Na jedan način bi gledao na GOGL, DSX, SB, SBLK i slične
Na drugi način ATPL
Tek na treći JDPL.
Strašim se zaozbiljno ući u nešto iz prve grupe
JDPL ni ne gledam.
Ako se ne bojis biti u ATPL ne trebas se bojati ni prve grupe
Na jedan način bi gledao na GOGL, DSX, SB, SBLK i slične
Na drugi način ATPL
Tek na treći JDPL.
Strašim se zaozbiljno ući u nešto iz prve grupe
JDPL ni ne gledam.
Ako se ne bojis biti u ATPL ne trebas se bojati ni prve grupe
Jel ja to dobro vidim i citam ili me oci varaju, pa je ovo ipak tema Jadr(n)oplov .
Dakle, na najcitanijoj temi ATPL brutalno se druka za JDPL koji je drzavna stecajusa, koju ni jedna privatna firma ne bi ni pogledala, a kamoli kupila, pa se ne bih cudio da JDPL i drugi kvartal uz ovakve vozarine posluje u minusu, kao i prvi. A najavljivalo se cudo od poslovanja, vec za prvi kvartal. Ono sto je najbolje dionica je na minimalnom prometu(napucala mozda dvojica trojica sa par 100 tisuca kuna) porasla vec preko 200%, pa sada treba i prodati te dionice naivcima.
Onda se ekipa poslije cudi kada bude rezanje dionica 100 za 1, kao na Dalekovodu, uz brutalni gubitak novca.
Morala je odavno nestalo na burzi, ako ga je ikad i bilo, pa vi poslije zbrajajte gubitke, razvode brakova i slicno, a ovo pisem u najboljoj namjeri za anonimnog citatelja ovog foruma.
Skoro sam p .....
Danas je u jdpl uslo 300k kn pa kako je nemoguca misija 100k?? Opalis ko gospodin po asku, dignes 10% i eto te unutra
Ok. Možeš ući uz značajno povećanje cijene. Al kako nakon toga van uz očekivanu dobit.
Jednostavno, isto kako si i ušao.....samo taj dan dionica nema predznak +10% nego -10%........ako je u pitanju strategija brzog ulaska i izlaska.......ima i ona druga......uzmeš 3 mjeseca neplačenog godišnjeg za ulaz i onda ponovo toliko kad odlućiš izaći........postoji i treča opcija kod izlaska ali ona vrijedi samo ako si dobro proučio i odabrao, pa dionicu prodaješ nakon velikog rasta ali na takvim dionicama postoje 2-3 dana u godini kad to možeš napraviti.....ponekad to bude i koj dan više ali rijetko se to dogodi..
Netko se možda kladi da će promjena režima utjecati na cijenu, ali ako se vidi da se ništa neće promijeniti mogao bi htjeti van, ali će to vjerojatno teško moći po ovakvoj cijeni.
Tebe uvijek cijena iznenadi.
Pretpostavljam da možda ipak ima određenih elemenata logike za veći rast cijene.
A možda i nema. :-))
Ali u slucaju ovakvih padova vani kao danas ili Bdi-a, na ovako nelikvidnim dionicama lako dode do potopa jer bid nestane u trenu
Zato to treba imati na umu pri odlukama.
Opet mantra da će JDPL rasti 1000%, a u isto vrijeme ATPL valjda 10%.
Ovdje SF postova koliko voliš...
Ne radi se o tome - ove brojke 100-200% i 20-30% sam ponovio jer si ti sam to rekao. I nije sada bitno jesu li to JDPL i ATPL, sada pricam o disperziji rizika te o visoko i nisko rizicnim ulaganjima i ocekivanjima od istih. Ali ajde, pogledaj koliko je JDPL rastao od dna (6,5 puta) pa usporedi sa ATPL (3,4 puta). I onda jos uz to pogledaj NAV za JDPL i uporedi sa ATPL pa ocijeni koliko jos koja ima prostora za rast. Uzmi u obzir i diskont obzirom na rizicnost dionice. Osobno imam obje dionice, zato mi nemojte opet pisati da nesto drukam i bilo koga na ista nagovaram. Meni je svejedno sta ce tko sa svojim novcima, samo mi je bezveze kada se pise jednostrano pa se redovno upecam i uvucem u raspravu.
Opet mantra da će JDPL rasti 1000%, a u isto vrijeme ATPL valjda 10%.
Ovdje SF postova koliko voliš...
Ne radi se o tome - ove brojke 100-200% i 20-30% sam ponovio jer si ti sam to rekao. I nije sada bitno je li to JDPL i ATPL, sada pricam o disperziji rizika te o visoko i nisko rizicnim ulaganjima i ocekivanjima od istih.
Kolega, po meni je ATPL visoko rizicno ulaganje, a JDPL ultra visoko rizicno ulaganje u najvolatilniju klasu na svijetu, bulkere. Citao sam strani clanak, da su neki postali milijunasi na bulkerima, ali stotine ili tisuce njih su izgubili bogatstvo na istima, doslovno preko noci.
Nisko rizicna ulaganja su HT i ERNT, cije se poslovanje ne mijenja svakodnevno, bez tvog utjecaja, ali zarade su vece na volatilnijim dionicama, ma da i ERNT je u porastu preko 60% u odnosu na proslu godinu.
Ne radi se o tome - ove brojke 100-200% i 20-30% sam ponovio jer si ti sam to rekao. I nije sada bitno je li to JDPL i ATPL, sada pricam o disperziji rizika te o visoko i nisko rizicnim ulaganjima i ocekivanjima od istih.
Kolega, po meni je ATPL visoko rizicno ulaganje, a JDPL ultra visoko rizicno ulaganje u najvolatilniju klasu na svijetu, bulkere. Citao sam strani clanak, da su neki postali milijunasi na bulkerima, ali stotine njih su izgubili bogatstvo, doslovno preko noci.
Nisko rizicna ulaganja su HT i ERNT, cije se poslovanje ne mijenja doslovno preko noci, bez tvog utjecaja.
Pa bilo je to tako prije godinu dana. Ovdje neki ko da su prespavali nekoliko posljednjih mjeseci. Ili slabo razumiju materiju.
Bit će manje rizična kad cijena bude x3…. ATPLje bila najrizičnija kad je bila 180, a oporavak tržišta se bio već dobrano zahuktao.
Pa JDPL je napravio puno veci rast od 50%. Sa 13 na 37 kuna, ako ja to dobro pratim.
Ali na nikakvom prometu.
Da, samo je pitanje zasto je pao na tih 13 i 8-9 prije toga??
Na kojim temeljima, zasto nije min bila 1-3-5-30 kn??? Svi brodari su pali da to nema veze sa rezultatima koji su definitivno bili jako losi i vozarine, ali to je pitanje ponude i potraznje.. jbga
Danas je na stranicama ZSE objavljen popis dionica u modalitetu kontinuirane trgovine. Medju njima je i Jdpl.
https://zse.hr/hr/modaliteti-trgovanja/104
Kvark, od kad to vrijedi?
Od 05.07.?
Kvark, od kad to vrijedi?
Od 05.07.?
Da. Juhuuu!!!! :))
Dakle od ponedjeljka startamo sa 50 kn. Pa nije losa startna pozicija... onda opet natezanje malo gore malo dolje? Mozda samo gore🤔 cekamo grafove i izvjesce
Dakle od ponedjeljka startamo sa 50 kn. Pa nije losa startna pozicija... onda opet natezanje malo gore malo dolje? Mozda samo gore🤔 cekamo grafove i izvjesce
Ja sam ugodno iznenađen. Nisam iskreno ocekivao ovoliki rast, a jos vise ovoliku potraznju. Bid je pun.
Malo špekulacija koje se nameću same po sebi:
Možda se priprema prodaja državnog udjela bez prethodne dokapitalizacije. U ovim uvjetima to mi se čini kao najlogičnije rješenje gledajući iz pozicije vlasnika a pogotovo uzimajući obzir da je privatizacija već ionako predviđena:
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-20210513/print
S druge strane Tankerska npr. je puna keša (na računu 320m krajem 2020.) ali joj je sadašnje poslovanje opterećeno velikim gubitcima tankera. Ovu godinu spašavaju ih bulkeri kojih nemaju baš puno a s flotom Jadroplova taman bi dobili ravnotežu. A sjećam se da su prije par godina nakon uspješnog prikupljanja kapitala za produkt tankere najavljivali i bulkerski IPO na zse kad se stvore uvjeti za to. Mislim da od IPO-a gotovo sigurno neće biti ništa a ovo bi im mogla biti idealna prilika u ovim uvjetima. A i trenutak za prodaju državnog udjela je isto takav a čeka se već 20g.
Malo špekulacija koje se nameću same po sebi:
Možda se priprema prodaja državnog udjela bez prethodne dokapitalizacije. U ovim uvjetima to mi se čini kao najlogičnije rješenje gledajući iz pozicije vlasnika a pogotovo uzimajući obzir da je privatizacija već ionako predviđena:
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-20210513/print
S druge strane Tankerska npr. je puna keša (na računu 320m krajem 2020.) ali joj je sadašnje poslovanje opterećeno velikim gubitcima tankera. Ovu godinu spašavaju ih bulkeri kojih nemaju baš puno a s flotom Jadroplova taman bi dobili ravnotežu. A sjećam se da su prije par godina nakon uspješnog prikupljanja kapitala za produkt tankere najavljivali i bulkerski IPO na zse kad se stvore uvjeti za to. Mislim da od IPO-a gotovo sigurno neće biti ništa a s druge strane ovo bi im mogla biti idealna prilika u ovim uvjetima. A i trenutak za prodaju državnog udjela je isto takav a čeka se već 20g.
Bas si i ja o tome razmisljam, JDPL je trenutno dobra udavaca, ali nisam se sjetio u taj kontekst staviti Tankersku. Bila je svojevremeno prica da ce ATPL preuzeti JDPL, ali kako su se ubrzo u sektoru pojavili crni labudovi od toga na kraju nije bilo nista.
još se kupuje
JDPL | BOBAN NENAD | 123 | 0.01% | 27,268 |
još se kupuje
JDPL BOBAN NENAD 123 0.01% 27,268
Dosadan je više i Bogu i narodu!
pardon, tipfeller, jer cijena za 123 komada je bila 35,60 a ne 25,60..oko 11 sati, a dalje ukupni dojam je vrlo inspirativno trgovanje danas..da ne velim suzdržano (tipa ni vrit ni mimo) ...ajde drago mi je da sam bar sudjelovao, a da nitko nema ništa za komentirati, i to razumijem.. možda bude koji komentar idućih dana, osobito ako je ovo on kupio (iznenada, baš 123 komada)..he was here again
bingo..dobar ulaz, i zanimljiva taktika trgovanja..pogodak u sridu..dakle čuva se pozicija odmah iza OTP banke:
https://www.seebiz.eu/trzista/ovo-su…droplova/260967
Sistematizacija vec procitanog na ovom forumu za nove ulagace. Zanimljivo je povlacenje po pitanju dokapitalizacije, malo cemo pricekati izgleda nece se srljati.
https://www.seebiz.eu/trzista/ovo-su…droplova/260967
Sistematizacija vec procitanog na ovom forumu za nove ulagace. Zanimljivo je povlacenje po pitanju dokapitalizacije, malo cemo pricekati izgleda nece se srljati.
Iz Jadroplova poručuju kako proces dokapitalizacije nije nešto što ima oznakuz hitnosti, odnosno ostavljen je petogodišnje razdoblje za njezino provođenje
Odnija prisu, a? Kako se ovdje brzo promjenila situacija