A šta mislite, što će prije pogurati cijenu dionice prema 1.000 kn? Dividenda 20 ili 60 kn.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Kolega Stipe…
Bilo bi dobro da navedete ipak i neke druge argumente osim onih tipa dolaze nam crni dani? I onih da ste u slozi sa mojim mišljenjem.
Naime ja mislim da bi uprava trebala se obratiti svim dioničarima i navesti im stanje svih projekata i detalje oko njih. I onih građevinskih tipa Batala o kojima javnost niti dionicari gotovo ništa ne znaju. Da kažu ili napišu neku o tome, tipa kolko je to velik projekt fizički i financijski i koji se povrat od njega očekuje, možda bi dionicari stali uz upravu. Ovako (manjinski) dionicari se vode svojom logikom koliko može pripasti njima kuna u njihov novčanik. A da ne ugroze poslovanje kompanije. To je potpuno legitimno jer pored interesa kompanije, svi dionicari imaju i vlastite interese i vlastite financije. Moji interesi ili vaši, nisu vjerojatno isti interesi Bilbije ili glavnog operativca u kompaniji Domijana (taj ni nema neki značajniji vlasnički udjel) pa je očito da će se on boriti za vece place i dnevnice i rikverce ispod stola kakvi su uobičajeni u građevinskim projektima diljem Lijepe nase. I IB je potekao iz nekrentinskog biznisa prije investitorske karijere pa eto i on može imati neke oportune ili specificne interese glede komapnije i isplate dobiti. Da se razumijemo ja ne insinuiram nikakve zloupotrebe niti nečasne radnje, samo navodim različite mogucnosti i različite interese.
Kolega, vrlo ste lijepo sve obrazlozili i moram primjetiti da ste vrlo benevolentni kad ne insinuirate nikakve necasne radnje. Kod nas je od mogucnosti do realizacije istih vrlo kratak put i po meni svi su krivi dok ne dokazu suprotno. Kod nas su male dionicare vec toliko puta spalili da vise ne vjerujem nikome nista. Da, svakako bi trebalo pitati na GS i sto je s Batalom. Kad bi imali 5% mogla bi se i uvrstiti tocka u dnevni red. Zanimljivo je da drzava koja ima 10% nikad nista ne pita. Zasto?
-
A šta mislite, što će prije pogurati cijenu dionice prema 1.000 kn? Dividenda 20 iii li 60 kn.
Preko 1000 samo baltik draj indeks, najjaca sila u svemiru ... ili naravno neki fond koji ce uletit ko medo u jagode
Bez toga ni 20 ni 60 nece pomoc
-
Kolega Stipe…
Bilo bi dobro da navedete ipak i neke druge argumente osim onih tipa dolaze nam crni dani? I onih da ste u slozi sa mojim mišljenjem.
Naime ja mislim da bi uprava trebala se obratiti svim dioničarima i navesti im stanje svih projekata i detalje oko njih. I onih građevinskih tipa Batala o kojima javnost niti dionicari gotovo ništa ne znaju. Da kažu ili napišu neku o tome, tipa kolko je to velik projekt fizički i financijski i koji se povrat od njega očekuje, možda bi dionicari stali uz upravu. Ovako (manjinski) dionicari se vode svojom logikom koliko može pripasti njima kuna u njihov novčanik. A da ne ugroze poslovanje kompanije. To je potpuno legitimno jer pored interesa kompanije, svi dionicari imaju i vlastite interese i vlastite financije. Moji interesi ili vaši, nisu vjerojatno isti interesi Bilbije ili glavnog operativca u kompaniji Domijana (taj ni nema neki značajniji vlasnički udjel) pa je očito da će se on boriti za vece place i dnevnice i rikverce ispod stola kakvi su uobičajeni u građevinskim projektima diljem Lijepe nase. I IB je potekao iz nekrentinskog biznisa prije investitorske karijere pa eto i on može imati neke oportune ili specificne interese glede komapnije i isplate dobiti. Da se razumijemo ja ne insinuiram nikakve zloupotrebe niti nečasne radnje, samo navodim različite mogucnosti i različite interese.
Kolega, vrlo ste lijepo sve obrazlozili i moram primjetiti da ste vrlo benevolentni kad ne insinuirate nikakve necasne radnje. Kod nas je od mogucnosti do realizacije istih vrlo kratak put i po meni svi su krivi dok ne dokazu suprotno. Kod nas su male dionicare vec toliko puta spalili da vise ne vjerujem nikome nista. Da, svakako bi trebalo pitati na GS i sto je s Batalom. Kad bi imali 5% mogla bi se i uvrstiti tocka u dnevni red. Zanimljivo je da drzava koja ima 10% nikad nista ne pita. Zasto?
Zašto država ništa ne pita, daj da dam odgovor na ovo. Skupština Petrokemije, ne znam više koja godina, od malih dioničara došli ja i Bloger. Bloger rešeta upravu, pita zašto ovaj ima apartmane na moru, zašto ovo ono, postavlja hrpu pitanja, a svaka mu na mjestu.
Kad li u jednom trenutku diže se gospođa, predstavnica države, i kaže Blogeru: Oprostite, jel možete vi kraće postavljati pitanja, mi smo došli ovdje iz Zagreba (u Kutinu) i radno vrijeme nam je do 15 sati, moramo se vratiti...
Eto zašto država nikad ništa nije pitala i neće pitati. -
A šta mislite, što će prije pogurati cijenu dionice prema 1.000 kn? Dividenda 20 ili 60 kn.
Ni jedno, dionica ce pasti toliko na div. Day…. Ako ekipa na temelju dobiti i rezultata nije bila spremna riskirati i uloziti na ovim razinama, neka ceka 😅. Eventualno rast vozarina ili recimo da ATPL, pokupi svoje dionice sada po 400-500… pa onda ovi koji budu htjeli kasnije pobrati vrhnje od vozarina i buduce dobiti ce morati kupiti po onom sta im ostane kao i kad su kupovali po 2-3k+…. Pred 15 godina 😉.
Da uprava sad samo za cca 20kn / dionici sto bi extra isplatiti dividendu pokupi dionice mogla bi pobrati 50-60.000 komada,, a to je fina kolicina slobodnih dionica., nek nam ih prebaci sljedece godine da umjesto divke, svakom x komada kao sto su radili pred 15 godina 😉
Sad se nalazimo na tocki kao da ti netko prodaje apartman ili kucu na moru za 45k eura, a inace ti takva kuca vrijedi bar duplo. I jos na sve to ti taj apartman/kuca godisnje trenutno donese 15-20k eura… da postoji takva prilika lomili bi se da kupimo takvu kucu, ali eto kad treba kupiti dionicu onda ekipa gleda dali da se zadovolji divkom od 20-60kn 🤔😒
Na JDPL je jos luđa valuacija, al nek svatko za sebe racuna vrijednosti i parametre, da ne bude netko me zahebao ☺️
-
Kolega, vrlo ste lijepo sve obrazložili i moram primjetiti da ste vrlo dobronamjerni kad ne insinuirate nikakve nečasne radnje. Kod nas je od mogućnosti do realizacije istih vrlo kratak put i po meni svi su krivi dok ne dokazuju suprotno. Kod nas su male dioničare već toliko puta spalili da više ne vjerujem nikome ništa. Da, svakako bi trebalo pitati na GS i sto je s Batalom. Kad bi imali 5% mogla bi se i uvrstiti točku u dnevni red. Zanimljivo je da država koja ima 10% nikad ništa ne pita. Zasto?
Zašto država ništa ne pita, daj da dam odgovor na ovo. Skupština Petrokemije, ne znam više koja godina, od malih dioničara došli su i Bloger. Bloger rješava upravu, pita zašto ovaj ima apartmane na moru, zašto ovo ono, postavlja hrpu pitanja, a svako mu na mjestu.
Kad li u jednom trenutku diže se gospođa, predstavnica države, i kaže Blogeru: Oprostite, jel možete vi kraće postavljati pitanja, došli smo ovdje iz Zagreba (u Kutinu) i radno vrijeme nam je do 15 sati, moramo se vratiti...
Eto zašto država nikad ništa nije pitala i neće pitati.i gdje je danas Bloger ? a gospođa je i dalje sretno zaposlena, možda i unaprijeđena na bolje plaćenu funkciju, jer ne postavlja pitanja i ne usporava procese, bio sam na nekoliko Skupština i mogu reći da su ti predstavnici države uglavnom podkapacitirani za složenija pitanja
-
Želimo li da CERP glasa za protuprijedlog, najbolje je naći neku stranački osviještenu osobu i reći joj da Atlantska plovidba grca u zaradi, a ništa ne bi podijelila s državom. To je jezik koji stranački osviještene osobe koje nam vode državu razumiju.
-
Nista Bojane, prije GSa, vidi tko je iz CERPa i par cugica 🍷🍷🍷🍷🥃🍸🍷🍷🍶 da ga/ju uvjeriš 😅
-
Ah ekipa..... Naci stranacki osvijestenu osobu??? Mislite na Puticu? Necakinju od Suice??? Volio bih da uspijete u protuprijedlogu ali ne gajim velike nade... Ali sa svojih 3400 komada rado cu opunomocit Bojana...
-
Stigle prve punomoći, hvala Vam ljudi
-
-
Cijena čelika prepolovljena, a vozarine strahovito rastu: 'Ono što je lani bilo 27.000 dolara, sad je 65.000' - Novi listRIJEKA – Cijene čelika na svjetskom tržištu, nakon početnog šoka uslijed eskalacije krize i rusko-ukrajinskog rata, značajno su pale. S dramatičnih 2.400 eura…www.novilist.hr
dobre vijesti.. vozarine rastu..
-
Osim što se tu govori o tankerima, kontejnerašima i car-carrierima
-
Stigle prve punomoći, hvala Vam ljudi
Poslano jucer jos nesto vise od 1000 komada.
Bilo bi dobro mozda svaki dan ili svakih par dana napisati koliko je dionica skupljeno. Cisto da vidimo napredak.
-
A jel netko od prisutnih uopće pokusao razgovarati sa Sanjom Puticom, Igorom Bilbijom ili nekim od izvrsnih direktora kompanije? Znaci treba nazvati Sanju pokusati se najaviti u kompaniju i porazgovarati sa ključnim ljudima. A ne da se ovdje lamentira bezveze sa tko je kome rođak i evo ti punomoć pa će se to samo od sebe rijesiti. Znaci, postoji način koji ne funkcionira po sistemu “daljinskog upravljača” nego se sa ljudima najprije pokuša otovoriti dijalog i tek nakon toga moguće je dogovarati nešto konkretno.
-
Pa valjda treba početi od nečega. Šta da se bilo tko od nas malih najavljujemo nekome na razgovor u ATPL?
Svaka čast Bojanu - Vergilije da si je dao truda i zakotrljao lopticu. Šteta da svi koji mu šaljemo ponomoć nismo poslali i sve naše kontakte pa de se objedine na jednom mjestu za lakšu buduću internu komunikaciju da ne zamaramo Forum.
Nadam se da je ovo klica neke buduće udrugice.
-
A jel netko od prisutnih uopće pokusao razgovarati sa Sanjom Puticom, Igorom Bilbijom ili nekim od izvrsnih direktora kompanije? Znaci treba nazvati Sanju pokusati se najaviti u kompaniju i porazgovarati sa ključnim ljudima. A ne da se ovdje lamentira bezveze sa tko je kome rođak i evo ti punomoć pa će se to samo od sebe rijesiti. Znaci, postoji način koji ne funkcionira po sistemu “daljinskog upravljača” nego se sa ljudima najprije pokuša otovoriti dijalog i tek nakon toga moguće je dogovarati nešto konkretno.
United we stand, divided we fall
Pa razgovarat će naš predstavnik na skupštini, ako već mi ne uspijemo doći u daleki, ali prekrasni Dubrovnik. Ovo što se ovdje radi je totalno transparentno i predstavlja nešto što se zove dioničarski aktivizam. U njemu se može, ali i ne mora sudjelovati, kako kome po volji. Oni mali dioničari kojima je predložena dividenda okej sasvim sigurno neće davati punomoći, a oni kojima nije će dati punomoć. Neki možda neće jer misle da imaju premalo dionica, neki neće jer misle da je svaki aktivizam besmislen, neki su lijeni...
Ali vidjet ćemo s koliko će punomoći naš predstavnik raspolagati na skupštini i vidjet ćemo na kraju krajeva imamoli istomišljenike i izvan foruma.
Dijalozi u četiri oka nisu javni, a niti transparentni. Ovaj prijedlog je transparentan i ovo bi mogao biti početak možda i nečeg većeg, osnivanja udruge malih dioničara ATPL ili slično što bi malim dioničarima omogućilo javno djelovanje, a samim tim i veći interes dave kao suvlasnika velikog paketa dionica ATPL.
Uostalom, otkud uprava uopće zna da dio malih nije zadovoljan predloženom visinom dividende? -
Javiti ću finalnu brojku dionica koju ću predati u Dubrovniku za desetak dana.
Znam da je zanimljivije imati prijenos uživo, ali osim malo zabave, ne bi ništa dobili time.
Uostalom, otkud uprava uopće zna da dio malih nije zadovoljan predloženom visinom dividende?
Znaju za bar jednog dioničara koji gnjavi tamo nekim protuprijedlozima...
-
Transparentnost?
A tko vam garantira da će opunomoćenik glasati onako kako su mu date instrukcije? I sto će učiniti ako se skupština “zakomplicira” i ne bude tekla očekivanim tokom ili čak ne bude kvoruma pa se ne održi?
Dakle, ako u nekog imaš povjerenje onda imaš u njega povjerenje da vodi razgovor s nekim ili vise ljudi s jedne i druge strane o svim temama. Ako ova inicijativa ne uspije i bude malo glasova i protuprijedlog ne bude usvojen, neće se ništa dobro dogoditi za manjinske. No da se prethodno otvori ili otvorio dijalog sa upravom moglo bi se jasnije komunicirati i napraviti neki plan djelovanja i odnosa u budućnosti. Ovako, ovo je tek jedna ho-ruk inicijativa koja se bavi isključivo jednom temom unutar jedne skupine dionicara kojima se ta tema na prvu svidjela. Špekulantski odnosno hazarderski pristup, mjesto strateškog odnosno partnerskog.
-
Transparentnost?
A tko vam garantira da će opunomoćenik glasati onako kako su mu date instrukcije? I sto će učiniti ako se skupština “zakomplicira” i ne bude tekla očekivanim tokom ili čak ne bude kvoruma pa se ne održi?
Dakle, ako u nekog imaš povjerenje onda imaš u njega povjerenje da vodi razgovor s nekim ili vise ljudi s jedne i druge strane o svim temama. Ako ova inicijativa ne uspije i bude malo glasova i protuprijedlog ne bude usvojen, neće se ništa dobro dogoditi za manjinske. No da se prethodno otvori ili otvorio dijalog sa upravom moglo bi se jasnije komunicirati i napraviti neki plan djelovanja i odnosa u budućnosti. Ovako, ovo je tek jedna ho-ruk inicijativa koja se bavi isključivo jednom temom unutar jedne skupine dionicara kojima se ta tema na prvu svidjela. Špekulantski odnosno hazarderski pristup, mjesto strateškog odnosno partnerskog.
Vergilije je transparentno iznio svoj preijedlog za GS i sad se ovdje skupljamo mi koji podržavamo taj prijedlog, nema tu neke prevelike filozofije i mudrosti. Punomoć mu dajemo jer imamo iste interese.
Vi ako hoćete, napravite strategiju, pristupite tomu akademski i analitički, možemo i javnu raspravu održati pa onda dati u sabor na glasanje. Ali do tad imamo to što imamo. -
Pa dajte vi svoju inicijativu, okupite istomišljenike i otvorite dijalog kakvog želite.
I ne razumijem šta će se to ništa dobroga dogoditi malkima ako protuprijedlog ne prođe. Zanima me pojašnjenje.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun