1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 15, 2021 at 11:25 PM
    • #2,561
    Quote from 5. Element
    Quote from looserst

Opet konjuktura i vozarine iz 2008? A s kojim teretom?

Mislim mozda sam ja lud ali ajmo vidjeti,mozda i nisam a vi sami sebe obmanjujete. Ja se nadam da ste u pravu ali imam problem vidjeti kako je to moguce pa mi pojasnite.

Pretpostavljam da slinimo za cape i 200k+ i slicno pa evo na primjeru danas popularnog ironorea

https://www.statista.com/statistics/589…ight-worldwide/

Ukupno je u 2020 proizvedeno oko 10% rude vise nego 2008 (da nebi bilo covid uzmimo 2019, ista stvar). Vidjeli smo na primjeru valea kako je tesko povecati proizvodnju.

A sad spektakl:

https://agtransport.usda.gov/stories/s/bwaz-8sgs

2008 imamo cca 140 milja dwt nosivosti na cape i vlocovima

2020 imamo ugrubo 340 milja dwt na cape, large cape i vloc

I onda ce vozarine biti na 2008 levelu?

Display More

Ne znam zasto vadite brojeve iz proslosti da bi predvidjali buducnost.

Kad kazem da cekam konjunkturu, opcu, globalnu, potaknutu projektima i potrosnjom nagomilane stednje, onda ocekujem znacajno povecanje tereta. Kroz narednu godinu i jos poneku zaredom.

Ako vi to ne ocekujete i to je sasvim u redu.

Ali, morate shvatiti jednu stvar: s mojim logickim aparatom i uspjesnosti investicijskih odluka, globalno, krupno, ne govorim o trejderskim taktiziranjima, se ne mozete mjeriti. With all due respect, ali vidim sto pisete, otkad, i vi i jos poneki, i stoga, niste u levelu, i zato pliz, ne ulazite u polemike o predvidjanju buducnosti s nekim s kim ne mozete. Pogotovo ne koristeci grafove od jucer. To je presmijesno.

Display More

Samo jedna opservacija, čuvam kolegi leđa :)

Kažeš, parafraziram, kako povijesna događanja nisu dobro mjerilo za predviđanje budućnosti. Ja se onda pitam zašto vjeruješ da ćeš ti temeljem svojih prošlih vrhunskih ulagačkih poteza biti garantirano uspješan i u budućnosti?

Ajde, ne trebamo se vrijeđati, već smo zaključili da je tvoj veći. Ja se tješim da je moj tehničar :)

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• fradusoje
    Početnik
    • December 16, 2021 at 12:33 AM
    • #2,562

ako se spusti na 250 kupujem

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • December 16, 2021 at 9:26 AM
    • #2,563

Danas ćemo rast, a koliko vidjet ćemo.......

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • December 16, 2021 at 9:57 AM
    • #2,564
    Quote from jasko

Do 372 i dost za danas ...... ;) ......"dokaz života" je prikazan.......

• tenchi0110
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    993
    • December 16, 2021 at 10:04 AM
    • #2,565
    Quote from hugh
    Quote from jasko

Do 372 i dost za danas ...... ;) ......"dokaz života" je prikazan.......

Ali, ali DSX je jučer bio na 380!! Pa kako smo mogli već stati?!

aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone

• VoraX
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • December 16, 2021 at 10:39 AM
    • #2,566
    Quote from ZoD

Stručnjaci u Velikoj Britaniji najavili i četvrtu dozu

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…u-dozu-15133651

Ponavljam, nema vam tu kraja dok netko s M***ma reče farma mafiji dosta.

• Ebenezer
    Student
    Reakcija primljeno
    232
    • December 16, 2021 at 11:27 AM
    • #2,567

Štopa se ovo...

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • December 16, 2021 at 1:09 PM
    • #2,568
    Quote from tin
    Quote from hugh

Baltic #Capesize index -12% to $24k/d
    Brazil/China -8% to $18k/d

Evo danas je objavio bez strelica......valjda je i njemu neugodno koliko pada......

Zašto bi ikome bilo neugodno kad je to uobičajen sezonski pad....dapače razina BDI indexa je na odličnim razinama za ovo vrijeme pogotovo za manje brodove....na forumu se baš lijepo iskristalizirala situacija i lijepo se vidi koje kolege drukaja za pad zbog što boljeg ponovnog ulaska...pogotovo je to vidljivo kad se usporede pisanja iz 8 mjeseca....a potencira se pad na capovima koje domaće kompanije uopće ne posjeduju...a da se pri tom uopće ne govori koliko su u stvari dobre vozarine za supre i handy s obzirom na sezonalnost....prostudirajte malo pisanja pa će vam sve biti jasnije.

Kolega tin tema je drybulk a ne domaci brodari. Hugh je postao brojeve bci indeksa za danas. Bci izlazi prije. Kad izadju ostale komponente neko ce ih postat. Umjesto napada za druk treba reci hvala na informaciji.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • December 16, 2021 at 1:26 PM
    • #2,569
    Quote from looserst
    Quote from tin

Zašto bi ikome bilo neugodno kad je to uobičajen sezonski pad....dapače razina BDI indexa je na odličnim razinama za ovo vrijeme pogotovo za manje brodove....na forumu se baš lijepo iskristalizirala situacija i lijepo se vidi koje kolege drukaja za pad zbog što boljeg ponovnog ulaska...pogotovo je to vidljivo kad se usporede pisanja iz 8 mjeseca....a potencira se pad na capovima koje domaće kompanije uopće ne posjeduju...a da se pri tom uopće ne govori koliko su u stvari dobre vozarine za supre i handy s obzirom na sezonalnost....prostudirajte malo pisanja pa će vam sve biti jasnije.

Kolega tin tema je drybulk a ne domaci brodari. Hugh je postao brojeve bci indeksa za danas. Bci izlazi prije. Kad izadju ostale komponente neko ce ih postat. Umjesto napada za druk treba reci hvala na informaciji.

Ajmo se pravit grbavi...pa stavljat komentar izvan konteksta.

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    910
    • December 16, 2021 at 1:30 PM
    • #2,570

Hvala, niste trebali :D

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,002
    • December 16, 2021 at 1:38 PM
    • #2,571
    Quote from LeoNT

Bilo bi lijepo završiti ovu godinu na ATH, odnosno na više od 830 kuna.

Odlična dionica ove godine i sve bolja firma.

Čekamo 4 znamenke

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • December 16, 2021 at 1:44 PM
    • #2,572

Bolje ocekivati manje, pa te ugodno iznenade 🤗. A ovi nek prodaju po 350-400-500.... tko misli jeftinije ulovit 😎

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • December 16, 2021 at 1:44 PM
    • #2,573
    Quote from NaitsabesBI

I ako je u prvih 9 mjeseci dobit bila 91 mil, Vi ocekujete 4q kao i 3q, kojom matematikom ste dobili 100 mil za cal 2021?

Ostatak u dividendu 🤷🏻‍♂️

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • December 16, 2021 at 2:44 PM
    • #2,574
    Quote from tin
    Quote from hugh

Baltic #Capesize index -12% to $24k/d
    Brazil/China -8% to $18k/d

Evo danas je objavio bez strelica......valjda je i njemu neugodno koliko pada......

Eto, ja to ne razumijem. Nemam bas nista protiv trejdera niti TA strucnjaka.

Ali nije TA drukanje po forumu.

Moze se itekako lijepo cekati povoljnu priliku za dokup i kupiti u tisini, a ne navlaciti po forumu i skupljati selektivno crnjake da svi vide da ste prodali.

Gledam i ja ffa za cape december 27k$, a jan cca 20k$ pa to je odlicno za ovo doba godine.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 16, 2021 at 3:20 PM
    • #2,575
    Quote from looserst
    Quote from tin

Ovo je kolega tin pisao na moj račun.

Ljudi su emotivni, žene se za dionicu pa je onda to tako. Ne smiješ postati ništa što ne podržava ružičasti pogled na svijet, pa makar to bile i činjenice u obliku službenih statistika, citata analitičara (koje btw. prenosimo kada pišu pozitivno, a nepoželjni su na forumu kada pišu o padu). Ako je pad sezonski, on će se dogoditi pisao ja išta ili ne pisao. Pa ne padaju valjda vozarine jer ja zazivam njihov pad, a kada padaju vozarine padaju i dionice, isto kao što su pratile vozarine i kada su rasle. Simple as that. Sve drugo je nonsens.

Svi mantraju kako treba biti contrarian, ali kada to treba provesti u praksu, onda su odjednom svi dugoročni.

Spominje se ovdje da sam u kolovozu pisao pozitivno - jesam, jer su tada okolnosti bile povoljne. Sada kada okolnosti nisu povoljne, pišem da očekujem pad. To nije drukanje, to je zove objektivno sagledavanje stvari. Od kolovoza koji spominješ pa do listopada je JDPL o kojem sam pisao narastao više od 100%, BDI je porastao više od 70%. Sada je JDPL od tada pao više od 30-ak%, ATPL i više od toga, a BDI za više od 50%. Za mene je to crno. To sam očekivao, tako je i bilo, i zato sam i prodao. A što je najzanimljivije, očekujem da će padati još.

Na proljeće će vjerujem i nadam se okolnosti opet biti povoljne pa ću opet pisati kako sam kupio i objavljivati opet objektivne brojke, statistike, ali za koje se nadam da će tada opet biti povoljne. To onda očekujem da ćete komentirati kako opet drukam, ovaj put jer sam kupio. Stvar je prilično jednostavna. Crnjačenje nije kada postaš vijesti, analize i statistike koje su objektivno crne.

PS. Jel netko zna šta se dogodilo sa kolegicom Ivana7? Otvorim današ forum, i od 12 obavijesti vidim 11 njenih palca dolje. Ok kolegice, shvatio sam, nisam tvoj favorite person. Bilo bi jako lijepo od tebe kada bi napisala bilo što na ovoj temi i tako demonstrirala sa čime se to konkretno ne slažeš umjesto da nas ovako gledaš svisoka i lupaš dislajkove. Čemu to?

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • December 16, 2021 at 4:16 PM
    • #2,576

Imenovao nisam nikoga ali vidim da su se neki prepoznali...imamo mi ovdje na forumu sindikat koji jako lijepo djeluje...al sve izađe na vidjelo...jedno je pisati pozitivu ...al drugo je pisati pozitivu da će rasti a onda prodavati......i kad se proda onda okrenuti pilu na drugu stranu....i pisati samo negativnosti a izostaviti pozitivnosti...al sad bar znamo tko je tko i kako funkcionira....u daljnje komentare se ne ću upuštati.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • December 16, 2021 at 5:23 PM
    • #2,577

moguća dividenda.. nadajmo se

Hehe

Vujčić objavio da je bio premalo optimističan: U ovoj godini BDP će rasti čak 11 posto! - Novi list
    Rast BDP-a u ovoj će godini iznositi gotovo 11 posto - najnovija je to i do sada najoptimističnija prognoza Hrvatske narodne banke, koju je na brifingu s novina
    www.novilist.hr
  • Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • December 16, 2021 at 5:30 PM
    • #2,578

Vani opet zelenilo :)

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 16, 2021 at 11:38 PM
    • #2,579

Ja protiv tvog ne znanja ne mogu, nisam ja kriv sta ne znas kako neke stvari funkcioniraju, a sigurno ih necu ispravljati i trositi vrijeme na to, za neke stvari je potrebno puno vremena i truda da bi povezao, svatko je slobodan imati i svoje pretpostavke naravno, a svatko uostalom moze i pogrijesiti pa otom potom.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 17, 2021 at 9:32 AM
    • #2,580
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

Ovo je kolega tin pisao na moj račun.

Ljudi su emotivni, žene se za dionicu pa je onda to tako. Ne smiješ postati ništa što ne podržava ružičasti pogled na svijet, pa makar to bile i činjenice u obliku službenih statistika, citata analitičara (koje btw. prenosimo kada pišu pozitivno, a nepoželjni su na forumu kada pišu o padu). Ako je pad sezonski, on će se dogoditi pisao ja išta ili ne pisao. Pa ne padaju valjda vozarine jer ja zazivam njihov pad, a kada padaju vozarine padaju i dionice, isto kao što su pratile vozarine i kada su rasle. Simple as that. Sve drugo je nonsens.

Svi mantraju kako treba biti contrarian, ali kada to treba provesti u praksu, onda su odjednom svi dugoročni.

Spominje se ovdje da sam u kolovozu pisao pozitivno - jesam, jer su tada okolnosti bile povoljne. Sada kada okolnosti nisu povoljne, pišem da očekujem pad. To nije drukanje, to je zove objektivno sagledavanje stvari. Od kolovoza koji spominješ pa do listopada je JDPL o kojem sam pisao narastao više od 100%, BDI je porastao više od 70%. Sada je JDPL od tada pao više od 30-ak%, ATPL i više od toga, a BDI za više od 50%. Za mene je to crno. To sam očekivao, tako je i bilo, i zato sam i prodao. A što je najzanimljivije, očekujem da će padati još.

Na proljeće će vjerujem i nadam se okolnosti opet biti povoljne pa ću opet pisati kako sam kupio i objavljivati opet objektivne brojke, statistike, ali za koje se nadam da će tada opet biti povoljne. To onda očekujem da ćete komentirati kako opet drukam, ovaj put jer sam kupio. Stvar je prilično jednostavna. Crnjačenje nije kada postaš vijesti, analize i statistike koje su objektivno crne.

PS. Jel netko zna šta se dogodilo sa kolegicom Ivana7? Otvorim današ forum, i od 12 obavijesti vidim 11 njenih palca dolje. Ok kolegice, shvatio sam, nisam tvoj favorite person. Bilo bi jako lijepo od tebe kada bi napisala bilo što na ovoj temi i tako demonstrirala sa čime se to konkretno ne slažeš umjesto da nas ovako gledaš svisoka i lupaš dislajkove. Čemu to?

Display More

Sami kazete da nemate dionicu, ne mislite ju imati prije "proljeca", znaci jos barem 3 mjeseca a vec sada ste dominantni komentator po broju i duzini komentara?

Na neki nacin privatizirali ste thread za nametanja svoje ulagacke strategije u zelji da vas prateci drugi dodatno podupiru vase buduce "rezultate"

NHF takav je moj dojam i vidim da nisam jedina.

Zasto nebi otvorili blog ili neki svoj thread da se rastereti ova tema nametanja tehnickih analiza, ulagackih strategija, samohvale, podrugivanju onih koji su "nagovoreni" i svega nepotrebnog i nevaznog za dry bulk:/

Imamo druge threadove za takve stvari.

Ako se ova tema pretvori u ono sto nije pozeljno,osobno cu negdje otvoriti novi thread za dry bulk.

Isprike za offtopic i molim moderatora da prebaci gdje treba.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice