Koliko ide mjesecno za place?
Sasvim dovoljno !!!!
Koliko ide mjesecno za place?
Sasvim dovoljno !!!!
Ja protiv tvog ne znanja ne mogu, nisam ja kriv sta ne znas kako neke stvari funkcioniraju, a sigurno ih necu ispravljati i trositi vrijeme na to, za neke stvari je potrebno puno vremena i truda da bi povezao, svatko je slobodan imati i svoje pretpostavke naravno, a svatko uostalom moze i pogrijesiti pa otom potom.
Da, vidim jako puno znas. Evo gledam tvojih par postova i kad bi ovako kao ti, mogao bih naci kose u jajetu a ne dlake.... ali ne treba sitnicariti. Eto, slobodno prosipaj svoju pamet, neka te cijena i indeks pobija iz dana u dan. Volio bih da sam u krivu a da si ti u pravu, ali bojim se da to nije tako....
Evo brodari vani na P/E=2.5 i nitko ih trenutno ne kupuje, te cijena i dalje stagnira i pada.
Samo im flota vrijedi bar duplo da je sada rasprodaju, ako ne i više, pa opet nitko neće kupovati.
Ali zato kupuju Teslu i Shitcoine (koji su jedan od uzroka ovog energy cruncha, kojem svjedočimo.
Znate koliko struje troše majneri kriptovaluta, kao neke manje države, pa zato ih je i Kina zabranila).
Tesla isto pada, ali je na P/E preko 300, pa vi kupujte električne aute, evo u Zg je otvoren dućan sa
Tesla autima. Tko će jednog dana proizvesti struju za te sve električne aute koji se spominju, milijune
električnih auta? Postoje samo dvije opcije: prva je da se nuklearna energija vraća na velika vrata, a
druga je da se fosilna goriva umjesto za pogonsko gorivo u autima počne sve više i više koristiti za
proizvodnju struje. Vjetrolektrane i solare, te ostale alternative možete zaboraviti, jer nisu dovoljni i
preskupi su.
Display MoreEvo brodari vani na P/E=2.5 i nitko ih trenutno ne kupuje, te cijena i dalje stagnira i pada.
Samo im flota vrijedi bar duplo da je sada rasprodaju, ako ne i više, pa opet nitko neće kupovati.
Ali zato kupuju Teslu i Shitcoine (koji su jedan od uzroka ovog energy cruncha, kojem svjedočimo.
Znate koliko struje troše majneri kriptovaluta, kao neke manje države, pa zato ih je i Kina zabranila).
Tesla isto pada, ali je na P/E preko 300, pa vi kupujte električne aute, evo u Zg je otvoren dućan sa
Tesla autima. Tko će jednog dana proizvesti struju za te sve električne aute koji se spominju, milijune
električnih auta? Postoje samo dvije opcije: prva je da se nuklearna energija vraća na velika vrata, a
druga je da se fosilna goriva umjesto za pogonsko gorivo u autima počne sve više i više koristiti za
proizvodnju struje. Vjetrolektrane i solare, te ostale alternative možete zaboraviti, jer nisu dovoljni i
preskupi su.
Da,odličan komentar,pogledati još dokumentarac,,,Mračna strana zelene energije.
Display MoreEvo brodari vani na P/E=2.5 i nitko ih trenutno ne kupuje, te cijena i dalje stagnira i pada.
preskupi su.
Pa ako imas privatnu kucu solari su ti sasvim dovoljni za napuniti auto i za potrosnju u kuci, isplativost investicije cca 14-15% godisnje
Podsjetnik: cijena dionice 109kn
Da zaključim svoje sudjelovanje u ovoj raspravi.
Dakle, ovi moji gore postovi su komentari na konstrukcije kolegice brajakica - njene novokomponirane definicije "net zero" i mijenjanje činjeničnih povijesnih podataka - citirao sam teze koje sam htio komentirati i ništa više. Ne znam kako ona svaki put preskoči pet koraka i odmah odgovorno krene tvrditi da će sutra nešto biti ovako ili onako, a moje konstatacije odmah diskvalificira unatoč relevantnim izvorima potkrijepljenom argumentacijom jer ja, eto, crnjačim jer sam prodao. Ja za razliku od nje ne znam kakve će nagodinu biti vozarine jer previše nepoznanica na to utječe, potražnja Kine za ugljenom je samo jedna mala varijabla. Može njihov uvoz ugljena nagodinu biti veći, a vozarine svejedno mogu pasti, odnosno ne moraju zbog toga rasti. Ja planiram pratiti razvoj situacije i prilagođavati se u hodu. Nadam se da će i meni jednog dana doći, kako ona kaže, iz guzice-u-glavu pa ću napokon i ja imati takve njene sposobnosti predviđanja. Jedino što sa sigurnošću znam je da mi je do sada ovakav moj pristup osigurao vrlo dobar uspjeh pa se nadam da će tako biti i u budućnosti. Kolegica brajakica je usprkos tim svojim sposobnostima trenutno na ATPL u minusu, ali nema veze, ona gradi svoju poziciju, ona je u ovome dugoročna.
