Baltic Dry Index Rises 2.37% to 562 in London
•Capesize +1.5% to $2,230
•Panamax +3.28% to $7,315
•Supramax 58k tons +2.15% to $7,111
•Handysize +2.72% to $4,073
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Baltic Dry Index Rises 2.37% to 562 in London
•Capesize +1.5% to $2,230
•Panamax +3.28% to $7,315
•Supramax 58k tons +2.15% to $7,111
•Handysize +2.72% to $4,073Očekivano..
-
ocito neki fond iskrcava i nije vidljiv u prvih 10.
Imam Atpl al se nadam padu do 220 da dokupim i smanjim ulaz koji je cca 290kn
-
Pozdrav kolege,
molim Vas kad nekog citirate ili radite copy paste nekog teksta, da to radite na niže opisani način, kako je Admin objasnio, jer mi koji koristimo tamnu temu ne vidimo ništa što ste citirali ili lijepili. Hvala
Kada se sadržaj lijepi sa drugih stranica može se koristiti Ctr+Shift+V ili desni klik --> Zalijepi kao običan tekst. Na taj način će se prikazati svima kako treba.
-
Moze se takodjer u Settings - General - Interface ugasiti Preserve text formatting when pasting into the editor. Mozda jednostavnije, narocito za one na mobilnim uredjajima.
Vec sam to bio negdje napisao no ocito ljudima takve stvari prelete iznad glava. Nisam se htio ponavljat no s obzirom na poruku iznad eto me opet.
Negativni bodovi uvijek dobro dodju.
-
-
Ali mi pratimo samo negativni sentiment.. da je palo -50% i mi bi to popratili bar sa -20% 😉
-
China cargo flows rapidly return to pre-coronavirus levels
-
TA je egzaktna nauka i kaze Atpl mora jos dolje.
Retest linije 260kn. Tu mozemo ocekivati velike volumene.
Probije li kojim slucajem 260kn iduci target bi bio 120kn. Ako pukne valja rezati pozicije.
-
Neo, prije dva dana si pisao da ide na 400, i na ovom i na starom forumu??? Danas pises da ide na 120? Cemu to? Takvim tvojim pristupom TA stvarno ispada kao zaj...ncija, a tebe ce ljudi poceti svrstavati u kategoriju obicnog drukera. Onda jos pises da je TA egzaktna nauka i da nesto apsolutno sigurno ide gore ili dolje. TA niti je egzaktna nauka, niti ista sigurno ide gore ili dolje. TA je stvar statistike i vjerojatnosti gdje se odrzava psihologija mase - temeljem povijesnih podataka pokusavas predvudjeti sljedeci potez. Daje ti uvid gdje bi cijena sljedece MOGLA ici, ne gdje ce SIGURNO ici.
-
-
E sad kad se vidi da gklemenc kupuje atpl onda je bas danas mislim rijesiti po 300kn. Da zaradim bar 1000kn za ulozeno vrijeme.
Gdje taj god udje imamo masivni ponor i pad.
Draga mi je Atpl jer na njoj se uvijek zaradi, al kad sam vidio preporuku gkljemenca odustajem.
Neo, mislim da ti je pogresan zakljucak. Prema ovim prepiskama sto je gigic23 objavio vidim da @gklemenc sa svojom ekipom pokusava shortati dionicu. Kako na ZSE ne postoji redovna mogucnost shortanja, ako shorta, jedino kako to moze napraviti je da nekakvim vanburzovnim ugovorom posudi dionice ATPL od nekoga tko ih vec ima, nasilno ih prodaje na burzi da srusi cijenu (zato postavlja ova strasila na asku) i onda kada srusi cijenu ponovo kupi te iste dionice jeftinije, vrati posudjene dionice vlasniku od kojega je posudio, a razlika cijene mu je zarada. Pitanje je samo zasto bi netko tko ima dionice ulazio u takvu kombinaciju posudjivanja jer time svjesno umanjuje vrijednost svoje imovine. Opet, ako @gjlemenc recimo nasilnom prodajom proda sve te posudjene dionice ali ne uspije bitno srusiti cijenu, ili recimo srusi ju dovoljno ali kasnije ne uspije ponovo kupiti jednaki broj dionica jeftinije (jer u konacnici mora vratiti posudjene dionice), onda je gadno popusio. Pitanje je i legalnosti ovakvih postupaka, i onoga tko shorta, ali i onoga tko je posudio dionice za shortanje.
-
Vozarine rastu već dulje vrijeme i nastaviti će s rastom jer Kina oživljava i mora što više propuštenog nadoknaditi. To potvrđuje i CSI 300 koji se vratio na vrijednosti prije epidemije. S rastom vozarina, valjda i kompanija još bolje posluje, da ne spominjem nekretninski projekt koji daje stabilnost u turbulentnim vremenima, pa bi joj onda i vrijednost trebala rasti, a ne padati.
Plus, brodari su i vani krenuli rasti.
-
Panamaxi i supramaxi u plusu
-
BALTIC CAPESIZE-INDEKS +12,8% TIL USD 2.515/DAG
-
Krenuli su i Cape-ovi rasti, kako smo najavljivali prije koji dan.
Sada bi i BDI mogao značajno potegnuti prema gore.
-
Ćuuu, ćuuuu..!!!
Tko nije vezan, neka to učini odmah bez odgode...
-
Evo malo.čistih brojeva iz analize revizorskogi i kompanijskog konsolidiranog izvješća za 2019 godinu.
1. Ebitda 155 mil kn
2 Korigirana Ebitda za jednokratne efekte (vrednovanje brodova cca +69 i - 64 mil kn, netto efekt na RDG cca +5,2 mil kn i prodaja materijalne imovine nekretnine cca 4,2 mil kn) cca 146 mil kn.
3. Korigirana Ebitda marža cca 41,2%
Razduživanje cca 86 mil kn, cca 13,1 mil$.
Sukladno utjecaju implementacije MSFI 16 standarda, proizlaze promjene na imovinu i obveze, a povezane su sa 2 broda u najmu.
Znači jasno se vidi u cash flowu da su te obveze razdvojene i dodate u izmosu od cca 62 mil kn cca 9,3 mil kn.
Zaključak visoka operativna efikasnost uz snažno razduživanje.
Gledajući Ebitdu od 2015 na ovamo zaista brojevi gpvpre više od svih riječi. E pa evo
EBITDA:
2015 - 68 mil kn
2016 +20 mil kn
2017 +84 mil kn (umanjeno.za jednokratne efekte
2018 +118 mil kn
2019 +146 mil kn
Da li je ovo povećanje operativne efikasnosti racionalno reinvestirano i u sto, vidi se po kretanju snznog razduživanja, a pri cemu je dug drastično smanjen za izuzetnih cca 60 mil$.
Moze li bolje, uvjeren sam da DA, a zašto?
Vtlo jednostavno vrlo niski orderbook cca 8,8%, a ßto jejblizu najnizih razina unazad 25 godina a i povojesno vrlooooo niske vozarine koje će u nastupajućem više godosnjem periodu ispraviti.divergenciju.
Izuzetno sam zadovoljan FI i smatram da kompanija ide u.jIako.dobrom smjeru.
E da i.na kraju, scrubberi DA ili NE e pa evo 06.01 je sread između IMO 380 i VLSFO bio 358$, a danas je cca 128, sa tendencikom pada debelo ispo 100$.
Samo info sa takvim ili slicnim spreadom kompanijama bi trebalo koje imaju npr panamaxe između 5 i 7 godina da ev vrate ulaganje u scrubbere,a sto je obzirom na SVE zamke i nepredvodivosti neisplativo i znacajno rizicno
Sretno nam SVIMA
😀😃😎✌👋👍🤏
-
Freight futures am update
Capesize up ~2%
Panamax up ~3% -
Baltic Indices 05/03/2020
BDI 599 (+37)
BCI -307 (+46)
BPI 1026 (+65)
BSI 671 (+25)
BHSI 344 (+9)
BCI 5TCavg $/day2515 (+285)
BPI82 - TCA $/day9231 (+580)
BSITCAvg $/day7377 (+266)
7TC $/day6188 (+149)
(c)BEISL-2020😀✌👋👍
-
Može se očekivati jači rast capeova jer očito panamaxi i supre ne misle natrag a razlika je prevelika. Vrijeme je da capeovi ulove njih.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun