanja posla. Tako da većina nas koji smo elektro-inženjeri bili smo projektanti. Troje nas sada u upravi je iz tog miljea, elektro miljea projektanta. Znači, bili smo pri prodaji. Kolega Bobek, koji je dizajner, strojar, on je jedan od rijetkih koji je iz te te skupine prošao fazu i prihvatio biti prodavač jedno pet godina. Mislim da mu je to jako pomoglo da vidi kakav je ovo svijet i što bi trebalo raditi da se bude uspješniji. (Ivan Klapan, intervju)

I u službenoj biografiji vidimo da je to mlad čovjek, naš interni Končar D&ST kadar https://koncar-dst.hr/o-nama/uprava/petar-bobek/

Za mladog menadžera bivšeg inženjera ovih 100 tisuća EUR uloženo u svoju firmu bi mogao biti značajan dio osobnog net worth. Svaka čast! Malo je članova uprave bilo gdje u svijetu a pogotovo kod nas koji tako ulože svoje novce na otvorenom tržištu. Uglavnom vole dobivati nagradne dionice. Ovo je ultimativni iskaz vjere u svoj rad, rad svog tima, budućnost svoje firme.

• stockzgzg
    Guest
    • August 25, 2023 at 11:08 PM
    • #1,116

Nisam želio nikoga prozivati iz ovog Končara, nego samo upozoriti da ne znači uvijek da ako uprava kupuje da je to nužno dobar znak...jer često ne kupuju svojim novcem ili moraju kupiti za neki novac koji su dobili na raznim uhljebničkim bonusima.

Nadam se da se vise neće dešavati ono sto se nama desilo u DLKV, iako ovo je ipak "lijepa naša " puna uhljeba, pardon uspješnih poduzetnika 😀

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • August 25, 2023 at 11:32 PM
    • #1,117

KODT nikad nije kupovao vlastite dionice da bi ih dijelio članovima uprave radi raznih zasluga i zato mislim da je Bobek kupio dionice svojim novcem

• ejpox
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • August 26, 2023 at 12:48 PM
    • #1,118
    Quote from tento
    Quote from Lynx

Quote from stockzgzg

Hvala na vrjednoj informaciji, budemo pratili toga kretena!!

Display More

I ja se zahvaljujem na informacijama o Đuri Tataloviću a sugerirao bi da mu se pogleda životopis na linkedinu. Lik je imao značajne funkcije u Allinaz ZB mirovinskom fondu za vrijeme afere Agrokora a ništa nije poduzeo. 2018. u lipnju je postignuta nagodba Agrokora a on je promijenio radno mjesto i otišao u Dalekovod d.d. da bi i tamo sudjelovao u namagarč....u malih dioničara. Sada je predsjednik uprave Končar- Generatori i motori d.o.o. za proizvodnju koji su u 100%tnom vlasništvu Končar d.d. pa ne može oštetiti male dioničare nego samo velikog. Treba ga pratit. Imam dionice i Končar d.d. pa mi je to zanimljivo i ponovo zahvaljujem na ukazivanju pažnje na ovog lika.

• stockzgzg
    Guest
    • August 26, 2023 at 3:48 PM
    • #1,119

Stvar je u tome sto takvi uništitavaju cijele kompanije i velike i male dioničare, a razlika je u tome sto ti veliki ne ulažu svoj novac nego državni(novac raznih fondova koji na kraju ipak dodje iz drzavnog proračuna), a mali ipak svoj novac.

Tko bi rekao u Dalekovodu da će većinski vlasnik Konsolidator glasovati za to da mu se poništi 148,5 mil.kn.(od toga 50 mil. uložio HBOR-a, dakle novac poreznih obveznika).

Inače, taj Đuro Tatalović je vrlo mlada osoba očito postavljena od nekih interesnih političkih skupina koji kruži od poduzeća do poduzeća pa malo u neki fond i tako u krug i obavlja prljave poslove zbog kojih je postavljen.

O njegovoj stručnosti je uzalud trošiti riječi, a o njegovom ponašanju uvjerili su se svi ljudi na skupštinama Dalekovoda, kao i na Trgovačkom sudu u Zg. Ali takvi su kod nas uspješni.

Kako rekoh, ljudi oprez jer nekada stvari nisu kako izgledaju izvana.

Nadam se da to ovdje nije slučaj .

• kristofer
    Student
    Reakcija primljeno
    121
    • August 26, 2023 at 4:03 PM
    • #1,120

Zahvaljujemo vam na informacijama o tipu koji nema nikakve veze sa ovom dionicom. Nije mi jasno ponovno ponavljanje teze da uprave u pravilu kupuju dionice sa tuđim novcem kada je u ovom slučaju vidljivo da je član uprave Bobek kupio dionice vlastitim novcem. Generalno upozorenje da u RH postoje pokvareni ljudi i loši menađeri koji mogu doći u upravu svake firme možete postati na temi svake dionice. Znamo gdje živimo i da ne postoji sistemski rizik ovog našeg hrvatskog tržišta ova bi se dionica već sada tržila po duplo većoj cijeni.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,805 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago