Može li se naslutiti kad ide dividenda?
Sudeci po trgovini danas, prije ide stecaj😂
Može li se naslutiti kad ide dividenda?
Sudeci po trgovini danas, prije ide stecaj😂
Mislim da su brodovi osigurani ako putin bude pucketao.Moje mišljenje da će brodari rast...
Mislim da ništa od pucanja. Sada će Rusija rasporediti tenkove u te dvije regije u Ukrajini kao na Krimu i pojeo vuk magare.
Rusija će dobiti sankcije i to je to. Povijest se ponavlja. Bar tako kažu pametniji od mene. Nisam mislio će se Putin usuditi i
ovo napraviti, ali pucalo se s obje strane, a sada će ipak biti ravnoteža straha.
Koliko vidim GOGL u Oslo-u raste i vozarine rastu i dok tako bude, nema zime za ATPL, bar ja mislim.
Dionica Atlantske plovidbe je do sada uglavnom pratila pad ili rast vozarina, što direktno utječe na
njihovu zaradu i možebitnu dividendu.
GOGL:NOOsloGolden Ocean Group Ltd
105.30NOK
+2.50+2.43%
putin je napravio sve u dogovoru sa amerima , zapravo i nije napravio ništa što dosad nije radio samo što sada svi o tome pričaju. I dosada su ruski vojnici ulazili u Donbas , pa čak i su i Ameri rekli da se ništa bitno nije desilo. Stoga , ako ostane samo na ovome , bit će to kao na Krimu scenarij , a koliko to utječe na vozarine, vidimo danas . Joakim crta rakete, al ne nuklearne
Mislim da su brodovi osigurani ako putin bude pucketao.Moje mišljenje da će brodari rast...
Da dodje do teoretskog rata, brodari bi bili dobitnici. Zapad bi robu koju sada dobiva iz Rusije morao nabavljati iz udaljenijih krajeva sto bi povecalo morske putove i dovelo do manjka brodova. Nastao bi i zastoj u svjetskoj trgovini. Brodarske vozarine bi narasle.
Ali nece biti nista niti od rata niti od sankcija Rusiji. Sto ce se sada Europa smrzavati zbog principa? Ili netko stvarno vjeruje da ce mladi Nijemci ginuti za ukrajinski Donjeck?
Putin je to vec napravio sa Osetijom i Krimom i nije se nista dogodilo. On je zauzeo pokrajine koje vec de facto kontrolira i gdje se odavno nalaze ruski vojnici. I sada panika. Zasto ne panicarimo sve od 2014 zbog toga?
Da dodje do teoretskog rata, brodari bi bili dobitnici. Zapad bi robu koju sada dobiva iz Rusije morao nabavljati iz udaljenijih krajeva sto bi povecalo morske putove i dovelo do manjka brodova. Nastao bi i zastoj u svjetskoj trgovini. Brodarske vozarine bi narasle.
Ali nece biti nista niti od rata niti od sankcija Rusiji. Sto ce se sada Europa smrzavati zbog principa? Ili netko stvarno vjeruje da ce mladi Nijemci ginuti za ukrajinski Donjeck?
Putin je to vec napravio sa Osetijom i Krimom i nije se nista dogodilo. On je zauzeo pokrajine koje vec de facto kontrolira i gdje se odavno nalaze ruski vojnici. I sada panika. Zasto ne panicarimo sve od 2014 zbog toga?
nemoramo paničariti ni sada.......ali pretpostavljam da tada burze nisu bile ovako napuhane kao danas, inflacije nije bilo, kamate ovako nisko (što če s njima i kako postupati ukoliko gospodarstva počnu slabiti a inflacija i dalje rasti?), dugovi zemalja nisu bili toliko visoki izmučeni kovidom koji još nije riješen, broj zaduženih poduzeča koji ne stvaraju nikakav novac a čine burzovni mjehur........onda kao šlag na tortu dolaze i izraženi geopolitički sukobi i neizvjesnosti na neizvjesnosti i mix je potpun.......
nevezano za sve to brodari plove i dalje na dobrim vozarinama i bilo bi dobro da tako i nastave te stanu na čvrste noge nakon mnogo gladnih godina.......
ništa, promatramo, kalkuliramo i prilogođavamo se i dalje.......nema rješenja i velikih para preko noči.......na burzi se, uglavnom, prema gore ide po stepenicama a prema dolje liftom........tome, po tko zna koji put svjedočimo i ovdje zadnja 2 tjedna.....
Display MoreDa dodje do teoretskog rata, brodari bi bili dobitnici. Zapad bi robu koju sada dobiva iz Rusije morao nabavljati iz udaljenijih krajeva sto bi povecalo morske putove i dovelo do manjka brodova. Nastao bi i zastoj u svjetskoj trgovini. Brodarske vozarine bi narasle.
nemoramo paničariti ni sada.......ali pretpostavljam da tada burze nisu bile ovako napuhane kao danas, inflacije nije bilo, kamate ovako nisko (što če s njima i kako postupati ukoliko gospodarstva počnu slabiti a inflacija i dalje rasti?), dugovi zemalja nisu bili toliko visoki izmučeni kovidom koji još nije riješen, broj zaduženih poduzeča koji ne stvaraju nikakav novac a čine burzovni mjehur........onda kao šlag na tortu dolaze i izraženi geopolitički sukobi i neizvjesnosti na neizvjesnosti i mix je potpun.......
nevezano za sve to brodari plove i dalje na dobrim vozarinama i bilo bi dobro da tako i nastave te stanu na čvrste noge nakon mnogo gladnih godina.......
ništa, promatramo, kalkuliramo i prilogođavamo se i dalje.......nema rješenja i velikih para preko noči.......na burzi se, uglavnom, prema gore ide po stepenicama a prema dolje liftom........tome, po tko zna koji put svjedočimo i ovdje zadnja 2 tjedna.....
Upravo to.
Samo onda treba reci da americke burze padaju jer su pregrijane, i da se trazi bilo koji povod za "kraj svijeta".
A koliko je Atpl pregrijan, moglo se vidjeti po prometu jutros. Nije bilo puno rasipaca.
Display Morenemoramo paničariti ni sada.......ali pretpostavljam da tada burze nisu bile ovako napuhane kao danas, inflacije nije bilo, kamate ovako nisko (što če s njima i kako postupati ukoliko gospodarstva počnu slabiti a inflacija i dalje rasti?), dugovi zemalja nisu bili toliko visoki izmučeni kovidom koji još nije riješen, broj zaduženih poduzeča koji ne stvaraju nikakav novac a čine burzovni mjehur........onda kao šlag na tortu dolaze i izraženi geopolitički sukobi i neizvjesnosti na neizvjesnosti i mix je potpun.......
Upravo to.
Samo onda treba reci da americke burze padaju jer su pregrijane, i da se trazi bilo koji povod za "kraj svijeta".
A koliko je Atpl pregrijan, moglo se vidjeti po prometu jutros. Nije bilo puno rasipaca.
to su bili izviđači, koji su prošli kao bos po trnju,
ne bih se složio samo s ovim razmišljanjem o osiguranju brodova i pucanju, na brodovima ipak rade uglavnom naši ljudi i nije vrijedno niti jedne kune iliti budućega eura zarade na dionici, ako netko u tome mora stradati ili pretrpjeti bilo kakvu štetu
Ne govorimo sad o žrtvama, meni je ža svakokog čovika isto.Govorimo o eventualnom šteti za firmu...
Tresla se brda rodio se miš...eto nas u plusu...sad bih bio sretan i s 450 do izvještaja
Ako se dolje postana tvrdnja pokaže istinita, to bi značilo da je Rus ipak povukao ručnu,onda bi ATPL mogla eksplodirati ,vidim da vanka nezaustavljivo rastu.
Moskovski list RBK navodi prvu zamjenicu Odbora Dume za međunarodne odnose Svetlanu Žukovu koja je rekla kako "Rusija neće priznavati Donjecku narodnu republiku i Lugansku narodnu republiku u granicama koje su ta područja imala, nego u sadašnjim granicama koje kontroliraju". "Priznajemo granice koje su sada, u ovom trenutku. Nitko ne namjerava ići dalje.
jokine misli 21 stoljeća ... lajkam
Vani brodari u plusu.
Vani brodari u plusu.
vani je nestalo sentimenta i momenta za napucavanje "sentiment i moment dionica" pa su im sad i brodari dobri.......kad je bilo s&m "potapali su brodove" i kad je trebalo i kad nije.......
Vani brodari u plusu.
vani je nestalo sentimenta i momenta za napucavanje "sentiment i moment dionica" pa su im sad i brodari dobri.......kad je bilo s&m "potapali su brodove" i kad je trebalo i kad nije.......
A čuj, uz P/E od 2 do 5 i masne divke brodari moraju biti dobri hoćeš nećeš.
Čak neki strani brodari i povećavaju divke, jer imaju previše novca na računu.
Ajmo reći ovako, baloni su se ispuhali i ispuhuju se, a value investitori dolaze na svoje.
Pa najavio je majstor Joakim da će doći do preljevanja novca u dry bulk čak i iz kontejnera a kamo li ne iz drugih precijenjenih USA dionica....mi uvijek kasno palimo al doće i kod nas iz d..... u glavu.
A čuj, uz P/E od 2 do 5 i masne divke brodari moraju biti dobri hoćeš nećeš.
Čak neki strani brodari i povećavaju divke, jer imaju previše novca na računu.
Ajmo reći ovako, baloni su se ispuhali i ispuhuju se, a value investitori dolaze na svoje.
I zar nisam najavio prije koji mjesec upravo to? Da je šitkojini i Tesle moraju ispuhati i da ce to biti dobro za brodare i ono sto ima neku fizicku podlogu?
Dobro se zeleni vani, koda im paše ova situacija imam osjećaj...vozit će u strahu, a to košta više valjda i naše perjanice povuku malo za koji dan...
Negdje 2003-4 ako se dobro sjecam, bio sam na kadeturi na atlantskoj i dosao dopis o kupnji firme i naravno svi pressing da se kupi, nasa firma, nasi brodovi...
I ja upisao nekih 200 dionica (platio nesto iznad 1000 dolara), i zaboravio skroz na njih. 2007 mi dolazi godisnji izvjestaj kad tamo skoro 90 000 eura u dionicama Atlantske. Prodao i otplatio stan na Montovjerni.... Moj pocetak ulaganja 😀
E to je bilo ulaganje, bez znanja, al te pogodi sreća 😂
Upravo tako 😀. Sreca da sam bio dona kad je dosao onaj godisnji izvjestaj inace ne bih ni znao....
Ali isto vrijedi promisliti o potencijalu dionice jer 2002 - 2008 je kina vukla a sada cijeli svijet (vecina barem) krece s ulaganjima u zelenu energiju i sirovine koji s tim idu....