Osobno, princip je vrlo jasan:
- nema delista
- nema istiskivanja
- najbolje moguće poslovanje
Vrlo jednostavno, u tome i je problem...
Osobno, princip je vrlo jasan:
- nema delista
- nema istiskivanja
- najbolje moguće poslovanje
Vrlo jednostavno, u tome i je problem...
password ti može oporaviti administrator tamošnjeg foruma. da li je još vijeko pojma nemam. kontaktiraj.
Moram ovdje reći da na sebi Vergilije ima 29 dionica. Dozvoljavam da ih ima na nekom skrbničkom računu ili pod drugim imenom, ali tako piše u knjizi dioničara koju sam kupio nakon završetka javne ponude.
Čisto transparentnosti radi, u top20 sam po broju dionica. Kad nekog prozivate na ovaj način bilo bi pametno provjeriti prije nego bubnete…
Moram ovdje reći da na sebi Vergilije ima 29 dionica. Dozvoljavam da ih ima na nekom skrbničkom računu ili pod drugim imenom, ali tako piše u knjizi dioničara koju sam kupio nakon završetka javne ponude.
Čisto transparentnosti radi, u top20 sam po broju dionica. Kad nekog prozivate na ovaj način bilo bi pametno provjeriti prije nego bubnete…
Ako su inicijali Vergilija B.B., osoba s tim inicijalima ima 29 dionica.
Može li netko iznijeti trenutni broj dioničara. Bio bi zahvalan.
Ako su inicijali Vergilija B.B., osoba s tim inicijalima ima 29 dionica.
Nisi mi bas jasan... Novi si na forumu (imas staz doslovno 2 mjeseca)... Napravio si formular u kojem prikupljas poprilicnu kolicinu privatnih podataka kojima ne bi smio ni u najludjim snovima raspolagati (poznat pojam GDPR?) jer ih nisi u stanju zastititi, a i pitanje je koje su ti namjere...
I onda jos u dva navrata ides u indirektan napad na kolegu forumasa kako bi ga ocrnio... Sve i da ima samo jednu dionicu (sto mu je dovoljno da se pojavi na skupstinama) i ako zeli zastupati ostatak dionicara kojima je prekomplicirano ici za Dubrovnik na glavne skupstine, ne vidim zasto bi itko sa time trebao imati problema...
Sto se mene tice, meni si popalio sve crvene lampice...
Istina, novi sam na forumu jer, iskreno, tek sam nedavno saznao za ovaj forum.
Do sad nisam imao potrebu istupati, ali sad znam da je moja osobna imovina ugrožena ako se ne organiziramo, morao sam nešto poduzeti.
Ako gledaš vrijeme pisanja pojedinih poruka, moja u kojoj sam “ocrnio” kolegu forumaša napisana je prije nego se kolega javio, ali ju je, budući da sam početnik, admin kasnije objavio.
Da sam znao da će se kolega javiti, vjerojatno ne bih objavio poruku jer i dalje poštujem sve što je on napravio u vezi okupljanja. Ja sam u tom trenutku ponudio informaciju zašto je moguće da nije zainteresiran za daljnje okupljanje jer su unatoč pozivima mnogih nije javljao.
Tko god želi provjeriti knjigu dioničara neka mi se javi privatnom porukom i ja ću mu je poslati pa neka sam vidi stanje.
Glede GDPR-a, i te kako znam za njega i s podatcima se raspolaže sukladno direktivi.
Opseg podataka je razmjeran iskazanoj namjeri obrade: ostvariti kontakt i dogovoriti zajednički nastup (preko punomoći) na skupštinama.
Može li netko iznijeti trenutni broj dioničara. Bio bi zahvalan.
krajem veljače 5440 dioničara. kakva je trgovina, vjerujem da se ništa bitno promijenilo nije.
Da sam znao da će se kolega javiti, vjerojatno ne bih objavio poruku jer i dalje poštujem sve što je on napravio u vezi okupljanja. Ja sam u tom trenutku ponudio informaciju zašto je moguće da nije zainteresiran za daljnje okupljanje jer su unatoč pozivima mnogih nije javljao.
vjerovatno je tako kolega. navedena količina papira pojavila se pod imenom BB tijekom veljače. ili je dotični prodao u javnoj ponudi (kao i velika većina najglasnijih tijekom siječnja na ovom topicu) ili je iza nekog skrbničkog računa (ima ih samo 5-6). uostalom, njegova stvar i pravo da radi kaj hoće. hvala mu na trudu za ono kaj je odradio.
a vama svaka pohvala za inicijativu. iako trenutno nisam unutra, pratim kud plovi ovaj brod.
a kaj se tiče crvenih lampica.... meni su upaljene ovdje već skoro godinu dana! od dana objave dividende.
jesu li sjeli novci nama koji su prodali po 53,60?
jesu li sjeli novci nama koji su prodali po 53,60?
jesu
Očekiva san da će pritiskati dok ne prsne margin na podravskoj ali su se izmakli i proslijedili dobar dio stabilnijima.Svaka im čast na hrabrosti,iskreno se nadam da nisu u velikoj šteti.
Izgleda je došlo do promjene plana pa "nezainteresirana" Tankerska skuplja na burzi,koliko vidim dobro im ide.
Sad bi konačno mogli i objavit rezultate.
Sad bi konačno mogli i objavit rezultate.
Vjerojatno su jako loši kad su nam "vezali ruke" da ne prodajemo 😅
O kakvoj dobrovoljnoj ponudi je sada rijec?! Nigdje nisam vidio nista o tome, ima tko kakvih informacija?
Tankerska plovidba ponovno kupuje dionice Atlantske plovidbe, ali ovoga puta riječ je o dobrovoljnoj ponudi za preuzimanje. Obavijest o namjeri objavi dobrovoljne ponude za preuzimanje objavljena je u utorak na stranicama Zagrebačke burze, a iz te obavijesti vidljivo je i da Tankerska plovidba drži u vlasništvu 64,52 posto dionica dubrovačkog brodara.
Podsjetimo, Tankerska plovidba stekla je većinski udio u Atlantskoj plovidbi putem dokapitalizacije, a potom i javne ponude u kojoj su za jednu dionicu dubrovačkog brodara nudili 53,60 eura.
Atlantska plovidba u utorak je objavila i izvješće o poslovanju za prvo tromjesečje ove godine iz kojega je, među ostalim, vidljivo i da NAV vrijednost te tvrtke iznosi 87,29 dolara (81,57 eura) kada je u pitanju osnovna djelatnost, te dodatnih 7,87 eura po dionici za neosnovne djelatnosti.
NAV (net asset value) je vrijednost po kojoj se vrednuju brodarske kompanije, pogotovo u sektoru rasutog tereta, a predstavlja vrijednost flote i ostale imovine umanjenu za dugove i obveze. S obzirom da su brodovi prilično likvidni i mogu se prodati relativno brzo, a sektor rasutih tereta posluje s dobiti, vrijednost Atlantske plovidbe po procjeni uprave trebala bi iznositi nešto više od 89 eura po dionici.
Ta je vrijednost upečatljivo viša od one pokojoj je dionice Atlantske plovidbe kupovala zadarska brodarska tvrtka.
Stoga i ne čudi što Tankerska plovidba želi još.
Ponudit će bijedni tromjesečni prosjek. Mi mali što smo ostali moramo se ujediniti i imati 25% ili će nas skroz izbacit i sve ćemo izgubit.
O kakvoj dobrovoljnoj ponudi je sada rijec?! Nigdje nisam vidio nista o tome, ima tko kakvih informacija?
TNPL najavljuje još jednu javnu ponudu za preuzimanje:
Obavijesti izdavatelja - EHO
Bojim se da su se pokazale moje slutnje istinitima - NEMA previše vremena za udruživanje!
Ova ponuda će sigurno ići po nižoj cijeni nego početna (jer je prosjek cijene trgovanja značajno pao) i ljudi će u panici prodavati jer sljedeća ponuda može biti samo niža! I tako TNPL dolazi na preko 75% vlasništva i laku noć svima.
Ali zanimljivo pitanje je zašto je TNPL nervozna i zašto ide tako brzo u još jednu ponudu.
1. Nije sigurna hoće li u budućnosti moći kontrolirati cijenu
2. Boji se udruživanja u blok 25% koji bi joj osujetio planove
Jedina dakle opcija jest da se čim prije prebrojimo i dosegnemo do 25%. U tom trenutku smo svi sigurni, cijena raste, TNPL strategija se raspada, a mi smo uspješno uzjahali TNPL konja na dugotrajan i uspješan suživot.
Stoga još jednom poziv svima, javite se na:
i idemo se prebrojati!