Zapadne razvijene zemlje su prve krenule putem dekarbonizacije, po tom su pitanju najdalje otišle i zato je normalno na njima demonstrirati kako izgleda put prema "net zero" te u kojem smjeru će se stvari po tom pitanju razvijati i u drugim manje razvijenim zemljama. Međunarodna zajednica je odredila smjernice za dekarbonizaciju, odredila nekakve kriterije i rokove. Sve je naravno podložno revizijama, i rokovi i ciljevi, u slučaju nekakvih eventualnih kriza će sigurno biti prolongiranja, ali svijet u svakom slučaju nedvojbeno ide tim putem. To negirati je po meni neprihvaćanje stvarnosti, ali dopuštam da postoje i drugačija razmišljanja.
Da i ja zakljucim svoje.
Tko je koliko navodno zaradio izgubio, ulozio virtualno ili stvarno stvar je svakog pojedinca, nije ni provjerljivo i irelevantno je za prosudivanje buduce uspjesnosti za razliku od pretpostavki i prognoza javno iznesenih koje su se materijalizirale ili nisu.
Isto vrijedi i za one buduce cije materijaliziranje nece odrediti neciji vise ili manje uspjesan inv potez iz proslosti.
Kako ocekivani rast demanda za ugljenom ne mora za posljedicu imati rast vozarina vrijedi i da pad demanda za ugljen ne znaci, da vozarine nece rasti jer i druge stvari utjecu na visinu vozarina.
IEA ne ocekuje ispunjenje ciljeva za "net zero" iz vecinom od nas pobrojanih razloga prije 2024. A njihove prognoze drzim preoptimisticnim jer su se i u proslosti cesce pokazale kao takve.
Jednostavno na papiru je cijenu tranzicije lako prihvatiti ali kada jako udari po novcaniku mnogi ce u praksi utjecati na odgodu tranzicije.
Nije realno ocekivati da ce danasnji stanovnik zemlje bitno spustiti vl standard zivota da bi za 50-100g more naraslo par destaka cm manje.nije pametno ali tako razmislja avg stanovnik zemlje i to ce se jako sporo mjenjati, toliko sporo da je vrlo izvjesno da nece negativno utjecati na drybulk min u sljedecih 5g.
Uostalom uskoro prava zima i odgovor koja je i dalje vaznost ugljena za ovu civilizaciju,koliko je nezamjenjiv za nas nacin zivota.
Tko se ne slaze neka na jedan dan zatvori radijatore i ne koristi struju.
Bezveze je sto mi Admin brise postove. Rasprave onda nemaju smisla kada fale njeni pojedini dijelovi. Kaze Admin da napadam kolegicu brajakica. Odoh.
Za lopovluku u našoj državi nažalost su krivi upravo Hrvati
Možda i malo više Rvatine
Možda i malo više Rvatine
Hrvati vole da im institucijama upravljaju Rvatine.
odlična tema, ali ne vjerujem da ću smjeti i ovdje išta napisati bez da me se ne cenzurira, cenzura je sastavni dio ovog čudnog vremena u kojem živimo, budući se moj upis referira na samu temu čudnovatih vremena, mislim da je dio teme pa nije podložan cenzuri... ili se ipak varam. Ipak živimo u čudnim vremenima, pa sam i smanjio komentare ne bi li bio cenzuriran... živi mi svi bili... i ovi koji čitaju a ne vide i ovi koji slušaju a ne čuju. Svima će nam na kraju biti isto... samo što će većina kasnije zamjerati, ja sam barem probao. Zip fajl i sretno s ovom temom.
