Prodala bagra. Bilbija posljednja brana.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
A kamoli neće skupiti 200k
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53233
Napisao sam prije tjedan, dva da im Bilbija ne zeli prodati. Nije zelio ni Skoblar, ali situacija nije slicna tj ista zbog broja dionica koje imaju u posjedu. -
A kamoli neće skupiti 200k
Kakva sreća.
-
Ako su Peru i Dubravku za njihov kikiriki ovako isplatili preko reda. Možemo sutra svi stat u red na porti?
-
Zanimljivo, prvi su prodali oni sto dionice si dobili dzabe a mi sto smo ih platili, ukljucujuci IB jos vidimo vrijednost u njima. I sad bi ova ekipa trebala dalje voditi firmu...
Kao sto sam racunao u slucaju da svvi iz top 10 prodaju, bez Nilboje oni bi trebali skupit oko 55-60%, ovisno o malima i CERP.
Mali dionicari, do sad se dobro drze, dnevni prometi padaju....
Vidjet cemo
Pardon gore pogreska, mislio sam bez IB bi trebali skupit....
-
Ako netko s foruma zeli prodati svoju (vecu) kolicinu maximalno po 53 meni, a ne ovom koji je trenutno prvi na bidu sa 7500+ kom, nek se javi pa mozemo ici preko OTC-a......
A mozda kupoprodajni ugovor? Ikad palo na pamet? Kakav mrtvi OTC?!
Vidim da nitko od vas nije upoznat kako to izgleda preko OTCa.......naravno da tu ne mislim na Hita OTC - to je sasvim druga priča isključivo za dionice kojima se ne trguje redovno.
Evo informacija od Agram Brokera - iz prve ruke.
Ako se angazira broker, prodavač koji telefonski zeli prodati svoje dionice (ima jos dosta i takvih) će od njega dobiti odgovor da se moze ići na OTC transakciju gdje će dobiti istu cijenu kao i na burzi (trenutno u ovom slučaju 53,00 e) a provizija je identicna onoj kad se trguje na burzi - dakle, u slučaju Agram brokera - 0,3%.
Onda se kontaktira kupac i to je cijela priča.
Vrlo jednostavno, bez ikakve potrebe za kojekakvim kupoprodajnim ugovorima.....
Ako bude srece, na taj način se odjednom moze dobiti i veca količina (ovisi naravno o prodavaču).
Da, dati će tebi povoljnij i platiti brokeru proviziju. Vidim da nitko nije tegovao preko otc-a pa ne zna kolike su provizije tamo...
1.5%, minimalno 25 eura na hita otc? Nije baš malo.
Ma kakva Hita.......govorimo ovdje o ATPL.
pročitao sam zadnjih par strana ovdje i nisu mi jasne neke stvari:
ima li vas zaista puno koji misle NE prodati u ponudi i izvuči bolju cijenu kasnije? i kako?
u drugoj ponudi? prilikom delista? čuvati dionice 'za sjeme'? ostaviti unucima? ne kužim!
skoro nikad, u pravilu, preuzimatelj neće isplatiti premiju osim one koja eventualno proizlazi iz pozitivnih propisa, točka.
53,60 eur iz ponude je samo fer cijena, ako i to, ali nadati se da će cijena gore... pa pogledajte graf, ravna crta na 53 eur, spojiš na oksimetar i pacijent je mrtav
U potpunosti se slazem.
-
U najgorem slucaju, cijena ce ostati cca tu negdje na +/- 50€ neko vrijeme.
Ovo mi je najbolje kad se ovlas izbacuju okvirne brojne o cijeni od 50E (+/-) nakon zavrsetka ponude.
Pa pogledajte koliko njih (uključujući i mene) se trudi iz petnih zila da pokupi sve sto se moze po 52,80, a sad kad vise nema po toj cijeni, onda je dobro i po 53,00.....i tako ce biti do kraja ponude.
Svaki cent je bitan.
Čisto sumnjam da takvi koji skupe par tisuća komada (uključujući mene) po toj cijeni neće iskoristiti priliku za jos par tjedana čekanja uzeti par tisuća eura zarade (tocan iznos naravno ovisi o količini)......a naravno da ce računati da ce nakon toga cijena pasti, pa neće biti problem opet špekulirati ispod 53......vrlo vjerojatno i dosta nize.
TNPL je opasan protivnik spreman na sve (sto se vec otprije pokazalo) i siguran sam da imaju razradjenu strategiju kako postepeno rusiti cijenu nakon isteka ponude. Uz pomoc nekog svojeg igrača, koji će za to sigurno dobiti lijepu kompenzaciju sa strane to uopce ne bi trebao biti problem.
-
Dakle, nakon ponude u kojoj na sve strane nastoje kupiti dionice, cijena ce pasti, jer ce oni ili netko povezan s njima prodavati dionice da ubije cijenu???
Koja je tu logika!
Ma ekipa, ako dry bulk bude letio, cijena ce stajati a potom krenuti gore jer ovo sto mozes kupit danas ce biti jeftino u odnosu na sutra, ovu godinu u odnosu na iducu...
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53233
Napisao sam prije tjedan, dva da im Bilbija ne zeli prodati. Nije zelio ni Skoblar, ali situacija nije slicna tj ista zbog broja dionica koje imaju u posjedu.Možemo ovo smatrati odgovorom Hanfe na naše pritužbe?
-
-
Prema obavjesti izdavatelja od 24.01.2024, rukovoditelji Atlanske su Tankerskoj prodali ukupno 72.891 dionicu što u odnosu na ukupni broj dionica od 2.093.270 iznosi 3,48% , što znači da sada imaju sigurnih 42,58%.
Znači da je sve na nama malima i našoj odluci da ne prodamo po ovoj cijeni iz ponude jer smatramo da to nije fer vrijednost kompanije .
-
Ajmo sumirati i preglednosti radi neke stvari definirat.
Prije Javne ponude imali su 39,10% dionica (39,19% glasova, kad se odbiju dionice koje sama firma drži).
Cijena je betonirana na 53,00 eura.
Ako povucemo paralelu s Dobrovoljnom ponudom kod TPNG, ostaje nejasno kako je tamo rasla cijena nakon isteka Dobrovoljne ponude. naime, članak 16. stavak 7. Zakona o tržištu kapitala ne razlikuje dobrovoljnu i obveznu (prisilnu) ponudu. To znači da je TNPL bila obvezna dioničarima koji su prihvatili Dobrovoljnu ponudu isplatiti razliku cijene iz te ponude i cijene koju su kasnije plaćali.
Ovdje je jedini način borbe s njima i da cijena naraste to da ne dođu do 50% + 1 dionice i da ih se preglasava na skupštinama, odnosno da netko kupuje s ciljem da sam preuzme ili da preuzme firmu u suradnji s malim dionicarima i svima koji nisu u kompi s TNPL.
Sad su očito na 42,58% i ne smije im se omogucit da steknu dodatne dionice! -
Evo malo dosadašnjeg prolaznog stanja i brojeva počevši od 11.01 kada je na ZSE objavljena Ponuda.
U 8 trgovačkih dana ukljućivo 22.01. je ukupno protrgovano 22.160 dionica ili prosječno 2.770 dionica po danu, a po prosječnoj cijeni 52,89€.
Završetak javne ponude bi trebao biti 09.02. Kada bi to projicirali ispada da bi se do završetka ponude moglo ocekivati ukupno trgovanje od cca 61k dionica.
Interesantno je što je premija na cijenu kada se ukalkulira i brokerska provizija od recimo 0,3%, cca 0,83% na prodajnoj cijenii od 53,60€.
Naravno ako pri tome ne raćunamo cijenu angažiranog kapitala. Dodatno je neobično, da su volumeni relativno nali, a pri čemu je bid vrlo solidan
I dalje pokušavam racionalno shvatiti zašto netko sada kpuuje dionicu po recimo 53,00 €, .a netko prodaje.
Pa evo racionalnih brojeva : kupac će naravno ako prihvati ponudu netto zaraditi 0,73%, a prodavatelj će u odnosu na prodaju u ponudi izgubiti 1,42%, sve uz pretpostavku brokerske provizije od 0,3% i PKD od 12%.
E sada u apsolutnim brojevima bi to moglo izgledati ovako: npr ako sam uložio odnosno uspio kupiti dionica za 100.000€ zaradio sam 730€ netto, naravno ne računajući cijenu novca i eventualno istalih propuštenih prilika
Prodavatelj je netto igubio 1,42% relativno odnpsno na 100.000 € 1420€. Naravno odmah je dobio novac i eventualnu priliku za daljnja ukaganja.
Svi ovi brojevi samo objektiviziraju obje strane i naravno ni na koji naćin nisu nagovorna kupnju ili prodaju dionica ATPL, kao ni nagovor na prihvaćanje li ne prihvaćanje Obvezne javne ponude.
-
Prije Javne ponude imali su 39,10% dionica (39,19% glasova, kad se odbiju dionice koje sama firma drži).
Ako povucemo paralelu s Dobrovoljnom ponudom kod TPNG, ostaje nejasno kako je tamo rasla cijena nakon isteka Dobrovoljne ponude. naime, članak 16. stavak 7. Zakona o tržištu kapitala ne razlikuje dobrovoljnu i obveznu (prisilnu) ponudu. To znači da je TNPL bila obvezna dioničarima koji su prihvatili Dobrovoljnu ponudu isplatiti razliku cijene iz te ponude i cijene koju su kasnije plaćali.
