samo da opet ne naiđe onaj, sit sam i njega i bureka
hahhaha
hahhaha
ja moram priznati da sam kupio na 420 i ni mi baš pravo, koštat će me ovaj hibridni rat opet prilično
Ja sam zadnje na 417 kupila. Za daily trade lose. Ali spavam mirno. Vrijedi dionica vise.
Ajde priznajte koliko ste kupili dionica u petak i utorak u rasponu od 430-450kn??? Bez nervoze, biti će sve ok.
Zadnju dionicu sam kupio ispod 200kn pa sad izracunajte nervozu
Kažete nije bitan BVPS, nije bitan ni ROE(očito), nije bitan ni BDI, ja vas pitam što j onda bitno???
ja moram priznati da sam kupio na 420 i ni mi baš pravo, koštat će me ovaj hibridni rat opet prilično
Ja sam zadnje na 417 kupila. Za daily trade lose. Ali spavam mirno. Vrijedi dionica vise.
ma je, samo što je najgore i ove po 400 isto vrijede više
Zadnju dionicu sam kupio ispod 200kn pa sad izracunajte nervozu
Kažete nije bitan BVPS, nije bitak ni ROE(očito), nije bitan ni BDI, ja vas pitam što j onda bitno???
Kolega je htio reci da umjesto BVPS trebas gledati NAV.
Kažete nije bitan BVPS, nije bitak ni ROE(očito), nije bitan ni BDI, ja vas pitam što j onda bitno???
Trebaš gledati da spavaš mirno.
s obzirom na stanje možda ipak treba gledati US NAVy i njeno kretanje......
I što nam NAV govori za ATPL?? Samo mi nemojte pričati u šiframa, molim vas:)
Mene vise brine klimakterij Putinove gospodje. Da ga ona ne nasekira pa u afektu napravi neko sr.nje, inace mislim da ce sve biti ok.
I mene jedino Putin brine...isisala me ova dionica...nema više lipe🤭
da ne znam zakaj mene više biden brine
da ne znam zakaj mene više biden brine
Toga će ove jeseni na midterms-ima "kastrirati" Trumpovi...
Da, kod brodara se gleda NAV, ne BV.
Samo je i on dosta volatilan kod brodara. Mislim da je u 2020 u jednom trenutku kapital kod Atpla bio i negativan.
Oni mogu cijeli NAV zaraditi u jednoj godini. Jako volatilan posao.
Inace sam 3 godine u ovoj dionici i svaki put pred FI ju netko shorta. Nista neobicno niti me strasi.
Čekajte a koliki je nav/kuna/bvps i koliki je nav hotela zgrade/zemljišta/poslovanje.
Gdje to gledam na ZSE i u kojem crobexu kojih bar polovicu treba ukinuti.
Mene vise brine klimakterij Putinove gospodje. Da ga ona ne nasekira pa u afektu napravi neko sr.nje, inace mislim da ce sve biti ok.
nema tu afekta........on zna po što je došao i što traži.......isto tako zna i što če napraviti ako ne dobije što je tražio i/ili što želi zapravo dobiti........ima i on svoj game plan kao i mi kad ulazimo u dionicu.......neke stvari prilagodit će u hodu kao i mi kad trgujemo i nailazimo na eventualne iznenadne stvari......svak nek za sebe prosudi hoće li on dobiti ono što želi milom, silom ili će odustati?.......kad to znamo, vjerovatno je lakše procijeniti hoće li on "nasekirati Atpl", jel vozarine trenutno neće nasekirati nikoga u atpl jel one zgledaju prilično dobro......međutim jedna od tih strana, vjerovatno je više ovisna o onoj drugoj strani.........promatramo i dalje ali žalosno je da se sada i taj rizik pojavio.....
Još 11 dana prođe to brzo...
Sutra zadnji radni dan prije završetka ZOI u Pekingu...futuresi već danas prilično zazelenili...vani objavljuju rekordne rezultate za Q4..ameri u zelenom iako im glavni indexi rone...neki dan je netko od analitičara napisao da u vrijeme inflacije najbolje biti u brodarima a u slučaju rata u ukrajini očekuje se povećanje tona/milja u dry bulku...neki ruše 52w high vrhove u USA..jos ako sutra BDI okrene u zeleno...pa sad ako netko i dalje želi prodati na ovoj razini neka ga razveselit će kupce.
Sutra zadnji radni dan prije završetka ZOI u Pekingu...futuresi već danas prilično zazelenili...vani objavljuju rekordne rezultate za Q4..ameri u zelenom iako im glavni indexi rone...neki dan je netko od analitičara napisao da u vrijeme inflacije najbolje biti u brodarima a u slučaju rata u ukrajini očekuje se povećanje tona/milja u dry bulku...neki ruše 52w high vrhove u USA..jos ako sutra BDI okrene u zeleno...pa sad ako netko i dalje želi prodati na ovoj razini neka ga razveselit će kupce.
Eno na poslovnom forumu tvrde da je već dogovoreno da cijena ide na 375kn i da je dobro još prodat dok možemo po 400kn:)
nema tu afekta........on zna po što je došao i što traži.......isto tako zna i što če napraviti ako ne dobije što je tražio i/ili što želi zapravo dobiti........ima i on svoj game plan kao i mi kad ulazimo u dionicu.......neke stvari prilagodit će u hodu kao i mi kad trgujemo i nailazimo na eventualne iznenadne stvari......svak nek za sebe prosudi hoće li on dobiti ono što želi milom, silom ili će odustati?.......kad to znamo, vjerovatno je lakše procijeniti hoće li on "nasekirati Atpl", jel vozarine trenutno neće nasekirati nikoga u atpl jel one zgledaju prilično dobro......međutim jedna od tih strana, vjerovatno je više ovisna o onoj drugoj strani.........promatramo i dalje ali žalosno je da se sada i taj rizik pojavio.....
Da, nazalost sada uz sve ostale rizike imamo i taj rizik rata. Nimalo ne sumnjam da Putin ima game plan, samo vjerujem da ce uspjeti postici svoj cilj i bez rata, lukaviji je on od ovih ostalih. Dakako da taj rizik rata utjece na cijene dionica (ne samo brodara, slucajno smo na ovoj temi). Mene vise brine inflacija, QT i ostale srodne stvari.
Ovaj komentar sa afektom i klimakterijem je bio moj izljev muskog sovinizma Ocekivao sam barem jedan dislike neke od forumskih kolegica
U Dubrovniku se radi 100 stambenih i poslovnih jedinica.Mislim da će jako dobro zaraditi na toj zgradi.Rok izgradnje je dvi godine.Vjerujem da će to rasprodati bez problema.Idem doli u subotu, i baš ću bit s jednim kapetanom ATPL koji bi treba sutra doć s broda...malo ću ga propitat..