Kratak izvještaj sa skupštine
Protuprijedlog nažalost nije prošao, nedostajalo je otprilike 12.000 dionica za.
Odnos je bio cca 311.000 protiv i skoro 299.000 za dividendu od 60,00 kuna.
Bilo je ukupno oko 610.000 dionica, razlika je bila jako jako mala.
Tako smo na kraju svi zajedno izglasali dividendu od 20,00 kuna.
Sve je proteklo stvarno u korektnoj atmosferi, vodila se kvalitetna diskusija o politici dividende i strategiji upravljanja.
Trenutno je naglasak vodstva na razduživanju i planiranim ulaganjima (capex-u), čime se fundamenti kompanije poboljšavaju.
Zbog ugovornih obveza prema kreditorima skloniji su konzervativnom pristupu koji uključuje više novaca na računu.
U dugom roku navedeno ima smisla, povećava se NAV i smanjuje omjer zaduženosti.
No isto tako svi su svjesni da tržište to zasad ne prepoznaje kroz cijenu dionice.
Ipak, poruka malih dioničara da se očekuje veća briga o njihovim ulaganjima, cijeni dionici i dividendi je prošla.
G. Bilbija se pokazao kao konstruktivan sugovornik koji ima razumijevanja za očekivanja malih dioničara, po prvi puta je spomenuta izvanredna dividenda, ukoliko naravno financijske mogućnosti i perspektiva za 2023. to dozvole. Vjerujem da će se o tome voditi računa u budućnosti.
Što se mene tiče, htio sam još jednom zahvaliti svima na podršci.
Potrudio sam se da se naša očekivanja čuju koliko je god bilo moguće.
Malo mi je žao što protuprijedlog nije prošao, ali to je život.
Nadam se da nitko ništa ne zamjera, znam da se dobar dio dioničara nadao većoj dividendi.
Dok god ima dobiti biti će dividende, samo neka se zarađuje.
A i cijena će valjda kad tad popratiti fundamente