ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

 • Tema za ARNT:


  Tržište Vodeće tržište
  Sektor: I
  Vrsta vrijednosnog papira Dionica - redovna
  Broj uvrštenih 5.128.721
  Nominalna vrijednost -
  Dividenda u novcu 5,00 Kn
  Datum isplate dividende 28.5.2019
  Datum stjecanja prava na dividendu 7.5.2019
  Početak trgovanja bez dividende 6.5.2019
  Prospekt vrijednosnice PDF prospekti (zip)

  bez ocjena molim

 • https://zse.hr/default.aspx?id=97311

  Novosti vezane uz razvoj događaja oko COVID-19, obavijest o odgodi Glavne skupštine te očitovanje na volatilnost cijene


  Financijska i likvidna pozicija Grupe je snažna. Na dan 26. ožujka 2020. godine Grupa je imala
  raspoloživog novca u iznosu većem od 600 milijuna kuna.


  Grupa stogavjeruje da je, na temelju dolje opisanih mjera, u dobroj poziciji da izdrži značajno potencijalno
  smanjenje poslovne aktivnosti
  na svojim tržištima tijekom 2020. godine.

 • Trzisna kapitalizacija im je milijarda kuna, od toga na racunu imaju 600 mil kesa.

  Da cijelu godinu trebaju isplacivati place za svoje zaposlenike u punom iznosu, bez doprinosa drzave, to je nesto ispod 100 mil kuna.

  Srecom nisu potrosili prebrzo novac od dokapitalizacije.

  Rekao bih cijena prilicno povoljna u usporedbi sa drugim turistima.

 • Inače, kada bi se riješilo pitanje vlasništva, bivši Arenaturist, koji je početkom ove godine kupio niz hotela u Njemačkoj i Mađarskoj, u Rivieri bi uredio prvi art’otel u Hrvatskoj. Pet njihovih hotela posluje pod tim brendom koji garantira drugačiji doživljaj. Srž brenda čini umjetnost. Svaki hotel izlaže zbirku originalnih djela oblikovanih ili posebno odabranih za svaki pojedini art’otel, što svakog od njih čini jedinstvenom umjetničkom galerijom. Art’otel je stvorio vlastitu nišu u svijetu hotelijerstva, koja se u potpunosti razlikuje od tradicionalnih hotela


  budući art'otel?

 • Ovaj hotel će biti tvornica novaca kroz par godina. Nevjerojatno koliko ljudi misli da će se svijet drastično promijeniti nakon korone. Dugoročno sigurno neće. Gotovo nitko se neće sjećati ove pandemije za par godina. Jako je velik broj špekulanata na burzi koji nemaju adekvatan vremenski horizont ulaganja. Ova firma je bonbon jer je vode financijski konzervativci. Bilo je toliko kritika zašto ne ulažu, svi ostali kupuju hotele šire se, ARNT ne. Zapravo su to i radili ali konzervativno jer su znali da će doći recesija. Kao Buffet. Sada 600 mil. kuna na računu vrijedi kao suho zlato i imati će prilike za nove akvizicije sa 40% popusta. Pametnome dosta.

 • ma nemoj nam reći... oni su znali da dolazi najprije corona, a onda recesija!!?? vjerovatno zato i stoje novci od dokapa 2-3 g na računu, a usto su i isplačivali dividendu! ako je za vas to vrhunski management, onda ok! za mene su nesposobnjakovići sa nedostatkom vizije i strategije! ohhh, fulao sam, imaju odličnu viziju i strategiju kako povećavati vlasnički udio!

 • isplatili su simboličnu dividendu od 5 kn prošle godine. Treba gledati EPS (s time da nisu niti blizu svoje prirodne profitabilnosti) a ne isplaćenu dividendu. Nisu znali za koronu ali su očito imali mudrost da osjete da je ekonomija pregrijana i da dolazi recezija (uzrok recesije nije bitan). Dizerfikacija na druge zemlje je također odličan potez. Sada ćete reći korona je i u Njemačkoj i Mađarskoj 🤣. Svaka firma koja ima jaku cash poziciju ima dobar management (to se najbolje vidi u ovakvim vremenima). U SAD je hrpa firmi ulagala nevjerojatna sredstva u kupnju vlastitih dionica (npr. avio kompanije, hoteli i sl.) i nemaju gotovo nikakve rezerve. Ako je to vama bolji management, onda kupujte takve firme ja sigurno neću...

 • iz izvješća Q1/2020., Reuel (Reli) Slonim: 1Q2020 NotREV kons

  Quote

  S obzirom na brzo širenje pandemije Covid-19 i nesigurnosti u vezi s poremećajima u hotelskoj industriji i

  našim tržištima, nije moguće dati smislene smjernice za tekuću financijsku godinu.  mislim da je ovo jedino pošteno i jedini način za obrazložiti i rezultate kvartala i plan za bližu budućnost: nemamo pojma!

  a trgovanje turističkim dionicama ostaviti samo najhrabrijima koje novac u džepu baš svrbi


  inače pad prihoda je za RH nekih 21,5%, za poslovanje u Njemačkoj i Mađarskoj čak i više, nekih 25%

  s obzirom da objekti u RH još nisu otvoreni Ebitda je čak i bolja jer su izostale pripremne radnje za sezonu

  uzimaju potpore HZZ (nekih 2 mil kn su naplatili za ožujak, nadalje očekuju potporu od 5.825 kn po zaposlenom)

 • https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/391

  Izašlo je izvješće od Arene, ove godine otprilike trećina prihoda u odnosu na lanjsku. Sve one dobre vijesti od ljetos izgleda da su bile zavaravajuće. Velik dio tih turista je očito bio u privatnim apartmanima, a ne u hotelima. Kad je ovakvo izvješće za istarski hotel, dalmacija će biti još veća katastrofa. Nije dobro, nadajmo se da iduća sezona biti bolja jer inaće slijedi katastrofa za hotelijere, a posljedično i za cijelu državu.