spasilo čovjeku 1000 dionica, da nisu tempirali obavijest točno u 16.00 izgorio bi kao prskalica, sada samo treba čekati dividendu
Nisam vidio jel tih 1000 se pojavilo za zastrasivanje onako klasicno u 15:55 ili
spasilo čovjeku 1000 dionica, da nisu tempirali obavijest točno u 16.00 izgorio bi kao prskalica, sada samo treba čekati dividendu
Nisam vidio jel tih 1000 se pojavilo za zastrasivanje onako klasicno u 15:55 ili
Ne mogu vas više pratiti, a primio sam dividendu od ATPL-a prije 10-15 godina, ali onda je
dobit bila preko 800 mil.kn, a nisu imali toliko duga ili uopće nisu imali duga, ne sjećam se više.
Uglavnom bili su uz HT i INA-u najbolja kompanija u Hrvatskoj te godine i mislim da su imali 22-23
broda i odjednom su kupili 4 ili 5 brodova u šusu. Eto to je takva firma bila, a da ne kažem da su bili
glavni sponzor kluba Jug iz Dubrovnika, a sada nemaju za biber, a ne za dividendu.
Prošle godine su imali gubitak 60 milja kuna(bez revalorizacije imovine) , te je potrebno minimalno
60 milja kuna dobiti iz poslovanje ove godine samo da budu na nuli, akumulirani gubitak zadnjih
10 godina je preko pola MILIJARDE kuna, a prodali su svu imovinu koju su imali u međuvremenu.
Zaduženost je preko 800 milijuna kuna, te bi se trebali orjentirati da to prvo smanje, ali
meni se čini da je Upravi firme bitnije koja je cijena dionice na burzi od samog poslovanja
firme. Ajmo rezultate poslovanja CnB, pa ćemo onda pričati, a ostalo su samo kule u oblacima.
Prije dvije-tri godine je bio sličan dopis o dividendi, koji za ništa ne obvezuje, te je bio i ostao
samo mrtvo slovo na papiru. Eto ga:
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…3VJZMvQMw__.pdf
P.S. U slučaju da vozarine ostanu ovako visoke 2-3 godine, ako ponovno pokrenu i završe Batalu,
vrate dio dugova, tek onda treba početi razmišljati o dividendi, a ovako mi to zvuči neozbiljno.
P.P.S. Ovo će ispasti negativnodrukerski post, a kada kažem jašite na valovima i idemo u nebo, letjet će perje
i slično onda se svi slažu sa mnom, ali to je valjda tako
Mislim da su Batalu prodali, ali niti to ne znamo.
Display MoreNe mogu vas više pratiti, a primio sam dividendu od ATPL-a prije 10-15 godina, ali onda je
dobit bila preko 800 mil.kn, a nisu imali toliko duga ili uopće nisu imali duga, ne sjećam se više.
Uglavnom bili su uz HT i INA-u najbolja kompanija u Hrvatskoj te godine i mislim da su imali 22-23
broda i odjednom su kupili 4 ili 5 brodova u šusu. Eto to je takva firma bila, a da ne kažem da su bili
glavni sponzor kluba Jug iz Dubrovnika, a sada nemaju za biber, a ne za dividendu.
Prošle godine su imali gubitak 60 milja kuna(bez revalorizacije imovine) , te je potrebno minimalno
60 milja kuna dobiti iz poslovanje ove godine samo da budu na nuli, akumulirani gubitak zadnjih
10 godina je preko pola MILIJARDE kuna, a prodali su svu imovinu koju su imali u međuvremenu.
Zaduženost je preko 800 milijuna kuna, te bi se trebali orjentirati da to prvo smanje, ali
meni se čini da je Upravi firme bitnije koja je cijena dionice na burzi od samog poslovanja
firme. Ajmo rezultate poslovanja CnB, pa ćemo onda pričati, a ostalo su samo kule u oblacima.
Prije dvije-tri godine je bio sličan dopis o dividendi, koji za ništa ne obvezuje, te je bio i ostao
samo mrtvo slovo na papiru. Eto ga:
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…3VJZMvQMw__.pdf
P.S. U slučaju da vozarine ostanu ovako visoke 2-3 godine, ako ponovno pokrenu i završe Batalu,
vrate dio dugova, tek onda treba početi razmišljati o dividendi, a ovako mi to zvuči neozbiljno.
P.P.S. Ovo će ispasti negativnodrukerski post, a kada kažem jašite na valovima i idemo u nebo, letjet će perje
i slično onda se svi slažu sa mnom, ali to je valjda tako
Upravo suprotno ako se mene pita, realan post bez druka, ide i thumbs up. Kakva bloody dividenda sa 100 milja eura duga?! Ocito je jugo puhalo jace nego smo mislili
Isplata dividende ove godine nije realna opcija.
