Ako ti radiš u fondu - onda mi je to još jedan dodatni signal - da nikad ne ulažem novac u fondove u Hrvatskoj ...
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Ako ti radiš u fondu - onda mi je to još jedan dodatni signal - da nikad ne ulažem novac u fondove u Hrvatskoj ...
Ova ti je dobra, svaka čast. Onako lagano iz voleja, pa ravno pod rašlje .
Danas smo svi dobre volje, jer sve što sam kupio mi raste, neke poput Tesle jučer i danas
imaju čak dvoznamenkasti porast
Kada će i ovaj naš labud ATPL malo raširiti krila ili procvjetati da uberemo i ovdje koji cvjetak
Pratim te vozarine i fjučurse svaki dan i nit mi smrde nit miriše, pa valjda tako i dijona..ne
možemo mi tu ništa...svi skupa kol'ko nas ima...
-
Nema on, al ima frend i frendovi od frenda
Ja vam radim u fondu, pa teoretski dijonice nisu moje, već od investitora u
fond, ali ne bih rekao o kojem se broju dionica u portfelju ovdje radi, jer
ćete tada saznati gdje radim . Neki od investitora su moji frendovi, a
neki samo poznanici od kojih je jedan od njih dodatno individualno investirao
u ATPL, te je rekao da ići na skupštinu i dodatno spojiti ugodno s korisnim sa
produženim vikendom u Dubrovniku sa familijom, a ja nisam mogao danas ići
na skupštinu jer radim zajedno sa zagrebačkim berzanom i moram paziti na
portfelj od fonda.
Ahaaaaaaa zato ti crnjačiš o ATPL i navijaš da cijena padne pa da još malo kupiš....ok,ok ...sad mi je jasnije zašto širenje lažnih informacija
-
High five za zakucavanje😆
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ATPL/GS-ATPL-f43d7226b862bd677125a1f7bc78de91.pdf
Jednoglasno odluka o dividendi, jel to 100%?
-
Do sad trajala skupština ?
-
Ova ti je dobra, svaka čast. Onako lagano iz voleja, pa ravno pod rašlje .
Danas smo svi dobre volje, jer sve što sam kupio mi raste, neke poput Tesle jučer i danas
imaju čak dvoznamenkasti porast
Kada će i ovaj naš labud ATPL malo raširiti krila ili procvjetati da uberemo i ovdje koji cvjetak
Pratim te vozarine i fjučurse svaki dan i nit mi smrde nit miriše, pa valjda tako i dijona..ne
možemo mi tu ništa...svi skupa kol'ko nas ima...
a jbga, kad tvoj fond slabo kupuje kako da raste 🙃
-
Kad je isplata divke?
-
Kad je isplata divke?
"Tražbina za isplatu dividende dospijeva na dan 28. srpnja 2023.godine (payment date)."
Cca. mjesec i pol dana od danas. -
Kratak izvještaj sa skupštine 09.06.2023.
Bilo je ukupno 642.705 glasova (+22.732 dionica više od zadnje skupštine), najviše punomoćenika, plus par novih dioničara koji su došli osobno. Kao grupa dioničara imali smo 76.252 dionice, drugi po broju glasova iza vodećeg dioničara.
Organizacija je bila na visini, pohvale ekipi Atlantske koja je radila pripremu. Rasprave korektne, pristojne, na momente žustre, ali kvalitetne oko svih važnijih tema. Sedam dana prije skupštine poslao sam niz pitanja, na koja su odgovorili u okviru mogućnosti, bez skrivanja iza poslovnih tajni i slično. Lijepa gesta transparentnosti bili su fizički primjerci odgovora koji su čekali dioničare. U prilogu su pitanja i odgovori koga zanima, a biti će i objavljeni na službenim internet stranicama.
Najvažnija stavka – dividenda 5,00 EUR po dionici – izglasana je jednoglasno. Doista nije bilo velike rasprave, prijedlog Uprave je razumno odmjeren obzirom na rezultate poslovanja. Komentar Predsjednika Uprave g. Bilbije na financijska izvješća kako su bili dobri rezultati za 2022. godinu, reprezentativni, kako je operativna dobit bila oko 250 milijuna kuna, te da predloženi iznos dividende u sebi uključuje i predujam. Naglasio je da se zadnjih godina za dividendu, smanjenje dugova i kupnju brodova izdvojilo 97 milijuna USD. Isplata dividende u iznosu 5,00 EUR od toga iznosi svega cca 7,5 milijuna USD, pa bih dodao da Atlantska ima stvarno dobre dioničare.
Bila je rasprava o uvođenju kvartalne dividende na primjeru stranih brodara, ali stav je Uprave da zakoni ne dozvoljavaju pravi model koji primjenjuju vani i da se više preferira jednokratna isplata zbog jednostavnosti (eventualno dva dijela predujam + redovna dividenda). Poštujem stav, iako ne dijelim mišljenje. Na kraju dana je najbitnije da se zarađuje i prilikom planiranja novčanih tijekova unaprijed vodi računa o dijelu koji će biti isplaćen kroz dividendu.
Puno riječi je bilo o politici primitaka (bonusima). Svi su se složili da dobre rezultate treba nagraditi, a velika polemika bila je oko primjene EBITDA parametra. Prema riječima g. Bilbije, po starom statutu su bonusi bili vezani uz neto dobit, na taj način bi izdatak bio oko 35 milijuna kuna i u tom kontekstu sadašnji model je povoljniji za kompaniju. Prijedlog je prošao većinom glasova.
Još je bilo tema poput povećanja kamatnih rashoda, aktivnosti na privlačenjima institucionalnih investitora, projektu Batala, itd. Dojam je da postoji prostor za napredak u nizu područja, ako je ova skupština pridonijela u tom smjeru, stvarno mi je drago da sam imao priliku aktivno sudjelovati.
Sada nam ostaje pratiti vozarine, pred Upravom i izvršnim direktorima je zadatak ostvariti dobre rezultate do kraja godine. U kompaniji prevladava mišljenje kako će se tek rezultatima privući investitori, što bi moglo dovesti do rasta cijene dionice, vraćanja fokusa na brodare. Slažem se sa svim navedenim, ali bih volio vidjeti proaktivniji rad na tome. Pa će biti prilike ponovno raspravljati o dividendama...
Toliko zasad, još jednom hvala svima koji su pomogli svojim punomoćima, znanjem i savjetima.
-
-
-
A nije bilo informacija o paketu CERP-a? Kompaniju ne zanima taj udio niti što će biti s paketom i tko će ga preuzeti?
tnx!
-
Nije bilo nikakvih informacija o CERP-u, nisu došli na skupštinu. Iz kompanije samo prate razvoj situacije. Bilo je govora među dioničarima na druženju nakon skupštine kako nitko ne bi imao ništa protiv da ATPL kupi taj paket pa poništi ili isplati dividendu u dionicama, ali sve su to zasad samo želje. Fokus UO je na drugim temama.
-
Kupnja CERP-ovih dionica od strane ATPL u ovoj situaciji sa padajućim vozarinama i dok čekaju isporuku dva nova broda bi bila u najmanju ruku neozbiljna, ako ne i katastrofalna...ipak manageri ATPL moraju zaraditi svoje bonuse, a njihovi privatni interesi su katkad u suprotnosti sa interesima malih dioničara i sa kretanjem cijene dijonice na burzi...osim g. IB-a nitko od ostalih članova uprave i upravnog odbora nije preuzeo nikakav preveliki rizik na sebe, a primaju milijunske iznose za svoje vještine upravljanja brodovima svake godine...
-
jel bilo kada ovakva obavjest na ZSE, ja se ne sjecam da je duonica u segmentu promatranja zbog isplate divke ? Ahahahhahahaha
-
jel bilo kada ovakva obavjest na ZSE, ja se ne sjecam da je duonica u segmentu promatranja zbog isplate divke ? Ahahahhahahaha
pa to je samo za vašu zaštitu, kako ne razumijete, da se ne bi zaletili kupit dionicu sa godišnjim povratom od +8%
bolje u kladaru, jel... ili državne obveznice, samo ne u brodara...
-
to vam piše za svaku dionicu koja odluči isplatiti dividendu
Primjer 2-3 reda ispod ove obavijesti:
-
Koga čega janjetine, komu čemu meni, s kim s čim, s kapulicom mladom, meni meni...
P.S. Igore, svaka čast, dobio si najmanje dijonica od svih ostalih direktora, a imaš ih sveukupno najviše
P.P.S. Sigurno ima neka simbolika iza tog magičnog broja 2017 dodijeljenih dijonica, a kome drugom nego upravljači
sami sebi, pa još stignu dobiti i dividendu, bilo bi šteta da zakasne, pa da novac ostane u firmi, a pari mi se da dolaze
teška vremena...bar s obzirom na trenutno kretanje BDI-ja...
Sukladno članku 474. Zakona o tržištu kapitala, Statutu Društva, managerskim ugovorima Izvršnih direktora
i Politici primitaka Društva, Društvo objavljuje kako je dana 12. lipnja 2023. godine izvršilo prijenos 10.043
vlastitih dionica koje predstavljaju 0,71966% temeljnog kapitala Društva.Predsjedniku Upravnog odbora g. Igoru Bilbiji dodijeljeno je 1.975 dionica Društva koje čine 0,14152%
temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,14152% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Zamjeniku predsjednika Upravnog odbora g. Peru Kulašu dodijeljeno je 2.017 dionica Društva koje
čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Članu Upravnog odbora i Glavnom izvršnom direktoru g. Marku Domijanu dodijeljeno je 2.017 dionica
Društva koje čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini
Društva.
Izvršnom direktoru g. Edu Taslamanu dodijeljeno je 2.017 dionica Društva koje čine 0,144534% temeljnog
kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Izvršnom direktoru g. Vicencu Jerkoviću dodijeljeno je 2.017 dionica Društva, koje čine 0,144534% temeljnog
kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ATPL/ZPI-ATPL-07ae8a9c43a76231d7e52ffe5d6dece4.pdf
-
janjetina ovdje ide samo upravi, koliko ja vidim.
Nerealno visoki bonusi su ovo. Pa nisu novi Google napravili.
Treba ih vezati uz cijenu dionice a ne uz neto dobit ili EBITDA-u.
-
Svaka čast Bilbiji.Čovjek zna s novcem ali nije sve u novcu.( Novca ionako ima više nego što mu je potrebno).Malo više transparentnosti i brige o malim dioničarima bi mu donijelo više nego ovaj bonus.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner