Ne znam zašto ovaj ne stavi sve kaj ima na 170 i nek ode na ćevape dok se to ne riješi, veliki frajeri bez pokrića koje je strah.
A da mi forumasi osnujemo fond i isplatimo ga po 170 kuna
Ne znam zašto ovaj ne stavi sve kaj ima na 170 i nek ode na ćevape dok se to ne riješi, veliki frajeri bez pokrića koje je strah.
A ne znam, svojedobno sam ja predlagao na Optimi da svi spustimo naloge i postavimo se na neke 2 kn pa me kolegica Ivana7 optužila da pokušavam napraviti sindikat tako da je taj neslavni pokušaj propao. A kupovala je i ona i to nemalo. Svi fondovi su prodavali(Zaba, HPB, PBZ, OTP, bivši vlasnici) a priča je bila posložena skroz ali nitko je nije htio. Ostalo je povijest.
U usporedbi s tim ovo je kamilica.
Ovo je ZSE koja nam zbog svoje nelikvidnosti nekad pruža priliku, ali ovdje "curice" ne zarađuju...
Ne mislim na Vas naravno...
Svakim danom situacija mi je sve jasnija...
Najbolje, za cijenu (ne za vrijednost), je da krene ocekivana korekcija BDI-a jer vecina (i ja) ceka korekciju i sve nas zanima koliko ce jaka bit...ako bude do -10% to ce bit znak da je oporavak uistinu krenuo i da ovaj rast nije fake (kao deseci njih u zadnjih 10 godina)...i tad ce postojeci dionicari (i ja) krenut u dokup a veci investitori u pozicioniranje..potaracat ce prodavace kao beba zvecku...i jos ce najiscekivanije izvjesce bit iza ugla sto ce dat dodatni impuls kupnji...
Parica, ima elemenata logike u tome što kažete ali nikad dočekati taj pad BDI-a.
Stvarno pretjeruje taj index jel ovaj rast je potpuno bez kontrole, sve mu ide na ruku a i svima je pokvario planove ..šta ćemo ako brzo ne prestane rasti...
for a trip to Malaysia the ‘Zagreb’ (80,300 dwt, 2008) was fixed basis Taichung arnd $20k
pa najveci rizik vecine trejdera (da ih tako nazovem) ovdje.. je da korekcija bude jaka prema dole.. a oni ostanu u papiru koji ne mogu prodat jel dva velika prodavaca siluju dionicu, i propuste rast koji se trebao desiti.. ja navijam da razdoblje ovih turbo vozarina potraje.. a koliko bude to cemo tek vidjeti..
Najbolje, za cijenu (ne za vrijednost), je da krene ocekivana korekcija BDI-a jer vecina (i ja) ceka korekciju i sve nas zanima koliko ce jaka bit...ako bude do -10% to ce bit znak da je oporavak uistinu krenuo i da ovaj rast nije fake (kao deseci njih u zadnjih 10 godina)...i tad ce postojeci dionicari (i ja) krenut u dokup a veci investitori u pozicioniranje..potaracat ce prodavace kao beba zvecku...i jos ce najiscekivanije izvjesce bit iza ugla sto ce dat dodatni impuls kupnji...
Kolega, ja predlažem da još ne ulazite. Nikako! Pričekajte još malo, jedno cca godinu dana...pa će vam bit jasno kakva je situacija. Tada ćete se riješiti straha koji vas trenutno paralizira i moći ćete hladne glavne, trezveno i bez ikakvog straha ići u realizaciju kupnje dionica ATPL.
Neka vas puno ne brine što ćete tada plaćati dionicu preko 500 kn možda i više... To ionako nije bitno. Bitno je da se vi riješite paranoje i straha i da konačno možete potpuno mirni donijeti odluku o ulasku u dionicu. Živeli!
Parica, ima elemenata logike u tome što kažete ali nikad dočekati taj pad BDI-a.
Stvarno pretjeruje taj index jel ovaj rast je potpuno bez kontrole, sve mu ide na ruku a i svima je pokvario planove ..šta ćemo ako brzo ne prestane rasti...
I vama predlažem isto kao i kolegi Parica. Ni u ludilu sad ulazit. Opravdan je vaš strah od rasta. To je veći strah od onog straha kad pada.
Bitnije je bit mentalno zdrav nego donijeti odluku zbog koje ćete kasnije biti na nekim medikamentima. Ne daj Bože.
Pričekajte. Nije bitno što ćete kupovati skuplje. Bitno je da ste vi u tom trenutku sigurni da je to to. Da je to prava odluka u pravom trenutku. Treba nam što više takvih investitora. Molim!
Kolega maratonac, ne kuzite Tizianov sarkazam .....
for a trip to Malaysia the ‘Zagreb’ (80,300 dwt, 2008) was fixed basis Taichung arnd $20k
Evo i link , pa bacite pogled. http://www.doric.gr/wp-content/upl…_12_03_2021.pdf
Kolega maratonac, ne kuzite Tizianov sarkazam .....
Da. Isprike kolegi tizian1. Nisam pažljivo pročitao njegov komentar.
Moguće 20 mil. kn godišnje dobiti za taj jedan Panamax. Idem ja opet računati da me ne iznenadi dobit jednog dana.
Pricekajmo izvjesce za q1.
Bilbija je isplatio margin. Da ne valja ne bi. A i ova renta Zagreba govori sto ce biti.
A kad vozarine odu na 40k za panamaxe najesen bit ce belaj stravican.
A 2022 jos bolja navodno.
Zašto brodari vani rastu?!
Što to oni ne znaju što mi znamo?
Bilbija je isplatio margin. Da ne valja ne bi.
Ma meni bi jos bolji znak bio da krene mahnito kupovati i povede nas na celu kolone. :))
Vidim ga na bijelom konju. :))
Ako je suditi po TC vozarinama, rekao bih da ovaj rast nece biti kratkog daha.
Ima i novije. Od 17.3. Gdje su vozarine vise.
Ako je suditi po TC vozarinama, rekao bih da ovaj rast nece biti kratkog daha.
Evo i od 17.03.2021.
Sve bolje i bolje.
Ima i novije. Od 17.3. Gdje su vozarine vise.
da, greskom sam stavio krivu sliku.
Pogledajte od Cleavesa graf BDi po utilizaciji. Regresija prosjeka. Sad je ona pregibna tocka uspona kad svaki iduci % dize eksponencijalno.
A potraznja raste...
Bit ce veselo.
Jos od Optime nisam bio ovako bullish nabrijan, ufff...
Ja čekam da ću dobiti Atlant Bulletin na adresu, kao nekad ako se sjećate.