Sretno svima sa čudnim vremenima, a meni je isto čudno da sam bio cenzuriran na 3 dana
za post na kojem sam dobio 6 lajkova od kolega, što je po meni mjerilo da je post bio zanimljiv.
Post nije bio navlakački, nije se obračunavo sa neistomišljenicima, čak se nije ni referirao na
nikoga, što meni redovito rade i to u omalovažavujećem kontekstu. Ali nema veze, jer znam da
nisu svi isti i čini mi se da nema ujednačenih kriterija za sve, ili ipak ima?
Došlo je do toga da se bojim izraziti bilo kakav stav ili mišljenje jer već unaprijed znam da slijedi
cenzura, dok ima ekipe koja može pisati što hoće i nikad (bar nisam vidio) nisu bili cenzurirani, ili
jesu pa nisam to vidio?
Inače, odlična tema, zavladala su neka čudna vremena, evo Tesla pala ispod 950$, što je baš
čudno, ili nije jer je P/E još uvijek iznad 300.
Smanjujem pisanje na minimum (naravno ako ne dobijem zabranu pa više uopće ne pišem).
Sretno svima i sve najbolje u 2022 . i želim vam puno sreće u ulaganjima i puno zdravlja
vama i vašim najmilijima, jer to je najbitnije od svega, a novca će uvijek biti!
Hrvatskom od 45. upravlja udba ako izuzmemo kratki period Tuđmanove Hrvatske. Tu i tamo ćete naći neku kako vi kažete Rvatinu jer lopovi sigurno neće vikati da su udbaši. Oni se predstavljaju ili kao lijevi progresivci ili kao Rvatine. Korisne budale nećemo spominjat.
Nećete valjda reći da je Tuđmanova era bila renesansna za Hrvatsku. Uništavanje industrijskog potencijala u korist sitnih političko kriminalnih interesa, ratno huškačka politika, otimanje privatne imovine, protjerivanje vlastitog stanovništva, etničko čišćenje, humana preseljenja itd.
Da "cudna"
Prije luda vremena ili vremena za pamcenje i referiranje u buducnosti u kontekstu "vjerovali ili ne? "
zlatna jaja leze na cesti svi se napucavaju kao sa kamenjem,dominantna vecina "preljena" da ih pokupi.
Sve nacrtano podcrtano i poboldano xx puta.
Cini ce da su prinosi u 2021 zadovoljavajuci pa nema pohlepe i zelje da se prije drugih ranijim pozicioniranjem osiguraju bolji prinosi u 2022?
Ne mogu ja bez bulkerasa i tankerasa
Evo primjerice gogl se trenutno trzi za iznos projicirane isplate dividende za 2,5g. i to za sada, nije tesko predvidjeti da ce se to bez promjene cijene spustiti na 1,5-2g u 2022.
Covjek bi i ocekivao financijsku nepismenost i totalni izuzetak racionalnosti u drzavi kao sto je Hr ali cijeli zapadni svijet.
TSLA je 100x skuplja od bulkera ali oni ne valjaju jer isplacuju puno veci div yield.😱
E to vise nije cudno to je:
sick,sick, sick🤪</p> <p>
Biti ce puno komentara ispisano u buducnosti na temu ovog.
Mislim da ce vrijeme napraviti svoje i da ce se to "postenje" ipak pretvoriti u pohlepu a da ce ovo biti zapamceno kao jedna vrlo smijesna i poucna epizoda sa zakljuckom iz skolskih dana, da ako mislis da neznas, da nisi siguran da je ipak mudrije misliti svojom glavom nego prepisivati i gledati sta drugi rade.
Zivi bili...
Nećete valjda reći da je Tuđmanova era bila renesansna za Hrvatsku. Uništavanje industrijskog potencijala u korist sitnih političko kriminalnih interesa, ratno huškačka politika, otimanje privatne imovine, protjerivanje vlastitog stanovništva, etničko čišćenje, humana preseljenja itd.
Ne razumijem,jeli vi mislite ozbiljno ,ili...!?
ratno huškačka politika, otimanje privatne imovine, protjerivanje vlastitog stanovništva, etničko čišćenje, humana preseljenja itd.
Kao dragovoljaca domovinskog rata, zaposlenika jednog industrijskog poduzeća, svjedok sam vremena, a ako vi ne znate za naša olovna vremena za to vam ja nisam kriv.
Kao dragovoljaca domovinskog rata
Meni se čini da si ti dobrovoljac, a ne dragovoljac