Čak je i meni deplasirana ova info o dividendi...meni kojem ne da je čaša uvijek napola puna nego se izlijeva iz nje...
nek oni lijepo za početak i najavu bolje budučnosti, izvještaj objave u petak prije otvaranja burze i nek u nejmu bude bar 15 milja dobiti a poželjno je i 25 a sa očekivanjem da će dobit po kvartalima do kraja godine rasti, cijena dionice reagirat će tako da ćemo u odnosu na današnju cijenu imati bar ×2 ili ×3 "dividende" po dionici......pa nek si svak od nas isplačuje "dividendu" kad god želi i kojom god dinamikom želi...........
Znate kako ja gledam na to biblija je investitor kao i mi sigurno zna sve sta treba napravit da podigne vrijednost svojoj imovini, sta do sada nije mogao napravit jer od g...ne mozete napravit ljepse g...sad kada se stvari poprave vise nece bit g... nego ruzni pacic pa ce ga on uljepsat da nama izgledat kao lepo pile 😂
Ma sve je to super, i ja sam skeptican oko divke iduce godine za ovu godinu, jer o tome se tu radi, ove godine nema divke za proslu kad je debeli minus bio, ali zanimljiv mi je tajming. To je taj mali detalj koji me intrigira i sugerira ocekivanja od FI.
Ma sve je to super, i ja sam skeptican oko divke iduce godine za ovu godinu, jer o tome se tu radi, ove godine nema divke za proslu kad je debeli minus bio, ali zanimljiv mi je tajming. To je taj mali detalj koji me intrigira i sugerira ocekivanja od FI.
Ja se ne bi iznenadio da oni taj pdf revidirani koji su odgodili ljepo urede i postanu transparentiji, ako biblija vidi da ce to dignit vrijednost u ovim trenutcima preokreta
Pa ako budu ovakve vozarine valjda bude neka dividenda mornarima za rum. Mislim da sam vidio da neki veliki brodari već pričaju o tome
Ima kaj novo ovdje?
Ma samo treba strpljenja pa da se vozarine pretoče na rezultat, sa svakim kvartalom isto će biti sve više realizirano.
A oni neiskusni ne slušati drukere koji su prodali i sad su spremni na sve ne bi li slučajno kupili malo jeftinije.
Naravno da će I.B. inzistirati na dividendi kad se stvore preduvjeti, sad radi pripremu za isto jer vidi što se dešava sa vozarinama.
Oho...nisam bas upucen u "sveobuhvatnu dobit" ali neke osnove znam...
TPNG je u izvjescu q1 iskazala +30mil kn sveobuhvatne dobiti temeljem tecajnih razlika...i da,dolar je prema HRK aprecirao za oko 5% od sijecnja do kraja ozujka...
Trepere mi ruke i srce dok ovo pisem...jer ocekujem i kod ATPL nesto slicno (+operativnu dobit) i brutalni rast kapitala (kroz sveobuhvatnu dobit)...uf uf...
Kad ce taj petak???
https://alphacapitalis.com/glossary/izvje…hvatnoj-dobiti/
Evo pa tko nije upućen da mu bude lakše.
Parica...i ja razmišljam u tom smjeru.
Zbog toga su možda prolongirali revidirano izvješće za prošlu godinu.
U tom slučaju imamo predujam dividende u 7/2021.
Ako ne, onda čekamo 7/2022.
Parica...i ja razmišljam u tom smjeru.
Dakle, revalorizacija imovine.
Povećanje iste ide u prihod do visine prethodno priznatih rashoda od umanjenja te iste imovine. A umanjenje smo imali.
Dakle, imamo dobit po tome.
Ako imamo dobit u prošloj godini imamo preduvjet za predujam.
Tko zna, igrači su to. :-))
I baš sad odluka o dividendi/predujmu.
Luda dionica.
Koliko milja više može biti samo od revalorizacije imovine? Dosta je rasla vrijednost brodova. Procjena.
Display MoreParica...i ja razmišljam u tom smjeru.
Dakle, revalorizacija imovine.
Povećanje iste ide u prihod do visine prethodno priznatih rashoda od umanjenja te iste imovine. A umanjenje smo imali.
Dakle, imamo dobit po tome.
Ako imamo dobit u prošloj godini imamo preduvjet za predujam.
Tko zna, igrači su to. :-))
I baš sad odluka o dividendi/predujmu.
Luda dionica.
Kolega, mislim da to nije realno u ovom trenutku.
Ovakvu obavijest su već jednom slali prije 2 godine
i ništa se nije dogodilo u međuvremenu po pitanju
dividende iz objektivnih razloga i stanja na tržištu.
Zamjetan rast vozarina traje tek 3 mjeseca, a ako ste
pažljivo pročitali dopis koji su poslali za isplatu dividende
je potrebno zadovoljiti neke kriterije koji nisu tamo
bez razloga.
Sjećam se nekih od vas na Dalekovodu. I onda je nebo bilo granica
Nisam ljubomorna.
Volim ja kada vi zaradite, tko bi inače od mene kupovao papire
Živo me zanima kakvo će biti izvješće.
Al' da ste odani i vjerni, jeste.
Trpežniji od vas smo samo mi iz Optime . Mada se mi brže demoraliziramo.
Ja vam kazem samo jedno: cemu mijenjati s 33 na 40%, cemu ici u promjenu politike, ako je na prazno? I to pazite tajming!