meni je super vidjeti kolege Molera i BidaAska kako kupuju skuplje nego su prodavali prekjučer. Mislim da će nakon par takvih expedicija i oni najtvrdokorniji uvjerit se da je sizifov posao .
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Baltic Dry Index Rises 2.87% to 3,267
Capesize +5.03% to $34,930
Panamax +1.16% to $30,686
Supramax 58k tons +1.55% to $30,299
Handysize +0.81% to $23,010 -
meni je super vidjeti kolege Molera i BidaAska kako kupuju skuplje nego su prodavali prekjučer. Mislim da će nakon par takvih expedicija i oni najtvrdokorniji uvjerit se da je sizifov posao .
ne znaš šta govoriš. pa ni nemoj.
-
ja sam pošteno platio nekoliko kuna više i drago mi je ako se to događa samo meni drugima će ostati više love da kupe od mene opet po 470-480
-
Vrh je bio 433, drugi dan se kupovalo i po 410. Imam jednak broj dionica a niži prosjek. Ne znam zašto se ljudi imaju potrebu miješati u tuđi posao bez ikakvog povoda. I izbace me takvi iz takta. Gledaj svoje, poštuj tuđe.
-
Svatko neka prodaje koliko i kad hoće, ionako je premalo da se utječe na cijenu, netko je jednom napisao, pa mu je tako jednostavno zabavno ....... poštujem ...
-
BDI danas porasli dodatnih 2,9 %, na 3.267, a ono dvoje krenuli danas u crveno
"Baltički suhi indeks u četvrtak je porastao za 2,9%, na 3.267, najviši od lipnja 2010. i produžujući dobitak za sedmo po redu zasjedanje, podržano izgledima snažne potražnje i unatoč kineskim naporima da ograniči rastuće cijene roba. Capesize, koja prati teret željezne rude i ugljena od 150.000 tona, porasla je za 5% na jednomjesečnu najvišu razinu od 4.212; i indeks panamax koji prati terete od oko 60 000 do 70 000 tona ugljena i željezne rude, napredovao je za 1,1% na 3,558, što je vrhunac od lipnja 2010. Među manjim brodovima supramax indeks porastao je za 41 bod na 2754"
-
Znači ti misliš da će dionica još narasti 8x i doseći 3500kn ako vozarine porastu 3-4 puta?
kolega
i sam sam sada vrlo skeptičan, ali ako se desi to što ste napisali..... zašto ne u roku 2 g.? ne vidim nikakav razlog protiv!
-
Onda je ekvivalent ovakvom razmisljanju. Imam samo brodare, nista drugo, samo njih. Držim 10 god. Sve pare viška samo u brodare. Čekam superciklus. Eto ga nakon 10 godina. Portfelj poraste 10x. Eto od miliona napravim 10 miliona. Samo čekam. Sve se može i nemora dogoditi.
Industrija počiva na supply/demand ravnotezi. Sada uživamo u trenucima te poremečenosti i tržište je strong i firm. Od 10 analitičara jedan kaže da je ovo superciklus, samo je "strong i firm".
Da vozarine odu nevjerovatno gore počet će se graditi novi brodovi i napraviti ravnotežu. Znači okolnost nam idu na ruku (trenutno), vjerovatno još godinu možda dvije. Onda također dolazimo i do ugljena koji će biti u decreasu. Kina može u kratkom roku napraviti 100 rudnika željeza ali ih jebe smanjenje koje su obećali. Ako cijene odu nebu pod oblake, bože moj otvorit će te rudnike. Isto kako koriste prljavu tehnologiju da se ljudi mogu grijati. Isto tako su i Njemci sada počeli kuriti ugljen jer je plin postao preskup. Godinu dana prije plin je bio povjesno jeftin. Sve se uravnotežuje jer je iza toga lova i bussiness.
Ja sam unutra, niko sretniji od mene da imam takve brige ali ono, teško.
No kak je u svijetu sve moguće, ako se to ostvari mnogi će od nas mirovine ovdje zaraditi. Ali muzika može vrlo brzo stat. Jebiga, ovisimo o Kinezima.
-
Tek nakon izvješća za Q2 i kad se vidi prosjek za 6 mjesec mnogi će shvatiti koliki je potencijal zarade ostanu li vozarine na ovim razinama a da ne pričamo što će biti ako porastu na razine o kojima se priča....zato strpljivo....jako je tu malo prostora za trejd....na vrhu se protrguje obično tek stotinjak komada....a za deset ili petnaest kuna razlike ne isplati se riskirati pa poslje skuplje ulaziti.
-
-
Znači ti misliš da će dionica još narasti 8x i doseći 3500kn ako vozarine porastu 3-4 puta?
Mislim da je bitnije da vozarine ostanu ovakve duze razdoblje. A sada sve sugeriraa na taj scenarij
-
Ja sam ovdje laik ali i nakon ove korekcije futuresa odmah bi potpisao cijene od preko 33 000 usd za supre za cijeli Q3 i panamaxe na preko 30 000 usd i handye preko 24 000 usd....baš me zanima BDI danas.
-
To se samo kod nas žele igrati USA-e, kod njih cijena raste i pada po 10% u šusu, samo oni su lijepo na ATH a mi još uvijek 50% ispod 2007.g., a na puno dionica i 90% ispod tih razina.
-
Hvalili ste Kešimira kad vam je ulazio a vid ga sad što iskače bez padobrana.
-
Hvalili ste Kešimira kad vam je ulazio a vid ga sad što iskače bez padobrana.
Pa svejedno je zaradio...
Al stvarno su pretjerali sa tom rasprodajom
-
Nemoguće da bi sad već ovdje izlazio, do prije koji dan je rušio hrpu drugih dionica da bi ušao tu, tako da ne vjerujem da je to on prodavao.
-
Nemoguće da bi sad već ovdje izlazio, pa do prije koji dan je rušio hrpu drugih dionica da bi ušao tu, tako da ne vjerujem da on prodaje.
Po knjizi dioničara koju ja imam, ja ne vidim da je još ulazio.
-
A ja krenuo u jutro sa lijepim prosjekom ulaza od 205 a sad me već nagrdili na 225
-
Nemoguće da bi sad već ovdje izlazio, pa do prije koji dan je rušio hrpu drugih dionica da bi ušao tu, tako da ne vjerujem da on prodaje.
Po knjizi dioničara koju ja imam, ja ne vidim da je još ulazio.
A tako su divanili upućeni kada je miniro OPTE.
-
BSI 10 T/C routes 58328 30819 +520
BHSI 7 T/C routes 38200 25170 +194
To je tako kad ljudi kupuju i prodaju bez obzira na realne pomake ....supre + 520 usd....handy + 194 usd...mislim da su to najviše cijene od početka godine.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun