A štrumfovi moji, što ja na koncu znam,........... ništa..
A'l današnji je dan pokazao nos do nebesa.
Velik volumen, bez rasta cijene znači velik pritisak na prodaji.
Da li " veliki" poklanjaju malima, ili ste se svi ufrfali,
A štrumfovi moji, što ja na koncu znam,........... ništa..
A'l današnji je dan pokazao nos do nebesa.
Velik volumen, bez rasta cijene znači velik pritisak na prodaji.
Da li " veliki" poklanjaju malima, ili ste se svi ufrfali,
Znam da Atpl svih zanima.
I što god čovjek napiše pokvari nekome posao, ovakav ili onakav, pa ne dajte se obeshrabriti
" Baltic Exchange Dry Index is expected to trade at 1155.75 points by the end of this quarter, according to Trading Economics global macro models and analysts expectations. Looking forward, we estimate it to trade at 999.75 in 12 months time."
Trenutno je BDI 66% minusa od ATH, Atpl se i dobro drži.
Dobro kažu, ne gledaj ljepotice, gledaj publiku
Ajde sretno, lijepo se vi meni bogatite. Volim ja kada ste vi bogato
Taj trading economics nema pojma. Već više puta potvrđeno.
Ja mislim da ste vi dosta pristrani (a možda i malo jalni… jer je očito dio invesitora danas odlucio realizirati kratkoročne dobitke u strahu od raspada vanjskih marketa. Koji su se i raspali, al bulk brodari nisu. Zato je danas bio pojačan promet pogotovo nakon pola 4 i otvaranja američke burze. Tako ja to vidim
Ja mislim da ste vi dosta pristrani (a možda i malo jalni… jer je očito dio invesitora danas odlucio realizirati kratkoročne dobitke u strahu od raspada vanjskih marketa. Koji su se i raspali, al bulk brodari nisu. Zato je danas bio pojačan promet pogotovo nakon pola 4 i otvaranja američke burze. Tako ja to vidim
tako je i bilo.......taman je prošao nalog od cca 300 kom po asku do 445 i ona je počela kružiti info o CPI reportu pa su "CPIajevci" počeli bacati papire na izvješće o padu CPI koje je ispod očekivanja kao da je Bdi pao iznad očekivanja a on danas razvalio......dok su vozarine dobre i rastu nema zime i u kombinaciji sa fundamentima i dividendom daju veliku vjerovatnost bitnog porasta cijene dionice......a i trezor se možda uključio u kupnju........a valjda su i prodavači zadnjih mjeseci naućili da nije baš mudro prodavati oko 400 kn i ispod.......brodari vani danas nisu bacali papire, ali su, bar oni koje gledam, imali manji rast nego što su futuresi pokazivali......uglavnom CPI je danas omogućio jeftiniju kupnju bez da se išta u dry bulku negativno dogodilo.......dapaće, dogodila se velika pozitiva BDIa kao još jedna potvrda da smo vjerovatno na početku velikog sezonskog rasta vozarina......
Znači sve do jučer smo drhtali nad svakom lipicom a onda odjednom Paf!!! podijelimo par milijončeka imovine. Ajde ako ništa drugo možemo Izvršnog početi zvati kolega.
Ova Uprava nikad nije kod mene nije izazivala neki respekt, posebno od onog dana iznenadne blokade zbog neke smiješne komunalne naknade. Kakva je to bila legendarna manipulacija. Koliko ste papira prosuli u panici tog dana?
A sad ozbiljno, koja je procedura da mali&neodgovorni izglasaju izvanrednu dividendu?
ima li tko odgovor na pitanje kolege sa kraja posta.......netko je napisao da je na skupštini rečeno da je krajem godine moguća isplata izvanrende dividende.......poklapa se sa mojim ranijim razmišljanjima da nakon q3 može ići izvanredna dividenda.......ako to ne budu napravili oni sami a za to će biti opravdanja u rezultatima, kako to možemo mi mali?......i koliko bi bio iznos?......20-30 kn?.......ili 40 i više jel koliko vidim ima se i može se?........
ajmo, tik-tak da nebi bilo da na tik toku moramo zarađivati?......
solari su sve popularniji a i ovdje sazrijeva vrijeme za lovu na sunce......
Dioničar ili skupina dioničara sa najmanje 5% dionica mogu sazvati izvanrednu skupštinu
Ajmo si onda nakon izv. za 3Q uzet božićnicu. 50 kn da se previše ne natežemo.
Ajmo si onda nakon izv. za 3Q uzet božićnicu. 50 kn da se previše ne natežemo.
Po starom dobrom običaju to izvješće ćeš vidjeti iza Božića, dakle ništa od božićnice.
Samo nek se igraju, onda ide Uskrsnica 100 kn.
U skladu s člankom 474. stavak 1. Zakona o tržištu kapitala i Odlukom o davanju ovlasti Izvršnim direktorima za stjecanje vlastitih dionica, usvojenoj na Glavnoj skupštini dana 14. kolovoza 2019. godine, ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., Dr. Ante Starčevića 24, Dubrovnik (u daljnjem tekstu: Društvo) objavljuje obavijest o stjecanju 1.152 vlastitih dionica, ukupnog nominalnog iznosa 345.600,00 kn, koje predstavljaju 0,08% temeljnog kapitala Društva. Predmetno stjecanje izvršeno je temeljem trgovine na Zagrebačkoj burzi, dana 13. rujna 2022. godine i 14. rujna 2022. godine, po prosječnoj cijeni od 435,32 kn po dionici.
Čestitam Dartqgnanu i Mrcashu na dobroj procjeni jučerašnje kupnje trezora .
Kolega Moller opet vas je ulovilo na krivoj nozi. Mjesto da kupujete ATPL i krenuli udarati po TPNG…. Znate li vi bajku o Uspavanoj princezi?
E pa ATPL vam je uspavana princeza. Sa izvrsnim fundamentima koji će se nadam da će u budućnosti biti još bolji! 😊
ništa ja ne kažem za dionicu, svaka je dionica dobra na svoj način, ja pokušavam iz svake izvući maximum, što mi princeza za sada ne pokazuje migom, možda se malo previše uspavala pa su joj krmelje zalijepile oči,
od Uprave se ovakav potez i mogao očekivati, pa ne troše svoje pare, nego vaše (do jučer naše)
ja sam više za drugačiji kodeks prema dioničarima, pa kako u teška, tako iu dobra vremena, a ovo nadmudrivanje upravnika, bilo je i drugih što su se nadmudrivali kada su bili na vrhuncu, pa znamo kako se završilo, da sada ne navodim koji su to sve
inače, ako dobro vidim, kada Uprava pokupi (ako) sve do 460, eto i mene opet da prilegnem kraj princeze, pa da spavamo zajedno dok nas val ne odnese preko 1000
Display MoreKolega Moller opet vas je ulovilo na krivoj nozi. Mjesto da kupujete ATPL i krenuli udarati po TPNG…. Znate li vi bajku o Uspavanoj princezi?
E pa ATPL vam je uspavana princeza. Sa izvrsnim fundamentima koji će se nadam da će u budućnosti biti još bolji! 😊
ništa ja ne kažem za dionicu, svaka je dionica dobra na svoj način, ja pokušavam iz svake izvući maximum, što mi princeza za sada ne pokazuje migom, možda se malo previše uspavala pa su joj krmelje zalijepile oči,
od Uprave se ovakav potez i mogao očekivati, pa ne troše svoje pare, nego vaše (do jučer naše)
ja sam više za drugačiji kodeks prema dioničarima, pa kako u teška, tako iu dobra vremena, a ovo nadmudrivanje upravnika, bilo je i drugih što su se nadmudrivali kada su bili na vrhuncu, pa znamo kako se završilo, da sada ne navodim koji su to sve
inače, ako dobro vidim, kada Uprava pokupi (ako) sve do 460, eto i mene opet da prilegnem kraj princeze, pa da spavamo zajedno dok nas val ne odnese preko 1000
Dragi kolega, zaista Vas poštujem, dosljednost i fikcija su važan element ulaganja, jer ulaganje je prije svega bihevioralna priča. Od srca navijam, ali mislim i čini mi se gledajući put cijene dionice i fundamentalne vrijednosti kompanije da nema razloga za nezadovoljstvo. Da li bi bilo razloga za zadovoljstvo da je dvidenda 60 kn, a da nisu dodijeljeni bonusi moguće je. Naravno pri tome bi se zaista moglo postaviti pitanje o poslovnoj sposobnosti UO i ID te o opravdanoj sumnji o pogodovanju velikim dioničarima.
Kaaaakooooo nas je ekipa nasanjkala . Otvaraju se šampanjci.
Idemo sad narikače nad dividendom nemojte da se firma financijski iscrpljuje, brzo naguravanje na askiću. Neće si valjda uprava morat dijelit dione kupljene po 600-700 kn. Ma neka si podijele i stanove. Firmi lova očito ne treba.
Ništa više kamate, futuresi, Kina, capexi....
Kako ide onaj vic.......netje se otkupljivati vlastite dionice jer je burza ionako neefikasna
Čestitam Dartqgnanu i Mrcashu na dobroj procjeni jučerašnje kupnje trezora .
Hvala, hvala, sama sam gatala .
Molio bih i admina da me drugi puta ne bana kad su ufuram u lik i djelo Vidovitog Milana
Ta dodjela dionica sami sebi, jel to uopce legalno? Ako da, po kojoj osnovi? Skupstinska odluka, nesto...? Ima li nekih kriterija uspjesnosti po kojoj se dodjeljuju ti iznosi dionica? Molio bih da netko malo to razbistri, ako je moguce... Hvala!
Pa uštedjeli 50 miliončeka samo na dividendi i još dobili aplauz većine dioničara. Kud ćeš bolji kriterij.
Ta dodjela dionica sami sebi, jel to uopce legalno? Ako da, po kojoj osnovi? Skupstinska odluka, nesto...? Ima li nekih kriterija uspjesnosti po kojoj se dodjeljuju ti iznosi dionica? Molio bih da netko malo to razbistri, ako je moguce... Hvala!
Politika primitaka je vec bila donesena
Kaaaakooooo nas je ekipa nasanjkala . Otvaraju se šampanjci.
Idemo sad narikače nad dividendom nemojte da se firma financijski iscrpljuje, brzo naguravanje na askiću. Neće si valjda uprava morat dijelit dione kupljene po 600-700 kn. Ma neka si podijele i stanove. Firmi lova očito ne treba.
Kako ide onaj vic.......netje se otkupljivati vlastite dionice jer je burza ionako neefikasna
Mislim da ste malo krivi vic culi
Display MoreTa dodjela dionica sami sebi, jel to uopce legalno? Ako da, po kojoj osnovi? Skupstinska odluka, nesto...? Ima li nekih kriterija uspjesnosti po kojoj se dodjeljuju ti iznosi dionica? Molio bih da netko malo to razbistri, ako je moguce... Hvala!
Politika primitaka je vec bila donesena
PostRE: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
Politika primitaka je donesena vec prije 2020 godine za cetverogodisnje razdoblje kao i izvjesce priimitaka koje je isto dostupno za 2021, za dobivene dionice lock period je tri godine
https://www.atlant.hr/glavna_skupsti…blje%202020.pdf
https://www.atlant.hr/glavna_skupsti…a_Potpisano.pdfStatusQuoSeptember 12, 2022 at 11:43 PM Kaaaakooooo nas je ekipa nasanjkala . Otvaraju se šampanjci.
Mislim da ste malo krivi vic culi
Vjerovatno ste u pravu. Morat ću ponovno u prvi razred sricat slova.
Aloooo ekipa šta se nagurava na asku!!!!
Pa ja sam se samo malo šalio jutros.