malo nas hebe bremerskrin jutros pa se praćka nećka. a i u Oslu se kilave.. inače bi potukli do 440 sve na otvaranju.
Preokret na suprama Jul21 35125
malo nas hebe bremerskrin jutros pa se praćka nećka. a i u Oslu se kilave.. inače bi potukli do 440 sve na otvaranju.
Preokret na suprama Jul21 35125
a jbg, sada je kasno, mene si nagovorio
Pa kaj je medo Brundo već u šumi!?
jok, ovo se tek mali leteći medvjedići zaigrali
Ja mislim da će uskoro i najveći grizliji zagrist ovu saću meda...
A dok čekamo grizlije, nek se ovi mali medeki igraju...
tako se i meni čini, da se ovi mali razigrali pa jedni druge hrane
tako se i meni čini, da se ovi mali razigrali pa jedni druge hrane
Jedni igraju na kontinuirani rast, drugi na oscilacije cijene, treći na jedno i drugo. Ovi zadnji su medeko-grizliji? Iako sam dosad bio uvjeren da cijenu guraju bikovi, a ne grizliji. Ali promijenilo se. Valjda.
Zasto toliko ispod futuresa?
Bikovi i guraju cijenu. Čekamo da i najveći grizliji poprime obilježja bikova. A i to će uskoro. Kad i najpesimističniji shvate da bi bilo dobro biti u brodarima...
Bikovi i guraju cijenu. Čekamo da i najveći grizliji poprime obilježja bikova. A i to će uskoro. Kad i najpesimističniji shvate da bi bilo dobro biti u brodarima...
Ovi koji inače prate brodare, to znaju. Ovi drugi se drže toga da je firma u velikim dugovima otprije i da ove vrsne brodarine, koliko god potrajale, to neće promijeniti tako skoro, a naročito ne preko noći.
Dogadja se fundamentalni pomak, teska tektonika, a najvecem broju trejdera koji su navikli na sitne stagnatorne oscilacije ko magare na batine je to potpuno neshvatljivo.
Ovo je već netko stavio na forum,bilo je više brodova a nosivost skora kao i danas.
Ja sam s tom informacijom upoznat, ali neke kolege nisu, zato sam i postavio to pitanje jer vidim da se podcjenjuje potencijal rasta ATPL zbog tobože manjeg broja brodova. Tonaža gotovo ista kao i 2007. godine, upravljanje troškovima bolje, tako da ako vozarine dosegnu vrijednosti vozarina iz 2007.- 2008., uvjerit će se nevjerne Tome da mašta može svašta.
Ja sam vec nesto pisao o tome nadjite post ugl tonaza je skoro ista od 2000g osim dijela nakon 2008 kada su novi brodovi dolazili ali to se brzo iskorigiralo na standardno kretanje tonaze
BCI 5TC
34930 +1672
#capesize $34930: June 31000 +150 July 42750 -900 Aug 42300 unch Sept 41300 -300 Q3 42000 -500 Q4 36000 -200
C3 29.645 $/ton 0.67
C5 12.577 $/ton 0.182
Evo nalo usporedne povijesne statistike za indexe i vozarine, period od 16 - 28.07.2019 godine i cijena dionice ATPL u istom periodu.
Evo nalo usporedne povijesne statistike za indexe i vozarine, period od 16 - 28.07.2019 godine i cijena dionice ATPL u istom periodu.
Prava divota......znači cijena dionice bila je gotovo identična današnjoj u tom periodu ali uz jednu "malu" razliku trenutno.....danas je index za panamaxe 75% veći nego tada a za supre impresivnih 170% veči nego tada........
nekak mi se čini da po pitanju cijene dionice imamo još puno, puno žganaca za papati kako bi porasli i nebi bili tako kržljavi.....
koliki je bio BDI kad je IB kupovao i napucao je do 650?
koliki je bio BDI kad je IB kupovao i napucao je do 650?
Pisao je Jasko o tome nedavno kad sam ga pitao na ovoj temi pa potražite......
ali uglavnom nije bio ni sjena današnjem.......u 6 mj te 2019 bdi ie bio cca 1000 bodova pa u 8 mj došao do 2200 pa pao i tek je krajem godine došao do cca 2500 i to je bila njegova najviša razine te 2019....
ali i tu postoji jedna velika kvaka.....tada su capovi predvodili rast i bili puno veči od supri i panamaxa dok ove godine to nije tako.....
Prava divota......znači cijena dionice bila je gotovo identična današnjoj u tom periodu ali uz jednu "malu" razliku trenutno.....danas je index za panamaxe 75% veći nego tada a za supre impresivnih 170% veči nego tada........
nekak mi se čini da po pitanju cijene dionice imamo još puno, puno žganaca za papati kako bi porasli i nebi bili tako kržljavi.....
Evo još jedan period 15 -29.10.2019.
sad me već brine zarada sa ulaza oko 177.... :-)))....nedam mariću 10 % + 15 prirez ....nek se ....be....
sad me već brine zarada sa ulaza oko 177.... :-)))....nedam mariću 10 % + 15 prirez ....nek se ....be....
Kaj nisi ti rekel da si prodal tam oko 400 kn? Sjećam se da si nešto tako pisal...
Inače, trend je rastući i vani i kod nas...a trend je frend..
BCI 5 T/C routes 180000 34930 1672
BPI 5 T/C routes 82500 32022 351
BSI 10 T/C routes 58328 30299 461
BHSI 7 T/C routes 38200 24976 186
BDI Index 3267 11-years high
Kaj nisi ti rekel da si prodal tam oko 400 kn? Sjećam se da si nešto tako pisal...
Inače, trend je rastući i vani i kod nas...a trend je frend..
ma samo malo na oko 386 al onda okinula pa mi bilo žal i ušel na 354...al nije prosjek jako diglo ..jer je glavnina između 150 160 još iz svibnja i listopada 2020
al s obzirom da je volatilno ...teško je predvidit di bu kad istekne 2 godine ...žal mi hranit one niš koristi uhljebe ..hebo ih . ....