1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • May 7, 2021 at 8:06 AM
    • #4,661

O čemu se tu priča, pa ovaj je kupio samo 150 kom, znate li vi koliko je to beznačajno i simbolično, odnosno samo predstava za javnost??!

A gdje su tek drugi iz same firme, ima ih tko zna koliki broj i nitko još nije dao ijednu obavijest o kupnji, ni ispod 200, ni iznad 300, znači da jako vjeruju u podcijenjenost i daljnji rast.

Pa inače bi se krcali sa tisućama komada kad bi imali velika očekivanja, mora da nešto ipak smrdi, jer oni znaju najbolje stanje.

A ne ovaj kupio "ogromnih" 150 kom!

Kad je jučer srušena ispod 310 više se nitko nije usudio unutra (uključujući znači i one koji svaki dan tu pišu), inače bi na 300 bili deseci tisuća komada na bidu, a ne niti komad.

Tu se vidilo da se zapravo samo navlači druge da sad kupuju i dižu im cijenu za iskrcaj.

Priče ne znače ništa, gledalica priča tisuću jezika.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 7, 2021 at 8:39 AM
    • #4,662

Nego forumas... zasto ekipa blize vatri iz uprave nisu prodali veliku i znacajnu kolicinu kad je dionica bila preko 2k, 3k,... imali su sve info iz prve ruke i pregled u daljinu sta se sprema, da si ustede pad vrijednosti od cca 90% od 2007. 🤔

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • May 7, 2021 at 8:50 AM
    • #4,663
    Quote from forumas

O čemu se tu priča, pa ovaj je kupio samo 150 kom, znate li vi koliko je to beznačajno i simbolično, odnosno samo predstava za javnost??!

A gdje su tek drugi iz same firme, ima ih tko zna koliki broj i nitko još nije dao ijednu obavijest o kupnji, ni ispod 200, ni iznad 300, znači da jako vjeruju u podcijenjenost i daljnji rast.

Pa inače bi se krcali sa tisućama komada kad bi imali velika očekivanja, mora da nešto ipak smrdi, jer oni znaju najbolje stanje.

Kad je jučer srušena ispod 310 više se nitko nije usudio unutra (uključujući znači i one koji svaki dan tu pišu), inače bi na 300 bili deseci tisuća komada na bidu, a ne niti komad.

Tu se vidilo da se zapravo samo navlači druge da sad kupuju i dižu im cijenu za iskrcaj.

Display More

Kolega,

Znate kako kažu, šlag/I.B. ide na kraju...

Sigurno će doći i korekcija samo je pitanje s koje cijene...

Izdržite...

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • May 7, 2021 at 8:59 AM
    • #4,664
    Quote from forumas

Display More

Oprosti ali što te hrani privlačenje pažnje.

Pišeš totalne bedastoće, kolektiv ti daje negativne thumbove a priča ti je prešuplja.

Ako želiš neku konstruktivnu kritiku napisati pa daj, apsolutno.

Ali non stop pilat po ovome je teški SPAM. Što znači da je jučer srušena na 310??? O čemu ti.

Navijanje i anti navijanje su prisutni, normalni ali preko mjere umaraju. Ti si u ladici: kako izgleda prosječni forumaš koji nije na vrijeme ušao. A nisi jedini.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • May 7, 2021 at 9:12 AM
    • #4,665

Nevjerovatno koja kolicina hrvatskog jala se ovdje prosipa. Neka, neka, pozderite se od muke.

Danas vozarine FFA opet u plusu.

Mi idemo dalje zaradjivati.

A vi svirajte i pevajte borbene.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • May 7, 2021 at 9:15 AM
    • #4,666

Ma ja vam samo pišem na svakoj temi kao suprotnost onima koji drukaju bilo samo na pad bilo na rast, kao protuteža, jer mi jako smetaju licemjerna navlačenja bilo kamo.

Ljudi navlače, a onda kad kupe ili prodaju nestanu bez traga, a ljudi koji su ih slušali ostanu kratkih rukava.

Dakle, na 10 takvih postova je jedan moj da se vidi da nije baš sve tako kako oni prikazuju.

Ovdje kažu mora rasti jer je ovaj iz tvrtke kupio 150 kom, pa znate li vi što je 150 komada, koliko je to simbolično?

Da je baš želio kupovati radi zarade, kupovao bi tisućice kad bi očekivao ogroman rast.

Samo zato pišem, da smirim senzacionalizam.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • May 7, 2021 at 9:18 AM
    • #4,667

forumas, dobro Vam ljudi vele.

Mozete stavit koji je Vas portfelj?

Na kojim dionicama mislite zaradit?

Nije mi atpl jedina u portfelju, pa mozda nesto kupim i od vasih dionica.

Ako recimo i ne valja atpl, jeste barem iskoristili ovaj rast pa barem zatrejdali

neku ozbiljniju kolicinu i zaradili nesto ?

bilo bi steta uz Vase znanje da to niste iskoristili

lp

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 7, 2021 at 9:19 AM
    • #4,668
    Quote from forumas

Ma ja vam samo pišem na svakoj temi kao suprotnost onima koji drukaju bilo samo na pad bilo na rast, kao protuteža, jer mi jako smetaju licemjerna navlačenja bilo kamo.

Ljudi navlače, a onda kad kupe ili prodaju nestanu bez traga, a ljudi koji su ih slušali ostanu kratkih rukava.

Dakle, na 10 takvih postova je jedan moj da se vidi da nije baš sve tako kako oni prikazuju.

Ovdje kažu mora rasti jer je ovaj iz tvrtke kupio 150 kom, pa znate li vi što je 150 komada, koliko je to simbolično?

Da je baš želio kupovati radi zarade, kupovao bi tisućice kad bi očekivao ogroman rast.

Samo zato pišem, da smirim senzacionalizam.

Display More

sve jasno.

na temama na kojima drukaš, tamo treba prodavati, a na onima na kojima crniš, tamo treba kupovati.

to se poklapa i sa mojim CnB podatcima :)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • May 7, 2021 at 9:26 AM
    • #4,669

Ma ne drukam, uvijek pišem samo suprotno od većine, ali samo iznoseći činjenice, drukaju oni koji svaki dan pišu ide to ovamo, ili onamo, a bez ikakvog temelja za to.

To je ono što mi smeta na svakom forumu, jer neki zbog takvih uvijek ostanu kratkih rukava, a oni omaste brk.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 7, 2021 at 9:33 AM
    • #4,670
    Quote from forumas

Ma ne drukam, uvijek pišem samo suprotno od većine, ali samo iznoseći činjenice, drukaju oni koji svaki dan pišu ide to ovamo, ili onamo, a bez ikakvog temelja za to.

To je ono što mi smeta na svakom forumu, jer neki zbog takvih uvijek ostanu kratkih rukava, a oni omaste brk.

je, dragi, samo šta ono šta je za ovu dionicu dobro (rast cijena sirovina, porezi na ugljik, rast cijena nafte i dolara, itd.), za neku drugu dionicu, di udaraš u "tamburu" je loše.

brini ti radije kakav će tamo bit Q2 nego ovdi ;)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • May 7, 2021 at 9:34 AM
    • #4,671

Do 400 je na prodaji 1000 dionica...

• JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • May 7, 2021 at 9:38 AM
    • #4,672

Ja sam svoje prodao jučer i zaradio jako lijepo. Nemam namjeru tu sad plakati da se cijena opet spusti.

Nadam se da će svi zaraditi na ovome i smatram da ovo ide još bar do 400, samo sam ja imao jako veliku količinu i nisam bio spreman tolko riskirati.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • May 7, 2021 at 9:44 AM
    • #4,673
    Quote from JoSko111

Ja sam svoje prodao jučer i zaradio jako lijepo. Nemam namjeru tu sad plakati da se cijena opet spusti.

Nadam se da će svi zaraditi na ovome i smatram da ovo ide još bar do 400, samo sam ja imao jako veliku količinu i nisam bio spreman tolko riskirati.

I ja sam skratio jeb.acki jucer...80%...razlog isti...vec danas kukam i kupujem skuplje🙈🙈🙈...i ne zalim se

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 7, 2021 at 9:59 AM
    • #4,674

Ista stvar kao 2007. samo kontra..... prodala ekipa pa kupi kad je palo dosta, ono 10-20% pa uđe sa namjerom da je dovoljno palo pa će rasti, pa im još pande. I tako N puta... a bolje bi prošli da su gledali u daljinu malo i kad su prodali da nisu kupovali duže vrijeme. Tada se gledalo godinu, dvije... a ono se rasteglo na 12-13 . godina !!!!

Sad je slična stvar samo kontra, ali je super šta trejderima izbija zaradu, jer su mislili pokupit vrhnje kad opet padne, a ono odletli opet gore, kao prije kad je padalo. I sad ti budi pametan, treba pogodit dali će danas pasti ili za tjedan, mjesec, godinu ..... Ako gledaš u daljinu i TC vozarine, neznam šta nije jasno :)

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • May 7, 2021 at 10:03 AM
    • #4,675

Netko je napisao da se sad prosjecno vozi po 17500. Znate sto to znaci? Naravno, ako je istina. To cemo vidjeti tek na FI.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • May 7, 2021 at 10:09 AM
    • #4,676
    Quote from 5. Element

Netko je napisao da se sad prosjecno vozi po 17500. Znate sto to znaci? Naravno, ako je istina. To cemo vidjeti tek na FI.

Pa evo računajte svaki novi ugovor koji ATPL potpiše za 4x Supre je minimalno 24 000 usd za 2x handya 19 000 usd -recimo da su im 5 panamaxa i 1 supra na dugoročnim po 12 000 usd ...to ispada 17166 usd dan..prosjek....s tim da se i za supre i handy povećva potražnja jer je dosta velika razlika u cijeni za capove.

The higher exports should lend support to the panamax segment, which has been climbing. Smaller bulkers could also benefit from the trade https://lloydslist.maritimeintelligence.informa.com/LL1136634/Aust…rts-riding-high

Neutrino (58,612 2012) open Bataan mid May was fixed for a coal run via east Kalimantan to CJK at $26,500 plus $85,000 bonus

https://www.marinetraffic.com/…o:9640619/vessel:NEUTRINO

• Takujin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    25
    • May 7, 2021 at 10:33 AM
    • #4,677

ovaj što slaže nalog jedan na drugi stvara privid nekakve brane, i tako svaki dan, čim se primakne cijena ili ga sklanja ili ga smanji, sitno proda i sutra opet tako. kladim se da zapravo skuplja... ovdje i zaboravljamo da je sve manje dionica na prodaji jer je fond svoje prodao, tu i tamo cerp malo udijeli i to je to. Kupnja je jako agresivna i dolazi u valovima... kako se bude bližilo 2Q biti će sve agresivnija jer se zna da bi izvješće trebalo biti dobro a ne zna se koliko dobro. Bitno je da golica maštu, tjera dionicu gore i tjerat će i dalje. Uz povremene korekcijice.

• Jure
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    279
    • May 7, 2021 at 10:33 AM
    • #4,678

Trgovački putevi se produljuju. Kinesko-australski trgovački rat je sve dublji . Kina izlazi iz ekonomskog dijaloga (SED) s Australijom | Geopolitika News

• Manguc
    Student
    Reakcija primljeno
    101
    • May 7, 2021 at 10:36 AM
    • #4,679
    Quote from forumas

Quote from JoSko111

Pa nisi morao sve odjednom.

Mogao si i malo po malo svaki dan. Bio bi i bogatiji i pametniji!

Svaka škola se plaća. Nastoj da ne platiš previsoku cijenu. (F.B.D.)

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 7, 2021 at 10:52 AM
    • #4,680
    Quote from Parica
    Quote from JoSko111

I ja sam skratio jeb.acki jucer...80%...razlog isti...vec danas kukam i kupujem skuplje🙈🙈🙈...i ne zalim se

A lijepo sam vam rekao da se ne bojite zarade. Niste slušali, sad kupujete 10ak posto više. svaka škola se plaća, tako je uvijek bilo

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 9:50 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. Sheki

May 23, 2025 at 9:50 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

Sheki May 23, 2025 at 9:50 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,805 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago