1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • May 14, 2021 at 11:59 AM
    • #5,261
    Quote from mitkko
    Quote from havi

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…d5d32415908.pdf

Poziv za glavnu skupstinu .

Moramo apelirati na upravu da ubuduće skupštine održavaju petkom, tako da i mi kontinentalci možemo doći na skupštinu i odmah si napraviti produženi vikend na moru - malo pića, mora i dobre hrane, a mogli bi poslije organizirati i "skupštinu u sjeni" nas dioničara sa foruma, svojevrstan "after party" :)

Znaci, na palubi ste😉😉😉.

Drago mi je i zbog sebe i Vas...👍👍👍

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • May 14, 2021 at 12:02 PM
    • #5,262
    Quote from forumas

Pa do kud bi trebale rasti vozarine, na ovim razinama brodari imaju dobiti da ne znaju sad kud će s njom.

Tako da je besmisleno očekivati rast vozarina, sad samo cijene dionica brodara moraju odraziti te razine vozarina.

Mislim da veliki igrači sad skupljaju od malih koji su se preplašili nakon što je zaustavljen svakodnevni rast, a onda kad se to počisti krenuti će opet značajan rast kojeg će opet potaknuti ribice koje su sad izašle.

Vozarine ce probiti vrhove iz 2008. S lakocom, i to barem dvostruko. Zapamtite sto kazem. To je neumoljiva matematika. Ali se bazira na forecastima koji trenutno nisu u optjecaju, samo su moji, ali ne sumnjam da su kvalitetniji od sluzbenih. Sluzbeni su prekonzervativni i ne uzimaju u obzir utjecaj EEXI, a to ce biti apsolutni game changer. Veci od svih utjecaja zajedno.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 14, 2021 at 12:05 PM
    • #5,263
    Quote from Parica
    Quote from mitkko

Moramo apelirati na upravu da ubuduće skupštine održavaju petkom, tako da i mi kontinentalci možemo doći na skupštinu i odmah si napraviti produženi vikend na moru - malo pića, mora i dobre hrane, a mogli bi poslije organizirati i "skupštinu u sjeni" nas dioničara sa foruma, svojevrstan "after party" :)

Znaci, na palubi ste😉😉😉.

Na palubi sam ja već dugo, nekada samo jednom nogom, nekada sa obje :) Onda kada sam rekao da sam prodao, prodao sam praktično sve, ostavio sam si 200-ak komada.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 14, 2021 at 12:10 PM
    • #5,264

Dobro dosao natrag mitkko :)

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 14, 2021 at 12:33 PM
    • #5,265
    Quote from 5. Element
    Quote from forumas

Pa do kud bi trebale rasti vozarine, na ovim razinama brodari imaju dobiti da ne znaju sad kud će s njom.

Tako da je besmisleno očekivati rast vozarina, sad samo cijene dionica brodara moraju odraziti te razine vozarina.

Mislim da veliki igrači sad skupljaju od malih koji su se preplašili nakon što je zaustavljen svakodnevni rast, a onda kad se to počisti krenuti će opet značajan rast kojeg će opet potaknuti ribice koje su sad izašle.

Vozarine ce probiti vrhove iz 2008. S lakocom, i to barem dvostruko. Zapamtite sto kazem. To je neumoljiva matematika. Ali se bazira na forecastima koji trenutno nisu u optjecaju, samo su moji, ali ne sumnjam da su kvalitetniji od sluzbenih. Sluzbeni su prekonzervativni i ne uzimaju u obzir utjecaj EEXI, a to ce biti apsolutni game changer. Veci od svih utjecaja zajedno.

Sa time da zbog inflacije nece novi brodovi tako brzo dolaziti na trziste i biti ce potraznja i dalje veca od ponude.

Najbolji sektor trenutno za skloniti se od inflacije.

P.S. Mislim da je i dalje wyckhoff akumulacija na djelu, moguc i kratkotrajni zaron dolje.

• JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • May 14, 2021 at 12:40 PM
    • #5,266
    Quote from Marielena

Sa time da zbog inflacije nece novi brodovi tako brzo dolaziti na trziste i biti ce potraznja i dalje veca od ponude.

Najbolji sektor trenutno za skloniti se od inflacije.

P.S. Mislim da je i dalje wyckhoff akumulacija na djelu, moguc i kratkotrajni zaron dolje.

Nadam se i ja zaronu još malo. Opet sam bacio udicu, pa možda bude sreće i nešto se ulovi.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • May 14, 2021 at 12:44 PM
    • #5,267
    Quote from 5. Element
    Quote from forumas

Prilično hrabra tvrdnja...molim da dodatno pojasnite nama laicima.. čisto iz akademskih razloga...

Ja sam razmišljao o infrastrukturnim ulaganjima u Kini zbog zimskih olimpijskih igara iduće godine,

pa da je zato rastao BDI, kao tamo davne 2008 isto zbog ljetnih olimpijskih igara u Kini...

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • May 14, 2021 at 12:45 PM
    • #5,268

Interesantno je da se danas prodaje ispod 350, ajde do jučer je padalo i vani, ali i jučer i danas vani je sve zeleno.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 14, 2021 at 2:58 PM
    • #5,269
    Quote from mitkko
    Quote from Parica

Znaci, na palubi ste😉😉😉.

Na palubi sam ja već dugo, nekada samo jednom nogom, nekada sa obje :) Onda kada sam rekao da sam prodao, prodao sam praktično sve, ostavio sam si 200-ak komada.

Vidim da mi BabaLuji ne vjeruje pa ću vam staviti screenshot sa skdd-a. Nije da sam dužan nekome nešto dokazivati, ali eto, puno sam pisao u zadnje vrijeme na ovoj temi, nisam pisao kako su neki očekivali pa sam ispao druker. Kažem, pokušavam realno sagledavati stvari, pa kako bilo. Također, na forumu pišem ono što mislim, pišem sa čime trgujem, nemam šta ni zašto lagati niti uljapšavati. Svi smo ovdje anonimni, šta imam od toga što će netko misliti o mome avataru?

Evo kolega, samo za tebe, pogledaj kada je bila zadnja promjena na toj poziciji - 26.02.2020. Tih 200-ak komada sam tada odregistrirao od brokera kada sam se prebacivao na drugi račun, kombinirao margine i svašta nešto - ludo korona vrijeme. Nisam ih nikada ponovo registrirao kod brokera, jednostavno sam tada zaboravio, a sada ih ne mislim još neko vrijeme prodavati pa se nisam potrudio ponovo registrirati, na slobodnoj su poziciji. Prodavao sam ovaj dio koji imam registriran kod brokera, i o tome sam pisao. Nisam još kupovao ovih dana, ali planiram, čekam da se još malo iskorigira, sve kako sam neki dan pisao na forumu.

Tu vidiš i moje ostale trenutne pozicije. Na temi TA pišem da je je dobar setup na ADRS2 i DLKV, VLEN sam ranije kupovao i još ću kupiti jer je dobar setup, JDPL sam pisao da imam. Eto, sve transparentno. Pišem o onome što pratim i sa čime trgujem - rekli bi "skin in the game".

Btw., imam nešto komada bivšeg HDEL, još tamo od 2007-2008 :), sada to vidim, i na to sam zaboravio. 2018. godine sam te dionice pokušao registrirati kod brokera i prodati, ali sam vidio da nema s njima trgovanja. Šta da sa time radim? OTC? Njuškalo? Jel ta firma uopće još postoji?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • May 14, 2021 at 2:59 PM
    • #5,270
    Quote from BudFox
    Quote from 5. Element

Prilično hrabra tvrdnja...molim da dodatno pojasnite nama laicima.. čisto iz akademskih razloga...

Ja sam razmišljao o infrastrukturnim ulaganjima u Kini zbog zimskih olimpijskih igara iduće godine,

pa da je zato rastao BDI, kao tamo davne 2008 isto zbog ljetnih olimpijskih igara u Kini...

Sve je u omjeru demand vs. supply.

Trenutno prvo raste brze od drugog.

I zato imamo rast vozarina. Ali...

Taj omjer se promijenio za svega par %.

S uvodjenjem EEXI regulative preko 70% svjetske flote ce morati usporiti da bi usli u dozvoljeno s CO2 po tona milji. Ako je samo 1 cvor to je 7% flote manje efektivno. Ako je 1.5 cvor onda je utilizacija 100% odjednom. Ako je 2 cvora brodova NEMA.

SINGULARITET. Kejpovi mozda i milion na dan. Mozda pola miliona.

Zapamtite ovo. Jer desit ce se. Samo je pitanje da li 2023 ili malo kasnije.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • May 14, 2021 at 3:39 PM
    • #5,271

Interesa za dionicom na razini 320-330 itekako ima. Vrlo zanimljivo će biti kad se vozarine okrenu u plus.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 14, 2021 at 3:42 PM
    • #5,272

Interesantno ce tek biti kada fondovi i plasljivi i neodlucni sve prodaju na ovim razinama.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • May 14, 2021 at 3:49 PM
    • #5,273
    Quote from Marielena

Interesantno ce tek biti kada fondovi i plasljivi i neodlucni sve prodaju na ovim razinama.

meni iskreno ovo djeluje kao akumulacija kakvu smo vidjeli na razinama 175-190.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 14, 2021 at 3:53 PM
    • #5,274
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Marielena

meni iskreno ovo djeluje kao akumulacija kakvu smo vidjeli na razinama 175-190.

Potpisujem.

Vec sam napisala klasicna wyckhoff akumulacija. Sada mozda 2 tjedna dosadjivanja(mozda i jedan zaron), a onda vec vidjeni scenarij.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 14, 2021 at 4:27 PM
    • #5,275

.

Quote from NaBiduAsku

Interesa za dionicom na razini 320-330 itekako ima. Vrlo zanimljivo će biti kad se vozarine okrenu u plus.

Quote from Marielena

potpisujem,a kada bi samo i ja znao tako kratko,tako.... :thumbup:

:/ evo pukušat ću pa šta bude....

svakim danom zadržavanja ovih10god neviđenih razina za pmax i smax na 25k avg vozarine za 2Q dobivaju više na težini i.....

tik-tak....

:saint:

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 14, 2021 at 4:32 PM
    • #5,276
    Quote from gigic23
    Quote from maratonac

Mislim da je peak ATPL bio 15.10.2007. To se ne vidi u ovom prilogu... 🙂

E Tebi se baš ništa ne moze sakriti, ali OK.

Evo i bonus, povijesno najsličnije gdje smo danas

Meni je paznju privukla kolicina protrgovanih na razlicitim cijenama.

• 2002 godine na razinama 30-100 kn protrgovalo bi se od par desetaka do stotinu komada.
    • 2007 godine na razinama od oko 3.000 kn trgovalo se u tisucama komada. Al trebalo je vjerovati 5 godina. :))

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 14, 2021 at 4:44 PM
    • #5,277
    Quote from Kvark
    Quote from gigic23

E Tebi se baš ništa ne moze sakriti, ali OK.

Evo i bonus, povijesno najsličnije gdje smo danas

• 2002 godine na razinama 30-100 kn protrgovalo bi se od par desetaka do stotinu komada.
    • 2007 godine na razinama od oko 3.000 kn trgovalo se u tisucama komada. Al trebalo je vjerovati 5 godina. :))

Bila su to neka druga vremena.... pogotovo 2007. godine. Bilo je ostalo još jako “puno vjernika” kad je cijela stvar pukla i moglo se prodati, ali doslovno desetine, pa i stotine milijuna kuna.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • May 14, 2021 at 5:02 PM
    • #5,278
    Quote from Flight
    Quote from Kvark

Bila su to neka druga vremena.... pogotovo 2007. godine. Bilo je ostalo još jako “puno vjernika” kad je cijela stvar pukla i moglo se prodati, ali doslovno desetine, pa i stotine milijuna kuna.

Da, bila su to neka druga vremena, a tako je bilo na većini dionica, od kojih više od pola ni

nema više na ZSE, te su ili delistirane ili propale, a masa ljudi zajedno s njima. Bilo je to

vrijeme IPO-a Plive, INA-e i HT-a, kada je glavna tema po kafićima bila dionice. BDW neki

vjernici još i danas vraćaju kredite koje su digli 2007. i kupili ATPL i slične brzorastuće i/ili

brzopadajuće dionice.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • May 14, 2021 at 5:45 PM
    • #5,279

Radi objektivizacije volatilnosti sektora, kao i usporedbe u privitku najbolji i najlošiji period indexa.

Nadam se da su svi koji trguju dionicana dry bulkera svjesni rizika i posljedica koje iz toga mogu proizaći.

Da li i kako kompanije mogu i trebaju upravljati rizicima i kako to rade načelno se može jednostavno interpretirati brojem provedenih dokapitalizacuja i postignutim cijenama, te jesu li preživjele povijesne krize.

:) :thumbup: <3 :saint:

Files

Screenshot_20210514-173508_Excel.jpg 113.24 kB – 0 Downloads Screenshot_20210514-173043_Excel.jpg 172.43 kB – 0 Downloads
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 14, 2021 at 7:32 PM
    • #5,280

Evo jedan zanimljiv graf - volume profile. Graf je iz moje kućne radinosti jer nažalost ovaj indikator nismo u mogućnosti prikazati na platformama na kojima svi ovdje crtamo. Graf pokazuje na kojim cjenovnim razinama su bile koncentracije volumena - na kojim razinama je najveći broj dionica promijenio vlasnika. Te zone su prirodne zone podrške/otpora gledano tehnički/psihološki i cijena ima tendenciju da se zadržava u tim zonama.

Graf je zgodan i za one koji se ne bave sa TA pa ga zato stavljam ovdje - gledajte na to kao na statistiku. Ovaj volume profile vrijedi za period vremena koji je na grafu.

Velike su koncentracije volumena u zoni između 285 (pogledajte samo ovu blok transakciju od 53.000 kom) i 385 kn (nekoliko dana sa volumenom preko 10.000 kom).

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. LKPC (Luka Ploče d.d.) 173

• Like 1
      • Neo
      • February 27, 2020 at 11:04 PM
      • Dionice
      • Neo
      • June 3, 2025 at 1:53 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      82k
      173
    3. umalo

June 3, 2025 at 1:53 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 12:32 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 3, 2025 at 12:32 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 69

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 11:18 AM
    2. Odgovora
      69
      Pregleda
      31k
      69
    3. marinac

June 3, 2025 at 11:18 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 9:51 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      920k
      2.1k
    3. Barikb

June 3, 2025 at 9:51 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 3, 2025 at 12:32 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago