Display MorePrema mojoj računici dobit od Batale bi trebala biti oko 60M kn. Evo i detaljne specifikacije. Sve inpute kod izgradnje bih rekao da dosta dobro poznajem (to mi je struka), veća nepoznanica mi je samo cijena parcele za koju sam pretpostavio da vrijedi oko 2M €.
Išao sam na stari forum pogledati tadašnju prepisku, jedan kolega je tražio ponudu za stan, cijena je bila 4.500 €/m2 i 22.500 € za parking u garaži. Kapara se plaćala 20%, što nikako nije zanemarivo - uz pretpostavku da su točne tvrdnje da su sve stanove unaprijed prodali (što mi je teško za povjerovati), uzeli su kaparu od cca 35-40M kn, a znamo što bi značilo kada bi išli jednostrano raskidati kupoprodajni ugoovor ili mijenjati cijenu.
Također, koliko sam uspio isčitati iz medija, u zadnje dvije godine i nije došlo do povećanja cijena nekretnina u Dubrovniku, zato mislim da ni neće ići na povećanje cijene kvadrata.
Mislim da je parcela u njihovom vlasnistvu, pa se taj trosak odbija ili?
Je, njihova je, ali ne mozes to odbiti, to je realni trosak koji ulazi u cijenu kvadrata stana (alternativno su mogli npr. uopce ne raditi zgradu, vec prodati taj plac, odnosno tu staru zgradu), ali nece utjecati na cash flow, nije novcani izdatak u ovoj investiciji.