Odobren paket pomoci tvrtkama koje vise od 20% prihoda ostvaruju na inozemnom trzistu.Pomoc se odnosi na povoljno kreditiranje sto bi znacilo da AP moze zamijeniti stare kredite sa povoljnijima.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Odobren paket pomoci tvrtkama koje vise od 20% prihoda ostvaruju na inozemnom trzistu.Pomoc se odnosi na povoljno kreditiranje sto bi znacilo da AP moze zamijeniti stare kredite sa povoljnijima.
Kome je odobren?
To bi zapravo znacilo da država subvencionira tvrtke koje su u problemima neovisno od krize sa Corona virusom?! Koliko ja znam država potice zadržavanje zaposlenosti, a ne mjerenje rizika i petljanje u poslove komercijalnih banaka. To nisu iste mjere niti ciljaju isti učinak.Kada već navodite mjeru dajte link na tu uredbu da vidimo o čemu se točno radi da ne miješamo kruske i jabuke.
-
Baltic Dry Index Falls 1.28% to 616 in London
Capesize -1.42% to $5,616
Panamax -0.12% to $5,862
Supramax 58k tons -2.59% to $5,195
Handysize -4.96% to $3,867 -
https://www.afr.com/companies/mini…20200407-p54hxi
Australia's biggest trading partner is rebounding quickly from its encounter with the coronavirus and showing a strong appetite for Australian iron ore, says Rio Tinto iron ore boss Chris Salisbury.
-
Narudžbe za novogradnju pale za 55% u prvom tromjesečju
Prijevoz suhog rasutog tereta imao je najbrži pad, pao je na 1,6 milijuna DWT-a u prvom tromjesečju ove godine, s 6,9 milijuna DWT-a u prvom kvartalu 2019. godine.
-
-
zalog za budućnost
ako sam ja dobro shvatio poantu ulaganja u dionice
-
Pogodio je
BALTIC CAPESIZE-INDEKS +6,9%
-
Nije to pogodak, covjek kupuje buducnost. Radi analize, promjene u firmi i ne bih mu bio u kozi. Volim takve ljude koji vjeruju u svoju investiciju, da imam priliku stiska bi mu ruku. Scrapovi, potraznja i sve ostalo zelim mu da uspije u ovom projektu s obzirom koliko je ulozio, mi smo misevi u tom svemu.
-
Freight futures am update
Capesize up ~6%
Panamax up ~5% -
-
Mislim da se BDI da unaprijed kalkulirati... a i industry insajderi (oni koji ugovaraju vozarine) mogu predvidjeti kratkoročna kretanja temeljem toga.
-
Ima li tko BDI za danas?
Evo jedan lijepi graf
-
Lijepo za vidjeti da i dugoročne vozarine opet rastu.
-
TC vozarine nisu tako jako ni pale, sveukupno gledano.
Uskoro će se i spot vozarine vjerojatno oporaviti, pogotovo kada prođe
ovaj prvi val pandemije za mjesec dva, jer će trebati nadoknaditi propušteno.
Scrapping starih brodova je nikad veći, a gradnja novih brodova nikad manja.
Također se i ugradnja scrubbera pokazala kao potpuni promašaj, pa ovima iz AP
skidam kapu na odluci da to ne ugrađuju. 1 scrubber je oko pola milje dolara, pa
su na 12 brodova uštedili oko 6 milja dolara jer ih nisu ugradili.
-
Odlicno,, i onda se cudimo da IB stavlja dionice u zaloznu poziciju... tko zna, zna 😎🍷
-
Odlicno,, i onda se cudimo da IB stavlja dionice u zaloznu poziciju... tko zna, zna 😎🍷
Kako bi Ribić rekao: "The rich get richer and the poor get poorer."
-
Ako vozarine se nisu u ovom rastu zadnjih godina oporavile nego se sve brodarske kompanije bore da prezive mislite da je realno nakon sadasnje ekonomske promjene ocekivat da ce bit bolje, tko prezivi pricat ce
-
Ne znam kolega, ovi misle da bi se cijena bulkera ove godine mogla više nego utrostručiti, pa kome je prihvatljiv rizik....
Clarksons Platou sees big upside in dry cargo...
"Although 2020 has so far been a heavy year for dry cargo, there have been some encouraging signs lately that make Clarksons Platou more optimistic on behalf of the sector. Australian iron ore shipments were at their highest for 2020 last week, while Brazilian shipments were at their second highest for the year. According to the brokerage, this indicates that the Chinese asset is picking up after falling in the first quarter. However, there are still some challenges, because there are production constraints in important export regions, so the expected increase can be delayed. Clarksons Platou believes in price rally in dry bulk...."
Klik na članak, pa desni klik u google chrome-u i translate to english:
-
Pazi ovo:
https://finance.yahoo.com/quote/BDRY/
Breakwave Dry Bulk Shipping ETF:
https://finviz.com/quote.ashx?t=BDRY
+9.22%
-
Taj ETF ima izuzetno malu likvidnost, a i trend je bio jasan posljednjih mjeseci.
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=BDRY
Jučer su bulkeri uglavnom posustali u odnosu n dan ranije. -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 264