1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • July 28, 2022 at 5:14 PM
    • #11,781
    Quote from Meri
    Quote from Milijarder

Prvo polugodište, dobit:

JDGT 72 Kn/dionici, vrijednost dionice 1620 Kn.

ATPL 95 Kn/dionici, vrijednost dionice 458 Kn.

premalo parametara za ikakvu usporedbu i zaključak

Kolegice, uvijek je premalo, ali ljeto je i to je za početak dosta.

Ali, može jedno suvislo pitanje, koju to imovinu, koja vrijedi ima Jadroagent, možda brodove, čija cijena nije uračunata u moguću stvarnu vrijednost dionice? :/

• Blister
    Student
    Reakcija primljeno
    190
    • July 28, 2022 at 6:12 PM
    • #11,782
    Quote from deny_09

Nedostaje ozbiljni kupac kao na SPAN-u. Sve sitni tapksroši i burekđije, korak naprijed nazad dva... ;)

Da parafraziram...tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi..

Točka. Bez nastavka. Nemojte uspoređivati Span s brodarima koji imaju vrlo valovite cikluse...kao sto kazes upravo za trejdere, bez naziva buregđija i tapkaroš. Takva je kakva je. Mnogi su se već nasanjkali na nju i ne vjeruju prognozerima kojih kada dionica pada nema nigdje, a onda izađe izvješće za Q2 koje je isto kao i Q1 i najavkjuju ekspoziju do nebesa. Postoje oni kojima odgovara niska cijena dionice ......vidimo kako svakodnevno ruše cijenu čim počne rasti. Sva (ne)sreća da strani investitori ne čitaju naše forume, zato još samo mali nasjedaju tim pričama.

Quote from KultLicnosti

+0,67 % the day after.

Pa barem nije u minus ?

Ili.....tresla se brda rodio se niš

Edited once, last by Blister: Merged a post created by Blister into this post. (July 28, 2022 at 6:15 PM).

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • July 28, 2022 at 6:53 PM
    • #11,783

Nekako mi se čini da su prije točkice.......nego točka ●.

Šalu na stranu sve je dobro pobrojano, ali objektivnosti radi malo šećera od 30mil$ i malo sagledavanja i proučavanja FI i bilance matice, pa je jasno da SVI cekaju kada će početi road show i tko će uistinu prvi potegnuti.

Ah ti nezgodni volatilni brodari - dry bulkeri, kako su uopće se usudili prezentirati ovakve rezultate, blagajnu i operativne pokazatelje.

OK što će im SVE gore pobrojano kada nemaju pedigre... :) <3 :saint: :thumbup:.

p.s. E da bolje vrijediti nego letjeti kao puran

• Chuck
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    507
    • July 28, 2022 at 8:07 PM
    • #11,784

Nemam dionice Atpl, već stranih brodara, ali koliko pratim zadnjih tjedana se nastavlja rastući trend stranih brodara, ponajviše zbog odličnih polugodišnjih izvješća, dok svi od reda imaju male multiple. Čak ni nedavni pad BDI indeksa ispod 2000 nije naštetio rastućem trendu, pa si postavljam pitanje. Da li ovi vani znaju nešto što mi ne znamo, kao naprimjer da će BDI indeks rasti do kraja godine zbog Kine ili brodari trenutno rastu jer imaju jako puno keša u bilanci i redom isplaćuju dividende, pa zbog trenutnog soft landinga u SAD-u, taj keš dobro dođe u nemirnim vremenima. Uglavnom, dok ovi vani dođu na nove vrhunce kod nas će se i dalje pričati o jeseni i recesiji, te da li je čaša polupuna ili poluprazna.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 28, 2022 at 9:22 PM
    • #11,785

Nemate ATPL pa pisete na temi nešto o čemu bi trebali pisati na Dry bulk temi?! Čemu takva opsjednutost sa ATPL? Dajte nam malo introspektivni pogled na odnos ATPL i vas jer očito je da je to “prikrivena ljubav”, zavijena u mržnju!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 29, 2022 at 12:24 PM
    • #11,786
    Quote from Milijarder

Podijelio sam zadržanu dobit sa brojem dionica, i rezultat je 432,74 Kn/dionici.

Pametnom dosta i previše.

mislim da je pametnije ništa ne računati i pokazivati izračune na forumu, jer svatko sebi to izgleda nekako drugačije protumači, tako da ne bih isključio da uskoro i dođemo do tih 432, sreća da nisu ostavili 200 kn u zadržanoj dobiti

DiAbLeRo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    432
    • July 29, 2022 at 12:27 PM
    • #11,787

Ne znam čemu čuđenje, sve ovo se radi još tamo od listopada prošle godine, isti uzorci i ponašanje. Ništa novo i neviđeno. Očekivano izvrsno izvješće i očekivana opstrukcija zdravom i opravdanom rastu cijene.

Heav'n has no rage, like love to hatred turn'd,

Nor hell a fury, like a broker scorn'd...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 29, 2022 at 12:31 PM
    • #11,788
    Quote from DiAbLeRo

Ne znam čemu čuđenje, sve ovo se radi još tamo od listopada prošle godine, isti uzorci i ponašanje. Ništa novo i neviđeno. Očekivano izvrsno izvješće i očekivana opstrukcija zdravom i opravdanom rastu cijene.

Nebo nema bijesa, kao što se ljubav pretvorila u mržnju,

Niti pakleni bijes, poput brokera prezrenog...

mislim da tu ipak dobar dio imaju utjecaja strane babaroge

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,511
    • July 29, 2022 at 1:03 PM
    • #11,789

Glavni (ne)driver rasta cijene je u vlasničkoj strukturi. Kad/ako mirovinci ili drugi fondovi krenu ulazit, gledat ćemo vatromet.

Dok se to ne dogodi, cijena će plesati gore dolje ovisno o raspoloženju nekoliko pojedinaca taj mjesec... Realno, da se oni poslože na način da godinama posluju ovako kao zadnje godine, da postoji dugotrajna i bogata dividendna politika i da pokažu mogu li stvarati dobit bez obzira plesanje BDIa, cijena bi bila potpuno nebitna u ovakvoj vlasničkoj strukturi, ulagalo bi se zbog masne dividende.

Ovako svakih par dana uleti netko tko očekuje +50% u par dana jer su eto rezultati odlični. Jesu, ali nema (trenutno) velike potražnje za dionicom iz xy razloga. I onda naš junak nakon par dana izlazi nezadovoljan, a broker mu se zahvaljuje na gablecu

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • July 29, 2022 at 1:16 PM
    • #11,790

Kolega mikromakrto, ne bih se slozio.

Po mom misljenju problem je realniji i jednostavniji:

-BDI klizi vec tjednima jer jednostavno trenutno nema tereta u kolicinama da izazove rast BDI, zito, zeljena rudaca, za ugljen je jos rano itd.

- kina za sada ne pokrece novi inv. ciklus.

- nitko ne zna gdje je dno i preokret, moze biti sutra a moze se nastaviti tjednima, po mome mozda i do 1600....

Ima puno negativnih faktora rat, smanjen promet zita, kina usporava itd ali i pozitivnih: pad bdp u amera usporava, copper je zaronio ali i odbio zadnjih dana, ugljen ce se prevoziti u europu iz daljih zemalja, mozda krene zito itd....

Ali jedno sam siguran, sa strane ceka veliki novac za uloziti u brodare samo se pokusava pogoditi dno kao i uvijek...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 29, 2022 at 1:36 PM
    • #11,791

" The Baltic Dry Index, which measures the cost of shipping goods worldwide, tumbled 3.1% to a 5-month low of 1,945 points, dragged by weak demand across all vessel categories. The capesize index, which tracks iron ore and coal cargos of 150,000 tonnes, 143 points, or 6.1%, to 2,190 points, the lowest in three weeks. The panamax index, which tracks about 60,000 to 70,000 tonnes of coal and grains cargoes, went down 11 points, or 0.5%, to a 1-week low of 2,065 points. The supramax index fell by 35 points to 2,003 points, the lowest since February 9th."

Baltic Exchange Dry Index | 1985-2021 Data | 2022-2023 Forecast | Price | Quote
    The Baltic Dry Index rose 1.4% to 3,657 on Tuesday, its highest since June of 2010 and extending gains for a sixth straight session, amid sustained demand for…
    tradingeconomics.com
  • mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,511
    • July 29, 2022 at 1:51 PM
    • #11,792
    Quote from Shogun

Kolega mikromakrto, ne bih se slozio.

Po mom misljenju problem je realniji i jednostavniji:

-BDI klizi vec tjednima jer jednostavno trenutno nema tereta u kolicinama da izazove rast BDI, zito, zeljena rudaca, za ugljen je jos rano itd.

- kina za sada ne pokrece novi inv. ciklus.

- nitko ne zna gdje je dno i preokret, moze biti sutra a moze se nastaviti tjednima, po mome mozda i do 1600....

Ima puno negativnih faktora rat, smanjen promet zita, kina usporava itd ali i pozitivnih: pad bdp u amera usporava, copper je zaronio ali i odbio zadnjih dana, ugljen ce se prevoziti u europu iz daljih zemalja, mozda krene zito itd....

Ali jedno sam siguran, sa strane ceka veliki novac za uloziti u brodare samo se pokusava pogoditi dno kao i uvijek...

Display More

Uopće nisam govorio zašto nema rasta, već zašto nema gotovo nikakve promjene cijene. Jer je promet realno nizak. Prebacuje se s računa na račun, obrni okreni za 5% gore dolje s minornim količinama. Da, Atlantska je jedna od najlikvidnijih dionica zadnjih par mjeseci, ali bojim se da to više govori o ostatku tržišta koje je jesenas zaspalo zimski san i nikako da se probudi

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 29, 2022 at 2:47 PM
    • #11,793

Ovi koji tu pišu žalopojke jer dionica ne raste se nadaju rastu od plus dvadeset posto u dva dana da mogu izaći. Ali nema više mladog mesa na ZSE. Fali investitora i svježeg kapitala.

Svi znamo da su vozarine za 2021 i 1H 2022 bile odlične. To je prošlost.

Sada je pitanje kakav će bdi biti 2023. To treba pogoditi.

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • July 29, 2022 at 3:07 PM
    • #11,794
    Quote from Marielena

Ovi koji tu pišu žalopojke jer dionica ne raste se nadaju rastu od plus dvadeset posto u dva dana da mogu izaći. Ali nema više mladog mesa na ZSE. Fali investitora i svježeg kapitala.

Slazem se da fali kapitala i investitora i da proslost je, a to da je zaradeno hrpa milijuna kuna nije bitno? To je isto proslost? Po takvom razmisljanju cijena dionice bi zapravo stalno trebala stagnirati jer:

a)svi dobri rezultati su vec ukljuceni u cijenu

b)dolazi recesija pa nema smisla da raste jer ce opet pasti

c)divka je premala u usporedbi sa strancima

d)bolje da ni nema divke jer ionako ce pasti za iznos divke itd.

Zar ova dionica samo treba rasti naslijepo kada se ocekuju dobri rezultati buducnosti a onda kada se objave konkretni i dobri rezultati nema nikakve reakcije? Mislim pogledajmo cijenu u kontekstu lanjskih kretanja. OK BDI jest bio veci u odredenom trenutku ali na krilima tih spikeova cijena je skoro dosla do 600kn. Tako da jasno je da je to frustrirajuce za vlasnike ukljucivo i mene. Jer ocekivao sam barem pokusaj napada na 500 a ne ovakvu letargiju.

Nadam se da se samo radi o sentimentu trzista uslijed globalne krize i da cemo ipak biti jednom nagradeni. Ako nista drugo barem ce divka sjesti cak i ako letargija potraje. Na moju kolicinu biti ce dovoljno za solidno ljetovanje.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 29, 2022 at 3:10 PM
    • #11,795
    Quote from Brunos
    Quote from Marielena

Slazem se da fali kapitala i investitora i da proslost je, a to da je zaradeno hrpa milijuna kuna nije bitno? To je isto proslost? Po takvom razmisljanju cijena dionice bi zapravo stalno trebala stagnirati jer:

a)svi dobri rezultati su vec ukljuceni u cijenu

b)dolazi recesija pa nema smisla da raste jer ce opet pasti

d)bolje da ni nema divke jer ionako ce pasti za iznos divke itd.

Zar ova dionica samo treba rasti naslijepo kada se ocekuju dobri rezultati buducnosti a onda kada se objave konkretni i dobri rezultati nema nikakve reakcije? Mislim pogledajmo cijenu u kontekstu lanjskih kretanja. OK BDI jest bio veci u odredenom trenutku ali na krilima tih spikeova cijena je skoro dosla do 600kn. Tako da jasno je da je to frustrirajuce za vlasnike ukljucivo i mene. Jer ocekivao sam barem pokusaj napada na 500 a ne ovakvu letargiju.

Nadam se da se samo radi o sentimentu trzista uslijed globalne krize i da cemo ipak biti jednom nagradeni. Ako nista drugo barem ce divka sjesti cak i ako letargija potraje. Na moju kolicinu biti ce dovoljno za solidno ljetovanje.

Display More

Dionica treba rasti ako se očekuje dobra budućnost. Nedostatak likvidnosti sugerira nesigurnost.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • July 29, 2022 at 3:10 PM
    • #11,796
    Quote from Marielena

Tri su najvažnija faktora koja će odrediti budućnost dry bulka: Kina, Kina i Kina

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 29, 2022 at 3:13 PM
    • #11,797
    Quote from Marielena
    Quote from Brunos

Slazem se da fali kapitala i investitora i da je prošlost, a to da je zaradeno hrpa milijuna kuna nije bitno? To je isto prošlost? Po takvom razmišljanju cijena dionice bi zapravo stalno trebala stagnirati jer:

a)svi dobri rezultati su već uključeni u cijenu

b)dolazi recesija pa nema smisla da raste jer će opet pasti

d)bolje da nema divke jer ionako ce pasti za iznos divke itd.

Zar ova dionica samo treba rasti naslijepo kada se očekuju dobri rezultati budućnosti a onda kada se objave konkretne i dobri rezultati nemaju nikakve reakcije? Mislim da pogledamo cijenu u kontekstu lanjskih kretanja. OK BDI jest bio veci u odredenom trenutku ali na krilima tih spikeova cijena je skoro dosla do 600kn. Tako da je jasno da je to frustrirajuće za vlasnike uključeno i mene. Jer sam očekivao barem pokušaj napada na 500 a ne ovakvu letargiju.

Nadam se da se samo radi o sentimentu tržišta uslijed globalne krize i da ćemo ipak biti jednom nagrađeni. Ako nista drugo barem ce divka sjesti cak i ako letargija potraje. Na moju će količinu biti dovoljno za solidno ljetovanje.

Display More

Dionica treba rasti ako se očekuje dobra budućnost. Nedostatak likvidnosti sugerira nesigurnost.

Display More

moramo malo sačekati oporavak kriptovaluta, znate da je "naših" puno investiralo i sada nemaju za dionice

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • July 29, 2022 at 3:30 PM
    • #11,798
    Quote from Marielena

Da, mislim da ste u pravu. Slično je bilo i prošle godine, bdi danima pada, izvješće odlično, s foruma viču ide to do 600, ja poslušam vikače i op ode ona do 350. Ovu godinu mislim da sam nešto naučio i na vrijeme prodao. Ali da je volim, volim i čim dođe do moga targeta kupujem. Ipak je ona kraljica, može se puno i brže zaraditi ali i izgubiti. Ovo nije nagovor na prodaju, nego moje iskustvo koje ne bih volio da prođu mlade kolege investitori. I ja sam tada preko pp tražio pomoć i dobio je, zahvaljujem se iskrenim forumašima, kojih ima na ovom forumu. Pozdrav, nadam se da je more toplo!!

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • July 29, 2022 at 3:33 PM
    • #11,799
    Quote from lebowski
    Quote from Marielena

Tri su najvažnija faktora koja će odrediti budućnost dry bulka: Kina, Kina i Kina

Sa sve tri lošije Kine imamo lipe zarade, gašenje duga (275 000 000) iz 2021. i divd.

Vozarine + prodaja broda ili dva u 2022. imamo lipog keša za ulazak i davljenje ostatka duga u 2023., Vjerojatno jaču divd bez da bude znacajno visok BDI.

Mozda napad na opcijske novogradnje…

Mislim da cemo solidno preplivati 2023. pa u 2024 izvući panamaxe itd.

Jače smanjenje duga nam daje komod i u lošijoj atmosferi. Imamo lufta za lošije,navijamo za bolje!!!

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • July 29, 2022 at 3:36 PM
    • #11,800

Uz fundamentalnu analizu, potrebno je malo poznavati TA i jos malo psihologije krda, i kad se to sve savlada rezultat nece izostati... ;) .

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 10:07 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. TheMandarin

May 21, 2025 at 10:07 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 468

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 10:05 AM
    2. Odgovora
      468
      Pregleda
      202k
      468
    3. Meri

May 21, 2025 at 10:05 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 9:42 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 21, 2025 at 9:42 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

TheMandarin May 21, 2025 at 10:07 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Meri May 21, 2025 at 10:05 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 21, 2025 at 9:42 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago