1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 13, 2021 at 11:54 AM
    • #6,441
    Quote from tin
    Quote from BudFox

Pa, sami će se prepoznati, pohvalio sam ih za realizaciju, kažem svaka čast :thumbup: .

Zašto sada više ne raste kada se očekuje 140 mil kn dobiti za 2021. kako kolega Tin kaže, već naprotiv pada?

Kolega da malo pratite pozornije vidjeli bi ste da ništa ne raste pravocrtno ...takvih postova kao vaših bio je pun kufer i na 190 i na 250 kn pa na 350 kn...samo ne mojte molim vas opet ulaziti nakon izvješća...jer vama dionica očigledno ne vrijedi.

Kolega, kada je sve tako sjajno, zašto strani brodari padaju, a posluju odlično i isplaćuju dividendu, što, po meni, ako kojim čudom vozarine ostanu ovakve ATPL neće još minimalno za ovu i iduću godinu, jer nešto moraju zadržati i u zakonskim rezervama, a imat će i veliku amortizaciju koju su odgodili.

Quote from tenchi0110
    Quote from BudFox

Popustila je histerija na temi od istih onih koji su dizali dionu u nebesa.

Ekipa prodala, pa sada šuti, a prije nisi smio ni riječ napisati na temi.

Ista igra se ponavlja sa Optime kada je bila na 7-8 kuna i ista ekipa, a

bilo je desetke postova dnevno na temi a sada svi junaci pobjegli.

Ali skidam vam kapu, pravi ste igrači, tako se zarađuju pare na burzi :thumbup:

ATPL je 21.06. po knjizi imala 7638 dioničara. Zar vi stvarno mislite da je neko piskaranje na forumu i navlačenje 30ak ljudi što tu čitaju uspjelo natjerat cijenu na 400+ samo na euforiji ili su ljudi išli računat (pa se preračunali ili zaletili) ili je par fondova malo odlučilo zavrtit neku lovu? Vrijeđate nas sve kad tvrdite da kupujemo dionice samo zato što je netko napisao da sada vrijedi a sada ne vrijedi...

Display More

Ovaj forum čitaju i fondovi i mali dioničari od kojih su neki milijunaši, pa je moguće da ekipa odluke donosi i shodno pisanju i atmosferi na forumu, usput svakodnevno prateći knjigu dioničara, te kada nestane velikh prodavača krene napucavanje cijene i suprotno kada se pojavi prodavač cijena pada kao sada, a dokle će pasti ne znam.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Edited once, last by BudFox: Merged a post created by BudFox into this post. (July 13, 2021 at 11:57 AM).

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • July 13, 2021 at 12:06 PM
    • #6,442

Kolega Fox amortizacija ne umanjuje EBITDA maržu koja je najbitnija u cijeloj priči jer označava pravu razliku viška novca iz poslovanja a ta stavka bi za 2021 mogla biti preko 200 mil. Kn....osim toga gotovo sam siguran da će Bilbija inzistirati na dividendi...a to bi moglo pobuditi veći interes fondova iako i sada imamo dva koji konstantno kupuju.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 13, 2021 at 12:35 PM
    • #6,443
    Quote from Kvark

Evo ga ekipa, ovo su pristigle procjene rezultata za 2q-2021.

Deset forumasa je dostavilo svoju procjenu rezultata za 2q, koje mozete pogledati u prilozenoj tablici. U privitku se nalazi i tablica u excelu, ako zelite detaljnije pogledati.

Procjene se krecu u rasponu od 30,2 – 56,3 mil kn.

• Prosjecan rezultat dobiti je oko 38,0 mil kn.
    • Prosjecan iznos vozarine po brodu = 18,0 tis $
    • Prosjecan iznos troska po brodu = 11,6 tis $

Budite slobodni i dalje istrazivati, racunati i slati. Ovo nam je vjezba za iduci kvartal. Naime, svi se slazu u jednom, a to je da ce rezultat iduceg kvartala biti znatno bolji od ovog jer se vec sada znaju vozarine koje su ukljucene u taj izvjestaj, a s obzirom da je sve u pomaku.

Dakle, objavljuje se nick samo onoga ciji ce izracun biti najblizi rezultatu u financijskom izvjestaju i to, ako On sam to dozvoli. :))

U ime svih forumasa, zahvaljujem se svima za sudjelovanje i angazman.

p.s. Svima koji su sudjelovali samo napomena da je rezultat nesto malo drugaciji zbog azuriranog tecaja.

Dodatna napomena da je samo jedan forumas povecao iskoristenost flote sa 95% na 98%. Rezultati bi bili bolji da je u svim procjenama iskoristenost flote bila veca.

Ja se sad vec potajno uistinu nadam dividendi, a predujam dividende bi me iznimno razveselio. :) Ako me netko tamo cuje u Atpl, neka zna da cu biti jako razocarana i tuzna, ako ovako ne bude. :))

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Hvala na trudu :)......mislim da bi bilo dobro stavit medijan cijenu nego average mislim da bolje govori o prosjeku, median ispada 36000 ?

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 13, 2021 at 12:50 PM
    • #6,444
    Quote from StatusQuo
    Quote from Kvark

Evo ga ekipa, ovo su pristigle procjene rezultata za 2q-2021.

Deset forumasa je dostavilo svoju procjenu rezultata za 2q, koje mozete pogledati u prilozenoj tablici. U privitku se nalazi i tablica u excelu, ako zelite detaljnije pogledati.

Procjene se krecu u rasponu od 30,2 – 56,3 mil kn.

• Prosjecan rezultat dobiti je oko 38,0 mil kn.
    • Prosjecan iznos vozarine po brodu = 18,0 tis $
    • Prosjecan iznos troska po brodu = 11,6 tis $

Budite slobodni i dalje istrazivati, racunati i slati. Ovo nam je vjezba za iduci kvartal. Naime, svi se slazu u jednom, a to je da ce rezultat iduceg kvartala biti znatno bolji od ovog jer se vec sada znaju vozarine koje su ukljucene u taj izvjestaj, a s obzirom da je sve u pomaku.

Dakle, objavljuje se nick samo onoga ciji ce izracun biti najblizi rezultatu u financijskom izvjestaju i to, ako On sam to dozvoli. :))

U ime svih forumasa, zahvaljujem se svima za sudjelovanje i angazman.

p.s. Svima koji su sudjelovali samo napomena da je rezultat nesto malo drugaciji zbog azuriranog tecaja.

Dodatna napomena da je samo jedan forumas povecao iskoristenost flote sa 95% na 98%. Rezultati bi bili bolji da je u svim procjenama iskoristenost flote bila veca.

Ja se sad vec potajno uistinu nadam dividendi, a predujam dividende bi me iznimno razveselio. :) Ako me netko tamo cuje u Atpl, neka zna da cu biti jako razocarana i tuzna, ako ovako ne bude. :))

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Hvala na trudu :)......mislim da bi bilo dobro stavit medijan cijenu nego average mislim da bolje govori o prosjeku, median ispada 36000 ?

Display More

Možda si u pravu, al procjenu bi svatko trebao davati bez uvida u druge procjene jer onda postojeće procjene djeluju uglavnom sugestivno.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 13, 2021 at 1:58 PM
    • #6,445

Prvo hvala koleginici Kvarkici na trudu, njene tablice su pravi melem za prosječnog exceličara.

Procjene dobiti kreću se od pesimisticnih 30 milja do optimističnih 60 milj . Moram priznati da sam ja bio između, no tada nisam znao da Prcat vozi po 45k po danu . Možda na kraju i ovih 60 milja bude pesimistična prognoza :D

što se tiče kolege prijelisice( drago mi je da mu se sviđa novokomponovani nadimak) , rekao bi yoda, watch and learn young padawan.

Dobit na kraju godine će biti vruća, a kad naprave revalorizaciju imovine , e onda će biti brutalna . Divka me nebi iznenadila , makar simboličkih 10ak kuna . Nebi me iznenadila niti neka akvizicija tipa jdpl , samo se nadam po što nižoj cijeni , tipa 1kn .

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 13, 2021 at 2:25 PM
    • #6,446

Danas

Sve u padu, i BDI i BPI i BSI. Ova zadnja dva već danima. BCI danas bez promjene.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • July 13, 2021 at 2:39 PM
    • #6,447
    Quote from trial

Danas

Sve u padu, i BDI i BPI i BSI. Ova zadnja dva već danima. BCI danas bez promjene.

Da da sve u padu a brodovi im voze po 45 000 usd...već mjesecima i panamax isupre iznad 30 000 usd a vidjeli smo da ATPL i handy renta preko 33 000 usd...biti će plaća nakon izvješća za Q2 a o Q3 da ne govorim ulaz u Q3 je iznad svih očekivanja.

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • July 13, 2021 at 2:46 PM
    • #6,448
    Quote from tin
    Quote from trial

Danas

Da da sve u padu a brodovi im voze po 45 000 usd...već mjesecima i panamax isupre iznad 30 000 usd a vidjeli smo da ATPL i handy renta preko 33 000 usd...biti će plaća nakon izvješća za Q2 a o Q3 da ne govorim ulaz u Q3 je iznad svih očekivanja.

Pa sada ti budi pametan?

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • #6,449

Već sad je očigledno da će prosjek za 7 mjesec biti iznad 23 000 usd dan...ako računamo da im 6 brodova na TC voze po 12 000 usd...a ako imaju opciju usklađivanja s indexom biti će i značajno veći...iako mislim da je za to mala mogućnost.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • #6,450
    Quote from tin
    Quote from trial

Danas

Nitko ne kaže da vozarine nisu izvrsne. Jesu, dao bog da takve i ostanu.

Indexi samo kazuju da su zaustavile rast i da se kolebaju oko ovih razina unutar nekoliko zapravo zanemarivih postotaka.

Ti indexi, to je samo jedna investicijska informacija i ništa više.

Nekome je nekakav pokazatelj nečega, nekome nikakav.

Činjenica je da otkad su indexi zapeli da se i cijena ATPL iskorigirala nekakvih 10-tak %.

Gotovo sam siguran da dok se indexi ne nastave dizati, cijena dionice neće rasti.

• Milo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    929
    Bookmarks
    1
    • July 13, 2021 at 2:58 PM
    • #6,451

Ne može se preko noći vratit na staro...Prije nove godine željezo je bilo ispod 7 kn za kilo, sad je 15kn i nakvili su još da će poskupit.Sve je otišlo gore...potražnja je sve veća a svega nedostaje.Mislio sam da će do kraja godine nekako se, vratiti bar malo cjene, ali vidim da od toga nema ništa..Mislim da AAtpl samo može iz ovoga profitirati, brodovi su puno vrijedniji nego prošle godine, a vozarine ako ostanu i blizu sadašnjim, namlatit će lovu...

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 13, 2021 at 3:04 PM
    • #6,452

O cemu vi pricate, pa do koliko po vama index treba rasti? Najvisi je u 10 godina. Pa da bude od 2500 do 3000 bodova par godina to je takva para da bi zbog prihoda cijena dionice odletila u nebo. A upravo takav index se ocekuje iduce 3 godine, po cleavesu. Brodarski sektor je nesto sto treba razumjeti, o cemu triba uciti i citati, a tu se svatko nabacuje svakakvim glupostima. Ovdje se ceka izvjesce na razini od 400 do 450 kn i shodno njemu ce cijena gore ili dole. Vidim da ih puno ocekuje puno visu zaradu od moje, meni ce sve od 25 m na gore aktivirati dokupljivanje.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 13, 2021 at 3:07 PM
    • #6,453
    Quote from KicanCRO

O cemu vi pricate, pa do koliko po vama index treba rasti? Najvisi je u 10 godina. Pa da bude od 2500 do 3000 bodova par godina to je takva para da bi zbog prihoda cijena dionice odletila u nebo. A upravo takav index se ocekuje iduce 3 godine, po cleavesu. Brodarski sektor je nesto sto treba razumjeti, o cemu triba uciti i citati, a tu se svatko nabacuje svakakvim glupostima. Ovdje se ceka izvjesce na razini od 400 do 450 kn i shodno njemu ce cijena gore ili dole. Vidim da ih puno ocekuje puno visu zaradu od moje, meni ce sve od 25 m na gore aktivirati dokupljivanje.

A ako bude ispod 25m? Ja predviđam dobit od 20 - 25 m kn, jer će povećati amortizaciju koja će pojesti dio dobiti, jer je u Q1 nisu prikazali (mislim samo 7 m kn, a inače je više nego duplo veća).

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 13, 2021 at 3:16 PM
    • #6,454

Nekidan smo vidili da ugovaraju brodove po puno visoj cijeni od ostalih, mislim da ce gotovo sigurno biti vise od 20 milja. Bude li ovih 36-38 m po prosjeku to je vrhunski. Uz to pomalo se nadam da im onih 6 brodova imaju neku klauzulu oko indexa.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 13, 2021 at 3:42 PM
    • #6,455

Koliko je za vidjeti, ovi na Wall Streetu otvorili su u priličnom crvenilu. Izgleda da njima BDI ipak nešto predstavlja i daje im nekakvu smjernicu. Jadnici, nemaju pojma. :)

Možda misle da će delta soj korone uskoro, najkasnjije na jesen, ponovo većinu toga pozatvarati i zaustaviti svjetsko gospodarstvo.

Kolebanje indexa je očito. Bi, ne bi, bi, ni sam ne zna kud bi. ;)

https://tradingeconomics.com/commodity/baltic

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 13, 2021 at 4:01 PM
    • #6,456
    Quote from Flight
    Quote from StatusQuo

Možda si u pravu, al procjenu bi svatko trebao davati bez uvida u druge procjene jer onda postojeće procjene djeluju uglavnom sugestivno.

Pa o trenutku procjene nisam govorio naravno da treba bit blind procjena da nije nitko pod utjecajem tudjih ocekivanja ,samo sam dao opasku da kod ovako vise broja procjena da median mozda realnije govori koji je prosjek ocekivanja jer average moze biti iskrivljen ako jedan ili dva koji ostupaju od vecine mogu lako pokvarit prosjek jer daju vise na tezini.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 13, 2021 at 4:19 PM
    • #6,457

Sta se tice ocekivanja za 2Q mislim da slika iz 1Q dole govori puno koja su neka minimum ocekivanja ako su u 1Q ostvarili 12mil dobiti i ako je prosjecna vozarina bila 12 900$, a u 3 mjesecu je postignuta vozarina oko 14 000$ onda je minumum pretpostavka da je pocetna vozarina s kojom su usli u 2Q

14 000$ to je 1100$ vise od prosjecne vozarine u 1Q ako samo taj iznos pomnozimo sa 12 brodova i na 90 dana dobijemo 7,5 mil dobiti vise uz pretpostavku da su troskovi ostali isti, to je onda pretpostavka da je dobit 20 mil nekakav minimum koji se moze ocekivat da je sve ostalo isto kao kroz 3 mjesec medjutim realno je ocekivat da nije, realno je ocekivat da je koji ugovor istekao i potpisan novi po dosta vecim vozarinama, a i onda je jos pitanje kako se ovi T/C uskladjuju na koji datum mislim da ce ova slika dole u 2Q biti najbitnija u izvjestaju jer bi nam mozda mogla otkrit nesto vise sta se desavalo kroz 2Q s ugovorima, a i brzo bi nam dalo odgovore koji minimum neki ocekivat od 3Q

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • July 13, 2021 at 4:47 PM
    • #6,458
    Quote from Mrcash

Prvo hvala koleginici Kvarkici na trudu, njene tablice su pravi melem za prosječnog exceličara.

Procjene dobiti kreću se od pesimisticnih 30 milja do optimističnih 60 milj . Moram priznati da sam ja bio između, no tada nisam znao da Prcat vozi po 45k po danu . Možda na kraju i ovih 60 milja bude pesimistična prognoza :D

što se tiče kolege prijelisice( drago mi je da mu se sviđa novokomponovani nadimak) , rekao bi yoda, watch and learn young padawan.

Dobit na kraju godine će biti vruća, a kad naprave revalorizaciju imovine , e onda će biti brutalna . Divka me nebi iznenadila , makar simboličkih 10ak kuna . Nebi me iznenadila niti neka akvizicija tipa jdpl , samo se nadam po što nižoj cijeni , tipa 1kn .

Revalorizcija imovine ne utjece na dobit, samo moze na NAV... pitanje kojom metodom se zelite rukovodit u procjeni (mitko ima detalje kako i zasto).

Rekao bi da je ovdje jedini faktor, uteg, daljnjeg rasta CERP..

...sram me koliko nemam..

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 13, 2021 at 5:58 PM
    • #6,459
    Quote from user35
    Quote from Mrcash

Revalorizcija imovine ne utjece na dobit, samo moze na NAV... pitanje kojom metodom se zelite rukovodit u procjeni (mitko ima detalje kako i zasto).

Rekao bi da je ovdje jedini faktor, uteg, daljnjeg rasta CERP..

Display More

Revalorizacija imovine utjece na dobit, bilo pozitivno ili negativno.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • July 13, 2021 at 9:35 PM
    • #6,460

Kako to, kako to? Koja je to stavka RdG? Kolko mi je poznato revalorizacija se evidentira u revalorizacijskoj rezervi, stavka kapitala...

...sram me koliko nemam..

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 2:13 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 2:10 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 2:10 PM
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 11:57 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      888k
      1.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:57 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 11:55 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 22, 2025 at 11:55 AM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 11:51 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 11:51 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 2:13 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 22, 2025 at 2:10 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 11:51 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,801 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago