Ja mislim da je jedan kolega forumas kupovao po 460 kuna u ponedjeljak, a sada prodaje po 490 kuna.
Cekam da nam se navecer javi😂
Ja mislim da je jedan kolega forumas kupovao po 460 kuna u ponedjeljak, a sada prodaje po 490 kuna.
da li je itko probao izračunati projekciju dobiti za q3 i q4? nisam stručnjak, ali dobio sam brojke koje se ne usudim napisati!! a 2022.g..... ako vozarine samo ostanu kakve sada jesu....!!!!!!!???????
da li je itko probao izračunati projekciju dobiti za q3 i q4? nisam stručnjak, ali dobio sam brojke koje se ne usudim napisati!! a 2022.g..... ako vozarine samo ostanu kakve sada jesu....!!!!!!!???????
Po mojoj računici oko 65 mil. kn.
Tesko je biti precizan jer ne znam koliko su novih ugovora uspjeli sklopiti.
Takodjer, ne znam sto je sa svih 6 panamaxa.
Minimum bi bio 1Q + 2Q, ali moze biti i puno vise.
Tesko je biti precizan jer ne znam koliko su novih ugovora uspjeli sklopiti.
Atlantska plovidba d.d. - flota
5 panamaxa, 5 supri i 2 handy...to je flota....panamaxi na TC ostali na SPOTU....prema zadnjem izvješću.
Display MoreTesko je biti precizan jer ne znam koliko su novih ugovora uspjeli sklopiti.
https://www.atlant.hr/flota.html
5 panamaxa, 5 supri i 2 handy...to je flota....panamaxi na TC ostali na SPOTU....prema zadnjem izvješću.
Pitanje je kako su slozeni ugovori za panamaxe. To je nepoznanica. Odnosno da li su na neki nacin ipak vezani uz vozarine.
Kad bi se moga priključit koji fond?
Kad se oni budu priključivali, onda će biti vrijeme za van , barem je tako bilo prije
Pitanje je kako su slozeni ugovori za panamaxe. To je nepoznanica. Odnosno da li su na neki nacin ipak vezani uz vozarine.
Prema podacima koje objavljuju drugi brodari mislim da nisu....DSX je objavio za jednu svoju supru da sad vozi naTC po 26 000 usd a prije toga je vozila po 8000 usd...a bilo je još sličnih objava.
ja ništa ne mislim, nego vidim da su jurišnici opet stradali jutros, ali dobro, oni valjda za to i služe. malo me strah za kolegu tentu, ne javlja se, valjda nije "izginuo" opet, možda je samo "ranjen" , pa je na previjanju, očekujem ga s javljanjem u toku dana
ja ništa ne mislim, nego vidim da su jurišnici opet stradali jutros, ali dobro, oni valjda za to i služe. malo me strah za kolegu tentu, ne javlja se, valjda nije "izginuo" opet, možda je samo "ranjen" , pa je na previjanju, očekujem ga s javljanjem u toku dana
Pa kolko se sjećam kolega vi ste ono prodavali na 470 i niže prije dva dana na Evergrande vijesti????
Zbog toga je logično očekivati da kineske vlasti puste bankrot Evergrande kako bi barem donekle disciplinirali ostale developere, ali će se istodobno pobrinuti da ne dođe do urušavanja dijelova sustava. Ako je to ispravna logika, može se zaključiti kako su rasprodaje dionica čak i na zapadnim tržištima bile previše panične
Za TC-ove koji traju 5 godina bi bilo prosto nevjerovatni da nisu indeksirani na BDI na neki nacin. Za 1 ili 2 godine je razumljivo.
Pa kolko se sjećam kolega vi ste ono prodavali na 470 i niže prije dva dana na Evergrande vijesti????
