Kada se toliko (ras)prodaje prije izvješća obično nije dobar znak .
A vani sve leti u vis (vidim svi futuresi u plusu) prije očekivano dobrih izvješća
A vani sve leti u vis (vidim svi futuresi u plusu) prije očekivano dobrih izvješća
A vani sve leti u vis prije očekivano dobrih izvješća
Ja ne vidim nikoga imalo ozbiljnijeg tko rasprodaje.
A možda sam i u krivu.
Tko rasprodaje i koje količine?
Panamax up 2%
Capesize flat 🤔
A vani sve leti u vis prije očekivano dobrih izvješća
A možda sam i u krivu.
Ne znam tko je ozbiljan i koliko i tko prodaje, ali sve će biti jasnije idući (ili prekoidući) tjedan
A možda sam i u krivu.
Ne znam tko je ozbiljan i koliko i tko prodaje, ali sve će biti jasnije idući (ili prekoidući) tjedan
Biti će jasnije da će biti značajan rast dobiti, meni je 30-ak mil. za drugi kvartal dobar rezultat.
U slijedećim kvartalima očekujem znatan rast dobiti. Gledam malo dalje.
2 kvartal je već završio.
Glavno da su vozarine na nivou pa će se to ubrzo i značajnije vidjeti na rezultatu.
jedina jako losa stvar kod atlantske su njeni katastrofalni krediti i dosad teski dolazak do novca. Plus ce biti i to je tako, medutim na taj plus ce se nakalemit dug glavnice i kamata koji su ogromni. Nadam se da su to uspili reprogramirat na neku normalnu razinu
jedina jako losa stvar kod atlantske su njeni katastrofalni krediti i dosad teski dolazak do novca. Plus ce biti i to je tako, medutim na taj plus ce se nakalemit dug glavnice i kamata koji su ogromni. Nadam se da su to uspili reprogramirat na neku normalnu razinu
Ja sam mislio da su ih refinancirali i znatno smanjili udio kamata.
Ako zarada bude uskoro onakva kakva treba biti vrlo brzo će se to popeglati.
Display MoreZnači, ako je dobit Q1 bila 12 milja, sada je 15 - 20 milja, po prst palac procjeni.
Q3 će po tome biti 20-25 milja, jer ipak su oni konzervativna firma, pa ni dobit
ne raste samo tako, samo da ne pada, dok vozarine rastu.
Kad je uopće objava izvješća, zna tko?
Ja znam da će biti u jedan petak u 16 i 15h
Vjerojatno 30. srpnja iza 16 sati.
Sumnjam da insideri prodaju sada jer je izvjesce lose. Nismo bas takva mocvara.
Koliko pratim ovu dionicu, trejderi ju uvijek shortaju prije izvjesca.
skoro da se usudim kladiti da će biti 31.07.
Nije bitno kad će bit, nego da bude preko 30mk
Ocekujem objavu 27.07. iza 16 h jer je za taj dan najavljena sjednica upravnog vijeća.
Sad kad kupe jdpl pa bude opet show program dobro je ovo dok traje uvijek veselo i zanimljivo. Stressful svakodnevni nikako na zelenu granu na ovom grobexu
S kojim novcima da kupe JDPL, ajde nek mi netko pojasni? JDPL je jedna jako dugo zanemarivana prica i ne vrijedi razmisljati o tome. Ako im kapne kakva lovica, bolje da kupe kakav polovni bulker dok su vozarine visoke, pa ga stave na spot.
Mamic u ladici nasao 52 milje pa naci ce i Dubrovcani (IB) 50 za jdpl nesretni. Salim se ali u ovom kupusu svaki dan nista nas ne moze iznenadit.
A zašto ne bi kupili Jadroplov!?
Isti ima 5 brodova (3 broda mu i nisu tako stara) koji vrijede cca 350 mil.
kn, dug mu je otprilike isto takav, ali sad tih 5 brodova može zaraditi 100 mil. kn godišnje. Dakle, za 3 godine mogu isplatiti cjelokupan dug i ostaju im u vlasništvu brodovi i eksploatacija istih.
A nekretnina Jadroplova vrijedi 50 mil. kn.
To je onda flota od 17 brodova.
I neka kroz slijedeću godinu kada bi zarada trebala biti 200-300 mil. kuna kupe još 3 nova ili novija broda i došli smo do 20 brodova .
Da vidiš onda dobiti 500 mil. kn dobiti.
Ne bi bilo prvi put.
Naravno pod pretpostavkom da nam slijedi par "debelih" godina kod brodara a ide zasad u tom smjeru...
Brodari uvijek idu, pa stanu
A kada stanu, e onda je gadno
Cijenom smo u trokutu. Ogledalce, ogledalce moje.. gdje će okinuti ?
Brodari uvijek idu, pa stanu
A kada stanu, e onda je gadno
Cijenom smo u trokutu. Ogledalce, ogledalce moje.. gdje će okinuti ?
@zločesta gdje god!?
Pričekaj jesenje vozarine i fi za 3 kvartal pa uzmi bar ozbiljan postotak....nadam se, u dobroj vjeri
S kojim novcima da kupe JDPL, ajde nek mi netko pojasni? JDPL je jedna jako dugo zanemarivana prica i ne vrijedi razmisljati o tome. Ako im kapne kakva lovica, bolje da kupe kakav polovni bulker dok su vozarine visoke, pa ga stave na spot.
Nego sa čime se inače kupuje? Šta kompanije inače samo svojim kešom kupuju? Ako se ovakve vozarine nastave i uz niske trenutne kamate sve je stvar poslovne odluke.
Iako bi ja isao na sigurno,a ne se izlagati pretjeranom riziku. Ali tko ne riskira ne profitira.
Šteta da jdpl drzava nije prodavala prosle godine da se jeftinije pokupi i pobere vrhnje, ali onda su i vozarine bile neizvjesne, pa vjerovatno ni zainteresiranih nije bilo pretjerano.
Ali na brodarima je najbitnije da se vozarine odrze ovako pa je onda ostalo svejedno, samo treba strpljenja i vremena.
Ja bih zamolio kolega Mittka i Paricu da nam daju procjenu NAV-a za ATPL?
Cisto da vidimo sto bi njihovi brodovi i dug pokazali o trenutnoj NAV vrijednosti flote! Po istom ili slicnom kljucu procjene kao za JDPL. Po mojem sudu kolege su to solidno pokazale na procjeni za JDPL, pa bi bilo možda poučno i informativno da imamo slične izračune i za ATPL. Unaprijed hvala.
A molim njih da me netko ne bi optužio za pristranost, navijanje ili nešto slično. Ako raspravljamo, diskutiramo i polemiziramo možemo valjda raspravljati o svim kompanijama na lokalnoj burzi.
Ja bih zamolio kolega Mittka i Paricu da nam daju procjenu NAV-a za ATPL?
Cisto da vidimo sto bi njihovi brodovi i dug pokazali o trenutnoj NAV vrijednosti flote! Po istom ili slicnom kljucu procjene kao za JDPL. Po mojem sudu kolege su to solidno pokazale na procjeni za JDPL, pa bi bilo možda poučno i informativno da imamo slične izračune i za ATPL. Unaprijed hvala.
A molim njih da me netko ne bi optužio za pristranost, navijanje ili nešto slično. Ako raspravljamo, diskutiramo i polemiziramo možemo valjda raspravljati o svim kompanijama na lokalnoj burzi.
Evo moja tablica, ista metodologija izračuna kao na JDPL.
NAVps = 385 kn
P/NAV = 1,06
da, vani sve leti ...ali se i shorta,i tako zarađuje na padu...dok je kod nas "shortanje" samo skrivena opcija privilegiranih..