Ovdje je jedini način borbe s njima i da cijena naraste to da ne dođu do 50% + 1 dionice i da ih se preglasava na skupštinama, odnosno da netko kupuje s ciljem da sam preuzme ili da preuzme firmu u suradnji s malim dionicarima i svima koji nisu u kompi s TNPL.
Sad su očito na 42,58% i ne smije im se omogucit da steknu dodatne dionice!Koliko ja znam ta dobrovoljna ponuda išla je na samom kraju, prije istiskivanja, tako da se ništa nije moralo isplatiti nikome od prije.
Neka me netko ispravi ako mi je sjećanje loše, a bogme ne ide na bolje.
-
I dalje pokušavam racionalno shvatiti zašto netko sada kpuuje dionicu po recimo 53,00 €, .a netko prodaje.
Pa evo racionalnih brojeva : kupac će naravno ako prihvati ponudu netto zaraditi 0,73%, a prodavatelj će u odnosu na prodaju u ponudi izgubiti 1,42%, sve uz pretpostavku brokerske provizije od 0,3% i PKD od 12%.
E sada u apsolutnim brojevima bi to moglo izgledati ovako: npr ako sam uložio odnosno uspio kupiti dionica za 100.000€ zaradio sam 730€ netto, naravno ne računajući cijenu novca i eventualno istalih propuštenih prilika
Prodavatelj je netto igubio 1,42% relativno odnpsno na 100.000 € 1420€. Naravno odmah je dobio novac i eventualnu priliku za daljnja ukaganja.
Svi ovi brojevi samo objektiviziraju obje strane i naravno ni na koji naćin nisu nagovorna kupnju ili prodaju dionica ATPL, kao ni nagovor na prihvaćanje li ne prihvaćanje Obvezne javne ponude.
Na 53,00 jos ima smisla kupovati......na 53,20 jedino ako netko ima stvarno neogranicena sredstva i ocekuje da ce ga na toj cijeni zasuti brdom dionica.
Prodavati.....naravno da ima rezona malo ili nimalo.
-
Sad su očito na 42,58% i ne smije im se omogucit da steknu dodatne dionice!Oni i s tim 42% statisticki vrlo vjerovatno ce imat preko 50% + na skupstini prisutnih glasova pa bi rekao da nije toliko presudno da li ce oni skupit 45 ili 50 % jer ocito je da ce imat vecinu u odlucivanju, nemoguce je ocekivat da ce na glavnoj skupstini biti prisutno 100% glasova, a pitanje je i koji dionicari ce glasovat zajedno s njima pa da imaju i preko sta je vrlo vjerovatno, ovdje je najpresudnije da druga struja koja odluci ostati okupi 25% +1 glas cim prije da ne ceka razvoj nego da krene u okupljanje tih glasova odma nakon ponude i da osmisli kvalitetniji nacin upravljanja tim glasovima, jer jedino na taj nacin mogu sprijecit negativnu strane TNPL namjere (dokapitalizacija, delistiranje, promjena statuta), jer za te promjene je potrebno 3/4 glasova prisutnih na Glavnoj skupstini i s tim ako to uspiju mogu dionicarima koji ostanu napravit dosta stete, za negativnu stranu isplate dividende nema rijesenja niti za premiju vezanu za vecinskog vlasnika i njegovog ponasanja osim u slucaju premije koja je potrebna za dostizanja praga od 75% s kojima mogu ostvarit skoro pa maksimalnu kontrolu, ali poznavajuci njih i za to imaju strpljenja cekati koliko treba, pa sad kud ce ovaj brod.
-
Mislim da je za delist potrebno 95% glasova po clanku 45 o preuzimanju dd ili....!?
-
valjda je svakome tko nije okorjeli "moreplovac" jasno da ovi što prodaju već zauzimaju pozicije u puno boljim dijonicama, samo je očito da se na ovome forumu kao i inače "najveći" znalci prave blentavi, jer inače ne bi "kraljica" imala 747 posta, a poneke ljepše, mlađe i slađe "princeze" tek desetak
-
valjda je svakome tko nije okorjeli "moreplovac" jasno da ovi što prodaju već zauzimaju pozicije u puno boljim dijonicama, samo je očito da se na ovome forumu kao i inače "najveći" znalci prave blentavi, jer inače ne bi "kraljica" imala 747 posta, a poneke ljepše, mlađe i slađe "princeze" tek desetak
Javite imena tih princeza...broj, instagram, tiktok bilo što samo da mogu doći do mlađe i slađe princeze 😉
Što je s CERPom, hoće li oni prihvatiti?
-
Javite imena tih princeza...broj, instagram, tiktok bilo što samo da mogu doći do mlađe i slađe princeze 😉
Što je s CERPom, hoće li oni prihvatiti?
naravno da hoće, ako je cilj da zadrani zasjednu u kraljevsku fotelju onda će oni učiniti sve da to tako i bude
p.s.
princeze su za sada stidne, to je najbolje sami da odaberete, da ne bi bilo, a jesi me ....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner