Dugoročni ugovori se rade da korisnik može računati na taj broj u određenom periodu, recimo pet godina.
Korištenje broda je fiksno, cijena nije fiksna i ona se periodično usklađuje.
Pa nisu to kamatarski poslovi!
Dugoročni ugovori se rade da korisnik može računati na taj broj u određenom periodu, recimo pet godina.
Zašto ATPL u FI ne objavi bitne financijske stavke iz tih ugovora ? Zašto dioničari moraju pogađati pod kakvim uvjetima brod vozi ?
Zašto ATPL u FI ne objavi bitne financijske stavke iz tih ugovora ? Zašto dioničari moraju pogađat pod kakvim uvjetima brod vozi ?
Zato jer ne moraju i brane se nekakvom poslovnom tajnom ili slično ako se ne varam neko je na skupštini dobio takav info? A možda su gospari nešto zas..li iako nisu (bili) vični takvim greškama
Zašto ATPL u FI ne objavi bitne financijske stavke iz tih ugovora ? Zašto dioničari moraju pogađat pod kakvim uvjetima brod vozi ?
Zato jer ne moraju i brane se nekakvom poslovnom tajnom ili slično ako se ne varam neko je na skupštini dobio takav info? A možda su gospari nešto zas..li iako nisu (bili) vični takvim greškama
Nema tu nikakve poslovne tajne nego se radi o netransparentnosti. Za brodarsku kompaniju je dioničarima jedino bitno pod kakvim FI uvjetima brodovi voze, a ATPL to iz nekog razloga skriva, što ne smatram fer odnosom prema dioničarima. Ovi u vrhu to znaju, mi ne znamo, znači da imaju povlaštene informacije.
Kako veli kolega Status sa skupštine...brane se sa poslovnom tajnom, ali ne služebno je rečeno, što odgovara zdravom razumu, da se cijene usklađuju.
Kad bi bili potpisani na 5g po 11 tisuca ili tako nesto, ma eeeejjj, frende, pa to raskidas automatski, doviđornare, fuck off, ne dizes telefon... Kaj ti je... Da ti dobivas 11 tisuca, a netko taj isti brod preprodaje na spotu po 40 tisuca pa ne postoji taj ugovor na svijetu... Obrises dupe s njim...
haha, svasta lupate.... u tom slucaju firma bi kredibilitet u poslovanju imala ravan nuli.... a i naravno na sudovima bi izgubila sve sporove i vrlo vjerojatno morala platiti ozbiljne pare.... tako se ozbiljno ne posluje i uopce razmisljati o ovakvim stvarima kod ozbiljne firme koja posluje na svjetskom trzistu je ludost...
Ne voze brodovi sad po ugovorima sigurno.To ćemo se ubrzo uvjeriti, kad nas iznenadi kvartal
takoder, da se nadovezem na brodove u dugorocnom najmu. 2 im se nalaze u firmi sa sjedistem u Hamburgu:
AP Ston i AP Slano....
tako da u biti znamo di su im svi brodovi u dugorocnom najmu
takoder, da se nadovezem na brodove u dugorocnom najmu. 2 im se nalaze u firmi sa sjedistem u Hamburgu:
https://www.hbc-hamburg.com/index.php?id=185&language=4
AP Ston i AP Slano....
Aha, 4 u ATLCB i 2 u HBC.
To bi značilo 6 brodova a u izvješću kažu da ih je 5 u dugoročnom.
Znači netko nije update-ao svoje stranice ccccccc
Pa u izvjestaju pise da je manje od godine dana. Dakle ne pise da taj nije vise na ugovoru. Ocito jos cca 8 mjeseci do potpunog isteka ugovora.
Pričekajmo nadolazeća izvješća.
Svako sljedeće će biti bolje.
Kad dođe do 100 mil. kn kvartalne dobiti CnB biti ćemo pametniji po pitanju kupnje/prodaje a koja će biti cijena dionice tad! Samo igra vremena, gledajte budućnost, ovo sad je već prošlost, ponavljam se...
Drhtave rucice nemirno spavaju, naucile samo na rast... Mreza na 528 pa mozda i docekamo kako je krenilo 🙄🙃
molim brisati
AP Ston i AP Slano....
A kako znas da to nisu ugovori na manje od godine dan iz cega si zakljucio da su dugorocni, a i upitno je sa stranica bas sve uzimat sve kako se vidi jer ne znamo koliko cesto netko te podatke updejta, mislim da su to sve kratkorocni ugovori.
4 panamaxa se nalaze kod ovih u najmu
Novi petogodisnji ugovor je potpisan u H1 2020. Svi nagađamo, a moje je da su vezani uz index bpi i da se revidiraju 2put godišnje u 5 i 11 mjesecu.
5i mislim da je jedna supra, a Revelinov najam je pao ispod 1 godine. Zelim da je tako, a ako su fiksno ugovoreni na 5 godina u vrijeme kad su vozarine bile u podrumu, tad je to zajeb stoljeća.
Nisu sigurno fiksni, a nisu bas ni na index, oni za te ugovore s rusima kazu da su to dobri ugovori i da imaju confidentiality klauzulu i da im je zato nezgodno izlazit s detaljima.
Drhtave rucice nemirno spavaju, naucile samo na rast... Mreza na 528 pa mozda i docekamo kako je krenilo 🙄🙃
To nebi bilo buy the dip nego dipcina?🤔
Jos imam 30% kesa a vremena sve manje😅
Do sada najniza 548 jucer 574.
Futuresi pritiscu.
Do kraja dana smo na nuli...566 kn.
Display Moretakoder, da se nadovezem na brodove u dugorocnom najmu. 2 im se nalaze u firmi sa sjedistem u Hamburgu:
AP Ston i AP Slano....
A kako znas da to nisu ugovori na manje od godine dan iz cega si zakljucio da su dugorocni, a i upitno je sa stranica bas sve uzimat sve kako se vidi jer ne znamo koliko cesto netko te podatke updejta, mislim da su to sve kratkorocni ugovori.
4 panamaxa se nalaze kod ovih u najmu
Novi petogodisnji ugovor je potpisan u H1 2020. Svi nagađamo, a moje je da su vezani uz index bpi i da se revidiraju 2put godišnje u 5 i 11 mjesecu.
5i mislim da je jedna supra, a Revelinov najam je pao ispod 1 godine. Zelim da je tako, a ako su fiksno ugovoreni na 5 godina u vrijeme kad su vozarine bile u podrumu, tad je to zajeb stoljeća.
Nisu sigurno fiksni, a nisu bas ni na index, oni za te ugovore s rusima kazu da su to dobri ugovori i da imaju confidentiality klauzulu i da im je zato nezgodno izlazit s detaljima.
nisu kratkorocni. Vodim se cistom logikom, tko bi se hvalio ili navodio flotu brodova ako je njihov ugovor samo kratkorocan, nema smisla i nema logike.... Ako je kome srcu lakse i hoce drukati za nesto, slobodno neka si misli da su ugovori i dnevni, pa eto danas vrijede, sutra onda ne. Lijepo.
Vidio sam ovo i prije par mjeseci....
A sto se tice fiksnih ili ne fiksnih ugovora, to je jedno veliko pitanje. Pogledajte samo da je Peljeski most izgraden sa ne fiksnim ugovorima, a njegova vrijednost premasuje vrijednost svakog broda za 10 puta..... tako da, neznam, dvojbeno je.
nisu kratkorocni. Vodim se cistom logikom, tko bi se hvalio ili navodio flotu brodova ako je njihov ugovor samo kratkorocan, nema smisla i nema logike.... Ako je kome srcu lakse i hoce drukati za nesto, slobodno neka si misli da su ugovori i dnevni, pa eto danas vrijede, sutra onda ne. Lijepo.
A sto se tice fiksnih ili ne fiksnih ugovora, to je jedno veliko pitanje. Pogledajte samo da je Peljeski most izgraden sa ne fiksnim ugovorima, a njegova vrijednost premasuje vrijednost svakog broda za 10 puta..... tako da, neznam, dvojbeno je.
Čemu nervoza...uskoro izvješće i da su na 1godinu opet je to odlična lova pogledajte tablicu....zadnje izvješće je pokazalo odnos 5 TC+ 7 SPOT....tko želi prodati ima priliku...oni koji vjeruju u pozitivan razvoj situacije u sljedeće dvije godine sigurno neće prodavati.
Ja vjerujem u dobit između 60-70mk.Krajom mjeseca će nam bit sve jasno
Moja logika kaze da su to brodovi na kratkorocnom najmu