Zbog toga je logično očekivati da kineske vlasti puste bankrot Evergrande kako bi barem donekle disciplinirali ostale developere, ali će se istodobno pobrinuti da ne dođe do urušavanja dijelova sustava. Ako je to ispravna logika, može se zaključiti kako su rasprodaje dionica čak i na zapadnim tržištima bile previše panične
dobro se vi sjećate kolega, samo ste se taj dan izgleda kasnije probudili, ja kada prodajem ili prvi ili nikako, taj dan se već kupovalo nove oko 460
Display MoreTesko je biti precizan jer ne znam koliko su novih ugovora uspjeli sklopiti.
meni kod tih njigovih "kockica" koje označavaju dugoročan i krarkoročan najam na izvješću uopće nije bilo jasno koja što označava jel su bar meni obje male kockice iste boje.....ali ne vidim dobro....
meni kod tih njigovih "kockica" koje označavaju dugoročan i krarkoročan najam na izvješću uopće nije bilo jasno koja što označava jel su bar meni obje male kockice iste boje.....ali ne vidim dobro....
Baš
Pa se moramo voditi logikom ..
Sva sreća da je logika po pitanju toga a i T/C na našoj strani.
Malo ih muči transparentnost ali zahvaljujući tome bar ćemo se pozitivno šokirati uskoro...
4 Panamaxa su na TC sigurno, pitanje je da li je i 5i, ili je to jedna supra.
TC za Revelin je na 30.06. navodno pao ispod 1g. i prema tome ga vode kao kratkoročni najam iako je on unutar staroga ugovora.
Uglavnom, ako nije značajna poslovna činjenica da ti brod u ovo vrijeme vozi za 12k ili za 35k, ne znam što jest.
Za 12 ne vozi sigurno, a to ćemo znat na kraju kvartala.Žalosno je što to nije transparnto objavljeno, da se ne mora nagađati.Po meni je to 10-20 % manje od trenutnih vozarina.Ja talo računam...
Kratkoročni najam/spot tj <1godine a ne čisto SPOT... ja i dalje mislim da će q3 biti oko 50 mil kuna ali nitko sretniji od mene ako me pozitivno iznenade...
Ovo je stari post otprije sa poslovnog, prenosim ga:
Firma u kojoj sam konzultant bavi se KG kompamijama ili brodovima dionickim drustvima. Veliki igraci kao Comerz Bank kupuje brodove, pretvori vrijednost u dionice i prodaje ih. Uvjet za kupnju brodova je TC minimum 5 godina. U normalnim okolnostima to je dosta riskantan posao za obe strane i Charter hire se formira na nacin da pokriva troskove i donosi dividendu od minimum 6%. Ispod toga CH ne moze biti. Ta cijena je u startu znacajno niza od spota ili kratkorocnog najma. Da bi i dionicari imali benefit od dobrog marketa (ako se dogodi) Bulkeri se vezuju za Baltic index, konteineri za neki drugi i porast indexa podize vozarinu a razlika se djeli u odredjenom iznosu izmedju unajmitelja i brodara (dionicara). Na kraju godine se razgovara sa bankom koja otkupljuje vozarine (freight forward). Moji rade sa Engleskom bankom koja je specializirana za tu vrstu poslova. Ukoliko banka nudi vise od trenutne projekcije za iducu godinu dionicari u porincipu glasaju za prodaju buducih primanja. To im daje sigurnost dividende za iducu godinu.
Kratkoročni najam/spot tj <1godine a ne čisto SPOT... ja i dalje mislim da će q3 biti oko 50 mil kuna ali nitko sretniji od mene ako me pozitivno iznenade...
I ja sam zadovoljan sa 50 milijuna kvartalne dobiti, pa to je 200 mil. godišnje!
Polako, strpljivo, doći će to i do 100 milijuna dobiti kvartalno, treba malo vremena da se vozarine implementiraju.
To zahtjeva određeno vrijeme, tako je bilo i u prethodnom ciklusu, nema žurbe.
Samo što će onda cijena dionice biti na 4 znamenke...sigurni budite!
Treba ovo skupit do 500, dok se može, izbit će mi zadnju kunu