Display MoreKoliki su ti valovi porasta BDI? I kakvi su,longitudinalni ili transverzalni
NAV imate u izvjescu.
Pretpostavljamo da preuzimaju SBLK ili GOGL, nista manje nas ne zanima
Loosert a zasto ste tako ogorčeni ? To je kao da ja Vama kazem da ste sigurno bolji analiticar i investitor od Buffeta. Dakle, ATPL je u ovom trenutku dobra firma i ako BDI ode na 1300 do1500, a kako se i predvidja, tada ce ATPL uprihodovati velike iznose. Pogledajte 2021 / 2022 godinu. Porast BDI se očekuje u 2. polovini 2023. Za 2024 sa BDI se predvidja isti nastavak trenda. Cijelu godinu. Kako bi ATPL preuzimala GOGL ? Jer i GOGL ce biti u istoj sitiaciji kao ATPL, a radi se o gigantu. Kao da Infobip preuzima GOOGLE. Ali zato, mozda bi ATPL mogla preuzeti JDPL ? A mozda bi netko pozelio preuzeti ATPL ? U svakom slucaju kada ozbiljno pogledas perspektive su ovom sektoru i ovoj firmi dobre.
Iskreno, možda sam u krivu, ali to su napisali kojekakvi ozbiljni analiticari o morskim transportima i rastu BDI.
A i sada je firma dobra i stabilna. Jedino je sto uprava i vlasnici mogu makinacijama razrijediti male i povecati udio svog vlasnistva i na taj nacin malim dionicarima smanjiti vrijednost koju posjeduju. Ali tako bi moglo biti i na IGH i na drugim nasim dionicama.
Dakle, ATPL je u ovom trenutku dobra firma i ako BDI ode na 1300 do1500, a kako se i predvidja, tada ce ATPL uprihodovati velike iznose. Pogledajte 2021 / 2022 godinu. Porast BDI se očekuje u 2. polovini 2023. Za 2024 sa BDI se predvidja isti nastavak trenda.
Fokusirajmo se na bitan dio, a to je činjenica da se očekuje oporavak i rast BDI indeksa. Gotovo svi strani analitičari koje sam čitao predviđaju taj oporavak koji dolazi, samo se čeka da se pokrene Kina sa stimulansima od države, pogotovo nakon Covid lockdown-a koji je kod njih jako dugo trajao i krize koja je zbog toga proizašla. Logično je i prirodno da svi žele zauzeti što niže pozicije prije novog ciklusa koji dolazi i koji je već započeo, pa se tako ni vodećem dioničaru ne može zamjeriti što želi oploditi svoj kapital, pogotovo s obzirom na iznos sredstava koji je kroz godine uložio u ovu kompaniju, čak ne računajući ni ogromno utrošeno vrijeme i sve nepredvidive prepreke na putu koje se povremeno pojave.