1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • July 1, 2021 at 1:59 PM
    • #6,221
    Quote from maratonac

Da sad lupim po bidu, vjerojatno idemo ispod 400 kn. Nije to bit. Problem će bit veći kako cijena dionice raste. Da se nas dvoje, troje kolega koji posjedujemo po par tisućica komada sada odlučimo na prodaju, zatukli bismo cijenu na mittkovu željenu cijenu.

Pa to se sa bilo kojom skoro dionicom moze napraviti prije nego trziste odreagira. Meni je promet na ATPLu zadnjih par mjeseci bio sasvim dovoljan pogotovo u usporedbi sa ostalima na zse. Ali slazem se da je problem izlazna strategija na vecim ocekivanim cijenama. Ja sam u kategoriji 500+ pa razmisljam dali da se pridruzim klubi 1000+ ili da ostanem tu di jesam.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 1, 2021 at 2:01 PM
    • #6,222
    Quote from maratonac

Ne mislim da smo uopće blizu ikakvog vrha. I nemam neki poseban strah od rasta cijene što mnogi ovdje osjećaju. Mirno spavam i kad cijena dionice pada, a još bolje kad raste. Vjerujem da će cijena bit puno viša nego što to uopće u ovom trenutku mislimo. Ali, meni je nelikvidnost generalno najveći problem ove burze.

Dobro, ali tko je kriv za nelikvidnost, po vama?

Pa, koliko je zarobljeno love u Optimi, pa izgubljeno u

Agrokoru, pa sada u DLKV, pa nastavi niz... na ZSE

treba biti mađioničar da uđeš i izađeš u idealnom trenutku

jer sve ovisi o volji par pojedinaca i na koju su se nogu ustali

taj dan. Pa jer kažete da je vi sami zakucate na 250kn ako poželite

izaći sa svojih 5000 - 6000 dionica, jer mislim da ni nemate manje.

ATPL je još jedna od najlikvidnijih dionica na burzi, da ne bude zabune.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 1, 2021 at 2:03 PM
    • #6,223
    Quote from BudFox
    Quote from maratonac

Ne mislim da smo uopće blizu ikakvog vrha. I nemam neki poseban strah od rasta cijene što mnogi ovdje osjećaju. Mirno spavam i kad cijena dionice pada, a još bolje kad raste. Vjerujem da će cijena bit puno viša nego što to uopće u ovom trenutku mislimo. Ali, meni je nelikvidnost generalno najveći problem ove burze.

Dobro, ali tko je kriv za nelikvidnost, po vama?

Pa, koliko je zarobljeno love u Optimi, pa izgubljeno u

Agrokoru, pa sada u DLKV, pa nastavi niz... na ZSE

treba biti mađioničar da uđeš i izađeš u idealnom trenutku

jer sve ovisi o volji par pojedinaca i na koju su se nogu ustali

taj dan. Pa jer kažete da je vi sami zakucate na 250kn ako poželite

izaći sa svojih 5000 - 6000 dionica, jer mislim da ni nemate manje.

Display More

Pa ja mislim da je mnogo više love, kako ti kažeš "zarobljeno" u HT-u, RIVP i Adrisu nego u ovim dionicama koje ti navodiš... i to novaca manjih ulagača. I svi oni mogu kad zatrebaju novac svoje dionice prodati. Uvijek postoji neki bid za "njihovu uzlaznu strategiju".

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,058
    • July 1, 2021 at 2:04 PM
    • #6,224
    Quote from maratonac

Objasnite kolegici Kvark i još nekolicini s ovog foruma koji imaju malo ozbiljnije količine dionica kako će i kome prodati te svoje dionice kad se odluče da je vrijeme za prodaju. Kako i kome će prodati dionice u vrijednosti od nekoliko milja kn. I sam se suočavam s tom mišlju s obzirom na posjedovanje par tisuća komada.

Lako je "frajerima" koji imaju par stotina komada i koji misle da su neki mešetari. Objasnite nama neukima kako da izađem a vrijednost dionica je par milja kuna.

To su slatke brige dok ste u plusu. ;)

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 1, 2021 at 2:06 PM
    • #6,225
    Quote from maratonac

Da sad lupim po bidu, vjerojatno idemo ispod 400 kn. Nije to bit. Problem će bit veći kako cijena dionice raste. Da se nas dvoje, troje kolega koji posjedujemo po par tisućica komada sada odlučimo na prodaju, zatukli bismo cijenu na mittkovu željenu cijenu.

Pa di je problem da izložiš 500 ili 1000 na ask. Ima onih koji bi i akumulirali bez prevelikog dizanja cijene. Isti problem koji imaš, prosut po bidu je da sad neko opali po asku par tisuca komada.

Kolko vidim svaki ask koliko god komada bio stavljen, ga je pojelo.

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • July 1, 2021 at 2:11 PM
    • #6,226

Sumnjam ja da bi dioničari HT-a bili spremni postat dioničari ATPL. To mi je karakterno totalno nespojivo. A o rizicima da i ne govorim. Cijena dionice HT-a je već godinama između 140 i 190 kn. Nit zarade, nit rizika. Uspoređivati dioničare HT-a s dioničarima ATPL je deplasirano.

Slažem se da je naročito zbog Agrokora izgubljeno povjerenje u ZSE. Sada i DLKV. Bilo je toga još. Krive su institucije koje ne rade svoj posao. Ništa se nije napravilo u smjeru razvoja ZSE. Nema zaštite malih ulagača. I zato i jesmo tu gdje jesmo, al ja nažalost ne vidim da će se išta tu i promijeniti u pozitivnom smislu. Zato me i nelikvidnost, rekao bih, s pravom, najviše i zabrinjava.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 1, 2021 at 2:31 PM
    • #6,227
    Quote from maratonac

Sumnjam ja da bi dioničari HT-a bili spremni postat dioničari ATPL. To mi je karakterno totalno nespojivo. A o rizicima da i ne govorim. Cijena dionice HT-a je već godinama između 140 i 190 kn. Nit zarade, nit rizika. Uspoređivati dioničare HT-a s dioničarima ATPL je deplasirano.

Slažem se da je naročito zbog Agrokora izgubljeno povjerenje u ZSE. Sada i DLKV. Bilo je toga još. Krive su institucije koje ne rade svoj posao. Ništa se nije napravilo u smjeru razvoja ZSE. Nema zaštite malih ulagača. I zato i jesmo tu gdje jesmo, al ja nažalost ne vidim da će se išta tu i promijeniti u pozitivnom smislu. Zato me i nelikvidnost, rekao bih, s pravom, najviše i zabrinjava.

Evo ja sam dionicar i Ht-a i atpl, inace u portfelju imam i blue chipova i " smeca " .

povijest me naucila da sam puno vise zaradio na dionicama tipa atpl nego na ht

al dobro je imat i jedno i drugo .

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • July 1, 2021 at 3:01 PM
    • #6,228

Vozarine su trenutno toliko velike da većina nas nije svjesna koliko će brodari uskoro brutalno zarađivati, samo treba proći određeni vremenski pomak( 1 mjesec-12 mjeseci) da se iste u potpunosti implementiraju.

Dakle, samo strpljivo, ove cijene se smiješne u odnosu na buduću zaradu.

Ali treba vremena, polako...

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 1, 2021 at 3:21 PM
    • #6,229
    Quote from tizian1

Vozarine su trenutno toliko velike da većina nas nije svjesna koliko će brodari uskoro brutalno zarađivati, samo treba proći određeni vremenski pomak( 1 mjesec-12 mjeseci) da se iste u potpunosti implementiraju.

Dakle, samo strpljivo, ove cijene se smiješne u odnosu na buduću zaradu.

Ali treba vremena, polako...

Evo danas je BDI zveknuo za dodatnih 1,33 % na 3.338 boda. Pada već drugi dan zaredom. Prvenstveno zahvaljujući padu BCI-a. Ali su zato BDI i BSI dodatno malo porasli. Prvi za 2,8 %, a drugi za 0,01 %. A narasao je i BHSI na 1.549 boda. :)

E sad, hoće li ulagači gledati BDI ili ovo drugo troje?

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 1, 2021 at 3:32 PM
    • #6,230

Evo ih, krenuše i ovi

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…%2Cgnk/view/v1/

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 1, 2021 at 3:49 PM
    • #6,231

Buffet baš i ne vjeruje u brodare.

https://finance.yahoo.com/u/yahoo-financ…haway-portfolio

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 1, 2021 at 4:26 PM
    • #6,232

A tko je vjerovao u brodare zadnjih 10 godina?

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • July 1, 2021 at 4:39 PM
    • #6,233

Zato vjeruje dr burry aka big short😎

https://gcaptain.com/the-big-short-…-into-shipping/

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • July 1, 2021 at 10:42 PM
    • #6,234

uglavnom raspravljamo o priči gdje je velika večina, od tog vjerovatno relativno malog broja dioničara, ušla sa par tisuća kuna do eventualno 10-20 tisuća koja eventualno može biti zanimljiva i pokazati se perspektivnom nakon q2 ili kroz neko vrijeme i to je zanimljivo ali o tom, po tom.....to je više za rekreaciju i zabavu.....

vidim da se nakon koji tjedan okupila stara ekipa pa mene zanima mišljenje o trgovanju brodarima vani......naime, vozarine su jako lijepo narasle zadnjih cca 3 tjedna, ali nekako mi se čini da brodari vani pa tako i atpl ( čak mi izgleda da u tom odnosu prema onima vani u to vrijeme atpl bolje i stoji al to čemo pripisati našem tržištu) ne dijeli taj entuzijazam porastom cijene dionice?.......mišljenja o tome?........uz to glavni su indexi vani bili stabilni i rasli pa mi je to nekako još čudnije......

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 1, 2021 at 10:46 PM
    • #6,235
    Quote from hugh

uglavnom raspravljamo o priči gdje je velika večina, od tog vjerovatno relativno malog broja dioničara, ušla sa par tisuća kuna do eventualno 10-20 tisuća koja eventualno može biti zanimljiva i pokazati se perspektivnom nakon q2 ili kroz neko vrijeme i to je zanimljivo ali o tom, po tom.....to je više za rekreaciju i zabavu.....

vidim da se nakon koji tjedan okupila stara ekipa pa mene zanima mišljenje o trgovanju brodarima vani......naime, vozarine su jako lijepo narasle zadnjih cca 3 tjedna, ali nekako mi se čini da brodari vani pa tako i atpl ( čak mi izgleda da u tom odnosu prema onima vani u to vrijeme atpl bolje i stoji al to čemo pripisati našem tržištu) ne dijeli taj entuzijazam porastom cijene dionice?.......mišljenja o tome?........uz to glavni su indexi vani bili stabilni i rasli pa mi je to nekako još čudnije......

Pa ništa ne raste kontinuirano ni vječno. Bude po putu i dosta sidewaysa, pa i korekcija. Al to sto nešto nije nastavilo dalje intenzitetom od ranije ne znaci da je rast gotov. Dugoročni uptrend je netaknut na većini bulk brodara i dok se to ne promijeni sve sto se zbiva je u granicama očekivanog.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • July 1, 2021 at 11:15 PM
    • #6,236
    Quote from Flight
    Quote from hugh

Pa ništa ne raste kontinuirano ni vječno. Bude po putu i dosta sidewaysa, pa i korekcija. Al to sto nešto nije nastavilo dalje intenzitetom od ranije ne znaci da je rast gotov. Dugoročni uptrend je netaknut na većini bulk brodara i dok se to ne promijeni sve sto se zbiva je u granicama očekivanog.

Upravo tako. Bulkeri su volatilan sektor i zato uvijek treba gledati siri trend koji je trenutno izuzetno pozitivan. Svakodnevne promjene vozarina su samo buka na koje ne treba trositi paznju.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 2, 2021 at 9:17 AM
    • #6,237
    Quote from hugh

Zbog toga jer su brodari vani poceli rasti puno prije Atpl-a. Danasnje vozarine su vec uracunate u sadasnju cijenu.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 2, 2021 at 9:22 AM
    • #6,238
    Quote from Marielena
    Quote from hugh

Zbog toga jer su brodari vani poceli rasti puno prije Atpl-a. Danasnje vozarine su vec uracunate u sadasnju cijenu.

To si ti zaključila ili..... da je burza toliko efikasna cijena bi uvijek bila točka. Nažalost ili nasreću, tome nije tako.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • July 2, 2021 at 9:31 AM
    • #6,239
    Quote from Flight
    Quote from Marielena

To si ti zaključila ili..... da je burza toliko efikasna cijena bi uvijek bila točka. Nažalost ili nasreću, tome nije tako.

Mene zanima u koju cijenu? Ovu od jučer ili onu od prije par dana, jer u međuvremenu su neki pali i 10% X/

I ako je sve uračunato zašto St Joakim stavlja price target 17 za npr GOGL a cijena je 10,5? Luđak

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • July 2, 2021 at 9:45 AM
    • #6,240

Pa svatko tko ove viđenije na Wall Streetu prati malo intenzivnije i pogleda im krivulju kretanja cijene zadnjih pet dana, vidi da su doslovno svi u ozbiljnom padu.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 6, 2025 at 9:12 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bjane

June 6, 2025 at 9:12 PM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bjane June 6, 2025 at 9:12 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago